SEPTEMBER 2016
Groep 1
Groep 2
Zaterdag 3 september was het bewolkt en dreigde er regen 's morgens, maar het bleef gelukkig droog. Omdat Chris Sonke zaterdag helaas verhinderd was zijn ‘Baronietocht’ te rijden, werd door Toon Jansen, deze op GPS opgeslagen tocht zoals gereden in september 2015, voorgereden. Samen met 18 AKN-ers. Bij een redelijke temperatuur maar onder een bewolkte hemel voerde de tocht via Zegge en Oudenbosch noordelijk richting Zevenbergen.
Op de weg naar Langeweg liep een rat, met een flinke vaart, op het fietspad voor de groep uit op weg naar een vogel-kadaver dat daar lag. Plotseling kwam de rat in het peloton terecht. Sprong op de benen van Arnold en vandaar tegen het lijf van buurman Theo en kwam tenslotte onder de wielen van Jörgen terecht en zo aan zijn einde. Helaas veroorzaakte dit zo’n consternatie in de groep dat Wieger ernstig ten val kwam en, naar later bleek, zijn sleutelbeen brak. De ambulance werd door een behulpzame voorbijganger gebeld en bij het wachten hierop werd op deskundig wijze medische 1ste-zorg verleend door ‘zuster’ Ilse. (GROTE KLASSE). Deze ambulance moest van Etten-Leur komen en het duurde daarom ruim een half uur voordat hij ter plaatse was. Omdat Robert aangaf Wieger te willen vergezellen naar het ziekenhuis was het even een probleem hoe dat met hun fietsen verder moest. Maar dit werd opgelost toen daar, totaal onverwacht, Josse Zentveld vanuit Langeweg in zijn auto kwam aanrijden en bij de groep stopte. Josse, die zelf ook in de lappenmand zit, gaf aan de fietsen mee te kunnen nemen omdat hij zijn fietsendrager achter in de kattenbak had liggen.
De rit werd hierna via Oosterhout, Dorst en Strijbeek voortgezet en er werd gerust bij koffiehuis Martens in Meersel-Dreef. Na de rust ging het verder richting Zundert en Achtmaal. Hier werd, in afwijking van de rit van vorig jaar, een extra lus van 10 km richting De Wildert en Essen gereden om met 117 Km bij Huis ten Halve aan te komen.
Groep 2 vertrok met Tonnie, Henny, Brigitte en Wim op kop dwars door Roosendaal naar de Westelijke Havendijk om langs de Vliet en Gastels Veer naar Kruisland te rijden. Via Kruisland reden ze naar Boonhil en Steenbergen. Door het oude centrum van Steenbergen werd voorzichtig gereden, omdat een braderie in opbouw was. Over de kunstwerken van de A4 zijn ze via de Stoofdijk en Rubeerdijk naar Halsteren gefietst. Door het Laag, Schansbaan en Lingeweg naar Vrederust, waar koffie werd gedronken. Er werd nog even goed rondgekeken of er nog plaats was. Dat was er volop. Na de koffie reden ze richting het bedrijventerrein van Bergen op Zoom om via de Binnenschelde naar de Kraayenberg te rijden. Het water van de Binnenschelde was rimpelloos. Geen bootje, geen surfplank, geen recreatie was er te zien. Doods! Jammer. Hadden we in Roosendaal zo’n plas water, dan zouden ze daar vast wel een recreatief spektakel van maken. Via de Antwerpsestraatweg ging het door naar Hoogerheide om via Zandfort en langs het vliegveld, Huijbergen en Nispen terug in Roosendaal te komen. Totaal werd 78 km afgelegd.
Groep 1
Zondag 4 september vertrok Geert samen met Dim van Krimpen op kop, 6 man sterk voor zijn ritje met groep 2. Dim gaat regelmatig trainen met een van zijn kleinkinderen, dat bezorgd was over de conditie van zijn opa. Hij pakt daarbij de racefiets van oma en zegt dan "Kom opa we gaan fietsen." En vraagt dan na afloop bezorgd: "Opa het ging toch goed he!?" Wat een luxe, zo'n trainingsmaatje en het resultaat was vandaag al zichtbaar. De rit ging via de Zonnelandstraat, Visdonkseweg, Zundertseweg, Achtmaalsebaan, Nederheidsebaan, Schijf en Hoekvensedreef naar de Ellewaardweg. Na 500 m begon het flink te regenen en werd besloten de regenjasjes aan te doen. Even later volgde nog een ferme bui met onweer. Eerst wilden ze de rit afbreken en zo snel mogelijk naar het koffieadres De Toekomst rijden, maar dat werd uiteindelijk toch maar rechtstreeks naar ons clubhuis. Via de Buntweg en de Roosendaalsebaan reden ze naar Huis ten Halve waar ze druipnat met een stralende zon om 10 uur met 38 km op de teller aankwamen. Geen lekke banden maar wat een trutweer zeg...
Groep 1 vertrok voor de verkenning van de Javado tijdrit van 11 september. Zij waren met 10 leden. Cees van Sluijs en Toon Jansen vertrokken op kop richting Breda. Wind in de rug. Bij Steenpaal nabij het Wit Uiltje werd de route opgepakt. Via Schijf naar het Moervenstraatje, waarna de Klein Zundertseweg overgestoken werd naar de Turfstraat en de Oosteindseweg. Via de straat Wildert en de Klappenberg, Zandfort en Moerdijkse Postbaan naar Sprundelsebaan. Het Blijloopwegje was ook bij voorgaande verkenningen door enige leden moeilijk te vinden. Ze hadden wel de letterlijke tekst van de Javado, maar daar zaten toch wel enige foutjes / bedenkingen in. Met goed doorlezen kon het toch goed worden opgelost. Via Effen reden ze naar rustplaats Dennenlucht waar koffie werd gedronken. Het was ca. 10 uur en ze waren net op tijd binnen voor de gigantisch hoosbui die naar beneden kwam. Na de koffie hadden enige leden hun regenjasje aangetrokken, maar dat was achteraf niet nodig geweest. De zon liet zich onderweg nog diverse keren zien. Via de Galderse Meren zijn ze teruggereden naar het viaduct over de A16 om zo door de Overassebaan en de Oekelsebaan naar Stuivezand te fietsen. De wind stond nu vol van voren. Cees en Toon bleven hun klein verzetje trappen. Cees had gelukkig zijn tekstrol op zijn stuur zitten, dus ze konden niet fout rijden, want bij de beklimming van de Stelvio, enige weken geleden had hij die ook op zijn fiets gezet: "Bocht 37 naar rechts, bocht 36 naar links, bocht 35 naar rechts". En het was daar ook niet fout gegaan... Via de Palmbosstraat en Ettensebaan reden ze naar Klein Zundert. Door het Vagevuur(straat) naar het café van Louis Havermans. Door de Hulsdonkstraat naar Achtmaal om via de Buntweg en Langeschouw terug naar Roosendaal te rijden. In totaal werd 76 km afgelegd.
Groep 3 is met Tonnie en Jos Vos op kop naar Wildert gereden en hebben daar koffie gedronken. Zij waren met 4 personen en hebben 37 km afgelegd.
Thuisblijversrit
Zaterdag 10 september vertrok Chris Sonke samen met Geert op kop en nog vijf AKN-ers voor de thuisblijversrit. Onder een stralende zon en met een heerlijk briesje zijn ze natuurlijk naar Zeeland gefietst. Vanaf Huis ten Halve eerst naar Nispen en via de Bergsebaan, Westelaarsestraat, Zoomvlietweg en Balsedreef naar Heimolen. Achterlangs Mattenburgh, de Duintjes en over de Oude Rijksweg reden ze via het tuinbouwkassencomplex, Midden- en Westerhof naar Krabbendijke. In Krabbendijke gingen ze naar de Roelshoek waar Marieke Lobbezoo van het oude “Praathuisje”een atelier heeft. Marieke schildert daar drie dagen in de week. (Je bent daar van harte welkom en de koffie staat klaar.) Ze volgden hier de Plattebank en het Windgat naar de Nieuwe binnendijk om zo naar Oostdijk en Gawege te rijden. Vanaf Gawege reden ze door de Emanuellepolder en het Zusterstrand naar de Westerschelde om er daarna over te steken en buitendijks te fietsen tot Bath. Ze passeerden de brug over het Schelde-Rijnkanaal en via de Sophia- en Damesweg staken ze de A4 over. Bij Non Plus Ultra werd er gerust op het mooie terras, genietend van de zon. Hier werd Geert afgelost door Henny. Via Woensdrecht, Hoogerheide, Huijbergen en Nispen bereikten ze Huis ten Halve met 80 km op de teller.
Zaterdag 10 september stond ook het jubileum van de NTFU op het programma. Deze dag waren door de NTFU vanaf Papendal 3 weglussen van 60 km uitgezet. Er was de keus uit een rit langs de rivieren, door de polders en naar de heuvels. Ook bestond de mogelijkheid om twee routes op de mountainbike te rijden. Dankzij de inspanningen van Henk, die een uitgebreide beschrijving van onze club aan de NTFU gemaild had, waren we uitgekozen tot VIP-club en werden we deze dag in Roosendaal opgehaald met de bus. Het inladen van de fietsen nam ruim een uur in beslag, tot ongenoegen van de buurvrouw, die vanuit haar slaapkamerraam kwam klagen. Excuses werden aangeboden, maar het kon de sfeer niet bederven. In de bus kregen de 41 AKN-ers een ontbijt aangeboden. Bep zorgde voor de catering en Henk voor de koffie en thee. Om iets voor tienen kwam de bus aan op Papendal en nadat alle fietsen weer fietsklaar waren gemaakt was het eerst tijd voor koffie met gebak naar keuze. Om kwart over 10 werd in twee groepen de licht golvende rode route gereden. Voor sommige AKN-ers die last hebben van een koude start kwam de eerste glooiing al wel heel erg snel en moest het tempo even worden aangepast. De rode route ging vanaf Papendal richting het noorden, naar de prachtige bossen van de Veluwe. Deze glooiende route ging over de Kop van Delen en Loenermark. Onderweg werd een rustig tempo aangehouden, dat voor iedereen goed te doen was. Via het Museum Vliegveld Delen fietsten ze zo weer terug naar Papendal. Deze route was 65 km lang. Op Papendal kon iedereen een warme maaltijd naar keuze bestellen, bidons vullen met sportdrank en bananen en Snelle Jelles inslaan voor onderweg. De groep werd weer opgesplitst: 17 leden reden de zwarte route naar het "hooggebergte" en 16 leden de "vlakke" blauwe route langs de rivieren. Maar om bij die rivieren te komen moest er in en rond Arnhem ook nog aardig geklommen worden, o.a. de korte klim van de Boersberg. Daarna fietsten ze stukken langs de Nederrijn. Onderweg kwamen ze ook nog langs de Grebbenberg. Voor Willem werd dat op een gegeven moment wat teveel en hij liet de groep rijden. Even later reed hij echter verkeerd en zodoende duurde het lang voor de o.a. Tonnie Dekkers die teruggedraaid was om hem te zoeken hem weer gevonden had. Willy maakte iets soortgelijks mee, alleen reed hij niet verkeerd maar ging hij de zwarte pijlen volgen in plaats van de blauwe. Zodoende zagen de leden op de zwarte route tot hun verbazing bovenop de Posbank ineens Willy verschijnen. Ook zij waren ondertussen niet meer compleet, want in een van de snelle afdalingen waren de voorste vijf, waaronder Eric, Toine, Toon en Rob een afslag voorbij gereden. De rest van de groep reed wel goed en verwachtte het vijftal weer snel terug, maar dat gebeurde niet. Ook Ilse moest onderweg door schoonvader en echtgenoot nog gered worden toen ze alvast doorreed en ook de afslag miste. Willy reed op zijn eigen tempo via de kortste weg weer terug naar Papendal, maar die voerde hem nogmaals over de Posbank! Zodoende maakte hij bijna net zoveel klimkilometers als de overige deelnemers op de zwarte route. De zwarte route kende een mooie klim bij Rozendaal, waarna de Posbank vanaf twee kanten beklommen werd. Na de afdaling vanaf de Posbank fietsten ze naar de Emma Pyramide. In de aanloop en ook bij terugkomst werden ook in Arnhem-stad nog wat hoogtemeters overwonnen heeft. Tijdens deze 60 km werden circa 850 hoogtemeters overwonnen. Na aankomst was er volop gelegenheid om lekker te douchen, iets te drinken en wat te eten. Dat alles onder de zomerse klanken van de dj van dienst, en de speaker die de dag aan elkaar praatte. Ook kon bij de diverse standjes menig mooi fietsje bewonderd worden, gratis WD40 en Red Bull afgehaald worden of zelfs een rondje op de hometrainer gereden worden. Van dat laatste werd om de een of andere reden door bijna niemand gebruik gemaakt...! Om 10 over half 7 startte de chauffeuse de bus en werd de groep weer keurig teruggebracht naar Roosendaal, waar ze om half 9 aankwamen. Het was een geweldige dag!
De rode route
De blauwe route
De zwarte route
De onderstaande leden hebben deelgenomen aan de Holland Classic:
- Cees Mathijssen
- Jan Mulders
- Gerard Loontjens
- Jan Buijk
- Alfons Govers
- Peter Schoonen
- Kees Schijven
- Henk Verschuren
- Marcel Blommers
- Tonnie Dekkers
- Piet Langelaan
- Willy van Toren
- Ilse Mathijssen
- Jörgen Mathijssen
- Toon Jansen
- Rob Smits
- Christ Couwenbergs
- Ben Wesseling
- Cees van Sluijs
- Jan Bakker
- Ad Lambregts
- Wiljan der Kinderen
- Hans de Vogt
- Eric Langelaan
- Wim Hoogendam
- Robert Buyle
- Wim Schot
- Theo Jukes
- Arnold van der Maat
- Ad van Haperen
- Toine van Oers
- Jos Oostvogels
- Jos Vos
- Willem Edam
De AKN-VIP's die niet op de fiets mee konden rijden, waren:
- Leo Notenboom
- Jac Embregts
- Kees Ruyten
- Wieger Broodwinner
- Bep Broodwinner
- Jacq. v.d. Heijden
- Henk Jongeneelen
Zondag 11 september vertrok Alfons als toerleider bij groep 2 samen met Geert op kop, 12 man sterk. Rini van der Westen reed in zijn eentje naar de Wildert. Net als Kees Ruyten houdt ook Alfons ervan om de deelnemers te verrassen onderweg door net anders te rijden dan gebruikelijk. In Roosendaal reed Ad van Iersel bijvoorbeeld voor het eerst in zijn leven over het spoorviaduct bij de voormalige technische school. Langs Rosada reden ze daarna naar 't Anker, waar ze rechtsaf gingen tot restaurant Loenhout. Daar reden ze door de Hilstraat, voor velen ook nieuw, naar de Slaaistraat en zo door naar de Grote Spellestraat. Door de Gagelweg ging het naar de Diefhoekstraat en zo door naar de Torenbaan. De parallelweg werd daar teruggereden tot het viaduct bij Heerle, het stuk langs de Oorlogskerkhoven dat bijna nooit gereden wordt. Na het viaduct reden ze over de Zoomvlietweg, Balsedreef en Molenzichtweg naar de Huijbergsebaan. Daar ging het rechtsaf richting Bergen op zoom, om vlak voor de rotonde over te steken en terug te draaien naar Nieuw Borgvliet. Geert had geen idee dat dat bij Bergen op Zoom lag en verklaarde dat hij dat in België zou zijn gaan zoeken. Bij Mattemburg kwam Ad al ongerust informeren of Alfons toch wel het woord "koffie" kende, maar gelukkig zat dat gewoon in de planning. Het werd Non Plus Ultra, waar wel 4 groepen toerfietsers aanwezig waren. Er was dan ook alleen buiten op het terras nog plaats. Ook de Bidon had daar hun koffiestop. Bij het vertrek moest er nog even op Janus gewacht worden, omdat hij zijn helm kwijt was. Na lang zoeken bleek die op een barstoel in het café te liggen. Daar had hij hem even neergelegd om te betalen. Na de koffie werd de bijna kortste weg terug genomen. Samen met Hennie op kop, kreeg Alfons steeds te horen hoe ze de dag ervoor met Chris terug waren gereden. Zo kon Alfons overal net even anders rijden op de weg terug. Met precies 60 km op de teller kwamen ze aan bij Huis ten Halve, maar dat hoort natuurlijk zo als je Kees Ruyten vervangt! Zelfs Jos Vos vond het een mooi ritje. Het gemiddelde kwam uit op 24,9 km/u. Volgende week rijdt Alfons weer met groep 2 om Kees Ruyten te vervangen. Dan probeert hij wel precies 25 km/u te rijden!
