Verslag Veldrit 2008

De Koppenbergcross daags tevoren had al een aardige indruk gegeven van hoe de deelnemers er na afloop van de cross uit zouden kunnen zien. Een dagje regen kan meteen een heel nieuwe moeilijkheidsgraad voor het parcours betekenen. De afgelopen weken waren we bij de diverse crossen in de omgeving verwend met snelle parcoursen op voornamelijk harde ondergronden. Deze keer was daar veel minder sprake van. Hier en daar was het stevig door de modder ploegen geblazen om zonder valpartijtjes de overkant te halen. Maar daar lieten de 1173 deelnemers zich niet door afschrikken. Bij een temperatuur van een graad of 8 tot 10 (en zonder regen!) is het immers prima weer om met crossfiets of mountainbike eens lekker een paar uurtjes buiten te zijn. En of dat nou "ontspannen" rijdend of op wedstrijdniveau is, dat maakt niet uit. Er is respect voor elkaar en iedereen kan op zijn eigen niveau genieten van zo'n tocht.

Alleen bij het Rozenven en na de ravitaillering was het erg modderig, voor het overige was het toch goed te doen. De spuitploeg had na afloop wel erg veel werk om alle fietsen weer keurig netjes schoon te spuiten.

duidelijk toch....?

ook voor schone schoenen werd gezorgd.....

Natuurlijk is voor het slagen van zo'n grote organisatie de inzet van heel veel vrijwilligers nodig. 60 Man (en vrouw) sterk was Audax Klub Nederland dan ook aanwezig om parkeerplaatsen te wijzen, inschrijving te verzorgen, EHBO te bemannen, nood-fietsreparaties te verrichten, soep, sportdrank, bananen en koek uit te delen, foto's te maken, het parcours en routebordjes te controleren, veilige oversteken voor de deelnemers te verzorgen, fietsen af te spuiten en de eigenaren van Huis ten Halve te assisteren in de bediening. Een groot compliment is dan ook zeker weer op zijn plaats voor al die inzet!

Audax Klub Nederland bedankt onze sponsor ING-Bank,  Safety Jogger  en Van Krimpen B.V. voor hun bijdrage aan het welslagen van deze veldrit.

Ook bedanken we u voor uw deelname en zien u graag terug bij onze volgende veldtocht op zondag 1 november 2009 of bij een van onze andere zomer- of winteractiviteiten.

De volgende foto-albums van deze dag kunt u op onze website bekijken: