JANUARI 2019

Op zaterdag 5 januari kon de 1e clubactiviteit van 2019 starten nadat de handen geschud waren en de beste wensen uitgewisseld.
Als eersten vertrokken 4 man die door de Wildertse Duintjes reden. De mannen reden zo'n 40 km over de bospaden.
Groep 1 reed met 16 man een ronde van 60 km. Hun rit ging via de Kortendijk naar Rucphen. Hier werd teruggedraaid naar de A58 om via St. Willebrord en Etten-Leur de snelweg over te steken. Via Hoeven en de Lamgatsebrug werd het Zevenbergen in en gelijk er weer uit. Standdaarbuiten en Stampersgat werden ook nog doorkruist. De rit eindigde langs het Gastels Veer door Kruisland naar Wouw, om via de Tolberg naar Huis ten Halve te rijden.
Groep 2 reed met 6 man en ging koffie drinken in Steenbergen.
Gezongen werd er ook nog deze morgen, want Toon Jansen had op Nieuwjaarsdag weer een jaartje bijgeschreven.

De wandelaars beten deze zondagmorgen 6 januari het spits af voor de Nieuwjaarsreceptie. 29 Man sterk liepen zij een rondje door het Roosendaalse, waarbij het tempo er lekker in zat, zodat hun buitenkanten lekker afkoelden en de binnenkanten flink verhit werden.
Nadat iedereen de beste wensen uitgewisseld had kon na het Brabants kwartierke voorzitter Wim om kwart over 11 openen. Ook de leden die zich afgemeld hadden (Geert Lazeroms, Mathieu Sebregts, Peter Schoonen, Eric Langelaan, John van Houten, Ina en Dim van Krimpen, Henk Jongeneelen en Louis Mouws) lieten via de voorzitter hun beste wensen overbrengen aan de aanwezigen. In zijn terugblik kon hij constateren dat we een prachtig fietsjaar hebben gehad, ook dankzij het aanhoudende mooie weer. Helaas waren er ook een viertal valpartijen die allemaal toch nog goed afgelopen zijn. Aandacht voor onze veiligheid blijft hoe dan ook nodig. Laten we onze doelstelling voor 2019 dan ook stellen op 0 valpartijen.
De club bestaat dankzij de medewerking van alle leden. Een speciaal woord van dank was er voor Henk, die zo ontzettend veel doet voor onze club. Een verdiend applaus kreeg hij daarom van alle aanwezigen. Wieger Broodwinner stopt met zijn lidmaatschap van het bestuur en voor hem zien we graag een andere kandidaat bij de komende voorjaarsvergadering.


Dankzij sponsoring en o.a. de veldrit zijn we een financieel gezonde vereniging, maar helaas zien we ook dat er steeds meer geld gevraagd wordt voor vergunningen voor de veldrit. Het bestuur bezint zich daarom hoe we daar mee omgaan.
Wieger en Wim hebben voor het clubweekend een hotel gevonden in Delden in Salland. Restaurant Het Wapen van Delden heeft o.a. een zwembad, bowlingbaan en ook een bar. Samen met tfc De Twinckeltrappers worden voor die 3 dagen routes uitgezet. We gaan op vrijdag met de auto naar Delden en na de lunch rijden we een tocht van 70 km. De tweede dag rijden we een tocht van 125 km, waarbij halverwege nog een uitje wordt gepland. De derde dag beginnen we met een tocht van 60 km, gevolgd door een lunch, waarna we weer met de auto terug naar Roosendaal rijden. Kosten € 160,- en een toeslag van € 40,- voor een eenpersoonskamer. Je bent pas ingeschreven voor het clubweekend als je € 160,- betaald hebt op de bankrekening van AKN. Wil je een eenpersoonskamer dan moet je dit opgeven bij Wieger. Als er een kamer voor je beschikbaar is dan hoor je dit later van Wieger en kun je € 200,- overmaken op de rekening van AKN.
De lijst met ritten ging daarna weer rond en iedereen kon aangeven welke ritten ze in 2019 voor wilden rijden.
 

Om 12 uur werden eerst de dames die geholpen hebben bij de organisatie van de veldrit in het zonnetje gezet en bedankt met een doosje bonbons. Daarna was het tijd voor Thijs de Baat, Toon Feijns, Jan Verbocht en Marco Wilschut, Geert Lazeroms en Theo Jukes om hun speldje in ontvangst te nemen. geert was helaas verhinderd wegens ziekte, maar hij krijgt zijn speldje thuis gebracht.
Het clubkampioenschap werd deze keer beslist door alleen de tweede Regelmatigheidsrit. De uitslag van de eerste rit moest geschrapt worden, omdat niet alle deelnemers het parcours hadden kunnen rijden i.v.m. een wielerwedstrijd in Schijf. Dankzij de twee tijdwaarnemingen in de tweede rit kwam er toch een duidelijke uitslag uit de bus: derde werd Jörgen Mathijssen, tweede Ilse Mathijssen en clubkampioen 2018 werd onze oud-voorzitter Pierre van Zinnen. Oh ja: en Cees Mathijssen werd vierde…
 

Daarna was het onder leiding van Alfons tijd voor boter, kaas en eieren. De aanwezigen gingen onderling in duel om twee gewonnen potjes. Op het eind werd gekeken wie de meeste tegenstanders had verslagen en daarbij kwam Toine van Oers als eerste uit de bus, want hij was er in geslaagd om 3 tegenstanders te verslaan. Hij koos voor het boodschappenpakket “eieren”. Na loting was het pakket “kaas” voor Ad Lambregts en het pakket “boter” voor Jannie Sonke, die beiden twee tegenstanders weggespeeld hadden.
Na het gebak, twee koffie, drie gratis consumpties, drie rondjes snacks en nog wat extra chips van Ad werd de dag afgesloten met 2 broodjes. Het was weer gezellig!

De foto's van de Nieuwjaarsreceptie kunt u HIER bekijken.

De complete uitslag van de tweede Regelmatigheidsrit HIER en die van het clubkampioenschap HIER

Op zaterdag 12 januari stond er behoorlijk wat wind 's morgens. Toch vertrokken er 18 leden in een groep voor de clubrit. Toon Jansen en Cees Mathijssen reden op kop naar Nispen. Via de Brembos en Wouw werd er naar de Hazelaar gereden. Het tempo lag hier net iets te hoog voor Jos Vos. Met Jörgen en Ilse ging hij koffie drinken bij de Commerce in Kruisland. De groep reed verder langs een stuk Boomdijk terug naar Moerstraten. Eenmaal op het grondgebied van Bergen op Zoom begon het te regenen. Over Vrederust, De Heide en langs vliegveld Woensdrecht werd de rit achter Wouwse Plantage door vol gemaakt. Met de wind in de rug en Jan Verbocht en Toon Jansen op kop was het laatste stuk een vluggertje. Onderweg waren wel verscheidene leden afgeslagen om een kortere weg te rijden. De groep kwam zodoende maar met 8 man aan en zij reden 54 km.
Om 13.00 uur gingen nog 5 man de wandeltocht uitpijlen. Ook zij kregen in de laatste kilometers nog een nat pak.

Voor zondag 13 januari waren de voorspellingen niet al te best. Het zou deze ochtend onstuimig weer worden volgens de weersvrouw Martsje Paulisma. Om half acht was het nog donker, maar wel droog. De eerste wandelaars gingen om tien over half acht van start. De route liep via de bossen van Visdonk, het Rozenven en verder naar Tivoli in Nispen. De deelnemers aan de 25 km hebben nog een extra lus gedaan via De Zoom. Rond half 11 begon het een beetje te regenen, maar niet erg. In totaal hebben 13 leden met hun 6 partners de wandeltocht gelopen. 7 Controleurs van Audax hebben deze wandeltocht begeleid. Ook de echtgenotes van 2 controleurs liepen een van de afstanden van onze tocht. De sticker voor het 25-jarig jubileum werd uitgedeeld. In totaal hebben 231 wandelaars aan deze tocht deel genomen.
 

Op zaterdag 19 januari was het zonnig maar fris bij de start. Jörgen had de wandelschoenen meegenomen. Toine Martens en Eric Langelaan reden deze morgen zo'n 40 km over de bospaden. De overige 11 spraken af om zo'n 50 km zonder koffie te gaan rijden. Toon v.d. Broek en Cees Mathijssen reden op de koppositie. John zat in het 2e wiel en bepaalde de route. Het ging via Nispen en Essen-Hoek. Hier verliet Christ Couwenbergs de groep. Na het spitten van afgelopen week had hij toch te veel last van zijn rug. Na de Kalmthoutse Heide verliet ook Jos Vos de groep. De rit ging verder via Wuustwezel terug naar Nieuwmoer. Hier ging het naar Achtmaal en Horendonk. Door Essen en Nispen werd de rit van 51 km vol gemaakt. Adrienne en Pierre Lasaroms reden het laatste stuk niet meer mee. Zij reden via Jagersrust de kortste weg naar hun huis in Sprundel en Zegge. Om precies 12.00 uur was de groep weer terug bij Huis ten Halve.
Zondag 20 januari stonden om 9 uur 12 leden aan het vertrek bij Huis ten Halve. Het was koud: min 6 graden, maar wel helder. De zon kwam al op. Gezamenlijk werd afgesproken om met z’n allen naar Wildert te rijden. Dus groep 1 en groep 2 reden niet apart. Met John aan de leiding vetrokken deze 12 leden zigzaggend naar de Volksvriend in Wildert. De koffie en soep stond al klaar. Soep is gratis, maar op het bord buiten stond duidelijk: Oep is Oep. Maar de soep was niet Oep. John en zijn kompanen hebben 32 km afgelegd.
5 Leden gingen naar “Trapke Op” voor de veldtoertocht. Daar was het ontzettend druk. Mooi, want de opbrengst van de inschrijving was voor Roparunteam 14 In 't uur.
Rini van der Westen liep zijn eigen koude ochtendwandeling.
 

Op zaterdag 26 januari was in de voorgaande nacht de sneeuw geheel verdwenen. 13 Man gingen van start met de afspraak dat de koffiedrinkers in Putte afgezet zouden worden. Met Jan Verbocht en Toon Jansen op kop ging de ronde langs Horendonk naar Nieuwmoer. Bij Kalmthout werd het fietspad langs het spoor gereden. De groep kon net de goederentrein voorblijven. Dat was bij de oversteken wel een voordeel, want de spoorbomen waren voor het verkeer gesloten. Na 30 km werd er gestopt bij café Grenszicht in Putte. 7 Man besloten om koffie te drinken. De overige 6 reden door naar Berendrecht. Daar ging het een stuk langs het kanaal. Via Zandvliet, Ossendrecht, Calfven en Hoogerheide reden ze naar Huijbergen. Hier kwamen ook de koffiedrinkers gelijk aan. De groep reed weer compleet via Essen-Hoek en Nispen de laatste kilometers naar Huis ten Halve. Daar hadden de koffiedrinkers 54 km gereden en de overige 6 hadden 68 km op de teller.

Zondag 27 januari was het triest weer. Zwaar bewolkt en regenachtig. Slechts 10 leden gingen naar de Wildert voor de koffie. Bij vertrek werd met John overlegd om de route van de eerste kilometers van de wandeltocht van zondag 10 februari te verkennen. Ze reden naar Nispen om dan via het Everlandwegje de wandelroute op te pakken. Via de Hoekstraat naar het Roosendaalswegje en dag richting de Brembosch. Afslag Zwaluwstraat en Julianaweg naar het centrum van Wouwsche Plantage. Afslag Kriekendreef en via de Moerkantsebaan naar Essen-Hoek, waar tegenover de kerk bij Hoekzicht een nieuwe stempelpost zal zijn. Het bleef regenen, zodat besloten werd om zo snel mogelijk naar Wildert te rijden. Hier werd koffie gedronken en om rond half elf zijn ze terug naar Huis ten Halve gereden. In Wildert meldde zich ook nog Tonnie Dekkers. Hij kon zijn regenbroek niet zo snel vinden, dus was iets te laat voor het vertrek van half negen. In totaal waren er11 leden die gefietst hebben.
Bij ons clublokaal werd heerlijk snert gegeten. Ook de 6 leden die op visite kwamen hebben ervan genoten.