Verslag Veldrit 2005:

Zondag 6 november was iedereen er klaar voor:

Het parkeerteam zorgde 5 man sterk ervoor dat alle deelnemers hun auto goed konden parkeren.
Vanaf half 8 werden de pijlen op het parcours constant gecontroleerd door de 24 leden van de 7 route-teams. Met uitzondering van één plaats op de Rucphense Heide bleken ze keurig op hun plaats te vinden. De weggehaalde pijlen werden à la minute vervangen door nieuwe exemplaren, zodat alle deelnemers de route goed konden vinden.
Op 9 gevaarlijke oversteekplaatsen in de route zorgden onze leden ervoor dat de deelnemers veilig aan de overkant kwamen.
In het bos werd bij de rust warme thee, bouillon, banaan en krentenbol uitgedeeld door een zes man (vrouw) sterk team.
Al snel werd duidelijk dat we deze dag wel eens een nieuw deelnemersrecord zouden kunnen gaan boeken. Al vanaf 8 uur werden de deelnemers razendsnel op weg geholpen door het 4 man sterke team inschrijfteam. Onze penningmeester had besloten alle deelnemers bij de start alvast een reep voor onderweg mee te geven. Twee aan twee druk met betalingen en uitdelen van repen en inschrijfkaarten had de inschrijftafel tot 10:00 uur geen moment de gelegenheid om koffie te drinken.
Ondertussen hadden Dim, Stien, Ella en Hennie het ook druk met het klaarmaken van de overheerlijke erwten- en tomatensoep.
Op het parcours verleende Henk op de fiets waar nodig technische assistentie en was Tonnie met de auto beschikbaar om evt. niet te reparereren fietsen en hun berijder naar Huis ten Halve terug te brengen.
Alleen de afspuitploeg had bijna niets te doen, want bijna alle deelnemers kwamen met een zo goed als schone fiets aan.
Na afloop was het binnen en buiten gezellig druk, werd er gesmuld van de soep. Het prachtige herfstweer nodigde ook uit om een lekker pilsje op de afloop van weer een prachtige tocht te nemen.
 

Kortom: iedereen, zowel deelnemers als organisatie, bedankt voor een prachtig geslaagde dag!

Diegenen die hun door onze hoffotografen gemaakte foto willen bekijken kunnen dat doen door op een van onderstaande links te klikken:

VELDRIT 2005: