IN MEMORIAM JAN POPPELAARS


     
Op woensdag 24 oktober werd Jan getroffen door een hartstilstand. Hoewel directe reanimatie zijn leven nog kon redden, bleek al spoedig nadat hij in het ziekenhuis was opgenomen dat zijn toestand zeer ernstig was. 

Nadat hij bijna vijf weken in coma heeft gelegen is hij 26 november op 57-jarige leeftijd overleden.

Vooral de “oude” AKN-ers zullen zich Jan nog kunnen herinneren
als een zeer fanatieke toerfietser.Nadat hij wegens gezondheidsredenen genoodzaakt was hiermee te stoppen heeft hij een moeilijke periode doorgemaakt.

Toen hij na enkele jaren ervan overtuigd kon worden dat hij desondanks voor A.K.N. van grote waarde zou kunnen zijn, was hij binnen de kortste tijd weer de “oude Jan”. Als chauffeur van de volgauto bij clubuitstappen en clubweekend onovertrefbaar : Geen wegomlegging bracht hem van de wijs, hij had geen enkel probleem om te groep te blijven volgen en was daarnaast nog een prima mecanicien, EHBO-er en verzorger. Bij warm weer ging zijn koeltas mee, en iedereen kon profiteren van gekoeld drinken.

De laatste jaren was Jan vooral de grote animator van onze wandel-winterserie. De jaarlijkse wandeltochten welke vooral door zijn inzet een groot succes werden voor onze club. Dezelfde inzet maakte hem voor zijn collega-bestuursleden tot een meer dan gewaardeerde kracht, die eerder getemd dan gestimuleerd moest worden omdat “nee-zeggen” niet in zijn woordenboek voorkwam.

 
Wij wensen zijn vrouw Marieke en de kinderen veel sterkte. 


                                               

                                                                    Pierre van Zinnen