Verslag Veldrit 2021

Zaterdagmiddag werd vanaf 13 uur de route voor de veldrit uitgepijld.  Cees en Toon waren nog net op tijd terug voor het uitpijlen. Het traject was in 8 stukken verdeeld. Het was voor de 14 uitpijlers dankzij de vele verkenningen van de weken ervoor duidelijk wat er moest gebeuren. Om 15.30 uur hingen alle pijlen netjes op hun plaats.

Marco bracht ondertussen de bananen, Kees Baaten had nog voor 900 koeken gezorgd, de krentenbollen en sportdrank zijn binnen: alles is klaar om van onze 27ste veldtoertocht een succes te maken.

 

Zondagmorgen was om 7 uur de organisatie met 56 mensen paraat om de 27ste veldrit tot een succes te maken. Het weer werkte weer eens geweldig mee. De voorspellingen waren de hele week niet best, met veel wind en regen 's ochtends, maar in plaats daarvan scheen regelmatig een heerlijk zonnetje en waaide het maar matig; ideaal voor een veldrit. Dat waren de 752 deelnemers met ons eens en zij genoten dan ook volop van de hier en daar uitdagende route, de uitgebreide ravitaillering en de heerlijke soep achteraf.

Helaas kwam een van de deelnemers al na 100 meter ten val en moest met een gebroken heup met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden. Van harte beterschap gewenst!

Met een heerlijk bakje erwtensoep, koeken, krentenbollen en bananen en hier en daar nog een andere consumptie was het na afloop nog tot half 2 gezellig bij Huis ten Halve!

De eerste deelnemers vertrekken

 

 

Audax Klub Nederland bedankt haar sponsors TD kozijnen, Rullens Bike Totaal, Huis ten Halve, Dawn Bakery  en Van Krimpen B.V. voor hun bijdrage aan het welslagen van deze veldrit.  Daarnaast ook natuurlijk Manege Van Loenen voor hun medewerking om een van hun loodsen in te richten als verzorgingsplaats voor onze rustpauze, waardoor onze medewerkers op een beschutte plaats de deelnemers van een drankje en banaan / krentenbol konden voorzien.

Ook bedanken we u voor uw deelname en zien u graag terug bij onze volgende veldtocht op zondag 6 november 2022 of bij een van onze andere winteractiviteiten.

Hebt u interesse om lid te worden van onze vereniging dan kunt u zonder verdere verplichtingen enkele keren meerijden met een van onze ritten in het zomer- of winterseizoen. Verdere inlichtingen kunt u krijgen bij onze secretaris: Alfons Govers (secretarisakn@zeelandnet.nl tel. 06-22621024)

 

De volgende fotoalbums van deze dag kunt u op onze website bekijken: