Verslag Veldrit 2022

Zaterdagmiddag werd vanaf 13 uur de route voor de veldrit uitgepijld.  Het traject was weer in 8 stukken verdeeld en het was voor de 20 uitpijlers dankzij de vele verkenningen van de weken ervoor duidelijk wat er moest gebeuren. Om 15.30 uur hingen alle door Rullens gesponsorde pijlen netjes op hun plaats.

De bananen, krentenbollen, sportdrank  en alle ingrediŽnten voor de erwtensoep kwamen binnen, kortom alles was klaar om van onze 28ste veldtoertocht een succes te maken.

 

Zondagmorgen was om 7 uur de organisatie met 58 mensen paraat. Al de hele week werd bij de weerberichten de zondag bestempeld als een kille dag met veel regen en wind, een dag om thuis te blijven. Op zondagmorgen zagen de mountainbikers die uit het raam keken (of op Buienradar) dat het allemaal reuze mee ging vallen in de ochtenduren. Pas vanaf 12 uur werd regen voorspeld en in de loop van de middag aanwakkerende wind. Genoeg reden voor 693 liefhebbers om bij onze club te komen genieten van de hier en daar uitdagende route, de uitgebreide ravitaillering en de heerlijke soep achteraf.

Met een heerlijk bakje erwtensoep, koeken, krentenbollen en bananen en hier en daar nog een andere consumptie was het na afloop nog tot half 2 gezellig bij Huis ten Halve!

De eerste deelnemers vertrokken al iets voor achten

 

Audax Klub Nederland bedankt haar sponsors TD kozijnen, Rullens Bike Totaal, Huis ten Halve en Van Krimpen B.V. voor hun bijdrage aan het welslagen van deze veldrit.  Daarnaast ook natuurlijk Manege Van Loenen voor hun medewerking om een van hun loodsen in te richten als verzorgingsplaats voor onze rustpauze, waardoor onze medewerkers op een beschutte plaats de deelnemers van een drankje en banaan / krentenbol konden voorzien.

Ook bedanken we u voor uw deelname en zien u graag terug bij onze volgende veldtocht op zondag 5 november 2023 of bij een van onze andere winteractiviteiten.

Hebt u interesse om lid te worden van onze vereniging dan kunt u zonder verdere verplichtingen enkele keren meerijden met een van onze ritten in het zomer- of winterseizoen. Verdere inlichtingen kunt u krijgen bij onze secretaris: Alfons Govers (secretarisakn@zeelandnet.nl tel. 06-22621024)

 

De volgende fotoalbums van deze dag kunt u op onze website bekijken: