APRIL 2022
Waar er vorig weekend nog leden in de korte broek reden, was daar zaterdag 2 april absoluut geen sprake van. De dag ervoor was er in het hele land sneeuw gevallen en bij de start schommelde de temperatuur nog rond het vriespunt. Er ontbraken nogal wat vaste deelnemers. Mogelijk dat er wel leden waren die zich in de starttijd vergist hebben, want nu de zomertijd (!) ingegaan is vertrekken we op zaterdag om 08.30 uur i.p.v. om 09.00 uur.
Groep 1 reed met toerleider Cees Mathijssen de clubrit over de Philipsdam. Frans Sep, Toon Jansen en Rien van Hooijdonk reden mee op de koppositie. Via Zegge, Oudenbosch en Fijnaart werd er eerst naar het Haringvliet gereden. Via het mooie fietspad langs het water over de Ooltgenseplaat werd er naar de rust in Oude Tonge gereden. Omdat het NO-wind was hadden ze hier ook nog de wind in de rug. De rust was dan weer na 60 km bij hotel-restaurant Lely in Oude Tonge. Voor Adrien zeer welkom, want bij de start wilde zij al naar het toilet. De terugweg ging het eerste stuk over de Philipsdam, nog steeds met de wind in de rug. Via Steenbergen werd Rien netjes thuis in Moerstraten afgezet. Via Wouw werd de rit door de Tolberg voltooid. De groep was met 8 leden en ze reden 107 km deze dag.
Groep 2 reed met toerleider Wim Schot een rit naar Klundert. aan kop werd hij afwisselend geassisteerd door Rian en Christ. Met wind op kop op de heenweg werd tot volle tevredenheid van Henk Verschuren zijn oude werkomgeving in Zevenbergen aangedaan. Koffie werd gedronken bij Gasterij 't Tolhuijs in Klundert. Na afloop kreeg Wim de nodige complimenten voor de mooie rit, al baalde Jos Dierks wel een beetje dat hij op het eind van de rit nog lek reed...Zij reden 70 km.
Zondag 3 april vertrok Toon Jansen met groep 1 op een zonnige maar frisse ochtend met weinig wind voor een rondje Zandvliet. De animo was echter zeer beperkt om niet te zeggen minimaal, want alleen Pierre van Zinnen sloot bij Toon aan. Met de klok mee reden ze over de Kalmthoutse Heide naar Putte en over Zandvliet, Ossendrecht en Huijbergen weer terug naar Roosendaal. Samen reden ze zodoende 65 km op kop.
De overgebleven 9 leden besloten gezamenlijk naar de Wildert te rijden. John en Cees wezen zoals gewoonlijk 40 km lang de weg. Bij Huis ten Halve waren Leo en Willy nog op de koffie om ook Jan sterkte te wensen met het overlijden van de man van Marian, Peter van Merriënboer.
Betreft Corona:
Er zijn in de club afgelopen weken meerdere leden positief getest op corona.
Hou jezelf dus goed in de gaten en doe een zelftest of laat je testen als je (lichte) klachten hebt.
Groep 1
Zaterdag 2 april
Groep 2
Zaterdag 2 april
Groep 1
Zondag 3 april
Groep 2-3
Zondag 3 april
Zaterdag 9 april was het niet zo druk bij de start. De weersvoorspellingen hadden het de dag ervoor over winterse buien gehad en inderdaad was er in Roosendaal rond 7 uur zo'n winterse bui geweest. Ook was het maar een paar graden boven nul, Brian kwam op zijn pantoffels nog even vrijkaartjes uitdelen voor de Steile Wand op de Roosendaalse kermis.
Groep 1 vertrok zodoende maar met 11 leden voor een rondje naar De Tram met Toon Jansen. Door de Tolberg reden ze weg om in Steenbergen Peter Schoonen als 12e deelnemer op te pikken. Door De Heen had de wind vrij spel. Regelmatig werd er van achteruit "Rustig !!!" geroepen. Ook de koprijders, toerleider Toon, Toine, Rien en Cees, moesten stevig aan de bak. Gelukkig voor degenen die wat meer moeite hadden met de wind, reed Cees Mathijssen net na De Heen lek. Even later bij de beklimming van de Philipsdam had hij weer een afloper. De handen en ogen van Peter Schoonen brachten uitkomst: hij vond een minuscuul stukje ijzer in de buitenband. Langs het water van de Krammer had de wind helemaal vrij spel. Gelukkig kwam de koffiestop bij de De Tram in Nieuwe Tonge daarna vrij snel. Op de terugweg door Achthuizen naar het Haringvliet was de snelheid met de wind in de rug 10 km hoger dan op de heenweg. Via Oud Gastel en Gastels Veer reden ze langs de Vliet Roosendaal in. De groep reed 99.5 km deze dag.
Ook groep 2 was maar met een klein groepje. Toerleider Alfons reed met Christ Schepers op kop met een groepje van 6 via de Brembosch en Wouwse Plantage naar Brasserie Bozlust om daarna over De Bergse Heide en Vrederust naar Halsteren te rijden. Over het algemeen redelijk beschut tegen de straffe noordwestenwind en waar dat niet zo was in een aangepast tempo. Langs de Binnenschelde en de boulevard ging het daarna achter Mattemburg langs naar Non Plus Ultra waar koffie gedronken werd. Eigenlijk waren ze gesloten i.v.m. een 25-jarige bruiloft, maar uitbater Kees maakte toch binnen een plekje vrij. Via de Van der Duijnspolder reden ze na de rust naar Ossendrecht en via Hoogerheide langs het vliegveld naar Huijbergen. Over de Plantagebaan reden ze naar de Ouwerveldenweg en zo weer terug naar Roosendaal. Ze reden 77 km deze dag. Vermeldenswaard was nog dat Jos Vos zomaar een 10- gaf voor de rit: een mooi parcours en een prima tempo. Alleen jammer dat de route over de kasseien langs het vliegveld ging, anders was het een 10+ geworden... O ja, de thuisblijvers hadden weer ongelijk, want de zon scheen de hele tijd heerlijk.
Zondag 10 april stond de eerste Regelmatigheidsrit op het programma. Henk Verschuren had deze keer de route samengesteld in plaats van Tonnie die in verband met zijn hartproblemen deze keer verstek had moeten laten gaan. (Natuurlijk kwam hij nog wel langs om te genieten van de commentaren achteraf!). Henk had een mooie route gemaakt met een zeer duidelijke routebeschrijving en hier en daar zelfs toeristische informatie. Globaal was het een rondje rondom Achtmaal, dat door 9 duo's, 1 trio en 6 enkelingen gereden werd. 27 Deelnemers in totaal dus die door Jan en Cees weggeschoten werden tussen half 9 en half 10. De uitslag van deze 52,3 km lange rit blijft nog even geheim, maar onder het genot van koffie, chocolade-eitjes en nog wat andere consumpties kon er alvast heerlijk over gediscussieerd worden.
Betreft Corona:
Er zijn in de club afgelopen weken meerdere leden positief getest op corona.
Hou jezelf dus goed in de gaten en doe een zelftest of laat je testen als je (lichte) klachten hebt.
Groep 1
Zaterdag 9 april
Groep 2
Zaterdag 9 april
Eerste Regelmatigheidsrit
Zondag 10 april
Zaterdag 16 april beloofde op deze Stille (Paas-)zaterdag een mooie afsluiting van de Vasten en een mooie lentedag te worden, met weliswaar een frisse start bij een graad of 8 en een matige oostenwind. De meeste leden hadden dan ook voor de zekerheid de lange of driekwart broek aangetrokken en hier en daar kon je zelfs nog winterhandschoenen zien. Maar in korte broek en met zomerhandschoentjes aan bleek het prima te doen in de loop van de dag.
Zo vertrok Groep 1 met toerleider Cees Mathijssen met 14 leden. Eerst werd naar Zegge en Oudenbosch gereden, Ilse sloot daar als 15e deelnemer in Oudenbosch aan. Cees, Brian, Giel en Toine konden op de koppositie met de stevige tegenwind vol aan de bak. Via Fijnaart ging het naar het Haringvliet. Na de bruggen ging het eerst linksaf om nog een lus langs Zuid-Beijerland te maken. Via Klaaswaal werd er een stuk langs de Maas gefietst om Via Maasdam in Puttershoek bij de koffiestop uit te komen. De terugweg ging buitenom over het fietspad naar 's-Gravendeel. Hier werd door de Kiltunnel langs het water naar de Moerdijkbrug gereden. Met de wind in de rug en de zon volop aanwezig was het heerlijk fietsen. Via Zevenbergen en weer Oudenbosch, werden Ilse, Robert, Giel en Toine bijna thuis afgezet. Bij terugkomst waren er precies 120 km afgelegd.
Groep 2 kende een ietwat valse start, want Jos Vos ging daar eerst even op Adrien liggen. Nadat de twee uit elkaar waren gehaald kon er dan toch vertrokken worden met 22 leden. Alfons kon meteen in de achtervolging, want de sluiting van zijn helm ging los en het lukte niet om die terug vast te maken. Met de helm los is het niet veilig fietsen, al rijdend een sluiting vastmaken is ook niet het allerveiligste, maar buiten Roosendaal in de Spellestraat lukte dat achteraan de groep tenslotte toch provisorisch. Op kop werd de groep door toerleider Toon Jansen, Christ Schepers, Wim Schot en Henny Mannien via de Boonhil naar de Roode Weel gebracht. Bij de oversteek naar het Welbergswegje kwam Christ niet snel genoeg uit zijn klikpedaal en ging hij even plat. In de kilometers daarna kreeg hij daarom nog regelmatig te horen dat hij op tijd uit moest klikken... Langs het kassengebied van Steenbergen ging het daarna naar De Heen om over de Heensedijk buitenom naar het Wagenhuis in Nieuw-Vossemeer te rijden. Na hun pre-passiondinner (Het Laatste Avondmaal) van Witte Donderdag stond er nu gewoon koffie, thee, chocomel en appelgebak op het menu. De meeste leden kozen voor een plekje op het zonnige terras, maar binnen aan de stamtafel was het ook genieten. Na de koffie ging het bij het opritje naar de Moorseweg ook nog even mis: bij de versmalling werd geremd en Jos Vos tikte het achterwiel van Christ Couwenbergs aan, waardoor beiden omvielen en in hun val ook nog Rini van Aert meenamen. Die reed van het talud omlaag en kwam ondersteboven tussen de nieuw aangeplante boompjes terecht. Met zijn voeten in de toeclips (ja u leest het goed) en zijn fiets boven zich was er wel wat hulp nodig om hem uit de knoop te halen. Niemand had zich gelukkig pijn gedaan en de fietsen waren onbeschadigd, dus kon er weer vertrokken worden. Met de wind tegen was het nu vooraan iets meer aanpoten. Toon had deze rit vorig jaar ook al een keer gereden, maar was toch ondertussen weer vergeten dat er een stukje onverharde Sleutelweg in de route zat. Zodoende kon ook nu weer 600 meter Parijs-Roubaix-ervaring op het conto van de deelnemers worden bijgeschreven. Via het Laageind ging het richting Moerstraten, maar na een korte sanitaire stop ging het over de Gareelweg toch weer terug over de Bergsebaan richting Zoomland. Op de spoorwegovergang reed Toon lek en terwijl de groep bij het mtb-parcours over de voormalige vuilnisbelt De Kragge lekker in het zonnetje stond te wachten, had Toon de grootste moeite om zijn buitenband van de velg te krijgen. Uiteindelijk lukte het met de old-school bandafnemers van Alfons toch. Als de band er dan ook weer op moet dan kun je al op je vingers natellen dat dat ook een probleem gaat worden. De sterke handen van Toon, Rien en Alfons samen met het handige hulpje van Jos kregen het uiteindelijk voor elkaar. Kees Ruyten suggereerde daarop om voortaan niet meer het aantal lekke banden te tellen, maar het aantal minuten dat het duurt om een band te verwisselen... Over Wouwse Plantage en de Mariabaan kwam de groep met 78 km op de teller weer in Roosendaal aan.
Groep 1
Zaterdag 16 april
Groep 2
Zaterdag 16 april
Tweede Paasdag 18 april stond de uitgestelde Nieuwjaarsreceptie op het programma, deze keer vergezeld van een Paasbrunch.
