Verslag Veldrit 2007

Een temperatuur van zo'n 12°C is prachtig om een veldrit te rijden. Geen wonder dat al voor 8 uur de eerste deelnemers zich meldden. Dit jaar waren er 63 AKN-ers van de partij om de deelnemers een afwisselend en veilig parcours voor te schotelen. 1291 Deelnemers maakten daar dankbaar gebruik van. Zij konden genieten van een parcours dat er dankzij het mooie weer van de afgelopen weken prachtig bij lag. Het merendeel kon zonder problemen de 43 of 23 km afleggen, maar helaas viel er hier en daar ook een valpartijtje te signaleren. Daarbij brak een deelnemer een sleutelbeen, raakte een andere deelnemer met zijn been in het prikkeldraad en viel een derde zo hard op haar hand, dat deze minstens zwaar gekneusd raakte. Verder waren er dit jaar veel technische problemen, die door onze rijdende technische dienst en onze mecanicien bij de rust voor het merendeel opgelost konden worden. Zij noteerden een loszittend crankstel en balhoofd, een kapotte zadelbout, een gebroken derailleurkabel en 3 x een los stuur. Opvallend is dat elk jaar het aantal deelnemers onder de 15 jaar toeneemt. Een goede zaak vinden wij.
Bij de rust kon bij het "lopend buffet" een appel, banaan, sportdrank en een krentenbol genuttigd worden. Samen met de mueslireep die iedereen bij de start al meegekregen had, genoeg om de hele rit zonder hongerklop uit te kunnen rijden.

heerlijke Hollandse erwtensoep

een van onze levende pijlen

Na afloop waren er weer de nodige complimenten, o.a. voor de erwtensoep én voor de dames van de erwtensoep! Een Belgische deelnemer vertelde dat je daarvoor toch echt in Nederland moest zijn. Een mooi compliment uit de mond van onze culinaire zuiderburen!

Na aankomst bij Huis ten Halve maakten veel deelnemers behalve van de soep ook gebruik van de mogelijkheid om wat vochttekort weg te kunnen werken. Cafébaas Jan had er op gerekend en speciaal wat extra Grimbergen en Hoegaerden ingeslagen. De kratten Hoegaerden gingen vlot op en de Grimbergen werken wij in de komende weken nog wel weg...

Audax Klub Nederland bedankt onze dagsponsor ING-Bank en Van Krimpen B.V. voor hun bijdrage aan het welslagen van deze veldrit.

Ook bedanken we u voor uw deelname en zien u graag terug bij onze volgende veldtocht op zondag 2 november 2008 of bij een van onze andere zomer- of winteractiviteiten.

De volgende foto-albums van deze dag kunt u op onze website bekijken:

Bij de afdeling Gevonden Voorwerpen is een koersbril en een CatEye fietscomputer binnen gebracht. De rechtmatige eigenaar kan deze ophalen bij onze secretaris w.v.toren@kpnplanet.nl