Verslag Veldrit 2017

's Zaterdagsmiddags 4 november werd de route voor de veldrit uitgepijld. Het zat niet helemaal mee, want net toen begon het te regenen en tegen de tijd dat alle pijlen hingen werd het weer droog.

's Nachts kwam daar nog heel wat regen bij, maar gelukkig was het 's ochtends om 7 uur helemaal droog toen de leden van AKN zich verzamelden bij Huis ten Halve. Tegen half 8 had iedereen zijn bakje koffie of thee op en kon iedereen zich wijden aan zijn of haar taak. De eerste deelnemer stond toen al klaar om te vertrekken en mocht natuurlijk al even op de foto. Enkele minuten later meldden de eerste inschrijvers van vorig jaar zich en vanaf dat moment bleef het drukker worden. De spits ligt altijd rond de klok van 9 uur en ook dit keer werd daarop geen uitzondering gemaakt. Om 10 uur kon de 889ste deelnemer zich inschrijven. De eerste deelnemers waren toen al terug bij Huis ten Halve, iets minder schoon dan toen ze vertrokken, want met name in het stuk op de Rucphense Heide dat bekend staat als de loopgraven stond centimeters diep water. Maar de zon scheen erbij en de temperatuur lag zo rond de 8 graden; ideaal mountainbike-weer dus.

De late starters troffen het iets minder, want vanaf half 12 kwamen er wat regenbuitjes over en zelfs een stortbui en een hagelbui. Toch kon dat de pret niet drukken en gingen de duimen regelmatig omhoog naar de fotograaf, ten teken dat er genoten was van de tocht.

Met een heerlijk bakje soep en hier en daar nog een andere consumptie was het daarna nog een hele tijd gezellig bij Huis ten Halve!

De eerste deelnemer

 

Audax Klub Nederland bedankt haar sponsors TD kozijnen, AVT Motorenrevisie, Huis ten Halve  en Van Krimpen B.V. voor hun bijdrage aan het welslagen van deze veldrit.  Daarnaast ook natuurlijk de fam. Van Loenen voor hun medewerking om een van hun loodsen in te richten als verzorgingsplaats voor onze rustpauze, waardoor onze medewerkers op een beschutte plaats de deelnemers van een drankje en banaan/krentenbol konden voorzien.

Ook bedanken we u voor uw deelname en zien u graag terug bij onze volgende veldtocht op zondag 3 november 2018 of bij een van onze andere zomer- of winteractiviteiten.

 

De volgende fotoalbums van deze dag kunt u op onze website bekijken: