JANUARI 2011

Zoals Pierre later die ochtend al zou melden: AKN mag dit afgelopen jaar de weergoden wel bedanken, want niet alleen hadden we bij de wandeltocht in december mooi weer, maar ook bij de Veldrit in november. Dat het vanochtend dus ook weer mooi wandelweer zou zijn, lag dus misschien al een beetje in de lijn der verwachting. Maar liefst 35 leden en partner maakten van de gelegenheid gebruik om deze eerste AKN-activiteit in het nieuwe jaar van de partij te zijn. De lichte ijzel van vroeg in de morgen leverde geen probleem op tijdens hun 8 km lange tocht langs Kroeven, Tolberg, Vijfhuizenberg en Molenbeek. Cees van Dongen testte de dikte van de ijslaag op het fietspad nog even, waarbij zijn voet prompt door het ijs heen ging. Er waren deelnemers die onderweg een koffiestop misten (he Toine), maar dat werd bij aankomst bij Huis ten Halve helemaal goed gemaakt met een lekker kopje koffie met gebak. Om 11 uur was de start van de Nieuwjaarsreceptie gepland, maar degenen die dachten dat ze om die tijd nog een plaats voor het uitkiezen zouden hebben, kwamen bedrogen uit: de zaal zat toen al goed vol. In totaal kon penningmeester Jan aan 92 aanwezigen consumptiebonnen uitreiken.

In zijn openingswoord wenste Pierre alle aanwezigen en overige leden een gelukkig, gezond en sportief 2011 toe. Een speciaal woord van welkom was er voor de nieuwe leden, Jan Vermunt (die ondanks een lichte tia toch aanwezig kon zijn) en de (tot dat moment nog onbekende) nieuwe clubkampioen. Daarnaast wenste hij Tini Buijsen veel beterschap en bedankte hij alle leden die Louis Mouws na diens ongeval op 21 juli j.l. in het ziekenhuis bezocht hebben. Zoals boven al gemeld werden ook de weergoden bedankt, met uitzondering dan voor het weekend waarin het clubweekend werd gereden. Het komende clubweekend gaan we naar een voor een aantal leden bekend adres: De Gouden Leeuw in Zuidzande. In 2004 zijn we daar ook geweest en dat is goed bevallen. Lees het verslag er hier nog maar eens op na. Je weet dan ook meteen waarom er wat commotie ontstond toen Pierre aankondigde dat we de derde dag via het pontje van Lillo terug naar huis gaan... Daarna was het tijd voor de huldiging van onze 3 jubilarissen: Rummy Jansen, Christ de Bruyn en Ad van Iersel zijn alle drie alweer 25 jaar lid van onze vereniging. Omdat Rummy op vakantie was en Christ ziek afgemeld had, kon Pierre alleen bij Ad de nieuwe spel proberen op te spelden. Toen dat na enkele minuten nog niet gelukt was, kreeg Ad de speld in het doosje mee....

Ad werd bedankt voor zijn actieve inzet voor de leden: tot voor enkele jaren was hij bij veel leden een graag geziene gast als er geklust moest worden. De laatste jaren is hij een graag geziene gast op de fiets. Met name de start van groep 2 op zaterdag heeft hij samen met Kees Ruyten voor zijn rekening genomen. daarnaast kan er ook altijd op hem een beroep gedaan worden als er pijlen na het wandelen en de veldrit opgehaald moeten worden. Traditiegetrouw werden ook alle 7 dames die bij de Veldrit geassisteerd hebben, nog even in de bonbons gezet.

Daarna was het natuurlijk tijd om de clubkampioen 2010 bekend te maken en daarvoor kon Ad van Iersel nogmaals naar voor komen. Op de tweede plaats eindigde Chris Sonke en Leo werd verdienstelijk derde. Later in de ochtend werden de uitslagen op papier uitgedeeld en bleek er door Pierre een fout in de berekening van de strafpunten van de tweede regelmatigheidsrit gemaakt te zijn. Dit heeft wel gevolgen voor de uitslag van deze rit, maar niet voor het clubkampioenschap. Ad mocht de uitgereikte prijzen dus gewoon behouden!

Wim Schot liep een topklassering mis doordat hij te weinig opkomstpunten had, maar schijnt nu wel een krat bier van Ad tegoed te hebben. Hij klapte dan ook het hardst van allemaal toen bleek dat Ad gewonnen had... Applaus was er natuurlijk ook voor Tonnie Dekkers die ons weer twee mooie Regelmatigheidsritten heeft voorgeschoteld.

Daarna was het de beurt aan aspirant-lid Tinuske van Beuken om samen met de leden terug te blikken op enkele opvallende gebeurtenissen die hij, volgens eigen zeggen met AKN-ers Toine Martens, Leo, Willy, Piet Brans, Christ Couwenbergs en Ad van Iersel meegemaakt had...
Nadat alle bitterballen en andere hapjes op waren, werd iedereen nog koffie met twee broodjes aangeboden. Tegen half drie waren de meeste mensen weer huiswaarts gekeerd, al bleven enkelen nog even wachten tot de bui over getrokken was. Cees Mathijssen was vanaf dat moment officieel in training voor de Marmotte: dus veel trainen met het fietsen en GEEN alcohol meer.....(behalve 2 op de zondagmorgen). Toen hij na afloop naar huis fietste bleek dat hij het dit jaar rustig op gaat bouwen, want zijn eerste kilometers maakte hij op een elektrische fiets... á la Cancellara dus...

