Verslag Veldrit 2014

Zaterdag 1 november ging de recordboeken in als de warmste dag sinds het weer gemeten wordt. Een zuidelijke stroming stuwde de temperatuur op tot rond de 20 graden. In korte broek en korte mouw konden alle pijlen opgehangen worden door onze leden. 's Zondags stonden vanaf 7 uur 74 leden paraat om alles perfect te laten verlopen. Om 7 uur was iedereen present om de parkeerplaatsen gereed te maken, de soep te maken, materiaalpost en EHBO in te richten, routes te controleren, oversteekplaatsen te beveiligen, inschrijving te bemannen, bevoorrading bij de rust in te richten, foto's te maken, fietsafspuitplaats gereed te maken, enz.... Ook dit jaar waren het weer dezelfden die zich als eersten meldden om in te schrijven en ook al leken ze nog geen dag ouder dan vorig jaar, toch mochten ze opnieuw op de foto!

Vanaf 8 uur begon de inschrijving meteen al goed te lopen en dat bleef uiteindelijk zo tot 10:00 uur toe. Uiteindelijk konden er net als vorig jaar ongeveer zo'n 1000 deelnemers ingeschreven worden. Zij konden genieten van 23 -33 of 43 km mountainbikeparcours, met halverwege bevoorrading met sportdrank, banaan en krentenbol en na afloop vers gemaakte erwtensoep. Die werd door een groot aantal heerlijk buiten op de parkeerplaats in het zonnetje opgegeten. Daarna werd er nog geruime tijd gezellig nabeschouwd bij Huis ten Halve.

De technische dienst had dit jaar weinig werk. Het bleef beperkt tot 7 banden oppompen en het ophalen van 1 kapotte fiets. Ook dit jaar raakte een van de deelnemers een boom en moest ook hij met, waarschijnlijk, een gebroken sleutelbeen naar het ziekenhuis gebracht worden. Gelukkig gebeurde dat op een plaats waar de ziekenwagen goed bij kon komen. Bij aankomst merkten twee deelnemers dat ze onderweg respectievelijk hun GSM en GPS verloren waren. De eerlijke vinder kan ze afgeven bij het bestuur of dit mailen naar pvanzinnen@online.nl

 

 

 

Audax Klub Nederland bedankt haar sponsors TD kozijnen, Vermunt Makelaardij, Huis ten Halve  en Van Krimpen B.V. voor hun bijdrage aan het welslagen van deze veldrit.  Daarnaast ook natuurlijk de fam. Van Loenen voor hun medewerking om een van hun loodsen in te richten als verzorgingsplaats voor onze rustpauze, waardoor  onze medewerkers op een beschutte plaats de deelnemers van een drankje en banaan/krentenbol konden voorzien.

Ook bedanken we u voor uw deelname en zien u graag terug bij onze volgende veldtocht op zondag 1 november 2015 of bij een van onze andere zomer- of winteractiviteiten.

 

De volgende fotoalbums van deze dag kunt u op onze website bekijken: