NOVEMBER 2022

Zaterdag 5 november stond er eerst nog een winterritje op het programma voordat 's middags het parcours van de veldrit uitgepijld werd. De temperatuur was nog onder de tien graden en er stond een fris windje, maar het was wel droog.

Groep 1 reed onder leiding van Cees Mathijssen, met Toine, Toon en Herman mee op kop,  over Nispen en de Brembosch naar de Bulkenaar om door het Boterstraatje en de Slaaistraat naar de Roosendaalse Vliet te rijden. Over Kruisland en de Boonhil reden ze onder Welberg en Steenbergen door naar het Laageind om via de Wouwse Tol en de Wouwsche Hil de tolberg op te zoeken. Ze reden 63 km.

Groep 2 reed met toerleider Jos Dierks Beschut naar Put. Ze waren met 9 man en Jos reed in 47 km het vaste rondje, dus weg over de Wildert en Heide. Deze keer zonder geslinger tussen Heide en Putte en na de koffie bij Grenszicht over Huijbergen en de Ouwerveldenweg terug naar Roosendaal.

Zaterdagmiddag werd vanaf 13 uur de route voor de veldrit uitgepijld.  Het traject was weer in 8 stukken verdeeld en het was voor de 20 uitpijlers dankzij de vele verkenningen van de weken ervoor duidelijk wat er moest gebeuren. Om 15.30 uur hingen alle door Rullens gesponsorde pijlen netjes op hun plaats.

De bananen, krentenbollen, sportdrank  en alle ingrediŽnten voor de erwtensoep kwamen binnen, kortom alles was klaar om van onze 28ste veldtoertocht een succes te maken.

Zondagmorgen was om 7 uur de organisatie met 58 mensen paraat. Al de hele week werd bij de weerberichten de zondag bestempeld als een kille dag met veel regen en wind, een dag om thuis te blijven. Op zondagmorgen zagen de mountainbikers die uit het raam keken (of op Buienradar) dat het allemaal reuze mee ging vallen in de ochtenduren. Pas vanaf 12 uur werd regen voorspeld en in de loop van de middag aanwakkerende wind. Genoeg reden voor 693 liefhebbers om bij onze club te komen genieten van de hier en daar uitdagende route, de uitgebreide ravitaillering en de heerlijke soep achteraf.

Met een heerlijk bakje erwtensoep, koeken, krentenbollen en bananen en hier en daar nog een andere consumptie was het na afloop nog tot half 2 gezellig bij Huis ten Halve!

(Lees verder...)

De eerste deelnemers vertrokken al iets voor achten

 

Groep 1

Zaterdag 5 november

 

De uitpijlers moesten heel wat keertjes van de fiets...

Groep 2

Zaterdag 5 november

 

Rullens zorgde tijdens de veldrit bij Huis ten Halve voor de technische ondersteuning.

 

Zaterdag 12 november was het bij de start om 10 uur stralend weer, heerlijk om een rondje te fietsen.

Groep 1 reed met 11 man een rondje van toerleider Toon Jansen. Het werd een toer van 68 km, langs de Galderse Meren.

Groep 2 reed een rondje met toerleider Kees Ruyten. Het rondje was 56 km land en koffie werd er gedronken bij Neefs in Zundert. Zij waren met 19 leden.

Zondag 13 november was het met 4 gr fris bij de start van de winterse zondagclubritten.

Groep 1 vertrok als eerste groep met toerleider Cees Mathijssen. De groep was met 10 man. Het rondje ging eerst naar Jagersrust, Achtmaal, en over de Maatjes, Kalmthoutse Heide, Essen Hoek en Nispen weer terug. Er werd 53 km gereden deze ochtend.

Groep 2 en 3 besloten gezamenlijk naar de Wildert te rijden. Er werd deze morgen 33 km afgelegd. De groep was met 17 man, waarvan Cees de Greef zich had vergist in de starttijd. Hij was er pas om 10 uur.

Het sociaal uurtje achteraf werd nog extra gezellig met bitterballen. Dit was voor de verjaardag van Jan, die maandag jarig is.

 

Met 3 graden nodigde het weer zaterdag 19 november niet echt uit om eens lekker een rondje te gaan fietsen. Gelukkig was het na de regen in de nacht en ochtend wel droog geworden. Ons aspirant-lid Jan de Baat was met de auto gekomen om zijn inschrijfformulier af te geven.

Groep 1 reed met 9 leden een rondje Prinsenbeek deze ochtend. Bij Etten-Leur reed Pierre van Zinnen nog lek. Herman Bakx was er snel bij om de band te vervangen. Na Etten-Leur nam Adrien de kortste weg naar Sprundel en Ilse reed bij Breda Airport naar haar huis in Bosschenhoofd. De rit werd met 7 mannen afgemaakt en werd 69 km lang. Toon Jansen was de toerleider van de dag.

Groep 2 bestond uit 2 man. Zij reden gezamenlijk Beschut naar Putte en legden 106 km af; 53 de man dus.

Er vertrokken ook nog 2 leden voor een veldrit door het bos.

Groep 1 reed zondag 20 november met 5 man een rondje Kruisland, Moerstraten, De Heide en Wouwse Plantage. Theo Jukes reed achter Moerstraten bij de Diefhoek nog lek. Onder de deelnemers was ook aspirant-lid Jan de Baat. Totaal reden zij 51 km deze morgen.

Groep 2/3 reed met 9 leden een rondje naar de Wildert. Speciale vermelding: zij reden wel over de kasseienstrook van de Velodreef !!! Totaal reden zij 30 km.

Willy, Leo, Ad Lambregts en Ad van Haperen kwamen nog op de koffie. Hans de Vogt en Wiljan hadden samen een rondje gefietst en kwamen ook nog even binnen. Het was na de ongelukkige val van Wiljan weer zijn eerste fietsritje. Zij kwamen goed weg, want het was de eerste soepdag van de winter. De erwtensoep was weer overheerlijk na zoín koude fietstocht.

Groep 1 vertrok zaterdag 26 november met 12 leden en Cees Mathijssen was de toerleider van de dag. Samen met Brian reed hij de zowat de gehele rit op kop. Het rondje ging langs Nispen, Essen, Essen-Hoek, Huijbergen en Woensdrecht langs de Kreekraksluizen naar Bergen op Zoom. Via Halsteren en Wouw reden ze deze dag onder mooie omstandigheden 64 km.

Groep 2 was met maar liefst met 19 leden deze morgen. De rit was Beschut naar Putte, met natuurlijk koffie bij Grenszicht. Rini v. Aert reed na de pauze in Huijbergen nog lek. Er kwamen heel wat binnenbanden aan te pas voor er een goede gevonden was. Wim Mouws gaf na afloop van de rit nog wat nuttige tips. Je snapt wel waarom: het duurde bijna een half uur voor de groep weer kon vertrekken.... Volgens Wim is het handig om je buitenbanden te controleren op steentjes, binnenbanden mee te nemen die niet al lek zijn, patronen die al gebruikt zijn niet meer mee te nemen maar weg te gooien en te zorgen voor een goed tooltje waar de patronen inpassen. Waarvan akte! In het laatste deel van de rit reed Toon v.d. Broek ook nog lek.

De weersvoorspellingen waren niet best voor zondagochtend 27 november. Bij de start werd weer eens duidelijk wie de echte bikkels waren van de club. Groep 1 en 2 reden deze ochtend niet, Groep 3 reed met 9 leden hun gebruikelijke rit naar de Wildert. Op een beetje natte wind na bleef het redelijk droog. John was uiteraard de toerleider van de dag. Omdat er nog 300 m onverhard in de rit zat wilde hij op zijn bonuskaart de winterveldrit af laten tekenen. Maar dat ging de voorzitter net iets te ver. Het werd met 25,5 km op de teller bijna een monsterrit. Kees de Greef kwam nog op de koffie, er werd nog gezamenlijk naar de damescross in Hulst gekeken.