IN MEMORIAM WIM HOOGENDAM:

* 4-12-1949               -            + 6-4-2021

 

 

Woensdag 7 april bereikte ons het trieste bericht dat onze oud-voorzitter Wim Hoogendam dinsdag 6 april is overleden.
Wim was vanaf maart 2007 lid van onze vereniging.

 

Een sterke man, die altijd veel bezig was met sport beoefenen. Op 22 februari 2015 nam Wim plaats in het bestuur. In de daaropvolgende bestuursvergadering werd hij tot voorzitter van onze club benoemd. Tijdens zijn 5 jaar als voorzitter stond veiligheid bij hem altijd bovenaan op de agenda. Eens schreef hij in het clubblad: “Wij zijn geen race- maar een toerclub.” Dat we een toerfietsvereniging zijn droeg Wim ook regelmatig uit tijdens het regionaal overleg van onze wielersportbond de NTFU. Buiten zijn taken als voorzitter organiseerde Wim mede de clubweekenden en veldtoertochten. De bestelling van de clubkleding en het bijhouden van de EHBO-tasjes was bij hem in goede handen. Ook het clubblad maakte hij al die jaren met veel plezier. Tijdens zijn ziekte schreef Wim nog regelmatig artikelen in het clubblad. In zijn bijdrage in clubblad no. 1 van 2020 schreef hij als afscheid nog dat hij zijn taak als voorzitter altijd met veel plezier deed. Vanwege zijn afnemende gezondheid is Wim in de algemene ledenvergadering van 1 maart 2020 afgetreden als voorzitter. Zelf kon hij hier al niet meer bij aanwezig zijn, maar thuis was hij in gedachten wel met de vergadering bezig. Tijdens deze vergadering stuurde hij mij een App om mij te feliciteren met mijn benoeming als voorzitter. Hij werd in deze vergadering als lid van verdienste benoemd. De Audaxclub is hem veel dank verschuldigd voor zijn inzet.
Na zijn aftreden werd zijn betrokkenheid bij de club beslist niet minder, hij wilde van alles wat Audax aanging op de hoogte blijven. In november 2020 werd hij opgenomen in de hospice in Roosendaal.
Hier maakte hij er samen met zijn vrouw Els het beste van. Hij schreef mij eens dat hij erg genoot van de kleine dingen, zoals een potje kaarten met Louis Mouws en het kijken naar de wielerkoersen op tv. Hij overleed op de veel te jonge leeftijd van 71 jaar.
Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Els en naaste familie. Wij wensen hen veel sterkte.
 

Namens het bestuur,
de Voorzitter
Cees Mathijssen