SEPTEMBER 2022
Zaterdag 3 september stond Kees Ruyten paraat om met de thuisblijvers een mooi ritje te rijden. Henny en Jan Mulders deden het kopwerk en dat zat vaak wat dichter bij het groep 1 niveau dan enkele groep 2 deelnemers lief was. Over de Achtmaalsebaan reden ze weg naar Schijf en over de Moeren naar Zundert. Daar werd de Aa recht overgestoken richting Maxburgdreef. Tussen Hazeldonk en Meer werd de A16 overgestoken om bij café In Holland op de koffie te gaan, iets waar de uitbater nooit zo blij mee is omdat hij niet echt op koffie zetten ingesteld is. Nadat iedereen dan toch zijn koffie op had kon de tweede etappe gereden worden. Over Wortel reden ze richting Rijkevorsel om zo naar Loenhout te rijden. Over Wernhoutsburg en Achtmaal werd Roosendaal weer opgezocht door de 17 deelnemers die zo de 80 km vol maakten.
's Zondags had John geregeld dat er 20 overheerlijke koffiekoeken bij café de Volksvriend op de deelnemers zouden liggen te wachten. Met stijgende ongerustheid zag hij het aantal AKN-ers die zich bij huis ten Halve meldden toenemen. Met 23 man en Jolanda, die er helemaal klaar voor was om net als Frank voor de eerste keer dit reserve-clubhuis in de Wildert te bezoeken, vertrok John over Visdonk terug naar Nispen en zo naar Essen. Henk stopte ondertussen bij Tivoli even een clubblad in de bus. Met zo'n grote groep mag je in België op de weg fietsen, het stoplicht stond voor de groep op groen en voor Henk op rood, kortom hij moest daarna even alle zeilen bijzetten om de groep terug in te halen. Die reed over Schanker, Postbaan en Vissenheuvel naar de Wildert. Onderweg passeerden ze ook de pijlen van de JaVaDo, waar we dit jaar niet aan mee konden doen vanwege het clubweekend. Omdat onderweg al duidelijk was dat niemand bereid was om zijn koffiekoek te gaan delen, namen Jan en Henk een kortere weg naar de Wildert om alvast bij de bakker in de rij te gaan staan voor 10 extra koeken, want ze hielden ook rekening met een evt. komst van Willy, Leo of Jan. Om half 10 (eindelijk eens een keer op tijd volgens Kees de Greef) kwam de groep aan en stonden de koffiekoeken al klaar. Ze smaakten overheerlijk, de overgebleven 6 koeken vonden nog gretig aftrek en de penningmeester betaalde alle consumpties; wat wil je nog meer? Terug ging het over de Huybergsebaan en de Bredestraat naar de Plantagebaan. Over de Mariabaan terug naar de Hollandsedreef en zo naar Nispen. Ook bij Huis ten Halve trok de penningmeester weer zijn portemonnee om de leden te trakteren. Wanneer is het volgende clubweekend?
Het verslag van het clubweekend naar Cuijk:
Vrijdag 2 september dag 1 Roosendaal Cuijk 148 km.
Na de afmelding van Ad van Haperen, die vlak voor het clubweekend positief testte op Corona, stonden er nog 23 leden aan de start. Om 08:30 uur werd er verzameld en tijdens de koffie heette de voorzitter iedereen welkom. Een speciaal woord van welkom was er voor de 3 dames die het toch weer maar aandurfden om met 20 man 3 dagen op stap te gaan. Jos Vos bemande samen met Willem Edam de bus deze dag. Toine van Oers, onze fotograaf van dienst, maakte meteen al wat foto’s.
Groep A met navigator Cees Mathijssen vertrok om 09:00 uur als eerste groep. Groep B had als navigator Toon Jansen. Het eerste stuk van de route ging over bekend terrein. Via Zegge en Oudenbosch over de Lamgatse Brug langs Zevenbergen en langs Langeweg over het fietspad naar Made en zo binnendoor naar Geertruidenberg. Na Waspik werd er langs de Maas gereden. De oostenwind was hier goed te voelen. Wim Schot voelde zich hier niet lekker, er werd voor hem gestopt. Ilse, Theo en Cees bleven bij hem. De rest van de bende reed door naar de rust. Na 10 min. ging het wel weer met Wim en zijn ze op het gemak naar de rust gefietst. Er waren nu 78 km afgelegd.
De rust was bij ‘t Veerhuis in Bokhoven met pracht uitzicht op de Maas.
De broodjes stonden hier al klaar.
Op het zonovergoten terras was het goed toeven.
Om 13:15 uur kon er weer vertrokken voor het 2e gedeelte van de dag. Wim Schot koos ervoor om in de bus plaats te nemen. Voor de meeste deelnemers was het nu een mooi onbekend stuk fietsen. Via Lith en de buitenrand van Oss naar Heesch, Schaijk en Reek.
Hier was het fietspad over de Maas afgesloten, maar bij Grave was er wel een pendeldienst. Fietsen op de kar en de leden in de bus naar de overkant. Aan de overkant bij Nederasselt werd bij vriendelijke mensen de bidons nog extra gevuld, want met veel wind en bijna 30 graden was het toch dorstig weer. Via Overasselt werd bij Heumen nogmaals de Maas overgestoken. Na 148 km werd om 16:30 uur bij Cuijk het hotel bereikt.
Na de check-in kon er gerust worden, of een biertje gedronken worden. Het diner was voorzien om 19:00 uur. Er was gekozen voor een keuzemenu. Dit bleek een uitstekende keuze: er was keuze genoeg en het eten was voortreffelijk. Toon Jansen vertrok na het eten nog voor een korte wandeling. De meeste leden kozen er voor om op het terras of binnen nog wat te drinken. Om 23.50 uur vond iedereen het wel genoeg, Terugkijkend op een mooie fietsdag kon de voorzitter met een gerust hart gaan slapen.
Zaterdag 3 september Dag 2 Cuijk – Posbank – Cuijk 135 km
Het ontbijt stond gereed vanaf 07:00 uur. De meesten gingen tussen 07:30 en 08:00 uur aan tafel. Het was een zeer goed verzorgd en uitgebreid ontbijt.
Om 09:00 uur kon er gestart worden voor onze 2e fietsdag. De zon was weer volop aanwezig, maar ook de tegenwind was weer van de partij. Willem Edam fietste ook mee deze dag. En Wim Schot was weer voldoende hersteld. Er werd ook deze dag in 2 groepen gefietst. Eerst naar Gemaal Sluisgraaf. Hier werd voor de eerste keer deze dag de Maas overgestoken. Via Heumen werd er een mooi stuk langs het Maas-Waalkanaal gefietst. Christ Schepers verloor op de dijk zijn bidon, maar waarschijnlijk was hij van de dijk afgerold want hij heeft hem niet terug kunnen vinden. Bij Nijmegen werd het kanaal overgestoken om even later de Waal over te steken. Na Ressen werd bij Arnhem de Nederrijn overgestoken. De lage waterstand was hier goed te zien. Hele stukken stonden droog. De IJssel werd bij Nieuwgraaf nogmaals overgestoken. Bij Doesburg moest de Oude IJssel overgestoken worden. Bij Rheden was aan voet van de Posbank de rust bij Houtplaats. Hier waren we om 12:10 uur en stond de lunch gereed, en kon er buiten of binnen gegeten worden.Na de lunch werd er om 13:20 uur in één groep vertrokken en kon iedereen op eigen tempo de Posbank oprijden. Afgesproken was dat er boven gewacht zou worden. Tijdens de klim schakelde Jacques van Benthem verkeerd. Tijdens het opnieuw opstappen kwam hij ten val op zijn linkerheup. Verder fietsen was voor hem niet meer mogelijk. Jos heeft hem met de bus opgehaald. Boven werd er nog een groepsfoto gemaakt.
Nu volgde een mooi stuk over de Posbank. De Posbank lag er ook droog bij. Door een navigatieprobleem werd er door groep A nog een extra lus van 7 km gemaakt.
Na enig gezoek kwamen we uiteindelijk in RoZendaal. Om dan weer bij Arnhem de Nederrijn over te steken. In Arnhem zelf haalde groep A groep B nog in. Dit was niet vanwege de hoge snelheid: Groep B zat gewoon op het terras een ijsje te eten. Na Arnhem hield groep A dan weer een plaspauze. Toevallig bij een benzinestation; een mooie gelegenheid om de bidons te vullen.
Bij Nijmegen werd via de Waalbrug de Waal overgestoken, om kort voor Cuijk nog een keer de Maas over te steken. 15 Kilometer voor het einde reed Jacques van Holten nog lek. Robert peuterde met een mes een doorn uit zijn buitenband.
Om 17:20 uur was de laatste groep weer in het hotel. Met 28 graden, heel de dag zon, en toch veel tegenwind, was het voor sommigen een zware maar mooie dag geweest.
Het avondeten werd iets later begonnen, want Rian had bij aankomst dorst en na het drinken moest zij zich nog uitgebreid verzorgen. Om 19:10 uur gingen we aan tafel. De keuze was nog uitgebreider dan de dag ervoor. We hadden de keuze uit liefst 7 voor- 10 hoofd- en 5 nagerechten. Jacques v. Benthem kon nu bijna niet meer lopen. Arnold offerde zich gelijk op als mantelzorger en reed hem met de rolstoel overal naar toe. Het eten smaakte weer uitstekend. Om 23:45 uur liep voorzitter Cees, samen met schoondochter Ilse als laatste naar de kamers.Zondag 4 september dag 3 Cuijk – Roosendaal 145 km.
Het ontbijt was weer uitstekend. Arnold had het er maar druk mee om Jacques met de rolstoel te rijden. Jacques werd door zijn vrouw bij het hotel opgehaald. Willem Edam koos ervoor om met Jos de bus te rijden. Er stapten dus 20 leden op de fiets.
Bij het halen van zijn fiets stond Jacques van Holten met een lege band. Hij werd gewaarschuwd door de voorzitter als we door hem te laat zouden vertrekken het mee zou tellen voor het klassement. Hij dacht het om 2 minuten voor 9 mooi voor elkaar te hebben. Helaas moest de binnenband er weer uit, omdat het ventiel te kort was. Hiermee werd zijn 2e lekke band van het weekend genoteerd. Om 09:10 uur vertrok Groep A als eerste groep voor de terugreis naar Roosendaal.
De rit ging door een heel mooi stuk van Brabant. Via Beers naar Volkel. Na 11 km reed groep B, met toestemming van toerleider Theo, groep A al voorbij. Bij sommigen hadden de afgelopen dagen toch wat sporen nagelaten. Via bos en heide werd nu rond ‘s-Hertogenbosch gereden. De laatste 10 km werd er over een hobbelig fietspad langs het Drongels Kanaal gefietst. De rust was voorzien bij Duinrand in Drunen op de duintjes. Daar was het ook vanwege het mooie weer druk op het terras. Om 13:30 uur kon er weer gestart worden voor de laatste etappe van 74 km. Groep B vertrok deze keer als eerste groep. Het eerste stuk ging over de Loonse en Drunense Duinen. Bij de Moer werden de plaatsen al weer wat herkenbaar. De Coca Cola-fabriek lag er aanlokkelijk bij. Na een stuk aan de buitenrand van Tilburg, volgde er een mooi stuk langs het Wilhelminakanaal. Via Rijen, Molenschot, Ulvenhout en het Mastbos ging het naar Effen, dat gelijk omgedoopt werd in (L)effe(N). Rian kwam hier koprijders Cees, Ilse, Jörgen en Christ Schepers nog assisteren. Want omdat de wind gedraaid was naar zuidwest stond deze weer heel de dag tegen. Via het bekende stuk langs de Rith en Pannenhoef naar Rucphen werd de rit uitgereden. Kort voor Rucphen werd er nog gestopt om in de band van Jacques v. Holten een beetje lucht bij te pompen. Hij had bij het vertrek vergeten zijn ventiel dicht te draaien. Omdat de band er deze keer niet af geweest is, werd hij deze keer niet meegeteld voor het klassement. Om 16:50 uur was groep A als laatste weer binnen. Arnold had nog contact met Jacques; die had na controle in het ziekenhuis geruststellend nieuws: niets gebroken, maar alleen een kneuzing en zere spieren.
De voorzitter bedankte alle deelnemers, voorrijders, buschauffeurs, en medeorganisator Toon voor hun bijdrage aan een geslaagd clubweekend en Toine van Oers voor het maken van de foto’s. Er kon nog wat gedronken worden en er werden ook nog bitterballen geserveerd. Daarna was het echt tijd om weer huiswaarts te gaan.
In totaal werden er op 3 dagen 421 km afgelegd, met veel zon, bijna altijd tegenwind, en geen druppel regen! Totaal fietsten we gezamenlijk iets meer dan 9.000 km.
Waar we volgend jaar naar toe gaan?? Heb je een leuke suggestie laat het even aan Toon of Cees weten.
Aan het clubweekend namen deel:
- Cees Mathijssen
- Arnold v.d. Maat
- Ilse Mathijssen
- Jörgen Mathijssen
- Jan Bakker
- Toon Jansen
- Toine van Oers
- Theo Jukes
- Jacques van Benthem
- Henk Kuijpers
- Rian Luyckx
- Toon van den Broek
- Christ Schepers
- Frans Sep
- Jacques van Holten
- Will Creemers
- Wim Schot
- Robert Buyle
- Pierre van Zinnen
- Jos Vos
- Brian van Eekelen
- Willem Edam
- Adrien Lambregts
Klik HIER voor alle foto's van het clubweekend.
Thuisblijversrit Groep 1-2
Zaterdag 3 september
Koekrit Groep 1-2-3
Zondag 4 september
vertrek bij de Volksvriend
Clubweekend
Vrijdag 2 september
Clubweekend
Zaterdag 3 september
Clubweekend
Zondag 4 september
Ingezonden mededeling:
Tot zijn schrik moest Jan Buijk deze week vaststellen dat al het bier bij hem thuis op was na het bezoek afgelopen zondag van AKN aan Mieke...
Zaterdag 10 september was toerleider Toon Antens samen met toerleider Cees Mathijssen op de afspraak. Er was verder nog 1 deelnemer voor beide groepen. Peter Schoonen was met de auto uit Steenbergen gekomen. Ze zijn toch maar naar huis gereden, want het regende al de hele nacht en het zag er niet naar uit dat het in de loop van de ochtend al zou opklaren. Gelukkig was ons clubweekend vorige week onder zonnige omstandigheden!
Zondag 11 september zag het weer er heel wat beter uit. Dat was aan de opkomst ook wel te merken.
Groep 1 had de Bikkeltoer op het programma staan en hoewel de toerleiders Jörgen en vader Cees er rekening mee hielden dat ze samen met Ilse en gelegenheidsfamilielid Alfons de rit zouden rijden, bleken er toch in totaal 13 AKN-ers zich tot de echte Bikkels te rekenen. Behalve op de Brabantse Wal werd er ook gebikkeld op de kasseien van het Doelstraatje, alhoewel... die zijn er onlangs opnieuw ingelegd en dat is zeker niet door les amis de Paris-Roubaix gebeurd, want ze liggen er zo perfect in dat het wel een asfaltweg lijkt. De kasseistrookjes in de Huijbergseweg in Hoogerheide lagen er ook vlak bij. Alleen in de Bossestraat en op het eind van de weg van de Bunt naar Calfven lagen de kasseien er lekker schots en scheef in. Op de Brabantse Wal werd het Calfven van 3 kanten beklommen, de Scheldeweg en de Rijzende Weg idem dito. Kortom er werd toch nog wel stevig gebikkeld deze 60 km!
Groep 2 reed met Kees Ruyten en Christ voorop naar de Bastognekoeken bij de Toekomst in Achtmaal. Omdat er toch best wel wat leden zijn die zich niet persé tot de bikkels rekenen was de groep met 15 man lekker groot. Ze reden over Essen naar de Wildert, door de Gageltjes naar Achterbroek en daar door de Kapelstraat over de Nieuwmoersesteenweg tot de school. Daar reden ze door de Maatjes naar Wernhoutsburg om via Ostaaijen in Achtmaal aan te komen. Na de koffie mocht Henny ook nog even op kop in plaats van Christ. Over de Nieuwmoerseweg en de Blikstraat naar de Kievitstraat en zo over Horendonk naar Huis ten Halve resulteerde in 53 km.
Groep 3 mocht met 11 man onder leiding van Remco van Turnhout naar de Wildert. Voor de gelegenheid had hij zijn rode leiderstrui uit de Vuelta aan gedaan, maar dat kwam hem na afloop wel op een diskwalificatie te staan, want de voorzitter was streng: geen clubkleding gedragen? Geen klassering! Zou hij dan toch nog op de laatste dag zijn trui verliezen?
Ad Lambregts was deze dag nog de gelukkige om lek te rijden bij groep 3. Het verwisselen van zijn bandje ging ook in groep 3-tempo: hij deed er 20 minuten over.
Groep 1
Zondag 11 september
Groep 2
Zondag 11 september
Groep 3
Zondag 11 september
Tja, met zo'n raar rood shirt, dan wil er natuurlijk niemand bij je aan tafel zitten
Diskwalificatie ? Kees denkt er het zijne van...
Zaterdag 17 september was de weersverwachting weer ronduit slecht. Toerleider Jos Dierks was voor groep 2 keurig op de afspraak, maar geen enkel ander lid voor deze groep was aanwezig. Jos ging daarom in zijn eentje een rondje fietsen. Hij zei: "Ik fiets net zolang als het droog blijft." Of hij ver weg geweest is ???
Groep 1 vertrok nog wel, deze keer met 3 T's: T(oine), T(oon) en de T(oerleider). Een clubrit Bels Lijntje onder leiding van Cees Mathijssen stond voor deze zaterdag op de kalender. Om niet te vroeg bij de koffie te zijn werd de route deze keer met de klok meegereden. Eerst naar Jagersrust, Achtmaal en Zundert. Daarna naar Meer en Minderhout om in Baarle-Nassau Nassau het Bels Lijntje op te rijden. Voor de koffie werd er eerst nog 12 km langs het kanaal gefietst. Na 65 km was de koffiestop in Sint Jozef. De mannen hadden op dat moment nog geen druppel regen gehad. De terugweg ging veelal over binnenwegen. Het laatste stuk ging dan weer over de Maatjes en Horendonk. Na 100 km fietsen moesten er 6 km voor het einde toch nog even de regenjassen aangetrokken worden. 106 Km werd er afgelegd, het had slechter gekund.
Het weer was zondag 18 september ronduit slecht. Dit was ook te merken aan de opkomst voor het rijden van onze 2e Regelmatigheidsrit. Er stonden slechts 7 deelnemers klaar voor vertrek. Het bestuur heeft in 2010 besloten dat er minimaal 15 deelnemers aanwezig moeten zijn om de Regelmatigheidsrit door te laten gaan. vandaar dat de rit niet door kon gaan. De routebeschrijving is niet uitgedeeld en ook de uitslag van de 1e rit blijft voor jullie nog even onbekend. De 2e regelmatigheid (voor ons clubkampioenschap) is nu voor zondag 2 oktober opnieuw op ons programma geplaatst. Hopelijk is het dan beter weer.
