AUGUSTUS 2013

Zaterdag 3 augustus vertrok groep 2 voor een ritje van ca 80 km. Kees Ruyten en John van Turnhout namen de kop. De temperatuur was goed, ca 22 graden, maar er stond wel een stevige zuidwesten wind van kracht 4. Vanuit Roosendaal vertrokken ze met wind op kop richting Kalmthout. Via Essen en de Wildertse Duintjes en door de Kalmthoutse Heide reden ze naar Kalmthout. Langs het spoor daarna richting Heidestatie . Na Heide is er op advies van John linksaf gereden door de Franselei en Heidestraat naar Kapellen. Vanuit Kapellen terug langs de spoorbaan en bij de Kalmthoutsesteenweg de gevaarlijke schuine spoorweg overgestoken. Het was deze keer gelukkig niet nat en dus niet glad. Leo en ook Geertje zullen zich deze oversteek nog wel herinneren. Vanaf hier naar het koffieadres in Putte. Eetcafé Hollands Hof. Net over de grens aan de Belgische kant. Mooi terras, lekkere koffie en niet duur. Na de koffiepauze vertrokken ze weer richting Zandvliet. Ca. 100 meter na het vertrek en nog in Putte had Tonnie een lekke band. Binnen 8 minuten was deze gerepareerd (en zonder hulp van anderen!). Na Zandvliet ging het naar Ossendrecht en via de Putseweg naar Huijbergen. Even werd nog een kleine rust genomen in Nispen. Daar kwam Henny Roks nog even langs om een bakje koffie te nuttigen. Terug bij Huis ten Halve stond er weer exact 80 km op de teller. En konden ze terugkijken op een mooie rit met zeker 80% schaduw door de bomen, heerlijk koel, weinig verkeer; een aanrader dus.

Groep 1 reed met Toon Antens de tour d'Antoine van 120 km. Toon had in de dagen ervoor drie gelukkige winnaars van zijn quiz bij zijn vorige rit van een fles wijn voorzien. Zij hadden alle drie gezien dat er in zijn vorige rit drie identieke watertorens gepasseerd waren. Bijna had hij daardoor zijn rit moeten missen, want bij het afleveren van de laatste fles wijn belandde hij nadien met de lift in de omheinde tuin bij de flat van Willy. Toen hij merkte dat hij daar niet uit kon probeerde hij weer via de lift terug naar de goede verdieping te gaan. Helaas was die deur vanuit de tuin niet te openen en liet een bewoner die hem zag staan hem niet binnen. Gelukkig had Toon zijn telefoon bij en had hij het nummer van Willy, die hem daarna kon komen redden... Toon mocht deze keer met een groep van 18 op stap en ging eigenlijk niet ver buiten Roosendaal. Het verste punt was Hoogstraten, waar na 70 km koffie gedronken werd. Een duur plekje en bovendien was het tweede bakje koffie niet bepaald warm. René reed nog lek, maar dat was naast de koffie eigenlijk het enige minpuntje aan deze mooie rit.
N.B. Deze keer drinkt Toon zijn wijn zelf op...

Zondag reed Jan Bakker naast toerleider Frans van Geloven op kop bij de Tour de Frans. Maar liefst 28 fietsers namen hieraan deel, waaronder de zoon van de Ierse bondscoach die bij Ilse en Jörgen op visite was, en drie gediskwalificeerde leden (Henk, Jos en Alfons) die om wastechnische redenen in het shirt van Tivoli meereden. Jacques v.d. Heijden moest al snel afhaken omdat zijn achterwiel aanliep en hij ondanks wachten van Henk en Pierre de groep uit het oog verloor. In een ontspannen tempo werd richting Breda gekoerst en al even ontspannen binnendoor tussen Zundert en Rucphen weer terug naar Huis ten Halve. Daar zat een collega-club uit Halsteren heerlijk aan de koffie, zodat er stoelen rondom het biljart geplaatst moesten worden om iedereen een plekje te geven.
Groep 2 reed met John naar de Wildert om daar voor de verandering een keer koffie te gaan drinken. Zij waren met zijn twaalven en bleken bij terugkomst aanmerkelijk harder gereden te hebben dan groep 1! Leo kwam kort voor hen binnen.

Zaterdag 10 augustus vertrokken in totaal 7 leden om 7:30 uur van Huis ten Halve met de auto naar Vessem om vandaaruit te starten voor de ingeplande 155 km ‘Kempen- en Peelroute’ met toerleider Toon Jansen. Met goed weer en gunstige wind ging het aanvankelijk zuidwaarts om daarna oostwaarts-afbuigend via diverse ‘8-zaligheden dorpen’ onderlangs Valkenswaard en daarna richting pal zuid naar de Belgische plaats Achel en wederom afbuigend naar het oosten naar Hamond om daarna bij Budel-Schoot weer in Nederland te komen. Vandaar verder naar het Limburgse Weert en de 1ste rust bij het plaatsje Ospel. Na de rust ging het verder via o.a. Meijel en Neerkant tot (net niet) Helenaveen. Vanaf daar werd teruggedraaid naar het westen richting Liessel en stond vanaf dat punt de verdere route de wind stevig op kop. Bovenlangs het ‘Nationaal Park de Grote Peel’ richting Someren-Heide en Heeze ging het verder naar de 2de rust in Sterksel. (Zo werd, naar verwachting, al een flink stuk van het NK tijdrijden verkend/gereden). Na deze rust ging het verder via Leende en bovenlangs Valkenswaard naar Waalre, Veldhoven-dorp en Oerle richting Wintelre. Vooraf werd er afgebogen om zo met meer windbeschutting van de bossen naar Vessem te rijden. Vlakbij Vessem werd per abuis nog de verkeerde richting gekozen. Pas na enkele kilometers en opmerkingen van enkele mederijders met een waarschijnlijk beter richtinggevoel bemerkte de toerleider z'n fout en werd rechtsomkeert gemaakt om met 173 km op de teller terug bij de auto's te komen. Zoiets heet dan in ons jargon ‘een Theootje’.

Om half negen vertrokken 27 AKN-leden onder aanvoering van Kees Ruyten voor de thuisblijversrit van 100 km . Temperatuur was redelijk: ca. 17 graden bij vertrek. Rekening houdend met de NW-wind vertrok Kees met Henny Manniën op kop naar het noordwesten, richting Heerle, Moerstraten en langs de parallelweg van de A4 naar Tholen. Op de brug van Tholen werd nog aangenomen dat Kees koffie ging drinken in Nieuw-Vossemeer. Nee hoor. Langs Tholen en een klein stukje van het eiland richting de Oesterdam. Hier stond de wind gunstig. Bijna de gehele Oesterdam ca. 11 km lang hadden ze de wind uiteraard van achteren. De snelheden liepen hoog op. Vanaf de Oesterdam reden ze over de brug van het Schelde-Rijnkanaal en even later er onderdoor richting Woensdrecht naar het koffieadres Non Plus Ultra. Net voor de rust kreeg Jac. Embregts nog een lekke band. Na de rust werd een stukje terug gereden en werd langs de A4 (richting Antwerpen) richting Ossendrecht gereden. Langs het Puts Meuleke en Familyland ging het daarna door naar Hoogerheide. Via de vliegbasis, camping de Heimolen (Uit en Thuis) en camping Zoomland reden ze naar de Julianaweg en via Nispen naar Huis ten Halve. Met exact 100 km op de teller zijn ze bij Huis ten Halve aangekomen na wederom een mooie rit.

Zondag 11 augustus stond de clubrit naar Kapellen van 70 km op het programma. Toerleider Alfons en Robert namen het kopwerk voor hun rekening. Vooraf werd door enkele leden al hoopvol en door enkele andere leden al angstig geïnformeerd of er kasseien in de route zaten. Die zaten er deze keer niet in! 23 Man sterk reden ze wind tegen weg langs Nispen, Huijbergen, Ossendrecht, Zandvliet, Berendrecht en Stabroek. Daarna zat de wind lekker mee. Door de villawijken van Kapellen, waar bij een van de huizen een viertal flink uit de kluiten gewassen dieren (waaronder King Kong) de wacht hield ging het naar de villawijken van Kalmthout. Na een korte plaspauze ging het langs de bakkersmolen naar Nieuwmoer en binnendoor naar Essen. Over het splinternieuwe fietspad naar de stoplichten en daarna door Essen en Nispen terug naar Huis ten Halve. Daar werd de eindsprint gewonnen door Jacques, voor Jörgen en Jan. Daar was het eerste rondje voor Ad de Beukelaer, die daarvoor feestelijk werd toegezongen.
Groep 2 arriveerde tegen half 12. Zij hadden met Geert 9 man sterk waaronder 1 aspirant-lid (Marcel Blommers) en 1 vrouw (Bep) vertrokken. Bep wilde het eens rustig aan doen. Ze had de kms van zaterdag nog in de benen. Ook Jos Vos was niet ongeschonden van zaterdag thuis gekomen. Van Huis ten Halve via de Zundertseweg, langs de Lange Schouw, Hoekvenseweg, Schijfsebaan, Moervendreefje, de Heikant en de Bosstraat zijn ze eerst naar Sprundel gefietst. Daarna richting Etten, de Klappenberg, Schuifvaartjaagpad, Zundertseweg en de Prof. V.d. Hoevenweg naar het koffieadres Den Hoek gereden. Na de koffie reden ze over de Zundertseweg en Hulsdonk naar Achtmaal. Vervolgens zijn ze door de Achtmaalsebaan en Ellewaard en door Horendonk en Steenpaal naar ons clubhuis gereden waar ze met 58 km op de teller aan kwamen. Het was geweldig goed fietsweer en er was geen oponthoud door lekke banden. Jammer genoeg voor Cees van Sluijs had hij toch een lekke band in de laatste meters van de rit, want bij het vertrek kwamen enkele leden melden dat zijn band leeg stond.

N.B.

Na bestudering van de videobeelden is gebleken dat Cees van Sluijs vorige week zijn leeglopende band niet heeft vervangen, maar alleen op heeft moeten pompen bij vertrek vanaf Huis ten Halve. Zijn totaal is daarom weer terug gezet naar 1.

Zaterdag 17 augustus vertrok om 8 uur een 10 man sterke groep (een tegenvaller qua opkomst). Onderweg werden ze nog uitgezwaaid door John van Turnhout en Willy van Toren die op weg waren naar de start van groep 2. Via de Roosendaalse Vliet ging het naar Stampersgat, Dinteloord en Willemstad, om over de Grevelingendam naar Den Bommel te rijden. Vanaf Den Bommel gingen ze naar Stad aan het Haringvliet, Middelharnis en Dirksland. Daarna werden Sommelsdijk, Dirksland en Herkingen gepasseerd om te gaan pauzeren in Goedereede. Op aanraden van Willy (helaas niet aanwezig) zouden ze naar Café Goeree gaan; echter deze gelegenheid ging pas om 16:00 uur open. Zolang konden ze niet wachten en daarom weken ze uit naar het ernaast gelegen Hotel “De Gouden Leeuw”. Na de pauze vertrokken ze door het mooie dorpje Goedereede richting Ouddorp om over de Brouwersdam naar Renesse te rijden. Door een ongelukkige manoeuvre op het rijwielpad kwam Arnold ten val en nam Wil Roovers daarin mee. Wil mankeerde niets, maar Arnold had enkele schaafwonden die ter plekke werden behandeld met pleisterspray. Na de behandeling ging de groep verder over de Brouwersdam en dat werd stoempen tegen een harde zuidwestenwind. Zonder verdere incidenten reden ze via Renesse, Haamstede en Burgh naar de stormvloedkering. Als je daarover heen rijdt besef je pas wat een hels karwei het is geweest om deze klus te klaren. En het werd weer stoempen tot aan het eind van de kering. Daarna met de wind in de rug ging het via Kamperland, Wissenkerke, Geersdijk en Kortgene over de Zandkreekdam naar Het Sas (gem. Goes). Via de Oosterscheldedijk en de Kattendijksedijk reden ze naar Wemeldinge waar een tweede rustpauze werd gehouden. De schaafwonden van Arnold werden hier door de waardin van Hotel Smit nog eens liefdevol voorzien van een verband. Na de pauze reden ze via Yerseke, waar het erg druk was vanwege de Mosseldag en ze de route moesten veranderen (waarbij ze Matthieu kwijt raakten), naar Oostdijk, Krabbendijke, Rilland Stationsbuurt, Landgoed Mattemburg, Heimolen en Nispen naar Huis ten Halve. Met nog net geen 200 km en een gemiddelde van 26,6 km/u op de teller hebben ze toch weer een mooie rit gehad. Jammer dat de deelname wat tegenviel.
Onder leiding van John van Turnhout vertrok groep 2 zaterdag 17 augustus met in totaal 15 leden voor een rit richting het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten. Met John en Henny Manniën op kop zijn ze vertrokken richting Horendonk en langs Nieuwmoer verder richting Loenhout. Na de E19 gepasseerd te zijn verder richting St. Lenaarts. Net na de rotonde van de Hoogstraatsebaan kreeg John een lekke band. Juist bij de rotonde besloot Janus terug te rijden naar huis. Willy is bij hem gestopt, maar Janus wilde absoluut niet dat Willy mee terugging, dit in strijd met de gemaakte afspraken. Willy haalde ons in bij het punt waar John zijn lekke band aan het repareren was. Bij Trapke-Op langs het kanaal werd koffie gedronken. Hier wordt overigens brug 11 in zijn geheel vervangen. Na de koffiestop doorgereden naar St. Job in ’t Goor en via Kalmthout en Essen-Hoek naar Huis ten Halve, waar ze met in totaal 76 km op de teller aan kwamen. Het weer was met 18 tot 22 gr. goed.

Zondag 18 augustus was het heel gezellig in de regen, maar toch waren alleen Alfons (op de fiets vanuit Rilland), John, Cees Mathijssen, Jan Buijk en Jacques v.d. Heijden present om half 9. Alhoewel Alfons speciaal voor de singlespeed-rit door de regen was gekomen, werd toch besloten die rit af te gelasten. John nam de rit van groep van Tonnie voor zijn rekening. Gevijven reden ze via de Ouwerveldenweg naar Essen-Hoek. Daar rammelde op de kasseien de ketting van Jacques los. Over de Kalmthoutse Heide reden ze naar Kalmthout, terwijl het steeds minder ging regenen. Ondertussen was Jacques al 3x gestopt om zijn achterwiel goed te zetten. Hij besloot daarom op eigen gelegenheid naar de rust te rijden. Die was natuurlijk in De Wildert. Ons kwartet dat daar via Achterbroek en Nieuwmoer naar toe reed zat daar al een kwartier toen Jacques pas binnenkwam, bijna tegelijk met Henk Verschuren, die op eigen gelegenheid op een gemiddelde snelheid van 25 km/u aan het oefenen was. Na het tweede bakje was het weer tijd om terug te gaan. Buiten gekomen regende het weer. Alfons en Jacques reden daarom de kortste weg naar huis en de rest nam de kortste weg naar Huis ten Halve, om daar nog een afzakkertje te nemen. Bij terugkomst bij Huis ten Halve kwam Leo nog langs. I.v.m. het regenachtige weer had hij zijn zondagse wandeltochtje gelopen. Ook Oscar Timmers kwam even langs om de clubleden weer eens te zien. Helaas waren er maar weinigen aanwezig.

Zaterdag 24 augustus reden groep 1 en 2 samen een aangepast programma in verband met het overlijden en de uitvaart van Jan Withagen. Om 8 uur werd gestart door 27 leden, die met rouwband om een rit van 85 km reden. Alfons en Cees Mathijssen deden voor de gelegenheid het kopwerk. In verband met de dreigende regen besloten ze om richting het westen te rijden. Dat deden ze via Nispen, de Mariabaan, het voetbalveld van Rimboe, het voetbalveld van Huijbergen en 't Eiland in Huijbergen. Daar zag een loslopende hond in Jacques v.d. Heijden een lekker hapje (hoe komt zo'n dier erop?), maar die kon ongeschonden weer opstappen. Over de Huijbergseweg reden ze daarna naar het voetbalveld van Meto en door een gedeelte van de Onderstal naar het voetbalveld van WVV. Daarna werd de Rijzende Weg op de gemakkelijkste manier beklommen en op de moeilijkste manier afgedaald; via de kasseien. Daarna was het buiengebied zo dicht genaderd, dat het tijd werd om in noordelijke richting te gaan rijden. Achter Mattemburg langs ging het naar de Bergse Plaat en via de Kop van 't Hoofd naar de westelijke randweg en Halsteren. Van Halsteren reden ze naar Lepelstraat tot aan de nieuw aan te leggen A4. Deze werd gevolgd tot Steenbergen. Met een slinger reden ze naar de Welberg en met nog een slinger weer terug naar de Welberg en via de Boonhil naar Kruisland. In verband met de kermis moesten ze daar even buitenom. Daarna reden ze naar Oud-Gastel, om net voor Oudenbosch over te steken en naar Zegge te rijden. Het lichte druppelen maakte langzamerhand plaats voor heuse regen, zodat de groep toch nog aardig nat bij Huis ten Halve arriveerde. Daar werd nog door een twaalftal leden koffie gedronken.

Zondag 25 augustus is met Cees van Sluijs de verkenning van de Javadorit gereden. De officiële Javadorit wordt a.s. zondag 1 september gereden; een dag na de NK-tijdrijden voor toerfietsers. (We vertrekken dan om 7.30 uur vanaf Huis ten Halve naar het College te Essen. Van hieruit vertrekt de Javado.) De km-tellertjes werden op elkaar afgestemd, de GPS-en standby gezet en de tactiek besproken, waarna ze konden vertrekken. Er stond erg weinig wind en het was gelukkig droog. De temperatuur zat zo tussen 18- 20 graden en er woei een matige Z-O-wind. In totaal 14 leden gingen achter Cees en Cees richting de Westelaarsestraat om bij de Wouwse Hil de route op te pakken. Verderop werd de autostrada A58 overgestoken en dan linksaf naar de Boerenweg. Door naar de Schansbaan en hier werd het wildvriendelijke in hout uitgevoerde viaduct over de nieuwe A4 genomen en bij het bedrijventerrein Halsteren reden ze via het fietspad van de Grondmolen naar de rotonde. Langs de normaal gesproken drukke Steenbergseweg naar Daansbergen en richting Lepelstraat. Via de Slotweg en Glymesweg naar de Rubeerdijk (ca 4 km lang). Daarna langs Notendaal, Nieuw-Vossemeer en de Heensedijk (ca 6 km)naar De Heen. Door het dorp van de Heen (=Dorpsweg) naar de drukke baan en net voor de aansluiting van de nieuwe A4 rechtsaf naar Koevering en zo door naar Steenbergen. Op de Moerkantsebaan werd de afslag links naar de Boswijkdreef gemist. Op de routebeschrijving stond dat we iets meer rijden dan 3 km en dan links afslaan. In werkelijkheid was het ca 2,7 km, een inschattingsfoutje. Maar het werd op tijd ontdekt en gecorrigeerd. Verder reden ze via de Brandseweg, Kleine Spellestraat en Boterstraat naar Roosendaal. Op de Bergsebaan hebben ze bij de Dennestraat de route verlaten om via Nispen naar Huis ten Halve te rijden. (De Dennestraat, Mariabaan etc. doen we volgende week bij de Javadotocht.) Met 75 km op de teller zijn ze bij Huis ten Halve aangekomen. Nu wel droog... Het was een mooie rit, met weinig verkeer en goede wegen. Het mag gezegd worden dat Theo van Thillo voor de “Javado” wederom een mooie rit heeft geproduceerd.
Groep 2 vertrok ook om half negen met Tonnie Dekkers en nog 11 leden. Tonnie had de rit van John overgenomen. Ons nieuw lid Marcel Blommers was in zijn nieuwe Audax outfit ook aanwezig (2e x). Ze reden eerst richting Huijbergen om daarna via jeugdherberg Klavervelden en Heide naar Moerstraten te rijden. Bij Moerstraten werd deze keer geen koffiestop ingelast, maar wel in de Welberg bij de Wellse Vaert. Een goed adres. Daarna reden ze richting Kruisland en het Gastels Veer. Via Majoppeveld 2 door naar de Zeg (=Zegge). Bij Huis ten Halve aangekomen hadden ze in totaal 63 km gereden. Zij waren iets later dan groep 1 bij Huis ten Halve.
Leo had zijn eigen rit van groep 3 gereden. We moeten de PR hiervan eens wat gaan opvijzelen. In het peloton gaan al geluiden op, dat het niet al te lang zal duren voordat bij deze groep versterking komt.
Bij Huis ten Halve was ons nieuw lid vanaf juli, Raymond de Vries, ook aanwezig. Nog niet op de fiets. Dat kon nog niet doordat hij pas een knie-kijkoperatie had gehad. Maar volgende week gaat hij het weer proberen. Toen allen aanwezig waren kon het bekende verjaardagslied ten gehore worden gebracht. Lang leve Jacques van Benthem. (Proost!)

