JANUARI 2008

 

Afgelopen zondag was het weer een drukte van belang bij de nieuwjaarsreceptie van onze vereniging. Maar liefst 93 leden en hun partners maakten van de gelegenheid gebruik om elkaar een gelukkig 2008 te wensen. Om kwart over tien kwamen de eerste leden al naar Huis ten Halve om een mooi plaatsje te zoeken. Ondertussen was er om 9 uur al een aardig groepje aan de wandel gegaan door Roosendaal. Zij konden iets na half elf wat extra energie inslaan in de vorm van koffie met gebak. Behalve een hand kregen ze meteen ook een lot van Alfons en 3 consumptiebonnen van penningmeester Jack.

Pierre maakte daarna de bestemming van het clubweekend bekend: hotel Zonneheuvel in Beek in het Montferland. Zoals bekend maken we er dit jaar een midweek van. Dit jaar wordt er de tweede dag niet gefietst, maar heeft het bestuur iets bijzonders geregeld. Op de heenweg krijgen alle deelnemers een koffietafel aangeboden. Inschrijven kan vr 15 maart bij een van de bestuursleden. (Na betaling van het inschrijfgeld van 120,- is je inschrijving definitief)

Klik op de foto voor de website van dit hotel

 
Na alle medewerkers aan de Veldrit in het zonnetje gezet te hebben, kregen de dames onder hen een heerlijk doosje bonbons aangeboden. Daarna werd aan Alfons de AKN-jubileumspeld uitgereikt, omdat hij 25 jaar lid is. Tot zijn grote verrassing werd hij ook nog benoemd tot lid van verdienste, waarvoor hem een bijbehorende oorkonde uitgereikt werd.

 

De titel van clubkampioen ging deze keer naar Jos Vos, die met slechts 25 strafpunten Simon van Noort (31 strafpunten) net voor bleef. Op de derde plaats eindigde Kees Ruyten.

  • De uitslag van de eerste regelmatigheidsrit leest u hier

  • De uitslag van de tweede regelmatigheidsrit leest u hier

  • De volledige uitslag kunt u hier bekijken.

 

Cees Mathijssen werd dit jaar wel de dupe van de nieuwe opzet: in de oude opzet zou hij clubkampioen geworden zijn, want hij had de tweede regelmatigheidsrit slechts een afwijking van 1 seconde van de ideale tijd. (ondanks dat hij 30 km/u opgegeven had en verscheidene keren verkeerd was gereden!)

Na een rondje met lekkere hapjes kon er daarna begonnen worden met de zo langzamerhand vertrouwde Nieuwjaarsopgaven. Van sommige leden maakte zich al meteen een lichte paniek meester toen ze met hun lot op zoek moesten naar hun groepsleden. Uiteindelijk kwam iedereen toch bij een van de 10 groepen terecht en kon de quiz beginnen. In de eerste ronde moesten 5 Nederlandstalige liedjes afgemaakt worden, in de tweede ronde werd de actualiteit van 2007 in Nederland getest. De derde ronde ging over AKN en in de vierde ronde moesten 5 Engelstalige liedjes afgemaakt worden. Alle teams kozen er voor om in de eerste 3 rondes hun joker in te zetten. In de vierde ronde zat de stemming er al zo goed in, dat de liedjes luidkeels werden meegezongen, tot en met de antwoorden toe! Tenslotte moest in de vijfde ronde een anagram, sudoku, woordzoeker, geheimschrift en dictee opgelost worden. Team 5 slaagde daar het best in. Met een puntentotaal van 25 punten bleven ze team 3 en 6 (ex aequo met 20 punten op de tweede plaats) ruim voor. Tijdens de quiz waren er al twee prijzenrondes geweest, maar nu was er voor iedere deelnemer een kleinere of grotere prijs. Kees Ruyten, Cees van Sluijs, Willy, Pierre, Jos en supermarkt Golff in Rilland bedanken we hierbij hartelijk voor hun inbreng.

 

De finale werd dus gespeeld door Jos Vos, Cees Willemse, Toon Verstraeten, Arnold v.d. Maat, Pierre van Zinnen, Joke Ruyten, Bep v. Tilburg, Riet Sloekers en Cees Mathijssen. Met het bekende enveloppenspel uit Miljoenenjacht werd gestreden om het felbegeerde boodschappenpakket. Uiteindelijk bleek Bep de koelbloedigste en gelukkigste in dit spel.

