CLUBWEEKEND OOTMARSUM 2013

Het clubweekend 2013 was er een volgens een nieuwe opzet. Bij zijn deelname aan de fietsvierdaagse in Ootmarsum was onze voorzitter Pierre van Zinnen op het idee gekomen om met de auto hier naar toe te rijden, de eerste dag een korte rit te rijden, de tweede dag een lange rit en de derde dag weer een korte rit om daarna met de auto weer terug naar Roosendaal te gaan. Mocht dit een succesvolle formule blijken te zijn, dan opende dit de veel nieuwe mogelijkheden voor clubuitstappen in de komende jaren. Bijkomend voordeel van deze opzet was dat ook de leden die altijd met groep 2 meerijden nu zonder al te veel problemen mee moesten kunnen. Op zaterdag 27 april moest Pierre helaas zelf verstek laten gaan, want hij was tijdelijk benoemd tot fulltime verpleger voor zijn vrouw Ella die net thuis was van een operatie. Ook Christ de Rooij moest op het laatste moment afmelden, omdat hij zich de week ervoor geforceerd had en teveel last had van knie en rug. Zodoende moest Marjan maar 32 kopjes koffie en thee vullen voor de vaste clubweekendklanten en nieuwkomers Frans Landsbergen, Rini v.d. Westen, Wim Schot en Pieter Vrolijk. Ondertussen werden buiten de fietsen en tassen ingeladen in de auto's onder toeziend oog van coereurke Jan Buijk. Om half 9 vertrok de club, tegelijk met groep 2 die samen met Kees Ruyten aan hun thuisblijversrit van 100 km begonnen. Vooraf was afgesproken dat ze bij Kesteren even een tussenstop zouden houden, maar door een omleidingsroute werd het bij 't Stroe voordat iedereen kon genieten van een spekkie van Jan. Ondertussen zat Ben hem wel een beetje te knijpen, want hij had niet zelf zijn tas in een auto gezet. Natuurlijk bleek die bij aankomst om half 12 in Ootmarsum keurig meegenomen te zijn. Rob Smits was op eigen gelegenheid naar Ootmarsum gekomen en sloot zich in het hotel bij de groep aan. Nadat iedereen zich geïnstalleerd had op de kamer kon er geluncht worden. Tijdens de kroket kreeg Willy een telefoontje dat John van Turnhout bij de thuisblijversrit gevallen was, naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom vervoerd was en misschien wel een heup gebroken had. De start werd een half uur vervroegd, door toerleider Theo die en passant nog even aangaf dat er niet verkeerd gereden zou worden, maar misschien wel anders en dat er in Duitsland extra opgelet moest worden bij zebrapaden. De combinatie GPS en routebeschrijving werkte prima, zodat de voorrijders Cees van Sluijs, Wim Mouws, Wim Hoogendam en Alfons Govers zonder problemen de groep door het mooie Duitse landschap konden loodsen. Bij café Am Mühlenteich werd koffie gedronken en kreeg de bediening hulp van Arnold v.d. Maat.

Terwijl Willy aangaf dat we na de koffie weer door gingen, bestelde Jan voor iedereen nog een tweede bakje. Dat tweede bakje was Jan even de kluts en zijn fietsslotcode kwijt, maar daarna kon er weer verder gefietst worden. Vlak voor de Schapenberg reed Jacques van Benthem lek. Alfons, Tjebbe, Wim  en Jan wachtten de reparatie op het gemakje af op een bankje in het bushokje, terwijl Rini ondertussen keurig de fiets van Wim vasthield... Na de Schapenberg bleef het terrein glooiend, wat het voor de wat mindere klimmers af en toe even wat lastiger maakte. Niet voor Frans, want die keuvelde ondertussen rustig over de koetjes en kalfjes die gepasseerd werden. Bovenaan weer zo'n stuk vals plat werd er weer even gewacht op Willy, die telefonisch ingelicht werd over John, die gelukkig weer thuis was en geen botbreuken bleek te hebben. Voorafgaand aan het avondeten kon er al tevreden teruggekeken worden op deze eerste rit. Sommigen (die niet van half werk houden) onder het genot van een dubbele Grimbergen, maar de meesten met een plaatselijke Grolsch. Om zeven uur kon de eetzaal opgezocht worden. Op de vraag hoeveel gangen het waren antwoordde Dim droog dat de eetzaal naast de bar was. Arnold v.d. Maat ging deze avond aan een andere tafel zitten met nieuwe vrienden om te genieten van groentesoep, een stoofpotje van rundvlees (zonder paard), gebakken aardappeltjes, boontjes en rabarbermoes, en walnotenijs toe.

Natuurlijk werd er om negen uur massaal gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een avondwandeling te maken. Velen waren verrast door de vele ateliers, mooie restaurants, hotels, prachtige panden en de prachtig uitgelichte kerken. Duidelijk een welvarend dorp en een aantal leden verlengden dan ook graag hun avondwandeling met een bezoek aan "In den gulden crone", waar op een groot scherm de wedstrijd NAC-Ajax werd uitgezonden. De anderen waren na een koud half uurtje (met de nadruk op koud) weer terug in het hotel. Daar bekeek Wim Schot samen met Rini op de laptop van Wim Hoogendam de mogelijkheden om de routes ook op zijn GPS te zetten. Op de vraag wanneer Huis ten Halve ook Wifi kreeg kon Jan antwoorden dat hij zowel Wifi als Bifi in de aanbieding had... Het bleef nog lang gezellig, maar om 1:00 uur konden Cees, Alfons en Henk als laatsten het licht uit doen. Tjebbe ging een koude nacht tegemoet, want hij merkte pas de volgende ochtend dat de dekens in de kast lagen..

Na een heerlijk ontbijt kon daarna om 10:00 uur het sein voor vertrek weer worden gegeven. Deze keer stond er een 125 km lange tocht rondom Bad Bentheim op het programma. Het klimmetje in het eerste deel bij de Hanwischer Höhe viel erg mee, de routes waren erg rustig en het oversteken van de spoorweg over de Stoverner Strasse (waar de bomen dicht bleven, maar geen trein kwam) ging ook zonder problemen, zodat na een kleine 60 km gerust kon worden bij Zum Uhlenhook. De lunchpakketten die het hotel had klaargemaakt werden daar op het gemakje opgegeten. Gelukkig nam Rob nog een gebakje, want dat we alleen koffie dronken vond de uitbaatster toch wel erg on-Duits. Na de rust kwamen er snel achter elkaar enkele flink glooiende stukken en een afdaling van 12%, waar iedereen op zijn eigen tempo mee afrekende. Hier reed Thijs de Baat lek, wat binnen enkele minuutjes verholpen was; Robert wist niet wat hij zag! Toine had van de gelegenheid gebruik gemaakt om snel even terug het klimmetje op te rijden en weer af te dalen. Voor Bad Bentheim was het weer even klimmen geblazen en moesten enkele leden van de fiets af, toen het na een bocht ineens flink omhoog ging. In Bad Bentheim werd boven bij het kasteel even gewacht, om daarna over een slecht berijdbare kasseienstrook weer af te dalen. Jac Embregts maakte de organisatie nog attent op een fotomomentje bij de watermolen Singraven. Daar ging de hele groep op de foto, om 7 km later om half 5 bij het hotel te arriveren.

 Voor het diner bedankte Dim de voorrijders en werd er alvast vooruitgeblikt naar de volgende dag. Enkele leden moesten namelijk dan douchen in een andere kamer, omdat hun kamers verhuurd waren. Arnold v.d. Maat en Rob boden hiervoor spontaan hun kamer aan. Daarbij werd door enkele leden wel getwijfeld aan de juistheid van het kamernummer dat Arnold opgaf, maar dat bleek voor een keertje wel te kloppen. Bij het avondeten kwam na een carpaccio gevulde kipfilet met aardappelrozetjes, schorseneren en rode bietjes op tafel. Dat werd afgesloten met een bavaroise. Voor Cees van Sluijs was het zijn eerste kennismaking met schorseneren, die hem niet tegenviel. Om kwart over 9 werd er weer gewandeld en vierde Wim Mouws in "In den gulden crone" zijn 65-ste verjaardag. Speciaal voor hem werd de muziekkeuze aangepast; van techno naar rock, met af en toe ruimte voor een meezinger en een polonaise. Wim genoot met volle teugen van het feit dat je op zo'n korte tijd 6 jaar jonger kunt worden! In het hotel werd iedereen weer getrakteerd op gevulde eitjes, toastjes met zalm en paling, bitterballen en zelfs zult. Om half 1 gingen de laatsten naar bed en hadden Henk en Alfons nog even de tijd om samen met de eigenaars de stand van zaken in de hotelbranche te evalueren. Precies om 1 uur werd de avond weer afgesloten. Pierre kan dus trots zijn dat ze deze verantwoordelijke taak zo goed overgenomen hebben.

