AUGUSTUS 2008

Zaterdag 2 augustus is de Clubrit Zuid-Beveland van Chris Sonke voor de eerste keer gereden. Samen met zijn zoon reed hij de 140 km op kop, gevolgd door nog 18 andere AKN-ers. De rit vertrok iets later dan gepland, omdat Geert pas bij Huis ten Halve er achter kwam dat hij maar een halve broek aan had. Hij ging dus eerst even terug naar huis om zich te verkleden. Bij Nispen reed Henk lek, wat voor wat extra vertraging zorgde en net voorbij Rilland, toen Alfons ook was aangesloten, reed Kees Ruyten ook nog lek. Daarbij bleef het gelukkig, zodat we ons volledig konden concentreren op de prachtige route die we voorgeschoteld kregen. Langs de te koop staande woning van Jo de Roo, de Mozeskerk in Biezelinge, onderlangs Goes naar 's-Heer Hendrikskinderen, waar we koffie dronken bij De Oranjeboom. Dankzij wat hulp van Arnold konden de bestellingen nog vlug opgenomen worden, want het bedienend personeel was volgens mij van ver boven de gemiddelde leeftijd bij AKN ! Na de koffie werden we weer door de Zak van Zuid-Beveland geleid, waarbij we o.a. langs de Vlindertuin in Langeweegje kwamen. Via 's-Gravenpolder, Schore en Kruiningen ging het terug naar Rilland, waar Alfons weer afhaakte. In Nispen werd tenslotte nog koffie gedronken bij Tivoli.

Zondag 3 augustus reed Toine van Oers de 70 km lange Molentocht. 19 Man sterk reden ze richting Breda. Daar werden bij Hazeldonk heel veel windmolens gevonden. Daarnaast had Toine ook nog wat ouderwetse molens voor de deelnemers in petto. Als verrassing had hij voor iedereen bovendien nog 10% extra kilometers in petto, maar omdat het zo'n mooie tocht was, maakte niemand daar een probleem van.

Groep 2 reed ook richting Breda en dronk koffie bij camping Liesbos. Zij reden 9 man sterk en onder leiding van Tonnie 60 km.

Zaterdag 9 augustus werd de clubrit naar De Moer gereden over een afstand van 125 km met toerleider Couwke (volgens de mooie sticker voor het toerboekje) 22 man en mooi weer. De mooie route om Oosterhout heen kende maar 1 stoplicht, voorwaar een hele prestatie.

Zondag is groep 1 en 2 samengevoegd en is er door 6 man (niet de verstandigste van de club) in de stromende regen vertrokken voor een rondje Huijbergen, Kalmthout. Al voor ze wegreden voelde Jacques geregeld aan zijn voorband. 2 Km voor de koffie voelde hij weer en op dat moment kreeg hij een klapband. Gelukkig had Wim een buitenbandje bij. Na koffie in Wildert waren Jan v.Loon, Rini v.d.Westen, Willy v.Toren, John v. Turnhout, Jack v.d.Heyden en Wim Mouws om 11 uur terug bij ons clubhuis, met in totaal 50 km op de teller.

Zaterdag 16 augustus werd met Peter den Hartog de Hartoge clubrit van 90 km gereden. Maar liefst 29 deelnemers maakten van de gelegenheid gebruik om op zaterdag eens een lekker kort ritje te rijden. Het weer werkte dan ook erg mee. Peter verraste de deelnemers door kris kras en heen en weer door het westbrabantse land tussen Roosendaal en Breda te rijden. Af en toe kreeg een enkeling zelfs visioenen van de heen en weer rit van Jack Willekens. Met assistentie van John deed Peter het echter keurig en mag hij volgend jaar beslist weer een ritje voorrijden. Op speciaal verzoek van Gerard werd ook nog gestopt voor een bakje koffie bij de Moerse Bossen. Na afloop konden sommige deelnemers nog niet meteen naar huis, omdat ze niet voor half 1 thuis mochten komen. Zij maakten van de nood een deugd en dronken er toen nog maar eentje extra bij Huis ten Halve...

