JANUARI 2007

Zondag 7 januari was de opkomst bij het wandelen met 34 deelnemers wat minder dan vorig jaar. Toch was het mooi wandelweer: droog, een temperatuur van een graadje of 7 en weinig wind. Iets na half elf kwam de groep bij Huis ten Halve aan en kregen ze een lekker bakje koffie met gebak aangeboden. Behalve een hand en de beste wensen kreeg iedereen ook nog een lot van de ceremoniemeester. Al ruim voor elf uur was de zaal al volgestroomd met veel AKN-leden en hun partners. In totaal waren we met 86 mensen aanwezig dit jaar. 

 

Pierre opende het officiŽle gedeelte met de huldiging van Cees van Sluijs, die volgens hem al 25 jaar bij AKN de initiator is als er gekkigheid uitgehaald wordt. Daarnaast is hij ook zeker al 15 jaar voorzitter van de toercommissie. Nadat de catering van Huis ten Halve de glazen en kopjes weer eens vol had geschonken, ging de voorzitter over tot het bekendmaken van de Regelmatigheidskampioen en de Clubkampioen 2006. Beide prijzen werden voor de eerste keer binnengesleept door respectievelijk Theo Jukes en Leo Notenboom. 

Hieronder vindt u de top 3 van beide klassementen:

Regelmatigheidskampioenschap:

 

  1. Theo Jukes
  2. Leo Notenboom
  3. Jos Vos

Clubkampioenschap:

 

  1. Leo Notenboom
  2. Theo Jukes
  3. John van Turnhout

Daarna werden alle aanwezigen aan het werk gezet. Om te beginnen moest iedereen zijn groep opzoeken die naast het lotnummer vermeld stond. 

Toen dat gelukt was kon er per groep een Joker verdiend worden door de tafel van vermenigvuldiging foutloos op te zeggen. Alle groepen slaagden erin, al moest groep 5 nog wel even in de herkansing omdat ze 9x5 vergaten in het vuur van de strijd. John van Turnhout had natuurlijk de eer om het origineel van deze speciale joker in ontvangst te mogen nemen. Daarna konden de groepsleiders al meteen een mooie kalender ophalen voor hun groepslid met het laagste lotnummer. Zo waren de eerste prijzen al binnen.

De muziekquiz die daarna volgde gaf hier en daar nogal wat hoofdbrekens, maar met de gezamenlijke hulp van alle groepsleden kwamen er toch heel wat goede antwoorden op papier. Met name werd er goed gescoord bij de muziekvragen van vůůr 1960 en de zestiger en de zeventiger jaren. Prachtig was het om te zien dat tijdens de quiz er zelfs spontaan een dansje gemaakt werd. Om de geesten goed scherp te houden werd er tussendoor 2x op een warme snack getrakteerd. Bij de muziek van de tachtiger jaren zijn blijkbaar toch heel wat mensen afgehaakt met namen en titels te onthouden. De afsluiting van de quiz met 5 vragen over populair-klassieke muziek bleek ook niet al te gemakkelijk te zijn. De meeste melodieŽn werden wel herkend, maar namen van componisten en opera's was er hier en daar toch wat teveel aan. 

Na afloop van de quiz konden de teamleiders weer twee prijzen voor hun groepsleden op komen halen die het lotnummer hadden met 3x en 5x hun tafel. Deze keer een bierhouder (carnaval komt er zo weer aan) en een schrijfblok met pen.

Daarna konden ze meteen alle gewonnen prijzen van de verloting op komen halen. Die lagen al keurig gesorteerd klaar per groep, want die verloting was 's morgens vroeg al gehouden. Zodoende kon ondergetekende al meteen de puntentelling gaan verrichten om de winnende groep te bepalen. Dat werd team 3 met in totaal 18 punten. Gedeeld tweede werden team 4 en team 8 met 17 punten.

Nu kon de finale gespeeld worden. De leden van team 3 moesten door middel van een stoelendans bepalen wie er met de 3 boodschappenpakketten van de Golff-supermarkt naar huis mocht. Na een spannende strijd, waarbij er angstvallig langzaam langs de stoelen gelopen werd, bleven uiteindelijk Christ de Rooy, de vrouw van Frans van Geloven en Toon v.d. Broek als winnaar over.

De middag werd afgesloten met heerlijke broodjes en koffie en voor sommigen nog een afzakkertje. Het was weer een gezellig begin van het nieuwe jaar!

 


Zondag 14 januari was een geweldige wandeldag voor alle deelnemers. Nauwelijks wind en een heerlijk zonnetje zorgden ervoor dat je bijna geen jas nodig had. Vooral de deelnemers aan de 25 km, die een mooie lus van 10 km maakten over de Rucphense Heide hadden regelmatig het idee dat ze niet aan de Winterserie van AKN maar aan de LENTE-serie bezig waren. Het mooie weer trok zoveel deelnemers, dat door Jan Buijk zelfs de wei bij Huis ten Halve als parkeerplaats ingezet werd. 23 Leden van AKN waren deze keer actief als deelnemer of in de organisatie. Daags ervoor hadden onze kersverse regelmatigheidskampioen Theo, onze kersverse clubkampioen Leo, Cees, Henk, Willy en Simon in teams van 2 de drie afstanden uitgepijld. Zondagochtend werden de pijlen nog gecontroleerd door Willy, Cees en John en schreven Jack en Henk de deelnemers in. Tegen de middag werd dat overgenomen door Pierre, die tot half vier present bleef. Bij 't Ossekopke bleef de hele dag Kees Ruyten op post om de deelnemers van hun felbegeerde controlestempel te voorzien. Fantastisch mannen, bedankt!

 

Zondag 21 januari hadden we nog te maken met een staartje van het stormachtig weer van de afgelopen week. Voordat ze bij Huis ten Halve arriveerden, waren Willy en John al kletsnat. Gelukkig konden ze binnen wachten op evt. andere deelnemers. Omdat het droog bleef, kwamen er toch nog 6 AKN-ers bij, zodat ze 8 man sterk (inclusief een aspirant-lid) tegen de wind in konden gaan beuken richting Wildert. Jan Buyk had op zijn mountainbike helemaal geen moeite om op de Vleetweg in het spoor van de groep te blijven. Cees van Sluijs hield prima in de gaten of er achterblijvers waren en handelde zoals je dat mag verwachten. In de Wildert werd geen koffie gedronken en zeker geen koeken gehaald door Jan en volgende week zal Cees ook vast en zeker niet op koeken trakteren. En deze informatie over deze clubrit hebben jullie ook niet van mij gehoord, toch Mieke?

Gezien het slechte weer van de afgelopen dagen was er geen belangstelling om het bos in te gaan.

Zondag 28 januari ging maar liefst 17 man op de weg van start. Via Wouw ging het naar Moerstraten en vandaar binnendoor naar De Heide. Tussen Bergen op Zoom en Wouwse Plantage was het wel even oppassen geblazen, want daar werd het fietspad in twee richtingen gebruikt door de veldrit van Hoogerheide. Daar was ik een van de vele deelnemers en zo hadden we elkaar dus nog tegen kunnen komen vanmorgen! 

De belangstelling om het bos in te gaan was wederom maar matig: slechts 5 man ging het bos in onder leiding van Henk Verschuren.