Om 10 uur waren er 97 personen aanwezig voor de Audax paasbrunch. De voorzitter begon om 10:15 uur met zijn welkomstwoord. Normaal heeft deze bijeenkomst plaats de 1e week van januari. Door de pandemie en lockdowns is deze 2 keer uitgesteld. Cees had dus alle tijd gehad om zich op deze bijeenkomst voor te bereiden. De leden werden eerst bijgepraat over de situatie rond Toine Martens, die een dag ervoor op zondag na een hartstilstand in het ziekenhuis opgenomen was. Omdat alles nog erg onzeker was kon hij alleen de hoop uitspreken dat Toine spoedig mocht herstellen.
Na de huishoudelijke mededelingen, hoe het programma van de ochtend ging verlopen, kon er met een terugblik begonnen worden.
De laatste bijeenkomst dateerde dus alweer van januari 2020. Henk Verschuren en Jan Buijk hadden toen de leiding. Ondertussen is er op bestuurlijk niveau binnen de club het een en ander veranderd. Cees is zelf sinds maart 2020 voorzitter van deze mooie club. Hij vertelt dat het voor hem een hele eer is om dit te mogen doen. Henk heeft in de ALV van 2021 afscheid genomen van het bestuur. De taak van secretaris heeft Alfons Govers overgenomen. Ook Toon Antens en Toon Jansen zijn nu bestuurslid. Het enige vertrouwde gezicht van 2 jaar geleden is onze penningmeester Jan Buijk. Het nieuwe bestuur werd 2 jaar geleden meteen geconfronteerd met de pandemie. Al gauw was duidelijk dat wij als club, gezien de leeftijd van de meesten van onze leden, in de risicogroep zaten (een vaccin was er op dat moment nog niet). De afgelopen 2 jaar heeft het bestuur maar liefst 97 clubactiviteiten moeten annuleren. Waaronder 3 keer het clubweekend, 1 keer de veldtoertocht, 4 wandeltochten en 2 keer de nieuwjaarsbijeenkomst. Tussen verschillende lockdowns door konden we nog activiteiten door laten gaan. Altijd weer afwegend: wat is verantwoord, vooral kijkend naar het gezondheidsaspect. De opkomst was groot, de behoefte om samen wat te doen was duidelijk aanwezig. Het bestuur is dan ook bijzonder verheugd jullie weer in deze samenstelling te mogen begroeten. Ook het bekendmaken van de clubkampioenen, iets wat we normaal op de nieuwjaarsbijeenkomst doen, moest anders de afgelopen 2 jaar. In 2020 hebben we dit na een clubrit in mei gedaan, en in 2021 tijdens de ALV. Afgelopen zondag hebben we de 1e regelmatigheid voor ons clubkampioenschap 2022 weer verreden. Er werd een klein tipje van de sluier opgelicht. De No.1 had 42 strafseconden en de No. 6 heeft er 76.
De voorzitter had ook nog aandacht voor de leden die ons ontvallen zijn. Jan Komen overleed 7 maart 2020, Geert Lazeroms slechts 2 dagen later op 9 maart. In 2021 overleed Kees Buijk op 19 januari, onze oud-voorzitter Wim Hoogendam overleed op 6 april. Er zijn nog diverse leden die hun partner verloren hebben. Als Audax club konden wij meestal niet op gepaste wijze afscheid nemen. De meeste afscheidsdiensten werden door de opgelegde beperkingen in besloten kring gehouden. Onze gedachten waren op die momenten bij hun naasten.Ondertussen zijn we weer bezig aan het zomerseizoen 2022. Mooie ritten hebben we al gereden en de toercommissie heeft nog mooie ritten op het programma staan. Er is nog een oproep gedaan voor nieuwe leden voor de toercommissie. Als je hier interesse voor hebt denk er dan eens serieus over na.
Over 2 jaar op 1 januari 2024 vieren we ons 50-jarig bestaan. Hier is al een commissie mee aan de slag om plannen te maken. Alfons Govers gaat dit namens het bestuur begeleiden. Ilse Mathijssen (een jonge blom) en Pierre van Zinnen (een ouwe rot) gaan samen met Alfons dit jaar plannen maken om er een geslaagd jubileum jaar van te maken. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.
Vervolgens werd er even stil gestaan bij de 3 jubilarissen uit 2021. Hun oorkondes hadden zij al eerder ontvangen.
- Frans van Geloven werd lid op 1 januari 1996. Op 14 januari 2022 werden de voorzitter en de secretaris bij hem thuis hartelijk ontvangen. Frans werd nogmaals bedankt voor zijn 25 jaar trouwe lidmaatschap.
- Anthon Mali was deze dag van het hoge noorden naar Roosendaal gekomen. Anthon werd lid op 1 januari 1981. Zeer onpersoonlijk hebben we zijn oorkonde per post opgestuurd. Het bestuur was blij dat hij deze dag aanwezig kon zijn. Na de vraag "Stuur eens op wat je zo allemaal gefietst hebt", stuurde hij een mail terug waar je bijna een volledige uitgave van het clubblad mee kan vullen. Wat er vooral uitspringt zijn de 2 Gouden Arenden, 1 keer Parijs-Brest- Parijs en bij hoge uitzondering Genk- Vogezen-Genk. Beide tochten van 1200 km werden in 90 uur verreden. Het gezegde "De schepen zijn hout en de mannen zijn van ijzer" is op hem zeker van toepassing. Anthon werd nogmaals bedankt voor zijn 40-jarig lidmaatschap.
- Dim Van Krimpen kreeg ook vrijdagmiddag 14 januari huisbezoek en Alfons en Cees werden door Ina en Dim hartelijk ontvangen. Dim werd lid op 1 januari 1981. Hij vertelde die middag dat 200 km op de fiets voor hem wel genoeg was, want na 200 km kreeg je een zitgat. In 1994 werd zijn bedrijf Van Krimpen als shirtsponsor aan Audax verbonden. Dat is tot op heden ten dage nog steeds zo. Zeg je Van Krimpen, dan zeg je Audax. Dim heeft ook nog van maart 2002 tot februari 2016 in het bestuur gezeten. Vooral de sponsoring was bij hem in goede handen. Tijdens de middag vertelde hij ook nog over een bijzonder jubileum. Iets wat bij de club niet geregistreerd stond: hij maakte afgelopen jaar tijdens onze veldtoertocht voor de 25e keer samen met Marianne Buijk de erwtensoep. Wij hebben dan ook gemeend om aan hem en Marianne een speciale oorkonde uit te reiken. Nou noemen we erwtensoep in Brabant ook wel eens snert, maar om hen tot snertlid te benoemen vonden wij ook weer niet gepast. Bij deze werden ze dus benoemd tot erwtensoeplid. Marianne en Dim bedankt voor het 25 jaar erwtensoep maken. Dim werd nogmaals bedankt voor zijn 40-jarig lidmaatschap.
Brian vroeg daarna nog even kort het woord, want hij had nog sponsorkaarten voor het steile wand rijden. Tijdens de pauze is hij rond gegaan om een kleine bijdrage te vragen voor het goede doel: Stofwisselingsziekten, waar zich met een club voor inspant.
Na de pauze werden eerst de jubilarissen van 2022 gehuldigd.
- Remco Dierks lid sinds 1 maart 1996. Ons jongste Lid en dan al 25 jaar lid van onze club. Er is nog in de historie gezocht of Audax ooit een jeugdafdeling gehad heeft, maar daar was niets van terug te vinden. Het vermoeden bestaat dat zijn vader Jos hem met het fietsvirus besmet heeft. (Een vaccin hebben ze voor dit virus gelukkig nog niet uitgevonden.) In zijn jonge jaren heeft Remco ook nog gekoerst voor de mooiste ploeg van Nederland, Sauna Diana. Veel zien we Remco niet deelnemen aan onze clubritten. Zijn thuissituatie met 3 kinderen thuis, is ook heel anders dan bij de meesten van onze leden. Hij kan dan zomaar niet heel de dag van huis om eens 150 km te gaan fietsen, Allemaal heel begrijpelijk. Hopelijk kan hij in de toekomst wat meer deelnemen aan onze clubactiviteiten. We hebben voor hem ook een oorkonde gemaakt, maar bij 25 jaar hoort ook een zilveren Audax speld. Omdat Cees zijn voorgangers als voorzitter hier behoorlijk mee had zien prullen om deze op te spelden, liet hij deze dus mooi in het doosje zitten. Remco werd bedankt voor zijn 25-jarig lidmaatschap van de Audax fietsclub.