 

57 Van de 84 uitgereikte bonuskaarten werden deze zondag al bij Henk ingeleverd. Denk eraan dat 30 januari de uiterste inleverdatum is !

Zondag 9 januari waren wegen en bossen eindelijk weer helemaal sneeuwvrij en kon er dus door iedereen gefietst worden. De weersomstandigheden werkten ook nog mee, want de temperatuur lag zo rond de 6 graden en in de loop van de ochtend kon er zelfs genoten worden van een lekker winterzonnetje. Geen wonder dat er 27 leden op kwamen dagen om samen met Cees van Sluijs en John een ritje Rucphen, Sprundel, Schijf, Nieuwmoer, De Wildert, Essen te rijden. In het bos vermaakten zich deze dag 6 leden, waarbij Hans, Toine en Cees nog wel een van onze nieuwe leden kwijt raakten... Jos Vos, Peter Schoonen en Ben Wesseling vermaken zich deze dagen met het skiën en diverse andere leden zich met griep binnenshuis te vermaken, anders was de opkomst deze dag vast nog veel groter geweest.

Zondag 16 januari was het schitterend wandelweer. De temperatuur was voor de tijd van het jaar iets aan de hoge kant. De opkomst was mede door de goede weersomstandigheden voortreffelijk. De wandelaars waren allen tevreden en gaven zelfs nog complimentjes over het uitpijlen en de totale verzorging. De controle en rust in Nispen bij café Tivoli, waar onze nestor Simon van Noort de scepter zwaait, werd ook goed bezocht door de deelnemers. Na de middag begon zelfs de zon nog door te breken.
Aan de wandeltocht zelf hebben 19 Audax-leden deelgenomen. Met het uitpijlen, de controles, parkeerwacht en het verzorgen van de startkaarten hebben zich in totaal 9 Audax-leden bezig gehouden. Pierre Lasaroms hebben we kunnen begroeten als nieuw lid voor de toch zo noodzakelijke inzet om alles in kannen en kruiken te laten lopen.
Buiten het wandelen zijn nog enige AKN-ers het bos in geweest om te crossen.

Zondag 23 januari  was het in Roosendaal vochtig, bewolkt en ca 4 graden. De veldrit van de Kaaimannen ging niet door maar ze hebben wel in kleine groepjes hun voorgenomen afstanden gereden. Vijf van onze leden zijn met zo’n groepje meegereden. Vanuit Huis ten Halve zijn wel vier man vertrokken voor onze reguliere bosrit. Zij hebben ca. 40 km afgelegd en kwamen redelijk schoon terug bij  Huis ten Halve. Op de weg is John met nog 17 man vertrokken voor een rit van 40 km. Zij hebben wel enige motregen gehad. Ook Tonnie Dekkers was alleen weg geweest voor een ritje op de weg. Bij vertrek thuis had hij namelijk een lekke band en kwam te laat bij  Huis ten Halve aan. Onderweg is ook nog Arnold van Tilburg gesignaleerd, echter niet in Audax kleding. Cees Mathijssen was naar de cross in Ulicoten gereden, waar hij ook nog Marco Wilschut tegenkwam. In totaal waren dus toch 31 AKN-ers actief. Bij terugkomst hebben ze allen heerlijke wintersnert gegeten.

Vandaag 30 januari met min 3 graden zijn 18 renners met John voor een rondje Roosendaal Moerstraten vertrokken. Er was bij Huis ten Halve nog enige twijfel wie de kop zou nemen. John nam het initiatief, zo kon hij immers zijn eigen snelheid bepalen. Er werd nog getwijfeld: "zullen we onderweg koffie drinken of niet?" Besloten werd van "nee geen koffie, want de afstand is te kort". Eenmaal in Moerstraten stopte John toch voor koffie. De deur was te smal om allemaal tegelijk binnen te komen, dus dat de koffie met deze temperatuur welkom was laat zich raden. Met 35 km op de teller waren ze op tijd terug in Huis ten Halve om het WK-veldrijden van de dames op tv te zien. Jan Buijk had letterlijk alles uit de kast gehaald om dit mogelijk te maken en had een heuse tv met de bekende beeldbuistoeter aan de achterzijde op de bar geplaatst. Het beeld was goed en er kwam nog geluid uit ook!
Voor het bos waren in totaal 6 gegadigden die achter Gerard Loontjes de Rucphense Heide verkenden. Zowel Gerard als John van Houten kwamen nog tweemaal te vallen, maar gelukkig zonder schade aan lijf en fiets.
Henk verkende in Wouwse Plantage de wandelroute van o.a. 40 km die op zondag 13 februari wordt gehouden. Daar in het bos kwam hij bij toeval nog Alfons tegen, die had ingeschreven voor de cross vanuit Hoogerheide. Zijn veldrit was 2 km nadat ze elkaar zagen afgelopen door twee lekke banden: een op zijn achterwiel en een in zijn reservetas. Die laatste was lek gestoken door de bandafnemers die ernaast zaten. Beginnersfoutje van 6 jaar geleden, want toen had hij die er in gestopt en daarna nooit meer open hoeven doen...! Hij werd na enkele kilometers terug lopen overigens keurig door de organisatie opgehaald en bij de start terug afgeleverd.
In totaal waren er dus weer 27 AKN-ers op deze zondag en met deze koude sportief bezig .

Vandaag was de laatste dag dat de bonus stempelkaarten konden worden ingeleverd, waarvan door René van den Akker en Rini van Geel nog gebruik werd gemaakt.