De derde dag was het voor een keer Dim die als laatste aan het ontbijt verscheen. Tjebbe voelde zich niet lekker en had besloten deze dag niet mee te fietsen. Verder ging het aan alle tafels over de verwachtingen van buienradar, waarop een flink buiengebied was te zien dat Ootmarsum naderde. Bij het vertrek om 9 uur was het nog gewoon droog. Helaas voor Rini blokkeerde hij al meteen bij het uitrijden van het dorp en besloot hij om Tjebbe gezelschap te gaan houden. De rest reed in zuidelijke richting een prachtige route door het Twentse land. Daar zat de Tankenberg ook in, een leuk klimmetje, net iets zwaarder dan de Rijzende Weg. Toon Feijns wist nog van de Fietsvierdaagse vorig jaar dat bij de vliegbasis Twente koffie gedronken kon worden, maar daar was niemand aanwezig. Na even overleg werd besloten om dan naar een wegrestaurant in de buurt te gaan, maar op dat moment kwam de beheerder, die de groep had zien staan, de deur open doen. De timing was goed, want binnen was het lekker warm en buiten begon het te druppelen. Deze niet-geplande tussenstop kostte nogal wat tijd en daarom werd het laatste deel van de route ingekort. De GPS van Wim wees de kortste weg terug naar Ootmarsum. Dat vond niemand erg, want de laatste 10 km begon het toch nog zachtjes te regenen. Het was dus heel fijn dat iedereen nog even kon douchen en fris gewassen aan de lunch kon. Daar werden de hoteleigenaar, de voorrijders en de organisatie nog even in het zonnetje gezet. Ook werd de nieuwe opzet geëvalueerd en bleek dat dit prima aangeslagen was. Iets voor half 3 werd de club uitgezwaaid door de eigenaren en kon aan de terugreis begonnen worden. Dat vertrek ging wel wat snel, want toen de eerste auto's gingen rijden stonden er nog 3 auto's in te pakken. Supertoevallig werd bij dezelfde parkeerplaats gestopt net buiten Utrecht. Op Arnold na kwam de hele bups net voor vijf uur in Roosendaal aan. Daarna ging iedereen meteen naar huis.

 

 Aan het clubweekend 2013 werd deelgenomen door 32 leden:

  • Thijs de Baat
  • Willy van Toren
  • Alfons Govers -
  • Henk Verschuren
  • Theo Jukes
  • Toon v.d. Broek
  • Rini van der Westen
  • Toon Jansen
  • Arnold van Tilburg
  • Jan Bakker
  • Dim van Krimpen
  • Rob Smits
  • Jacques v.d. Heijden
  • Wim Schot
  • Wim Hoogendam
  • Arnold v.d. Maat
  • Jac Embregts
  • Jacques v. Benthem
  • Christ Couwenbergs
  • Frans Landsbergen
  • Gerard Loontjens
  • Pieter Vrolijk
  • Tjebbe Smulders
  • Josse Zentveld
  • Toine van Oers
  • Wim Mouws
  • Ben Wesseling
  • Frans Peeters
  • Robert Buyle
  • Toon Feijns
  • Jan Buijk
  • Cees van Sluijs

Tot slot nog een speciaal woord van dank aan Frans Landsbergen en Toon van Tilburg van A. van Tilburg, die kosteloos hun auto's ter beschikking stelden dit clubweekend.