JANUARI 2009

Zaterdag 3 januari gingen 15 AKN-ers om 11:00 uur naar De Wildert om daar Nieuwjaar te wensen. De worstenbroodjes waren weer groot en de drank smaakte niet minder, zodat ze het gemakkelijk tot 16:00 uur vol hielden.

Zondag 4 januari was het goed wandelweer. 23 AKN-ers en echtgenotes liepen daarom de Gezinswandeltocht van zo'n 8 km die door Simon uitgezet was. Tegen half 11 arriveerden zij weer bij Huis ten halve, waar ondertussen de eerste niet-wandelaars zich al geïnstalleerd hadden met een bakje koffie en een Nieuwjaarsgebakje. Pierre opende de receptie met het vervelende bericht dat afgelopen vrijdagavond op haar 80ste verjaardag Stien Buijk onverwachts overleden was. Samen met haar man Janus hebben we haar zo'n 30 jaar lang mogen kennen als een zeer betrokken persoon bij alles wat er in ons clublokaal speelde. Ook toen Jan en Marian de zaak overnamen bleef ze nog zoveel mogelijk van de partij. We zullen haar missen.

Vanwege de uitlevering van de nieuwe clubkleding beperkte Pierre zich in zijn openingstoespraak tot een globale dagindeling. Zijn traditionele terugblik op het afgelopen jaar mogen we op de voorjaarsvergadering verwachten. Het huldigen van de leden die 25-jaar lid zijn kon ook erg snel gebeuren: Pierre had zichzelf 's morgens al gehuldigd en Toon Antens vierde vandaag zijn 50ste verjaardag, dus die had zich afgemeld. Hij kreeg wel een grote kaart van alle leden om hem te feliciteren. Wel aanwezig was Oscar Timmers die wegens gezondheidsproblemen de laatste jaren minder aanwezig is, maar in zijn begintijd een echte kilometervreter was. Natuurlijk kwam Pierre er niet zo maar mee weg en kreeg hij door Henk alsnog het gouden AKN-speldje opgespeld. 25 Jaar lid en daarvan al 16 jaar voorzitter, die met plezier hele dagen bezig kan zijn met het samenstellen van kledingpakketten, waar vind je dat?

Daarna was het tijd om de nieuwe clubkleding te onthullen, waarbij sponsor en AKN-lid Marco Wilschut symbolisch het eerste exemplaar in ontvangst mocht nemen. Persoonlijk ben ik erg blij dat onze clubkleuren gehandhaafd zijn en vind ik dat er over de lay-out goed nagedacht is. Complimenten aan de mensen van het bestuur die de sponsoring  en de lay-out van de nieuwe kleding geregeld hebben en een hartelijk bedankt aan onze sponsors Van Krimpen B.V., Café en Zalen Huis ten Halve, Hotel Restaurant Tivoli en TD Kozijnen, Rolluiken en Zonwering.

 

Jacques v.d. Heijden had thuis nog even een erepodium in elkaar gezet, waarop de clubkampioen plaats kon nemen. Dat werd dit jaar Toine van Oers, met 72 strafpunten. Hij werd geflankeerd door John van Houten (133 strafpunten) en Willy van Toren (220 strafpunten). Voor het eerst in de geschiedenis van AKN werd de Regelmatigheidsrit gewonnen door een dame: Ryanne Mathijssen presteerde het om maar 5 strafseconden te scoren. Nadat Toine gehuldigd was met de beker, kampioenstrui en grote wisseltrofee was het de beurt aan Alfons voor een vrolijk intermezzo.

 

Deze keer werd er een Korenslag gespeeld, waarbij alle deelnemers aan de hand van hun lotnummer in 5 groepen ingedeeld werden. Iedere groep kon daarna in een andere zaal van Huis ten Halve 20 minuten oefenen op hun lied, een naam voor hun koor bedenken, een introductie en een bijpassende act. Ondertussen werden ze voorzien van lekkere hapjes en kregen ze hun gewonnen prijzen van de loterij uitgereikt. Daarna was het tijd voor een optreden tussen de schuifdeuren, waarbij ook door de omstanders luidkeels meegezongen en geklapt werd. Ook deze editie van Korenslag werd beslist door een SMS-ronde, maar verrassend genoeg eindigden alle koren ex aequo als eerste.... Het geheel werd helemaal in stijl afgesloten door het gezamenlijk zingen van het "Roosendaals volkslied".

Daarna konden we nog genieten van heerlijke broodjes en koffie en konden de laatste kledingpakketten uitgeleverd worden door Jack, Pierre, Willy en Henk. Omdat alle leden toch even moesten passen nam dit heel wat meer tijd in beslag dan voorzien. Maar dankzij de goede voorbereidingen kon alles toch afgehandeld worden. De shirts worden nu bijbesteld en zijn hopelijk op de voorjaarsvergadering binnen.

Tegen half vier gingen de meeste mensen weer huiswaarts, kwam Toine met de auto zijn gewonnen prijzen ophalen en ging Pierre de verjaardagskaart voor Toon persoonlijk afleveren. Het was weer een geslaagde dag!

Hier kun je alle foto's van de Nieuwjaarsreceptie bekijken en voor de liefhebbers: hieronder kun je de liedjes en liedteksten van deze dag downloaden !

Hier kun je de uitslagen van Regelmatigheidsrit 1 en 2 downloaden.

Hier kun je de uitslag van het clubkampioenschap downloaden.

N.B. Meteen afspelen: klik met de linkermuisknop op een titel. Opslaan: klik met de rechtermuisknop op een titel en kies dan "Doel opslaan als.." Kies eventueel een map op je computer waar je het wilt opslaan en klik daarna op OK)

De omstandigheden in het bos waren niet geweldig met de sneeuwlaag en daaronder gevaarlijk gladde plekken. Ikzelf reed in Putte de Adri v.d. Poelclassic maar maakte ook tot 3 keer toe een geweldige smak. Toch gingen Cees Mathijssen en Henk het bos in, om de wandeltocht van volgende week nog eens goed te verkennen. John ging met 7 man op stap en reed zijn vaste rondje op zondag, met koffie in de Wildert. Cees van Sluijs weet nu ook wat het is om een bevroren pion te hebben, want hij moest bij Nispen terug naar huis. Helaas voor hem kon ik hem niet terugduwen als tegenprestatie voor de vorige keer dat hij mij hielp! Thuis pakte hij zijn gewone fiets uit de schuur en ging nog wel even gezellig koffie drinken in de Wildert.

Er stond weer een mooie wandeltocht op het programma zondag 18 januari. De deelnemers konden deze keer kiezen uit 10 - 15 - of 25 km. Bij een matige zuidwestenwind en 6°C  werden de deelnemers van 10 tot 11 getrakteerd op regen. Er zijn leukere dingen te bedenken op de zondagmorgen! Toch was de opkomst zeker niet slecht. Van AKN deden 21 leden mee. Geert Lazeroms, Rini v.d. Westen, Wim Schot en Christ de Rooy liepen de 15 km. De overigen gingen voor de 12,5 km. Opvallend was dat er ook veel echtgenotes meeliepen. Arnold v.d. Maat, Arnold v. Tilburg, Toon Feyns, Ad v. Iersel, Jos Vermunt en Kees Ruyten (ook met dochter zelfs) konden zo bogen op aangenaam gezelschap. Achter de schermen was er natuurlijk ook weer heel wat werk verzet. Op zaterdag was het hele parcours uitgezet door Leo, Willy, Cees, Cees, Henk en John. Op zondagochtend controleerden zij nogmaals het parcours (op Leo na, die één nat pak genoeg vond voor een weekend...). De inschrijving werd weer keurig verzorgd door Jack van Zeggeren, Henk Verschuren en Pierre van Zinnen. Simon liep 's morgens op zijn gemakje naar 't Ossekopke om daar de deelnemers van hun stempels te voorzien. Het parcours voerde deze keer voornamelijk over de Rucphense Heide, waarbij een zandstrook van zo'n 400 meter een aardige aanslag op de kuiten deed. Al met al kunnen we weer terug kijken op een geslaagde AKN-activiteit. Wie voor het wandelen ook nog genoemd moeten worden zijn Ad van Iersel en Tiny Buijsen. Beiden halen de pijlen op meteen 's maandags na het wandelen. Zij hadden overigens geluk dat zij s'middags nagenoeg geen regen hadden. Zij zijn daar gemiddeld toch gauw 3 uur mee bezig.

Zaterdagmiddag stond Chris Sonke met nog drie AKN-ers en Bidonner Geert te wachten op nog meer rijders. Om 5 over een zijn ze maar vertrokken richting Nispen en via de Hollandsediepstraat naar Essenhoek over de Wolfsheuvel weekendzone van Wildert naar de Kalmthoutse Heide waar de veldrit echt begon. Ze waren bang dat het kletsnat zou zijn, maar niets was minder waar. Ondanks al die regen van de laatste dagen was het parcours vrijwel droog op een enkele plas na. Ze reden over de Kalmthoutse Heide en de Staartse Heide naar Huybergen achterlangs St.Marie via de heuveltjes naar de Nootjesberg. Toen waren ze Jacques van der H. kwijt, maar die sloot even later toch weer bij hen aan. Jacques had wat takken tussen de wielen gereden en die moesten eerst verwijderd worden. Ze vervolgden de rit via de oostelijke zijde van de Wouwse Plantage, die wonder boven wonder ook vrijwel droog was. Jacques van der H., Jacques van B. , Wim H. en Chris hadden bij Huis ten Halve 45 km. afgelegd onder goede omstandigheden. Dus de thuisblijvers hadden weer ongelijk.

Met 12 man werd er zondagochtend een tocht gereden via Nieuwmoer naar Wuustwezel. Van daaruit ging het naar Achtmaal en zo weer naar Roosendaal. Op sommige plaatsen was het behoorlijk glad, maar gelukkig waren er geen valpartijen. 5 Man zijn de bossen in geweest en konden daar persoonlijk controleren of de teostand in het bos echt zo goed was als de dag ervoor.