Zaterdag 31 augustus zijn 7 man vertrokken met Tonnie en Ad op kop voor een thuisblijversritje van 100 km. Via hoogstraten en Minderhout en een oponthoud door een lekke band van Tonnie werd de koffiepauze in Baarle-Nassau bereikt. Na de koffie nam Hennie de kop van Ad over. Een korte regenbui later werd Tonnie afgelost door Jan Boeren en via Ulicoten, Galder en Rijsbergen werd met een fikse tegenwind, maar wel lekker zonnig weer, Roosendaal weer bereikt.
Groep 3 heeft ook gereden met 3 man, namelijk kapitein Leo, Christ de Rooy (die binnenkort geopereerd moet worden aan een knie) en Raymond de Vries (die net een kijkoperatie aan de meniscus heeft gehad).
 

Het had zo mooi kunnen zijn....!

Alle aandacht ging echter deze dag naar de 31 leden die deelnamen aan het NK- toerfietsen in Asten. Om half 7 vertrokken zij, toen ook Janus gearriveerd was. Dankzij de gesponsorde bus van het bedrijf A. van Tilburg B.V. hoefden we maar met 9 auto's te rijden. Alfons reed met Henk voorop en via een mooie omweg rond Asten werd tegen 8 uur de start bij recreatiepark Prinsenmeer bereikt. Cees Mathijssen en Theo waren al een dag ervoor op de fiets daar naartoe gereden en hadden in een hotel in de buurt overnacht. Wim Mouws had in zijn privé-hotel in de buurt gelogeerd en kwam ook op eigen gelegenheid naar de start. De bedoeling was natuurlijk dat we met onze 4 teams een sleutelrol zouden vervullen in het klassement en Arnold v.d. Maat nam daar maar meteen een voorschotje op door zijn auto in het slot te gooien, terwijl de sleutels er nog in lagen. Normaal is zijn auto beveiligd tegen dit soort foutjes, maar deze keer dus niet. Volvo wilde wel vervangend vervoer regelen en zijn auto op een trailer mee terug nemen naar Roosendaal, maar dat ging Arnold toch wel wat ver. Uiteindelijk kon zijn dochter 's morgens even op en neer rijden om de reservesleutels bij de organisatie af te komen geven. Ook Dim was even driftig op zoek naar zijn autosleutels, maar die bleken gewoon in zijn tas te zitten. Na een bakje koffie, waarvoor wel een tijdje in de rij gewacht moest worden, konden de teams zich op gaan stellen en werd een teamfoto gemaakt, waarna met een klap op een klok het startsein werd gegeven. De ochtendroute voerde de deelnemers langs de Grote Peel naar Ospeldijk en Helenaveen, waar de eerste tijdregistratie plaats vond. Alle deelnemers kregen daar een banaan, sportdrank en een mueslireep en mochten daar maximaal 10 minuten rusten. De terugweg naar Prinsenmeer was iets korter en bij aankomst hadden de deelnemers 63 km gereden (achteraf berekend door Frans Lansbergen). Tjebbe en Rini v.d. Westen reden in dit eerste stuk lek, maar konden mooi bij een van de achteropkomende AKN-teams aansluiten. Zoals elk jaar kwamen ook nu weer alle teams zeer kort na elkaar binnen, iets waar de organisatie niet goed op ingespeeld had. Er ontstond meteen een lange rij tot buiten, waarin 15 tot 20 minuten aangeschoven moest worden. De maximale rustpauze werd dan ook uitgebreid en het thee- en koffiegedeelte (wat voor al het oponthoud zorgde) werd gesplitst. Daardoor ging alles ineens een stuk sneller en kon iedereen genieten van zijn pakje drinken, de appel, de krentenbol en het broodje kaas en ham. De middagroute ging langs Liessel en Griendtsveen weer naar de tijdcontrole in Helenaveen, waar de versnaperingen weer klaar stonden. Via Neerkant en Heusden ging het daarna weer terug naar Asten. Een afstand van 51 km totaal.