Zondag 17 augustus werd niet met Cees van Sluijs de verkenning van de Javado van 80 km gereden, maar met Theo en Cees Mathijssen op kop. Vooraf werden de tellers keurig op 0 gezet en aan het eind vergeleken. Daar bleek nogal wat verschil gemaakt te zijn, want de gemiddelde snelheid varieerde van 25,6 tot 27,4 km/u ! De 19 deelnemers reden een keurig rondje Roosendaal, met net voor aankomst nog een buitje van een minuut. Bij aankomst werden de diploma's van de reanimatiecursus en de kledingpakketten voor de deelnemers aan de Ride for the Roses door Pierre uitgedeeld. Groep 2 kwam 13 man sterk (!) een kwartiertje later binnen. Zij hadden onder leiding van Kees Ruyten een bezoekje gebracht aan café Van Pul in Moerstraten. Hun trainingsschema lag op 24 km/u en dat werd perfect gehaald. Zij schaarden zich samen met de Sjimmyclub (zie hieronder) daarmee meteen onder de superfavorieten voor de titel a.s. zaterdag...

Team 4 van AKN barst al van het zelfvertrouwen: a.s weekend gaan ze nog even weg voor de laatste training in Limburg.  Met hun uitgebalanceerde team kan succes ook haast niet uitblijven:

De Sjimmy club wenst de andere drie AKN-ploegen veel succes en bedankt bij deze al hun sponsor, want dat zouden ze na het feesten wel eens kunnen vergeten !!!

Zaterdag 23 augustus stond het Nederlands Kampioenschap in Rucphen op het programma. Districtsvoorzitter en clublid Henk Jongeneelen had er samen met zijn vrouw een jaar werk in zitten om het tot een prima georganiseerd evenement te maken. Dat al dat werk niet voor niets is geweest bleek wel uit de vele positieve reacties tijdens en na afloop van het kampioenschap. Henk leverde dus met zijn team een prima prestatie. Dat gold dit jaar in mindere mate voor de deelnemende AKN-teams. Team 4 (de Sjimmy-club) eindigde als 45e, Team 2 als 26e, Team 1 als 25e en het best presteerde dit jaar Team 3, die als 17e eindigden.
's Morgens bij het vertrek bij Huis ten Halve waren de verwachtingen nog hooggespannen. De eerste koude douche diende zich echter al snel aan, want onderweg naar Rucphen werden we getrakteerd op een flinke onweersbui. Drijfnat bereikten we dan ook de Sporthal. Omdat het in het volgende half uur nog steeds keihard bleef regenen, besloot de organisatie de start een half uur uit te stellen.

Ondertussen hadden we in de Sporthal al een bakje koffie met cake gekregen en was de Sjimmyclub al ijverig bezig hun kampioensliederen te oefenen. Om de spirit te verhogen kregen alle Sjimmy-ers van Arnold een horloge uitgereikt, zodat ze alle andere teams "bij de tijd konden zetten". Jan Buijk belde ondertussen Dim op om te melden dat hij zich niet zo lekker voelde (het goot nog steeds) en dat hij de door Dim afgestane plaats in het team van Cees van Sluijs weer graag terug wilde geven...
Bij het opstellen voor de start maakte Jacques v.d. Heijden veel indruk met zijn speciaal geprepareerde fiets. Hij had namelijk op het frame een buis gelast met daaraan links en rechts van het achterwiel een set reservewielen! De aanwezige Shimano-stand keek haar ogen uit en er werden dan ook heel wat foto's van deze constructie gemaakt. Ondertussen zullen die al wel doorgemaild zijn naar het hoofdkantoor in Japan. Het wachten is nu op de introductie van dit model op de markt. Met alle copyrights op zak is het kostje van Jacques in ieder geval gekocht!

Vanaf half 10 konden dan toch alle teams met een tussenpauze van 1 minuut op weg. De overvloedige regenval had ervoor gezorgd dat hier en daar complete velden onder water stonden, maar op de weg hadden we daar geen last van. Bovendien bleef het de rest van de dag droog en kwam zelfs het zonnetje nog tevoorschijn. Typische Hollandse wolkenluchten en een aantrekkende wind maakten het geheel compleet. De eerste etappe ging via St. Willebrord, Zegge, Oudenbosch, De Stoof, Stampersgat, Oudenbosch naar de Goudsbloemsedijk. Daar was de eerste tijdscontrole, waar we een banaan en een bekertje energydrank kregen. Via Oudenbosch en de Hoevense Beemden ging het weer terug naar St. Willebrord en Rucphen. De route was perfect uitgepijld, met zowel vóór als na elke afslag een pijl. Alleen in St. Willebrord ging het bijna mis, toen we in een zijstraat ineens een pijl zagen staan. Team 2 stopte, maar concludeerde al snel dat het een pijl was uit het begin van de route. Team 1 reed er wel in, maar kwam er dankzij ex-team 2-er Jan Buijk (infiltrant, spion, saboteur of gewoon gemotiveerd Team 1 lid ?) na enkele minuten achter dat ze weer het begin van de route aan het rijden waren. Team 2 kwam Willem van Balen in St. Willebrord tegen. Hij had lek gereden, maar het reservewiel van Jacques paste niet of was niet modern genoeg, waarop hij bij Hubert besloot om een nieuwe band te gaan. Toen hij daarna op eigen gelegenheid bij Sporthal de Vijfsprong aan kwam, merkte hij dat hij zijn helm bij de fietsenmaker had laten liggen, zodat hij weer terug moest!

Team 2 koos voor een korte middagstop van een half uur en de andere teams voor een middagstop van 45 minuten. Zodoende vertrokken zij weer als eerste AKN-team. Deze tweede lus ging richting Roosendaal, via Ellewaard naar Achtmaal. Na de controle met wederom een banaan en energydrank, ging het weer richting Zundert en terug richting Etten en Rucphen. Tegen drieën waren we weer terug in Rucphen, waarna het nog anderhalf uur wachten was op de officiële uitslag en prijsuitreiking.
Die tijd werd nuttig besteed met terugblikken op de rit en in de zenuwen zitten over de uitslag. Daar hoort natuurlijk ook een lekker drankje bij ! Het team van Molenrijders 3 uit Wouw mocht zich tenslotte Nederlands Kampioen 2008 noemen. Voor teamlid Jac. van Meer de tweede keer in zijn fietscarrière dat hij zich Nederlands Kampioen mag noemen: in 1980 was hij ook al een keer Nederlands Kampioen bij de amateurs ! De Bruchemse Stampers werden tweede en TC Zevenbergen bezette de derde plaats.

Volgend jaar wordt het NK georganiseerd door RTC Domstad in Utrecht. Dan gaan we er weer voor!

Alle foto's die Toine en José gemaakt hebben kunt u hier bekijken.

De volledige uitslag van het NK vindt u hier.

Molenrijders 3

 

De samenstelling van de teams van AKN die dit jaar een gooi naar het Nederlands Kampioenschap Regelmatigheid deden was als volgt:

Groep AKN 1

 

  Groep AKN 2

 

  Groep AKN 3

 

  Groep AKN 4
(Sjimmy-club)

 

Cees van Sluijs   John van Turnhout   Tini Buijsen   Jacques van der Heijden
Wil Roovers   Alfons Govers   Tjebbe Smulders   Willem van Balen
Cees Matthijsen   Toine van Oers   Wim Schot   Christ Couwenbergs
John van Houten   Theo Jukes   Leo Notenboom   Cees van Dongen
Eric Langelaan   Willy van Toren   Gerard Loontjens   Ben Wesseling
Piet Langelaan   Wim Mouws   Ad van Iersel   Arnold van der Maat
Wim Hoogendam   Henk Verschuren   Toon Verstraten   Jacques van Benthem
Jan Buijk   Hans Mathijssen   Jan Dinkelaar   Cees Schijven
Jac Embregts   Chris Sonke       Jan Bakker
                     

Zondag 24 augustus zijn er weer twee groepen vertrokken. Groep 1 onder leiding van Wim Schot. De tocht heette “Schots en scheef“ en dat was hij dan ook.. Ze zijn met 20 man vertrokken, via de Zegge, Oudenbosch ging het richting Etten, dus dat betekende veel polder onderweg. Nadat ze het tunneltje onder de A58 bij het Liesbos gepasseerd waren, zijn ze door de bosrijke omgeving onder Etten en Sprundel weer via het Schijf naar Huis ten Halve gereden. Het was weer een mooie tocht van in totaal 64 km.