De wel aanwezige AKN-ers wilden nog wel even koffie drinken in de Wildert, maar zagen het niet zitten om daarvoor in wind en regen veel kilometers te maken. Daarom werd gewacht tot na negenen om zo de kortste weg naar de Volksvriend te kunnen nemen en daar niet voor openingstijd te zijn. Zodoende zagen zij eerst nog hoe niet Remco Evenepoel maar Tobias Foss met de wereldtitel tijdrijden aan de haal ging. Uiteindelijk reden ze 22 km deze zondag. Toine reed weer terug naar huis en Alfons maakte er maar een trainingsrondje van 78 km van.A.s zondag is het weer tijd voor de Van Krimpentoer, We rijden dan met alle 3 de groepen naar onze trouwe sponsor.
Groep 1
Zaterdag 17 september
Groep 1-2-3
Zondag 18 september
Waar was de koffiestop ook alweer?
Evenepoel haalt het net niet...
Zaterdag 24 september was het na een paar mooie nazomerdagen weer een dagje herfst. Vanaf de vrijdagmiddag ervoor regende het regelmatig en zodoende stonden alleen toerleiders Alfons en Toon Jansen met Cees Mathijssen, Rien en Arnold aan de start. Drie van hen wilden de rit van groep 2 rijden en zodoende sloot Alfons bij hen aan en blijft de clubrit Heen en weer nog een goed bewaard geheim. Bij de start begon het lekker door te regenen en Rien hield het bij de Zundertseweg al voor bekeken. De drie bestuursleden en Arnold gaven het niet op en reden via Rucphen naar Klein-Zundert. Langs de Aa reed Cees net voor Rijsbergen lek om zijn koppositie in het lekke bandenklassement veilig te stellen. Daarna reden ze over Effen naar camping Liesbos, waar ze precies na 40 km vrij nat aankwamen. De bediening noemde het eufemistisch "dapper" dat ze met dit weer gingen fietsen... De tweede etappe ging door Etten-Leur en langs de A58 over De Brand terug naar Roosendaal. Toerleider Toon liet daarbij een lusje achterwege zodat de rit uitkwam op 65 km, waarna snel de warme douche opgezocht werd, de kleren in de was gingen en de fiets een broodnodige poetsbeurt kreeg. Je kunt tenslotte niet met een vuile fiets bij sponsor Van Krimpen aankomen op zondag!
Zondag 25 september was het weer tijd voor de Van Krimpentoer. We rijden dan elk jaar met alle 3 de groepen naar onze trouwe sponsor Marco Wilschut. Het was fris bij de start van de Van krimpentoer, maar gelukkig wel droog. Vertrokken werd er in 2 groepen van ieder 16 deelnemers. Uit respect voor ons deze week overleden clublid Cees van Dongen werd er met rouwbanden gereden. Tonnie dekkers en Jan Bakker hadden de rit uitgezet. Eerst ging het over het Laagveld naar Rucphen. Na de dorpskern van Rucphen werd er langs de sprothal een stuk door St. Willebrord gefietst. Na het industrieterrein van Etten-Leur werd er een mooi stuk door de polder gereden. Via de Goudbloemsedijk waren ze na 32 km bij onze sponsor Van Krimpen. De koffie met gebak stond al klaar. Ina en Dim van Krimpen, Josse Zentveld, Jac Embregts, Christ de Rooij en Toon Feijns waren op eigen gelegenheid gekomen. Met Marco meegeteld waren we met 39 leden aanwezig. De dames zorgden weer voor een uitstekende bediening. Na wat zoekwerk van Henk Verschuren, bleek het de 26e Van Krimpentoer te zijn. Na het bekijken van een film over het bedrijf Van Krimpen kon er vertrokken worden voor de terugrit. In totaal werd er 50 km gefietst deze morgen.
Groep 2
Zaterdag 24 september
Van Krimpentoer
Groep 1-2-3
Zondag 25 september