november 2006

Zaterdag 4 november werd de hele route van de veldrit uitgezet. In duo's en trio's nam iedereen een stuk van het parcours voor zijn rekening. Met onze nieuwe, door ING gesponsorde, pijlen was het meenemen een stuk gemakkelijker geworden. Een heel verschil met de onverslijtbare maar zeer zware trespa pijlen die we eerst gebruikten. Achteraf werd de hele route nog nagereden en waar nodig werden wat extra pijlen weggehangen om er zeker van te zijn dat de route voor iedereen duidelijk was.

Zondag 5 november was de opkomst weer bijzonder goed. Met 1139 deelnemers haalden we net geen nieuw record. Klik Hier voor het complete verslag van deze geslaagde veldrit.

Zondag 12 november werd er alvast vooruitgeblikt naar de vijftigste verjaardag van kastelein Jan Buyk. Nadat de veldritploeg 12 man sterk zijn rondje door het veld had gereden barstte het feest los. Gelukkig lieten ze wel wat gebak en drank over voor de 8 man van de wegploeg die tussen de buien door via Essen Hoek-Huijbergen, Wildert en Essen terug in Roosendaal aankwam. Binnen hielden ze het vervolgens niet meer droog. Geheel in stijl kwam iedereen vervolgens ook nat thuis, want na 12 uur begon het te regenen.

Zondag 19 november was het minder aangenaam weer dan we de voorgaande weken gewend waren. Met een miezerig regentje en een temperatuur van 7C is de opkomst dan ook vanzelf niet zo hoog. John, Cees van Sluijs en Rini v.d. Westen vertrokken voor een ritje op de weg en Wim, Henk, John v. Houten, Toine, Cees Mathijssen, Jack van Benthem en Willy  gingen het bos in. Toen Willy hoorde dat ze lekker bij Horendonk gingen baggeren, bedacht hij zich snel en ging achter de weggroep aan. Die waren echter al ver weg. Uiteindelijk lukte het hem toch om samen met de weggroep aan te komen. De crossers in het bos kwamen behoorlijk onder de modder terug. Gelukkig voor hen (en voor de penningmeester) was er vandaag erwtensoep gepland, waaraan ze zich heerlijk tegoed konden doen. Voor iedereen die dat wilde was er ook nog een tweede bak snert beschikbaar. Gelukkig regende het nog steeds toen iedereen weer naar huis ging, zodat er alvast wat modder van de kleding en de fietsen af kon spoelen...

Zondag 26 november zijn onze veldrijders met 13 man het bos in geweest. Lange broeken, overschoenen en winterjacks konden eigenlijk allemaal thuis blijven, want met een lentezonnetje (?) en een temperatuur van 14C deed niets denken aan een zondag laat in november. Via Visdonk - Rucphense Heide en de Plattebaan ging het weer terug via Visdonk naar Roosendaal. Daar kwamen ze gelijk met de wegploeg aan. Die waren met 16 man op stap geweest voor het bekende rondje van John. Vermeldenswaard is nog wel, dat Jan van Loon na lange tijd ook weer present was in het peloton. Nadat hij ruim een half jaar niet kon fietsen, zijn we blij dat we hem weer in ons midden kunnen verwelkomen.