Verslag Veldrit 2011

De veldrit was mede gezien het weer wederom perfect. Het aantal betalende deelnemers was exact 1442.
De deelnemers waren zeer tevreden over de tocht. Dit jaar was de route compleet gewijzigd, met een eerste lus richting Horendonk, waar rondom de voormalige vuilnisbelt de nodige hindernissen genomen moesten worden. Sommigen misten hier wel de Rucphense Heide. Gelukkig voor hen is er in het tweede deel van de tocht ruim 13 km van de route over het gebied Rucphense Heide gereden.
Bij zo'n groot deelnemersveld zijn enige kleine valpartijen niet te vermijden. Op zich niets ernstigs en er waren dan ook geen grote ongelukken te melden. Dat was natuurlijk ook te danken aan de inzet van de vele routebegeleiders die bij elke potentieel gevaarlijke oversteek de deelnemers waarschuwden. Ook waren er wat mankementen aan de fietsen, zoals een gebroken zadelpen, een kettingbreuk en leeglopende banden.  Uiteindelijk kon iedereen de finish bereiken. Aan de finish bij Huis ten Halve werden alle deelnemers voorzien van erwtensoep en/of tomatensoep, die weer heerlijk smaakte.

Door de Kaaimannen werden de kratten bier na afloop, zoals gebruikelijk, wederom opgestapeld tot de hoogte zoals de normale bar-statafels zijn. Het personeel van Huis ten Halve was er op berekend...

Al met al kunnen we terugkijken op perfect weer en een perfecte veldtoertocht waaraan veel liefhebbers plezier aan hebben beleefd.

 

 

 

Audax Klub Nederland bedankt haar sponsors TD kozijnen, Vermunt Makelaardij, Huis ten Halve  en Van Krimpen B.V. voor hun bijdrage aan het welslagen van deze veldrit.

Ook bedanken we u voor uw deelname en zien u graag terug bij onze volgende veldtocht op zondag 4 november 2012 of bij een van onze andere zomer- of winteractiviteiten.

N.B.
E
r is nog een fietscomputer gevonden. De benadeelde kan zich melden bij de voorzitter van AKN, Pierre van Zinnen. Tel.: 0165-555341
 

De volgende foto-albums van deze dag kunt u op onze website bekijken: