CLUBWEEKEND 2015 EMLICHHEIM

Met 31 leden ging AKN dit jaar op stap naar Duitsland. Net over de grens bij Coevorden hadden onze vaste Clubweekendmannen Dim en Willy een hotel gevonden: Hotel Veldhof in Emlichheim. Een pas verbouwde boerderij uit de 19e eeuw, helemaal omgetoverd in een modern hotel. Om half 8 werd er verzameld bij Huis ten Halve en konden veertien fietsen en tassen in de bus van Arnold van Tilburg geladen worden, die hij ook dit jaar weer gratis aan de club ter beschikking had gesteld (Bedankt Arnold, en ook Frans van Landsbergen die gratis met zijn eigen auto reed). De overige fietsen en tassen gingen in de auto’s. Na de koffie en thee opende Dim het clubweekend officieel en kon er om 8 uur vertrokken worden. Helaas zonder voorzitter Wim Hoogendam, want die was nog niet genoeg hersteld van zijn heupoperatie begin dit jaar. Bep en Wieger en Rob kwamen op eigen gelegenheid uit respectievelijk Amsterdam en Hattem naar het hotel.

Bij Etten-Leur kon Alfons al terugkeren, want Jan Buijk belde dat er een tas was blijven staan. Zodoende stond hij om half negen terug bij het startpunt. Daar zaten de thuisblijvers met zijn vieren klaar om te vertrekken. De tas van Toon v.d. Broek (bleek later) werd ingeladen en voor de tweede keer werd vertrokken. Aangekomen bij de geplande koffiestop bij Strand Nulde stond daar de rest van de groep nog keurig te wachten en konden ook Willem, Alfons, Henk en Robert nog op hun gemak een kopje koffie scoren. In het drukke verkeer rond Zwolle verloor Alfons daarop de groep uit het oog en (met kapotte GPS) werd afslag 22 via Dedemsvaart genomen Na Coevorden misten ze echter de afslag naar Emlichheim en 10 km boven Emmen concludeerden ze dat die niet meer zou komen. Aangekomen bij het hotel om iets na 12 uur hadden ze dan ook 2x 40 km extra gereden deze dag.
Om half 1 stond de lunch klaar: een overheerlijke extra gevulde goulashsuppe en käsesuppe mit Brot. Als je daar twee borden van op had zat je echt wel vol. Verder was er geen brood, dus Cees van Sluis vroeg zich al af hoe we de volgende dag die soep in ons lunchpakket mee moesten nemen. Daarna kon iedereen zich op de kamer om gaan kleden en om twee uur vertrok de groep voor een rondje van 70 km in de omgeving.
Het was nog wel even wachten op Alfons die eerst zijn fiets nog uit de auto moest gaan pakken en in elkaar moest zetten, maar daar maakte natuurlijk niemand een probleem van. .. De routes waren aangeleverd door fietsclub WTC Coevorden en weer helemaal gecontroleerd en uitgewerkt op papier door Henk, iets wat een hele klus is. Ze voerden over rustige wegen rondom de Vechtstreek in Nederland en Duitsland.

 

Deze dag werd de Vecht heel wat keren gepasseerd en in de heuvelzone werd dezelfde heuvel soms wel van vier verschillende kanten beklommen. Op kop werden de voorrijders Cees van Sluijs, Toon Jansen, Toon v.d. Broek en Alfons Govers natuurlijk streng gecontroleerd door leider Theo Jukes. Na 38 km kon de eerste lekke band op het conto van Toon Feijns bijgeschreven worden. Gelukkig in een klim, want de heuveltjes en de matige wind eisten hun tol bij diverse leden. Die konden nu op het gemakje naar boven en een beetje uitrusten. In het vervolg van de rit moest er dus wel wat langzamer gereden en na elke klim of stuk vals plat even gewacht worden.
Een kleine 10 km voor de aankomst reed de groep toch nog even een flinke bui in en moesten alsnog de regenjasjes aangedaan worden.
Nadat iedereen zich onder de douche nog verder nat had gemaakt kon er bij de bar al een aperitiefje genomen worden, voordat het diner genuttigd kon worden. Naast een rondje voor zijn verjaardag trakteerde Rob Smits ook nog op van huis meegebrachte Schrobbelèr.

Bij het buffet kon gekozen worden uit gekookte aardappels, rode kool of een stukje varkensgebraad. Gevolgd door vanillepudding met stukjes After Eight. Daar smaakten de rondjes van Arnold v.d. Maat en Mathieu Sebregts voor hun verjaardag prima bij. Ad van Haperen hield ondertussen iedereen op de hoogte van de tussenstand bij NAC-Heracles, al werd die informatie door Arnold v.d. Maat wel in twijfel getrokken. Na het verstrijken van de officiële tijd meldde Ad een eindstand van 3-1 voor Heracles en kon Arnold uit betrouwbare bron van BBC World melden dat NAC met 3-2 gewonnen had… Toine lobbyde ondertussen bij Dim om de volgende dagen mee op kop te kunnen rijden, maar omdat hij niet voldeed aan de strenge selectievoorwaarden ging dat niet door en moest hij zich ook in het vervolg van het clubweekend onderweg gewoon beperken tot volgen en foto’s maken..

Voor de wandeling waren deze keer 13 gegadigden, die een rondje Emlichheim deden en daar toevallig een leuke Kneipe tegenkwamen, waar tot iets na elven verzoeknummers gedraaid en meegebruld werden. En dat varieerde van Heintje tot Rammstein! Bep had zich toch een iets andere wandeling voorgesteld. Terug in het hotel werd de avond rustig afgesloten. Toon Feijns moest nog wel een nieuwe sleutelkaart halen bij de lobby, want Dim had hem buitengesloten en reageerde nergens meer op. Daarna gingen de vaste afsluiters tegen kwart voor 1 naar hun kamer.
Om zijn te laat komen van de vorige dag goed te maken stond Alfons de volgende ochtend al om 6 uur met zijn fiets buiten maar zag daar alleen Toon Jansen en Arnold v.d. Maat die net naar de zondagsmis gingen. Daarom ging hij toch maar even terug naar bed.

Om half 9 zat iedereen aan het ontbijt en konden de lunchpakketten gepakt worden: een tasje met appel, banaan, reep, flesje drank en beker yoghurt, aangevuld met zelfgesmeerde broodjes zorgde ervoor dat niemand honger hoefde te lijden deze zondag. Toon Feijns arriveerde pas tegen 9 uur, want bij hem was de rode kool niet goed gevallen en hij was er ’s nachts niet goed van geworden.

Na het ontbijt ging Wieger alle fietskettingen smeren met ooievaarskettingvet en kon iedereen zich klaar maken voor de rit van deze dag. Alfons stond om 4 voor 10 al klaar en vertrok met Cees op kop voor de eerste etappe van 47 km. Frans Peeters verloor onderweg zijn tellertje, maar dat werd keurig opgeraapt en teruggegeven door twee wandelaars die we net op dat moment passeerden.
 

Voor Radewijk moesten de regenjasjes al aan en enkele kilometers verder plensde het. Na een kwartiertje werd het weer droog. Omdat we niet voor 12 uur terecht konden bij café Meijers in Uelsen werd een plaspauze ingelast en voor de zekerheid reed Mathieu ook nog maar lek op een kilometer voor de rust. Natuurlijk kreeg hij assistentie van Arnold v.d. Maat en Wim Mouws bij het verwisselen van zijn band.
Tijdens de koffie met groot stuk appelgebak begon het weer te regenen en zodoende was het voor 15 leden al snel duidelijk dat zij gebruik gingen maken van de mogelijkheid om de kortste weg naar het hotel terug te nemen. De overigen reden in de regen weg voor hun resterende 75 km. Na een kwartiertje werd het voor hen droog en konden zij genieten van de mooie omgeving richting Ootmarsum, waarbij alle stukjes vals plat weer van alle kanten werden beklommen. Jan Bakker, Thijs de Baat, Ad van Haperen, Wim Schot, Willem Edam reden (natuurlijk) vlotjes naar boven, maar eigenlijk gold dat voor bijna de hele groep, ook al werd de hele etappe door Toon Jansen en Cees in een behoorlijk tempo op kop gereden. Tijdens de plaspauze viel Arnold van Tilburg toen hij weer op zijn fiets wilde stappen en haalde daarbij zijn vinger open. Maar de deskundige verzorging door Robert loste dat snel op. Hij verving de pleister een half uurtje later zelfs nog onder garantie! In hoog tempo werden de laatste 20 km afgelegd, zodat iedereen de finale van Luik-Bastenaken-Luik nog vanaf de beklimming van Saint Nicolas kon meemaken.

De leden die de kortste weg terug hadden gekozen moesten toch nog wat extra kilometers wegmalen, want Bep leidde de groep over een afstand van 9 km weer bijna helemaal terug naar Uelen… Frans Landsbergen had zijn krachten weer helemaal teruggevonden en gaf daarna samen met o.a. Toon v.d. Broek het tempo en de juiste weg naar het hotel aan. Daar kwamen zij om half 3 aan. Josse Zentveld vond dat toch nog wat te vroeg en knoopte er op eigen gelegenheid nog een extra rondje naar Coevorden aan vast, waar hij bij een autowasserette zijn fiets ging wassen.
’s Avonds zat de groep van Arnold v.d. Maat in de startblokken om nog voor Cees van Sluijs aan het buffet te beginnen, maar dat was bij voorbaat een verloren strijd. Deze keer was er groentesoep vooraf en als hoofdgerecht rijst, diverse groentes, en kip of varkensvleesreepjes. Voor Jacques van Benthem niet ideaal, want die verdraagt geen rijst en al probeerde hij het dapper, hij moest toch snel van tafel. Na het diner werden we door Dim voorgesteld aan medehoteleigenaar Wilhelm Roelofs, een zakenpartner van Dim uit zijn beginjaren in de plasticbusiness die, zo bleek deze avond, een substantieel deel van onze verblijfkosten in het hotel voor zijn rekening heeft genomen. Wilhelm mocht dan ook een dankbaar applaus en een fles Roosendaalse drank hiervoor van de club in ontvangst nemen.
De plannen voor de wandeltocht varieerden nogal, een groot aantal nam de kortste route (naar de overkant van de straat meteen de Kneipe in), sommigen gingen daar met een flinke omweg naar toe en Toon Feijns en Arnold van Tilburg gingen alleen maar wandelen. Pieter Vrolijk trakteerde voor zijn verjaardag en werd dus toegezongen met “Ein Prosit” en Christ Couwenbergs was zo blij dat speciaal voor hem Griechische Wein werd gedraaid, dat hij twee grote porties bitterballen bestelde voor alle aanwezigen. Om kwart voor 12 meldde iedereen zich bij het hotel, waar ondertussen iedereen om elf uur al naar bed was gegaan (zelfs Pierre van Zinnen!). Na enig zoeken konden ze naar binnen en hun bed opzoeken.
De volgende morgen stond om half 8 het ontbijt klaar en daarna konden de fietsen gereed gemaakt worden. Er werd zelfs hier en daar nog een fiets afgespoten en Christ zijn fiets zelfs met Christ er al op… Om half 9 werd gestart voor de rit van 75 km rondom Hardenberg. Bep bleef vanwege haar heupblessure deze keer in het hotel. Er stond een koude westenwind, maar het was droog. Na een kilometer of 20 kwam Willy erachter dat hij zijn pillen niet ingenomen had en Pierre dat hij zijn tellertje verloren had. Dat kon mooi gecombineerd worden: Willy reed terug en controleerde onderweg of hij het tellertje van Pierre misschien zag liggen. Wonder boven wonder was dat nog zo ook: midden op de rijweg, maar zo goed als onbeschadigd, kon hij de teller veilig stellen.

Ondertussen reed de rest langs en over de Vecht en door de mooie bossen bij Hardenberg in een behoorlijk tempo achter Toon v.d. Broek en Cees aan. Frans Peeters genoot ondertussen van het geluid van sommige krakende en krassende kettingen, want het deed hem denken aan van die mooie aardappelrooimachines. Enkele kilometers voor het einde nam Toon Feijns de kop in het lekke bandenklassement door voor de tweede keer dit weekend lek te rijden.

Terug bij het hotel werd er snel gedoucht en nadat alle kamers leeg waren kon er aangeschoven worden voor de lunch. Verrassend genoeg bestond die uit gebakken aardappels, frites, een gemengde salade, schnitzels, spekjes en champignons. Een waar koningsmaal op deze Koningsdag. Cees van Sluijs moest speciaal voor dit verslag wel twee keer zijn bord vol scheppen om een en ander goed te kunnen keuren.
Na de groepsfoto voor het hotel werd de 267 km lange terugtocht aanvaard, met weer een koffiestop bij Postillionhotel Strand Nulde. De avond tevoren had Toon Jansen de leden en het bestuur verzocht om bij Huis ten Halve eerst nog gezamenlijk af te sluiten met een drankje. Na al dat Duitse bier smaakte de eigen Leffe, Grimbergen of Duvel van Jan Buijk toch weer best en kon er gezellig nog even teruggeblikt worden op weer een geslaagd clubweekend. Op naar volgend jaar!

 


De volgende leden hebben aan het clubweekend deelgenomen:

 • A. Jansen
 • J. Zentveld
 • W. van Toren
 • J. Bakker
 • T. Jukes
 • A. v/d Broek
 • P. Vrolijk
 • W. Schot
 • C. Schijven
 • P. v. Zinnen
 • D. van Krimpen
 • A. Govers
 • B. Broodwinner
 • W. Broodwinner
 • A. v/d Maat
 • A. van Oers
 • R. Smits
 • M. de Baat
 • F. Landsbergen
 • R. Buyle
 • M. Sebregts
 • A. van Tilburg
 • C. Couwenbergs
 • J. van Benthem
 • F . Peeters
 • W . Edam
 • A. van Haperen
 • A. Feijns
 • W. Mouws
 • H. Verschuren
 • C. v. Sluijs
 

Klik hier voor de foto's van dit clubweekend