Groep 1
De uitslag
Groep 1 vertrok 13 man sterk voor de Javado tijdrit om kwart over 7. Zij moesten namelijk om iets na achten starten in Essen. Vorige week was de route al verkend, dus daar konden geen verrassingen mee in zitten. Zoals elk jaar was het ook dit jaar weer de gok: wie gebruikt de teller die het minste afwijkt van de door de organisatie gebruikte teller? Over Steenpaal vertrokken ze via Schijf naar het Moervenstraatje, waarna de Klein Zundertseweg overgestoken werd naar de Turfstraat en de Oosteindseweg. Via de straat Wildert en de Klappenberg, Zandfort en Moerdijkse Postbaan naar Sprundelsebaan. Via Effen en de Galderse Meren, de Overassebaan en de Oekelsebaan ging het naar Stuivezand. Via de Palmbosstraat en Ettensebaan reden ze naar Klein Zundert. Door de Hulsdonkstraat naar Achtmaal om via de Buntweg en Langeschouw terug naar Essen te rijden. Helaas konden ze ook dit jaar geen potten breken, want een schamele 13de plaats was het resultaat. Gelukkig smaakten de boterhammen en de startpremie goed! Christ Couwenbergs kon deze dag nog een lekke band noteren.
groep 1
groep 2
Zaterdag 17 september werd er door Wim Mouws voor zijn clubrit St. Joseph vertrokken met 21 mannen, waarvan Eric L., Robert B., Toine v. O. en Jan M. op kop reden. De route liep via de Nederheide, Schijf, Sprundel, Pannenhoef, Stuivesant, Meersel en het Paterspad naar Wortel, Rijkevorsel en tenslotte St. Jozef. Zoals bekend kent deze route veel bochtenwerk en afwisselende landschappen. En dat bij een prachtige fietstemperatuur en niet al te veel wind. Tel daarbij een goedkoop bakje koffie, met advocaatje en slagroom in St. Joseph en je hebt een van de topritten van het jaar! Terug vertrokken ze langs het kanaal,met Ad v. H. als vervanger voor Robert B. Tot Brecht en daarna via St. Lenaarts, Loenhout, Terbeek, Maalbergen en de Oude Grens/Patersven reden ze naar Achtmaal om via Horendonk Huis ten Halve te bereiken. In de Bijltjesstraat nabij Patersven had Theo J. een afloper die door hemzelf met behulp van Gerard L. (fiets ondersteboven) werd gerepareerd. Het was weer een mooie rit van 112 km zonder problemen en lekker droog.
Groep 2 reed met Tonnie 10 man sterk naar In Holland voor een bakje koffie. Dat ging vlot over Schijf en Zundert, tot de weg opgebroken was op een kilometer of 5 van de koffie. Zodra ze in België waren was de weg kletsnat en het opgebroken stuk dat Tonnie de week ervoor nog verkend had was nu een modderpoeltje geworden. Het vermoeden bestaat dat de Regelmatigheidsrit van komende week hier ook wel eens naar toe zou kunnen leiden. Gezien het tempo waarin in België aan de weg gewerkt wordt hoeven we niet te verwachten dat de werkzaamheden dan klaar zullen zijn, maar AKN kennende zullen er dan wel rijplaten gelegd worden... Bij In Holland stond alleen de man achter de bar. Hij houdt wel van een pilsje tappen, maar koffie zetten is niet zijn ding, want dat is wel erg veel werk. Het duurde dan ook tien minuten voordat het eerste bakje geserveerd werd. Terwijl ze aan de koffie zaten zagen ze groep 1 voorbij komen, die een eindje verderop stopten voor een plaspauze. Na de pauze moest er nog 45 km gereden worden. Dat ging over Rijkevorsel, Loenhout en Wernhoutsebrug. Brigitte probeerde nog door wat extra lucht in haar band te pompen een lekke band te voorkomen, maar in de buurt van Achtmaal moest er toch gewisseld worden. Over Horendonk en door de Vierhoevenstraat kwamen ze weer bij het clublokaal aan, met ruim 80 km op de teller.