Ondertussen waren de broodjes al gesmeerd en kon iedereen genieten van een lekker kopje koffie erbij. Achter in de zaal konden alle leden die een nieuwe koersbroek (geheel of gedeeltelijk) verdiend hadden in het afgelopen seizoen, bij Henk hun kaart inleveren, bij Jack evt. bijbetalen en bij Pierre de broek in ontvangst nemen (voor zover hun maat nog beschikbaar was).

Leden die hun kaart nog niet ingeleverd hebben kunnen dit nog doen in de komende twee weken, daarna niet meer! Drie leden waren er zelfs in geslaagd alle stempels te behalen: Henk Verschuren, Cees Mathijssen en Kees Ruyten. Een knappe prestatie mannen.

Behalve een recordopkomst werd er nog een record gevestigd deze dag: de laatsten gingen pas om 17:30 uur weg!

Iedereen hartelijk bedankt voor jullie inzet, zodat we er met zijn allen een fijne dag van hebben kunnen maken! Het was een goed begin van het nieuwe jaar.

De foto's van de nieuwjaarsreceptie kunt u hier bekijken.

26 Leden van AKN wandelden zondag 13 januari mee met de wandelaars die van heinde en verre naar Roosendaal gekomen waren. De temperatuur was met een graad of 9 niet echt winters te noemen, maar daar werd niet om getreurd. In de ochtenduren viel er af en toe een klein spatje motregen, maar dat was dus geen probleem. De organisatie mocht dan ook ongeveer net zo veel deelnemers als bij de eerste aflevering verwelkomen.

 

9 Leden van AKN reden zondag 20 januari een rondje op de weg. In hun wiel gingen nog 5 veld-AKN-ers tot Nispen mee, om zodoende nog even uit de wind te kunnen zitten. De westenwind ging dan ook flink tekeer en er moest flink doorgetrapt worden om in de buurt van de 20 km/u te blijven. Het was toch al raar weer, want volgens Henk was het nog best wel koud voor een zomerse dag... Vanaf Huybergen konden we beschut rijden, maar het parcours was pittig en over verraderlijk gladde boomwortels gleden voor- of achterwielen nogal eens weg. Kees Schijven, Geert, Cees Mathijssen, Henk en ik bleven gelukkig goed overeind. Vanaf Klavervelden konden we daarna genieten van de wind in de rug. Zo kwam het gemiddelde toch nog op 20 km/u uit. Het was te verwachten dat er soep zou zijn, want januari was al bijna uit en de penningmeester had zijn soepbudget nog niet aangesproken. Met heerlijk wit of bruin brood erbij waren er voor iedereen die dat wilde twee heerlijke koppen erwtensoep beschikbaar. Ook Simon kwam lekker mee eten, ook al had hij niet kunnen fietsen omdat zijn been weer opspeelde. Ook onze klusjesman Cees van Sluijs kwam in werkkleding nog even een bakje soep doen. Van de 14 broden die Jan 5 minuten daarvoor nog in huis had was op de een of andere manier ineens nog maar 4 cm over. Net als Simon kreeg ook Cees er een vork bij; ja, voor die lepel moest wel gefietst worden natuurlijk! Na de soep werd nog geproost op de verjaardag van Gerard Loontjes, dus we werden goed in de watten gelegd deze keer!

 

Groep 1 en 2 hebben 27 januari een ritje gereden van 50 km. Via Nispen ging het naar de Wouwse Tol. Via Boslust reden ze naar Huijbergen en zo door naar de Wildert. Wonder boven wonder werd er niet gestopt, maar ging het gewoon via Nieuwmoer naar Horendonk en tenslotte naar Roosendaal. Het was lekker droog weer, een graad of 8 en er stond een redelijk windje. Geen wonder dat deze dag met 20 man het rondje gereden werd.

De veldrijders zaten al aan de koffie toen de weggroep binnen kwamen. Zij waren met 10 man en hebben een ritje gereden over de Rucphense Heide.