- Hennie Mannien werd lid op 1 januari 1997. Voor de voorzitter was hij de moeilijkste jubilaris. Navraag bij diverse leden om eens wat over Hennie te vertellen leidde meestal tot het antwoord "Over Hennie? Ja wat moet je daar nu over zeggen...". Ook de zoekfunctie van de website leverde niet veel op. Alleen de uitslagen van de regelmatigheidsritten, en veelvuldig "groep 2 reed weg met Hennie Mannien mede op kop". Je kunt dus wel zeggen: je valt positief op door niet op te vallen. Je was hiervoor lid van een fietsclub in Hoeven. Daar heb je nog een keer Luik- Bastenaken- Luik gereden. Toen je in 1997 naar Roosendaal verhuisde werd je meteen lid van Audax. Je bent een echte groep 2 rijder, niet te lange ritten en een bakkie koffie is onderweg wel aan jou besteed. Ook het kopwerk om een ander uit de wind te zetten schuw je niet. Dat wordt door de groep ook zeer gewaardeerd. Hennie heeft zijn oorkonde en zilveren speld dus wel verdiend en werd bedankt voor zijn 25 jaar trouwe lidmaatschap.
- Henk Verschuren werd lid op juni 1996. Natuurlijk meldde Henk zich om te kunnen fietsen in groepsverband. Hij deed dat ook zeer fanatiek. In 2005 heeft hij in het bestuur plaats genomen. Hij deed dit tot de ALV van 2021. Hij was in al die jaren de motor van onze veldtoertocht en de wandeltochten. De laatste 6 jaar in het bestuur was hij ook de secretaris van onze club. Ook bij de viering van ons 40-jarig bestaan was hij nauw betrokken. In de ALV van 2021 waar hij afscheid nam van het bestuur, werd hij terecht tot Lid van Verdienste benoemd. Tegenwoordig is hij wat meer deelnemer van de kortere ritten, Op zondagmorgen is de Volksvriend in Wildert bij hem welbekend. Maar dat is het mooie van onze club: op fietsgebied kan je doen wat je zelf leuk vindt. Henk wordt bedankt voor zijn inzet in de afgelopen 25 jaar, de oorkonde en speld zijn dik verdiend.
- Cees van Sluijs werd lid op 1 januari 1982. Hij is dus 40 jaar lid. Omdat hij op vakantie is gaan wij de oorkonde bij hem thuis overhandigen. Een verslag hiervan kunnen jullie lezen in het clubblad van juni.
Een mooie traditie om de dames vrijwilligers die geholpen hebben bij onze veldtoertocht, te bedanken met een kleine attentie, werd deze dag in ere gehouden. Na de overhandiging van een doosje bonbons was er even een 2e pauze. Brian nam nog even het woord om iedereen te bedanken voor hun bijdrage aan het goede doel.
Na de pauze werd er een uitleg gegeven hoe we het clubweekend van 2022 willen organiseren. Om iets na 12 uur kon er met de brunch begonnen worden. De soep werd uitgeserveerd en het buffet stond klaar in de kleine zaal. De voorzitter wenste iedereen smakelijk eten, en nog een prettige voortzetting van deze mooie zonnige dag. Om 15.00 uur verlieten de laatste aanwezigen de zaal. We konden tevreden terug kijken op een geslaagde bijeenkomst.
De foto's van deze dag vindt u hier
Zaterdag 23 april besloten een aantal vaste groep 1 rijders vanwege de wind met groep 2 mee te rijden. Onder leiding van toerleider Toon vertrok de groep met 10 leden.
Vertrokken werd er over de Krampenloop naar Zegge. Hier en daar werd al een extra lusje gemaakt. Volgens koprijder Giel waren we na 20 km in Oud Gastel. Achter de suikerfabriek door werd er naar het Haringvliet gereden. Peter Schoonen zou hier bij de groep aansluiten. Maar door de extra lusjes, en ook nog een lekke band van toerleider Toon was de groep daar 30 min. later dan voorzien. Na het Haringvliet zat de oostenwind zeer gunstig. Via Den Bommel en Stad aan het Haringvliet werd door een mooi stuk natuurschoon via Middelharnis naar de koffiestop in Stellendam gereden. De terugweg was dan weer heel andere koek. Mooi was het wel, maar af en toe met volle tegenwind was het voor Toine, Cees, Giel en Toon flink aanpoten. Eric deed ondertussen zijn best om achterin de mensen uit de wind te houden. En daar waar nodig de gaten dicht te rijden. Aan het water bij de Krammer naar de Philipsdam was het pittig. Het stuk naar De Heen lieten ze links liggen. Peter vond het wel best, want hij werd zodoende nu bijna voor zijn huis afgezet. In Steenbergen had de toerleider nog een verrassing in petto: hij reed daar richting Dinteloord, om wind tegen via de Zuidzeedijk langs de Vliet naar Roosendaal te rijden. De groep reed 138 km deze dag.Groep 2 reed 20 man sterk met Kees Ruyten naar camping Liesbos. Op kop hield Christ Schepers hem gezelschap, maar na een kilometer of acht kwam Toon v.d. Broek op kop om Kees af te lossen. Samen hebben ze daarna de rest van de rit op kop gereden. Ze reden weg over Achtmaal naar Wernhout en zo door over Zundert en Rijsbergen naar Lies. Na de koffie moest er eerst gerepareerd worden, want Toon had een lekke band. Daarna konden ze onder Sprundel door over Schijf en Horendonk de terugweg weer aanvaarden. Terug in Roosendaal hadden ze 70 km op de teller.
Zondag 24 april mocht Cees Mathijssen 12 leden verwelkomen bij zijn rit naar Steenbergen. Hoewel hij de verkenning met de klok mee had gereden, leek het hem deze keer toch verstandig om de rit andersom te rijden. Zodoende kon op de open stukken tussen Kruisland en Steenbergen en van Steenbergen over de Kladde met de wind in de rug genoten worden van de straffe noordoostenwind. Vanaf Halsteren kon daarna over Heerle redelijk beschut de weg terug naar Roosendaal gereden worden. Ze reden 62 km.
Groep 2 reed met Alfons voor de eerste keer naar het koffieadres Villa Heidetuin in Bergen op Zoom. Christ reed ook deze keer mee op kop. Door slingerend van zuid naar noord en van noord naar zuid te rijden hadden ze niet al te veel last van de wind. De rit was precies zo uitgerekend dat ze om 10 uur bij de rust waren. Bij boutique hotel Villa Heidetuin zaten ze heerlijk in de zon en uit de wind en waren de koffie en thee perfect. De koffie werd zelfs met een glas water geserveerd om alle smaakpapillen te activeren. Dat hun oprit bestond uit een kasseienstrook hadden de tien deelnemers van Alfons eigenlijk wel verwacht en zorgde niet voor strafpunten. Na de rust stond er nog slechts 19 km op het programma en waren ze dus vlot terug bij Huis ten Halve. 2 Km meer op de teller dan de beloofde 55 km viel nog net binnen de foutenmarge.
Groep 3 reed net als groep 1 ook met 12 man hun ritje, zoals gewoonlijk naar de Wildert. Marcel had voor de gelegenheid zijn zoon Remco meegenomen. Achteraf vond deze het zeker voor herhaling vatbaar. Deze keer reden ze weg door de Tolberg naar de Wouwse Hil, om daar binnendoor naar Wouwse Plantage te rijden. Over het fietspad langs de Zoom reden ze daarna naar Essen-Hoek, om daarna met een slingertje richting Huijbergen terug te rijden naar het kapelleke en het college. Na de koffie werd de kortste weg terug naar Roosendaal genomen. Ze reden 36 km deze keer.
Groep 1
Zaterdag 23 april
Groep 2
Zaterdag 23 april
Groep 1
Zondag 24 april
Groep 2
Zondag 24 april
Groep 3
Zondag 24 april
Nooit te oud om te ...
Koffie bij Villa Heidetuin
Passage groep 1 bij de sluis van "Merijntje Gijzen"