Groep 1
Groep 2
Zondag 18 september reed John zijn al weken geleden tot op de meter verkende clubrit "We bekijken het wel". 17 Man sterk vertrokken ze bij Huis ten Halve, terwijl er rondom Roosendaal de nodige voorbereidingen werden getroffen om de deelnemers aan de Red Bull Kop over kop-wedstrijd een veilig tijdritparcours voor te schotelen. Vanuit Breda reden de deelnemers langs Roosendaal over de Heimolen naar Hoogerheide / Woensdrecht en daarna over Huijbergen en Essen weer richting Breda. Dat betekende dat deze dag de kans groot was dat AKN hun parcours zou kruisen. John kwam bij de Brembosch op het parcours, maar toen waren de eerste deelnemers nog niet gearriveerd. Over de Westelaarsestraat ging het via de Bleijdenhoeksestraat naar Wouwse Plantage. Daar gingen ze rechtsaf over de Weg naar Wouw en na Trapke Op linksaf naar Hoek. Na de Kalmthoutse Heide reden ze langs het Arboretum en het spoor naar Kijkuit en daar linksaf naar de Onze Lieve Vrouwekerk in Kalmthout. Langs de Foxemaatstraat ging het door naar Achterbroek en door de Kapelstraat richting de grote weg naar Nieuwmoer. Door de Blikstraat en het Scham reden ze naar de Ellewaardweg en over de Achtmaalsebaan naar Langeschouw. Daar gingen ze weer linksaf naar Horendonk om de tijdrit te ontwijken. Over Steenpaal en Essen ging het door de Hollandse Diepstraat terug naar Nispen en Huis ten Halve, waar ze met 58 km op de teller aankwamen.
Groep 2 mocht weer met Alfons mee. Ze waren deze keer met 7 en Henny reed weer mee op kop. Over de Willem Dreesweg reden ze naar de Nispenseweg en zo terug naar de Waterleiding. Daar werd net een Belgische auto uit de sloot getakeld, die de bocht had gemist, maar gelukkig zonder al te veel zichtbare schade. Ook de bestuurder leek ongedeerd. Door de Vierhoevenweg en de Kerkweg reden ze terug naar de rotonde bij Nispen en langs de Ringweg naar Essen. Daar ging het linksaf over het fietspad richting Nieuwmoer. Door de Bredestraat ging het richting de Wildert en daar na de Middenstraat voor het spoor linksaf. Als verrassing ging het daarna linksaf door de Turfvaartlaan en de Vletlaan, de verborgen villawijk van Wildert (of is het al Kalmthout?). In Kalmthout reden ze via Den Dijk naar de Kastanjedreef en daarna rechtsaf over het halfverharde pad door de Kalmthoutse Heide. Bij het informatiecentrum werd de weg over gestoken en ging Alfons even inventariseren hoeveel vrienden hij nog had... Door de Heibloemlaan reden ze naar het fietspad langs het spoor. Na de kermis en rommelmarkt in Heide werd dit nog een eindje gevolgd tot de Corsicalaan, waardoor ze terug richting Canadezenlaan reden. In de Grensstraat ging het eerst nog linksaf door de Speckweg naar de Vierhoevenstraat en zo even richting Stabroek en door de Veldstraat weer richting grens, waar ze weer enthousiast verwelkomd werden door de eigenaar van Grenszicht. Voordat iedereen zat stond de koffie met slagroom en de thee al op tafel! Na de rust volgde nog een kleine alternatieve toer door Putte, de geboorteplaats van Alfons. Uiteindelijk kwamen ze weer terug op de Putseweg en door de Abdijlaan reden ze naar Huijbergen. In Huijbergen moesten ze even aan de kant, omdat ze ingehaald werden door enkele deelnemers aan de tijdrit. Om van dat parcours af te komen reden ze naar de Weg naar Wouw en zo naar Wouwse Plantage. Door de Heistraat kwamen ze bij de Brembosch, vanwaar ze op de Rietgoorsestraat de tijdritdeelnemers weer tegemoet reden. Zonder problemen werd Roosendaal bereikt. Op het fietspad door de Bergen kon even extra rustig gereden worden om de geplande 25 km/u te halen. Het werd uiteindelijk 24,99 km/u, maar dat werd hem vergeven. Jos Vos bood Alfons zelfs een contract aan voor groep 2...
Groep 3 reed 3 man en 1 vrouw sterk een rondje naar de Wildert.
Groep 4 (Leo) kwam daar natuurlijk ook naar toe en Henk, die eerst uit had moeten slapen omdat het laat geworden was toen ze de avond tevoren de 65ste verjaardag van Marian gevierd hadden, reed om 9 uur ook nog maar even naar de Wildert voor een bakje koffie.
Alfons werd nog uit volle borst toegezongen voor zijn 60ste-61ste-62ste (doorhalen wat niet van toepassing is) verjaardag. Voor Jan Dinkelaar, ons oud-lid (88 jaar inmiddels) met wie het niet goed gaat, liet het bestuur een kaart rondgaan die door de aanwezigen getekend werd.
groep 1
groep 2
Groep 1 reed zaterdag 24 september met Kees de Greef en Peter Schoonen de clubrit Rondje Tholen van Jacques v.d. Heijden. Kees had zich goed voorbereid nu Jacques de tocht niet mee kon fietsen. Op kop werd hij naast Peter geassisteerd door Jacques van Benthem, Wim Mouws en Arnold v.d. Maat. In totaal waren ze met 15 man, die in St. Annaland bij café De Hoop koffie gingen drinken. Daar zat Jacques v.d. Heijden de groep op te wachten. Hij was met de auto naar de rust gekomen en begeleidde de groep over het eiland Tholen. Over het "zwart geld paadje" (zoals Jacques het noemt) reden ze langs de prachtige jachten in de haven en over het nieuwe buitendijkse fietspad naar Stavenisse, waarbij ze zicht hadden op de Zeelandbrug en de toren van de stad Goes. Na Stavenisse ging het weer buitendijks verder. Onderweg was Mathieu ergens afgehaakt en ook Jacques liet de groep gaan toen hij wat speling in zijn voorwiel ontdekte (en ook wat last kreeg na maanden niet gefietst te hebben). Jacques fietste op het gemakje terug naar zijn auto om daarna bij Huis ten Halve de groep weer op te gaan wachten. Peter nam onderweg de kortste weg naar huis en in de groep werd het tempo wat aangepast omdat de wind tegen voor sommigen toch net iets teveel van het goede werd. Met 15 km meer dan voorzien kwamen ze weer in Roosendaal aan.
Groep 2 is zaterdag 24 september met Tonnie, 14 leden sterk, naar het bedrijventerrein Dintelmond gereden om koffie te drinken bij brasserie Overslag aan de Sasdijk. Na de koffie zijn ze via Heijningen en Fijnaart terug naar Roosendaal gereden. Totaal werd 80 km afgelegd. De jarige Tonnie heeft voor zijn 75ste verjaardag nog getrakteerd, dus moest er ook nog even gezongen worden...
Regelmatigheidsrit
Zondag 25 september stond de 2de Regelmatigheidsrit op het programma. Het was prachtig fietsweer. Zon en een beetje wind volgens Henk, maar daar waren de meningen over verdeeld. De zuidenwind blies behoorlijk en op de kilometerslange Ettensebaan was dat goed te voelen. Tonnie had ook deze keer weer een mooi rondje uitgezet, waarbij toch hier en daar extra goed opgelet moest worden. Zo was Alfons niet de enige die de Protonweg voorbij reed, waren er wel drie schrikhekken bij Klein-Zundert waar linksaf geslagen kon worden, reden sommigen huisnummer 160 aan de Achtmaalseweg vlotjes voorbij en kwam de afslag naar de Griendweg in Achtmaal heel erg snel na de splitsing zodat ook daar menig deelnemer doorreed. Deze keer waren er 25 leden aanwezig. Alfons dacht als eerste te kunnen starten toen hij om vijf over 8 bij het clublokaal arriveerde, maar toen zaten daar John, Cees en Willy al binnen. John zelfs al vanaf kwart voor 8! Diverse vaste deelnemers waren deze dag op vakantie of hadden elders verplichtingen en dat was jammer, want er waren kanshebbers bij voor het clubkampioenschap van 2016. Zie de uitslag van de 1ste Regelmatigheidsrit. De pechvogel van de dag was Christ de Rooij die lek reed en zodoende zijn klassering van de vorige keer niet veel zal kunnen verbeteren.