Verslag Veldrit 2006:

Na de droge periode in oktober was het afgelopen week enkele keren goed raak met regenen. Dat was echter precies wat het parcours voor de dertiende Veldrit van AKN nodig had om er prachtig bij te liggen. Zaterdag bleef het de hele dag droog en ook op deze ochtend waren de weergoden ons gunstig gezind. Een temperatuur van iets boven de 10C nodigde extra uit om de fiets uit de schuur te halen en naar Huis ten Halve te komen. Al voor 8 uur kwamen de eerste deelnemers zich melden en van half 9 tot half 10 was er voor degenen die de inschrijving verzorgden geen seconde rust meer. Meer dan 50 AKN-ers waren ondertussen in touw om de 1139 deelnemers een afwisselend en veilig parcours voor te schotelen. Dat werd op prijs gesteld, want de club kon na afloop weer diverse complimentjes en bedankjes voor de organisatie in ontvangst nemen. 

De bananen of krentenbollen en de koude drankjes gingen bij de rust vlot van de hand. Door veel deelnemers werd dankbaar gebruik gemaakt van een van de drie mogelijkheden om onderweg de route te verkorten of een extra lus te rijden. De deelnemers konden dit jaar zonder problemen allemaal hun rit voltooien, al waren er wel enkele lekke banden en een kapotte ketting (bij de start !) die hier en daar wat roet in het eten gooiden.In soms zeer hoog tempo of op het dooie gemakje werden de kilometers weggetrapt. Bij de diverse oversteekpunten werd door de organisatie gezorgd voor een veilige oversteek, wat erg gewaardeerd werd door de deelnemers. Na afloop smaakte de erwtensoep weer prima. Wie zijn fiets niet thuis wilde afspuiten kon dat door onze bekwame spuitploeg laten verzorgen. 

Het bleef daarna nog lang gezellig in Huis ten Halve...

Audax Klub Nederland bedankt u voor uw deelname en ziet u graag terug bij onze volgende veldtocht op zondag 4 november 2007 of bij een van onze andere zomer- of winteractiviteiten.

De volgende foto-albums van deze dag kunt u op onze website bekijken:

GEVONDEN VOORWERPEN:

Bent u een van onderstaande zaken verloren, neem dan contact op met onze secretaris, Willy van Toren tel. 0165568880 w.v.toren@kpnplanet.nl