Groep twee is vertrokken onder leiding van Geert Lazeroms. De deelnemers van groep 2 dachten dat Geert voor moest rijden, maar eigenlijk was dat Tonnie Dekkers. Samen met Kees Ruyten op kop, en Jan v Loon, Simon, Leo en Ad in hun wiel reed hij een ritje langs de Molenbeek naar Nispen en via de Wouwse-plantage naar Moerstraten. Aldaar werd bij café van Pul koffie gedronken en daarna ging het terug via het Everlandwegje en Nispen naar Huis ten Halve. Daar kwamen ze aan om 11.20 uur met 54 km op de teller. Volgende week heeft Geert wel de rit en hij rekent dan wel op mederijders, want de afgelopen twee keer heeft hij vergeefs aan de start gestaan om groep 2 voor te rijden en dat is niet erg motiverend !

Afgelopen weekend konden we genieten van heerlijk zomerweer.
Zaterdag 30 augustus was het weer lekker druk: maar liefst 21 deelnemers mocht Chris Sonke begroeten voor zijn rondje Zeelandbrug. We reden in het spoor van Chris en zijn maat Kees van het spoor, weg via het Boterstraatje en konden bij het oversteken snel even de veelbesproken "varkensruggen" op de Wouwseweg bekijken. Daarna ging het naar Steenbergen, waar we wat stroef doorheen gingen i.v.m. wat onhandige fietspad-op- en afritjes. Bij de rotonde buiten Steenbergen stak Chris over en reden 10 AKN-ers rechtdoor omdat die wisten dat je dan aan de goede kant van de weg bleef. De meerderheid (11 dus) volgden Chris wel door dik en dun! Over de Philipsdam ging het daarna naar Bruinisse, de Vierbannen, Zierikzee, over de Zeelandbrug, naar Wilhelminadorp. Vlak voor Kattendijke nam Chris niet de eerste maar de tweede afrit. Deze keer waagde niemand het om anders te rijden... Het appelgebak en de koffie smaakten weer prima op het terras van eetcafé De Lantaarn. De tweede etappe ging met Toine en Chris op kop via Wemeldinge, Yerseke en Krabbendijke weer naar de Oude Zeeuwse Weg. Bij Rilland bedankte Alfons Chris voor de bewezen diensten en via Mattemburgh reed de rest van de groep terug naar Roosendaal.

Zondag 31 augustus reden 15 AKN-ers gesponsord door DHL, de werkgever van Eric, de Ride for the Roses vanuit Goes.

Eric stuurde deze foto's:

Chris en Janny Sonke waren te laat met inschrijven voor Ride for the Roses. Ze hebben een donatie gedaan aan het Kon.Wilhelminafonds en zwart meegefietst. In Nisse hebben ze deze foto's gemaakt.

Groep 2 is om half 9 vertrokken met Tonny, Ad, Simon, Jan en Henk Jongeneelen. Via Nispen, Huijbergen en de Putseweg zijn ze binnendoor na 33 km aangekomen bij Non Plus Ultra. Aldaar werd koffie gedronken. Toen zijn ze naast de spoorlijn en langs Mattemburg en de Heimolen via Stay-OK naar Heerle gefietst. Daarna ging het door Wouw en langs het Boterstraatje naar Huis ten Halve waar ze om 11.45 uur met 62 km op de teller aankwamen.

Ook groep 1 kon een mooie opkomst noteren met maar liefst 17 AKN-ers. Via Nispen en de Wouwse Tol ging het met Rini v.d. Westen en Wim Schot op kop naar de Oesterdam. Om toch zeker niet verkeerd te rijden nam Wim daar 2 x de rotonde. Toine nam de kop over van Rini toen ze de wind lekker tegen kregen. Vlak voor het Boterstraatje (ja ja alweer) reed een van onze nieuwe leden lek op een kapot bierflesje. Daarna was het nog maar een klein stukje voordat de 75 km vol gemaakt waren.