Voor de liefhebbers was er daarna tijd genoeg om te douchen of nog even wat te drinken. Ondertussen werd in de plaza door een dansgroepje een aantal dansen uit bekende musicals uitgevoerd. Helaas was de geluidskwaliteit erg matig, maar gelukkig zat AKN naast het podium op de eerste rang. Nu was het alleen nog afwachten of dat bij de uitslag ook zo zou zijn. Na de verloting met alleen maar nieten voor ons en de prijsuitreiking bij de bedrijventeams en de individuele deelnemers door de burgemeester, werd begonnen met het noemen van de teams vanaf nummer 20. Team AKN 1 werd als 18de genoemd en hoe dichter ze bij de eerste drie plaatsen kwamen, hoe groter de spanning werd. Helaas werden er geen AKN-teams meer genoemd, want ze bleken geëindigd op de 21ste, 51ste en 53ste plaats! Team 1 kon dus met opgeheven hoofd vertrekken, want ze hadden de andere AKN-teams (en vooral het team van John !) toch maar weer mooi achter zich gelaten! In de auto werd Henk op de terugweg nog door zijn vrouw gebeld, dat ze de autosleutels die middag verloren was bij de supermarkt en Alfons deed bij thuiskomst van binnenuit de achterdeur open en ging daarna weer naar buiten en trok de voordeur achter zich dicht, om daarna te merken dat de poort op slot  was, waardoor hij niet meer binnen kon... Tot zover dus de sleutelrol die deze dag gespeeld werd!

De complete uitslag kun je hier lezen. De deelnemers waren:

Team 1 Team 2 Team 3 Team 4
 1 Cees van Sluijs

2 Cees Mathijssen

3 Ilse Mathijssen

4 Jörgen Mathijssen 

5 Wil Roovers

6 Arnold v. Tilburg 

7 Tjebbe Smulders  

8. Jos Vos  

1 John van Turnhout

2 Alfons Govers

3 Henk Verschuren

4 Theo Jukes

5 Wim Mouws

6 Toine v. Oers

7 Dim v Krimpen

8 Chris Sonke

1 Kees Ruyten

2 Wim Schot

3 Robert Buyle

4 Rini van der Westen

5 John van Houten

6 Eric Langelaan

7 Ad Lambregts

1 Christ Couwenbergs

2 Toon Jansen

3 Toon Verstraten

4 Janus van Breugel

5 Ben Wesseling

6 Arnold v d Maat

7 Jacques v. Benthem

8 Frans Landsbergen

 

 

  • Terug naar index archief

  •