IN MEMORIAM CEES VAN DONGEN

 

 

Maandag 19 september bereikte ons het trieste bericht dat ons gewaardeerde clublid Cees van Dongen is overleden.


De grootste angst van een fietser en het thuisfront: Vertrekken voor een mooie fietstocht, en nooit meer thuis komen. Het overkwam Cees na een fataal ongeluk op 27 augustus.

Het was voor ons schrikken, toen wij 28 augustus het bericht van het ongeval van Cees ontvingen. Na 3 weken tussen hoop en vrees, overleed Cees maandag 19 september.

Cees begon in 1975 met fietsen in clubverband bij Brabantia. Hier reed hij ooit nog een 1000 km tocht. In oktober 1990 werd hij lid van onze vereniging. Hij werd lid vanwege de solidariteit bij de Euraudaxritten.

Een sterke man, die altijd veel bezig was met sport beoefenen. In zijn beginjaren bij Audax deed hij mee aan alle lange afstandstochten. Ook reed hij in die tijd veel randonneurstochten.

Na het stoppen van de lange Euraudaxtochten, fietste hij de laatste jaren niet meer mee bij onze club. Hij was altijd wel trouw aanwezig op onze Algemene Ledenvergadering.

In ons clubblad no. 1 van 2022 vertelde hij, dat hij Lourdes-Compostella nog wel wilde fietsen. Galder-Compostella tot Lourdes had hij al gereden. Van Lourdes naar Compostella is door omstandigheden niet door gegaan. Helaas is hem dat nu niet meer gegund.
Cees was ook nog lid van de Elfstedenvereniging. Schaatsen was ook een passie van hem. Regelmatig was hij in de winter te vinden op de schaatsbaan in Breda. In 1997 reed hij nog de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee.

Hij overleed op de leeftijd van 76 jaar.

Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw en naaste familie. Wij wensen hen veel sterkte.

Namens het bestuur,
Voorzitter
Cees Mathijssen