JULI 2021
Na de briefing van toerleider Toon Antens kon er zaterdag 3 juli vertrokken worden voor de clubrit De Vrinden. Giel Balemans, Toine van Oers en Eric Langelaan waren de koprijders van dienst. Vertrokken werd er langs het Wit Uiltje naar Horendonk, maar voor de 15 leden daar waren, reed Adrien Lambregts lek. Aan hulp natuurlijk geen gebrek... Bij het op spanning zetten van de band volgde een luide knal! De leden die netjes stonden te wachten wisten wel hoe laat het was: lekke band no2. De groep was ondertussen 35 min. onderweg en er was precies 6 km afgelegd. Via mooie binnenwegen reed de groep via Achtmaal, Wernhout en Zundert achter Rijsbergen om naar Effen. De Achterste Rith, Zandspui, Klappenberg en de Heikant werden ook nog aangedaan. Via Schijf reden ze naar Rucphen, waar na 70 km bij Het Wapen de koffiestop was gepland. De bediening was vlot en de groep kon nog een glimp opvangen van groep 2 die daar voorbij kwam. Wieger was ondertussen al afgedraaid en ook Giel Balemans nam de kortste weg terug naar huis. Met 13 man ging het 2e gedeelte van de rit via Bosschenhoofd en Oudenbosch naar Oud Gastel. Stampersgat en Steenbergen werden nu gepasseerd. Daar verliet Brian de groep om naar Middelharnis te rijden. Ook Wim Houtepen, die bijna thuis was, hield het voor gezien, maar hij was in de ochtend al naar de start in Roosendaal gefietst. 11 Man bleven er dus over om via Moerstraten ook nog langs "vergane glorie" café De Maai te rijden. Door Wouw en het Boterstraatje werd er bij de Tolberg nog een ommetje gemaakt via Nispen. 3 Man maakte dat niet meer mee, zodat de groep met 8 man na 127 km weer aankwam bij het vertrekpunt. Het was een mooie en droge fietstocht geweest.
Groep 2 reed een ritje van 74 km naar Meersel Dreef. Zij reden met 24 man en Jos Dierks was de toerleider van de dag. De heenweg ging over Heiblok naar Horendonk en over het fietspad naar Scham. Over Ellewaard kruisten ze de Nieuwmoerseweg. Door de Groenestraat, Steenpaalweg en Heivelden kwamen ze bij Wernhoutsburg. Na de oversteek reden ze naar de Maxburgdreef. Na Meer reden ze langs de Europastraat naar Martens in Meersel Dreef, waar koffie werd gedronken. Met zo'n grote groep was het tweede bakje weer gratis. Over de Kerzelseweg werd Hazeldonk deze keer probleemloos gepasseerd. Over de Breedschotsestraat kwamen ze bij Stuivezand, waarna via Sprundel en Rucphen Roosendaal weer opgezocht werd. Kort voor Roosendaal was er helaas nog een valpartij van Geert Otte, die klaagde dat hij wat last had van zijn schouder, maar hij kon gelukkig wel verder fietsen.
Groep 1 vertrok zondag 4 juli 14 man sterk met toerleider Alfons voor zijn 70 km lange clubrit naar Kapellen. Gelukkig ging de rit niet naar Kapelle in Zeeland, want daar signaleerde Buienradar de hele ochtend regen. Toine van Oers, Toon Jansen en Brian van Eekelen namen met Alfons de honneurs op kop waar. Jan Bakker had Arnold v.d. Maat over kunnen halen om met groep 1 mee te rijden en daar kreeg hij natuurlijk geen spijt van. Over Nispen en de Schouwenbaan reden ze naar Huijbergen en na de Abdijlaan sloegen ze bij Jagersrust linksaf op de Putseweg. Bij 't Puts Meuleke namen ze de afslag naar Ossendrecht, om daar over het Hageland naar camping Athena te rijden. De liefhebbers konden daar voor de kasseien kiezen, maar op Toon na nam iedereen lekker comfortabel het betonpad ernaast. Via Zandvliet / Berendrecht reden ze daarna richting Putte, om op Oud Broek de afslag naar Stabroek te nemen. In Stabroek reden ze over de Grote Molenweg, Waterstraat en Parijseweg naar Kapellen. Over de Streepstraat en Philippe Spethstraat werd het drukke gedeelte van Kapellen vermeden. Het tunneltje onder het spoor wordt daar gestut door een steiger en dat dat zorgde ervoor dat sommige 70-plussers even van de fiets moesten. Sorry mannen! Over Heidestraat-Zuid reden ze naar de Roerdomplei, waar even afgestapt werd voor een plaspauze. Na de nodige prachtige huizen in Kapellen-Bos gepasseerd te zijn reden ze over de Beauvoislaan en de Den Akkerweg langs de Kleine Aa en de Volkersweg naar Kalmthout. Aan het eind van de Zwanenberg reden de koprijders linksaf in plaats van rechtsaf naar de Bakkersmolen, maar konden ze al snel hun plaats vooraan weer innemen. Over de Mertensdreef, Holleweg, Spurrieveld en Vissenheuvel reden ze daarna naar de Postbaan, om over Horendonk en Steenpaal, de Kerkweg en de Oude Turfvaartsestraat weer in Roosendaal aan te komen met ruim 68 km op de tellers.
Groep 2 reed onder leiding van Tonnie Dekkers naar Grenszicht in Putte. Na Nispen reden ze door de Dennestraat en de Julianastraat naar de Schouwenbaan. Over Huijbergen reden ze naar Jagersrust waar de Putseweg overgestoken werd naar Ossendrecht. Door de Bevrijdingsstraat reden ze naar het Hageland om via de Laagstraat weer op de Putseweg uit te komen. Na 30 km konden ze aan de koffie in Putte. Door de Grensstraat werd Heide opgezocht om langs het spoor naar de Kalmthoutse Heide te rijden. Langs het kapelleke reden ze richting Essen, waar ze via het Hemelrijk en de Grensstraat weer naar Huis ten Halve reden. Zij waren met 10 man en reden 56 km.
Groep 3 reed met John en Frans van Geloven op kop naar de Wildert. Over de Kerkweg en Steenpaal reden ze naar Horendonk. Over de Kraaijenberg werd de Roosendaalse Vaart gevolgd. Frans reed daar nog langs zijn nieuwe huis achter Horendonk. Over de Duiventorenstraat en de Bosweg kwamen ze bij Scham om onder Nieuwmoer naar Darm en Wandelaar te rijden. Gereden werd er door 6 man en toen ze na 23 km bij De Sportvriend arriveerden zaten ze op het terras al met 6 man op ze te wachten... Terug reden ze via Werf en Essendonk naar de Nollekensstraat om zo naar Huis ten Halve terug te rijden. Er werd 35 km afgelegd.
Groep 1
zaterdag 3 juli
Groep 2
zaterdag 3 juli
Groep 1
zondag 4 juli
Groep 2
zondag 4 juli
Groep 3
zondag 4 juli
Zaterdag 10 juli stond de clubrit Zeelandbrug op het programma. Altijd een populaire rit en ook deze keer was de opkomst goed. Toerleider Toon Jansen vertrok met 16 deelnemers en Toine van Oers, John Theunisse en Cees Mathijssen op kop over Nispen richting Mattemburg. In de buurt van Stay Okay sloten Peter en onze 87-jarige Thijs zich bij de groep aan, maar de groep zag ter hoogte van Mattemburg Jan Verbocht afhaken. Bij de brug van Rilland maakte Alfons de groep toch weer 18 man sterk. Langs de boorden van de Oosterschelde ging het langs Krabbendijke, Yerseke, Wemeldinge en Kattendijke naar het Goese Sas, om daar nog een stukje buitendijks richting de N256 te rijden. In Colijnsplaat zat de eigenaressen van het eetcafé De Patrijs op de hoek van de Voorstraat niet echt op ons te wachten. Daarop verkaste de groep gezellig naar het achterterras van De Schelde aan de overkant. De vriendelijke bediening nam heel slim bij het afleveren van het eerste kopje koffie al de bestelling op van het tweede bakje, dat dan ook lekker snel kwam. het was lekker zitten daar, maar er moest weer verder gefietst worden. Bij een lichte oostenwind was de Zeelandbrug een makkie. Eric had al nieuwe schoenen, dus hoefde er bij het magazijn van Omoda geen stop gemaakt te worden. Buitendijks reed de groep, steeds de scherpe oesterschelpen ontwijkend die de meeuwen daar neergegooid hadden, langs de Vier Bannen richting Bruinisse. Daar reden ze langs de haven en over de dijk en zo door naar de Philipsdam. Peter nam daar de kortste weg naar huis. Via een ommetje langs De Heen zette de groep Thijs in Steenbergen af. Jan Mulders werd nog even getoond waar nou precies de Krabbenweg was die hij gemist had bij de Regelmatigheidsrit en daarna ging het door de Spellestraat en de Boterstraat terug naar Roosendaal. Ondertussen was het een heel klein beetje gaan miezeren, maar alle Roosendalers kwamen na 147 km zo goed als droog thuis. Alfons, die 's morgens uit had kunnen slapen, lukte dat net niet.
Groep 2 was onder leiding van Wim Schot met 22 leden deze dag ook goed vertegenwoordigd. Met Wim reden ook Henny Mannien, Toon van den Broek en Jacq van Benthem op kop. Zij reden naar St. Jozef. De heenweg ging over Steenpaal naar Nieuwmoer en zo door naar Achtmaal. Na Loenhout ging het in een rechte lijn naar Rijkevorsel en onze bekende koffiestop aan het kanaal. Na een kleine 30 km werd de groep even opgehouden door een kudde van ca. 100 koeien, die vanuit hun stal de weidewereld in mochten voor het heerlijke frisse en groene gras. Zij wachten en de koeien genoten. Bij St Jozef was het genieten op het terras met koffie, koek en advocaatje slagroom. Terug reden ze langs het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten tot Sint-Lenaarts, waarna ze over de Henxbroekweg en de Beemdenweg op de Vloeiweg kwamen en zo Loenhout links lieten liggen. Over dezelfde weg als de heenweg ging het nu naar Achtmaal. Bij Den Tuur was de weg even geblokkeerd voor de autorally. In het verleden beter bekend als de Nacht van Achtmaal. Daar moest eerst een en ander verplaatst worden aan hekken van de rally voordat ze verder konden. Na een kleine 5 minuten kon de groep hun weg voortzetten via de Buntweg naar Roosendaal. Toine Martens, Pierre Lasaroms en John van Houten besloten de opstopping niet af te wachten en waren bij Den Tuur rechtsaf gegaan om via de Hulsdonkstraat en Moerse Bossen terug naar Roosendaal te rijden. Wim Schot en zijn groep hadden bij terugkeer in Roosendaal 78 km afgelegd. Toine, Pierre en John iets meer….…90 km.
Het was niet de enige hindernis deze dag, want onderweg kregen ze nog te maken met 2 lekke banden, namelijk van Rini van Geel en Jacq van Benthem.Zondag 11 juli was het om half 9 eerst tijd voor de uitgestelde Algemene Leden Vergadering. Hieronder het verslag van deze vergadering:
Notulen jaarvergadering zondag 11 juli 2021 Aanvang: 08.30 uur in HUIS TEN HALVE
1. Opening door de Voorzitter.
De 52 aanwezige leden werden welkom geheten op deze uitgestelde vergadering van zondag 28 februari met een aangepaste agenda.
Bericht van afmelding werd ontvangen van Will Creemers, Rini Broeren, Ina en Dim van Krimpen, Brigitte Vos, Jan Verbocht, Anthon Mali, Brian van Eekelen, Adrien Lambregts, Josse Zentveld, Jan Bakker en John de Koning.
Koffie werd ons aangeboden door Huis ten Halve.
2. Goedkeuring Notulen Algemene Leden Vergadering van 01-03-2020.
Notulen zijn per E-mail toegestuurd en stonden vermeld in uitgave 1 van het clubblad.
Niemand had nog op- of aanmerkingen over het verslag van 01 maart 2020.
3. Jaarverslag Secretaris.
Notulen zijn per E-mail toegestuurd en stonden vermeld in uitgave 1 van het clubblad.
Niemand had nog op- of aanmerkingen over het verslag van 01 maart 2020.
Secretaris Henk Verschuren werd bedankt voor het maken van deze verslagen.
4. Jaarverslag Penningmeester.
Bij binnenkomst heeft iedereen het financieel verslag ontvangen. De penningmeester geeft een korte toelichting hierop.
5. Verslag Kascontrolecommissie.
De boeken zijn vrijdag 18 juni door de kascontrolecommissie gecontroleerd. Hans de Vogt meldt namens de kascontrolecommissie dat er geen onregelmatigheden zijn geconstateerd, waardeert het terugbrengen van de voorraad kleding en tegoeden bonuskaarten en adviseert de vergadering dat het Bestuur gedechargeerd wordt.
6. Bestuursverkiezing:
Aftredend en niet herkiesbaar: Henk Verschuren.
Aftredend en herkiesbaar: Jan Buijk. Met algemene stemmen gaat de vergadering hiermee akkoord.
Er hebben zich geen tegenkandidaten gemeld.
Het bestuur heeft de taken onderling verdeeld. Alfons gaat de taak van secretaris op zich nemen en de voorzitter wenst hem veel succes. Hij heeft als secretaris ook een ander E-mailadres: secretarisakn@zeelandnet.nl
Binnen het bestuur zijn er ook verder wat taken herverdeeld. Het bestuur denkt met de huidige 5 man goed verder te kunnen gaan.
7. Verkiezing nieuwe Kascontrolecommissie.
Aftredend Jan Mulders, Hans de Vogt. Buiten zittend lid Frank van Berkel zijn er nog 2 nieuwe leden nodig. Hans en Jan worden bedankt voor hun inzet de afgelopen jaren.
Christ Couwenbergs en Jacq van Benthem willen met Frank zitting nemen in de kascontrolecommissie.
8. Verkiezing Nieuwe Toercommissie.
Aftredend en herkiesbaar Alfons Govers.
Aftredend en niet herkiesbaar Cees Mathijssen.
De toercommissie bestaat nu nog uit 6 leden, dus een nieuw lid is van harte welkom. Gedacht wordt aan een lid vooral voor groep 2. Wat je ziet dat deze groep steeds belangrijker wordt bij onze ritten. Eigenlijk willen we daar constant met een toerleider gaan rijden. Iemand die dus de route kent en weet waar de koffiestop is. Kandidaten graag opgeven bij Toon Jansen.
9. Contributie 2022
Het bestuur acht het gezien de financiële situatie niet noodzakelijk om de contributie te verhogen.
NTFU heeft voor 2022 een index van 1,3% afgekondigd. Een hoofdlid gaat € 19,79 betalen en voor verzekering € 17,75. Totaal is de afdracht aan NTFU totaal € 37,54 van de contributie blijft er voor de club € 12,46 over. Vanaf 2008 schommelt dat bedrag altijd tussen de € 15,- en als laagste in 2009 was dit € 10,79. Als dit bedrag onder de € 10,- komt is het voornemen om de contributie dan aan te passen in stappen van € 5,-
10. Bespreking komend Zomerseizoen 2021.
We zijn nog maar pas gestart met het seizoen; gelukkig kan het nu weer. Het seizoen loopt tot zondag 31 oktober (Veldrit is 7 november). De toerkalender is door de toercommissie al tot die datum ingevuld.
De langste rit is dit seizoen 170 km naar Lexmond. Deze wordt gereden op 24 juli
We doen dit jaar nog geen clubuitstappen.
De Javado is van de kalender verdwenen. De Hoekse Trappers zullen deze zoals het er nu naar uitziet niet meer organiseren.
19 September is de 2e Regelmatigheidsrit voor ons clubkampioenschap 2021.
26 September staat de Van Krimpentoer op ons programma. Dan hopen we weer te gast te mogen zijn bij onze sympathieke sponsor.
Het clubweekend staat gepland van vrijdag 3 tot zondag 5 september. Er is nog een toevoeging voor de zaterdag: in eerste instantie zouden we naar een kennis van Jan Buijk gaan, Freddy de Meester. Die heeft een klein museum in Oudenaarde. Dat kan niet doorgaan, maar als alternatief (en dat is denk ook niet verkeerd) hebben we op zaterdag een rondleiding van 15:00 tot 17:00 u. in het Ronde van Vlaanderenmuseum. Dit is maar 250 m van ons overnachtingshotel (alle deelnemers krijgen hierover nog persoonlijk bericht met tijdschema, kamerindeling, rustplaatsen en afspraken. Opgeven kan nog tot 1 augustus. Alles blijft natuurlijk onder voorbehoud van coronamaatregelen.
Leden die een verbandtasje hebben: a.u.b. niet vergeten bij de clubritten.
Even niet vergeten: vanaf volgende week starten we met onze ritten om 08:30 uur. ’s Woensdags blijven we om 9:00 uur starten.
11. Mededelingen.
‘t Bestuur heeft een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten voor bestuur en toezichthouders: kosten € 95,- per jaar.
Geen bonuskaart dit jaar. Deze is afhankelijk van de opbrengst van onze veldtoertocht. We hebben geen veldtocht gehad en daarom is er dus geen bonuskaart.
Opzegging lidmaatschap wandelbond KWBN 2021. Tijdens de coronacrisis kwam het bericht van de wandelbond dat er wat ging veranderen met de contributie. Ieder evenement wat georganiseerd wordt moest voortaan verplichte kosten afdragen van € 50,- (voor onze 3 tochten dus € 150,-). Voor onze tochten van januari en februari was dit al van toepassing. Omdat door corona alles afgelast werd kregen we een korting van 50%: i.p.v. € 50,- gingen we dus € 25,- per tocht betalen, maar de tocht was wel afgelast... Omdat er ook nog een aantal leden verplicht lid zijn zouden we i.p.v. € 123,- voor dit jaar € 400,- gaan betalen. Dat heeft het bestuur doen besluiten om het lidmaatschap op te zeggen. We staan niet meer in het wandelboekje, maar gaan vaste clubs en wandelaars uit de omgeving per E-mail informeren over onze tochten.
Rini Broeren heeft een nieuwe functie bij zijn huidige werkgever en hierdoor kan hij zich niet meer zoveel inzetten voor de wandelcommissie, maar hij blijft wel lid van de commissie. Henk Kuipers is bereid gevonden om ook tot de wandelcommissie toe te treden.
De Rabo-clubkasactie start weer in oktober. Vorig jaar bracht het voor de clubkas mooi € 405,- op. Wij zijn alvast dankbaar voor jullie stem.
Het bestuur heeft 2 E-mails ontvangen van onze ere-voorzitter Pierre van Zinnen.
De eerste ging over traktatie bij verjaardagen, zoals al eerder met de leden besproken is.
De tweede ging over de opzet van het clubkampioenschap. Daar stonden verschillende suggesties in voor een andere opzet. Dit clubkampioenschap is dit jaar al anders zonder opkomstpunten. Het bestuur zal hier verder naar kijken en eventueel indien nodig met een voorstel komen.
Jubilarissen gaan we huldigen op de nieuwjaarsreceptie van 9 januari 2022. We hebben er nog 3 van 2021 en we hebben er 4 in 2022.
Voor de veldtoertocht van 7 november is door de gemeente officieel nog geen vergunning afgegeven Ook zij kijken naar de ontwikkelingen voor wat betreft Corona. Wij gaan wel door met de voorbereidingen. Hetzelfde geldt voor onze wandeltochten van december, januari en februari.
In de volgende bestuursvergadering van 8 september zal ons 50-jarig jubileum op de agenda staan. Dit is 1 januari 2024. We willen in klein comité (dan denken we aan een verantwoordelijk bestuurslid en 3 of 4 leden) in 2022 plannen maken en deze in 2023 uitwerken. Ergens begin september 2023 zal er een concreet plan moeten zijn hoe we het jubileumjaar invullen. Wij zullen daar in clubblad nr. 5 op terug komen. Laat het a.u.b. aan het bestuur weten als je interesse hebt.
12. Rondvraag.
Jos Vos wil weten wanneer de reanimatiecursus weer georganiseerd kan worden. Alles was afgesproken, maar moest vanwege de corona uitgesteld worden. We proberen weer z.s.m. een nieuwe datum te plannen.
Toine Martens vraagt wat er met de opleiding wegkapitein wordt gedaan. Hij ziet geen veranderingen. Bijv. in twee groepen rijden bij meer dan 15 man hebben we niet overgenomen. We fietsen heel anders dan de meeste NTFU-verenigingen. Wel: briefing vooraf en toerleider alerter op veiligheid. Arnold vraagt aan toerleiders meer aandacht voor het oversteken. Als zij oversteken en “vrij” roepen dan moet de groep daar op kunnen vertrouwen. Toon Jansen vraagt ook om voorrijders bij het oversteken niet te passeren. De verantwoording voor je eigen veiligheid ligt altijd bij jezelf. Geef ook altijd commando’s door in de groep! Bij versmallingen gaat de linkse rijder achter de rechtse rijden. Veiligheid zetten we ook bij het bestuur nog een keer op de agenda.
Jos Dierks vraagt of half 9 niet te vroeg is om voor groep 2 ‘n rust te vinden. We denken dat dit geen probleem hoeft te zijn. In oktober starten we weer om 9 uur.
Cees van Sluijs stelt voor om Henk te benoemen tot lid van verdienste. De voorzitter kan daar meteen bij aansluiten:
Henk begon in 2000 als bestuurslid nu 21 jaar geleden. Wandeltochten, veldtoertocht het was bij Henk altijd op de goede plaats alles tot in de puntjes uitgewerkt. Alles keurig netjes uitgeschreven en gecontroleerd.
De briefing om het aan de leden over te brengen was ook altijd zeer uitgebreid. In 2016 nam Henk het secretariaat over van de aftredende Willy van Toren. Tot op heden heeft hij deze taak altijd zeer punctueel waargenomen. Daar komt nu vandaag een einde aan. In de loop der jaren heeft hij zijn sporen voor de club wel verdiend. Het bestuur hoefde er dan ook niet lang over na te denken om Henk tot Lid van verdienste te benoemen.
13. Sluiting.
De voorzitter bedankt iedereen die zich op wat voor manier ook ingezet heeft voor de club, bestuur, commissies, voorrijders, clubblad, Tonnie Dekkers.
Na afloop konden de liefhebbers nog een fietstocht maken van 50 km. Koffie voor groep 3 bij De Wildert.
Voor de fietsers was er een consumptie van de club bij terugkomst. Leden die niet meefietsten konden na afloop van de vergadering een consumptie gebruiken op kosten van de club.
Om kwart voor 10 werd daarna het startsein gegeven voor een clubrit van groep 1 en 2 samen. Cees Mathijssen en Alfons namen de kop en de 21 leden sterke groep reed over Essen en de Hollandse Dreef naar Essen-Hoek. Na de Kalmthoutse Heide kwamen ze Wiljan tegen die zich om 10 uur bij Huis ten Halve had gemeld, maar de groep dus net gemist had. Als nummer 22 kon hij zodoende toch nog aansluiten. Via Handelaar en Darm kwamen ze in Nieuwmoer, waar richting Bosrust aangehouden werd. De Hoekvensedreef bracht de groep in Schijf en over Rucphen ging het nog even naar de molen en de warmte van De Brand. De Langendijksestraat en de Laagveldsestraat bij de kippenboer bracht de groep weer terug in Roosendaal. Op een haar na wezen de tellers bij Huis ten Halve 50 km aan. Daar kon binnen nog even genoten worden van een consumptie aangeboden door het bestuur.
Groep 3 reed met zijn tienen onder leiding van John over Nispen en Hemel naar de Collegelaan en over de Steenovenstraat rechtstreeks naar de Wildert. Daar waren ze al na 14 km. Terug lukte het over de Beliestraat en Nieuwstraat zelfs in 13 km terug bij Huis ten Halve te komen.
Groep 1
zaterdag 10 juli
Groep 2
zaterdag 10 juli
Groep 1-2
zondag 11 juli
Groep 3
zondag 11 juli
Tegenliggers voor groep 2
Groep 1 op het terras in Colijnsplaat
Henk Verschuren benoemd tot
Lid van verdiensteAlgemene Leden Vergadering
Zaterdag 17 juli beloofde weer een prachtige fietsdag te worden. Het weerbericht voorspelde temperaturen voor in de 20 graden en een matige noordenwind om voor een beetje verkoeling te zorgen. 17 Leden stonden daarom bij groep 1 klaar om de 140 km lange rit naar "In den Bockenreyder" te rijden. Cees Mathijssen had een alternatieve route van Dré Jansen aangepast, zodat ze niet over Breda-Noord (met alle stoplichten) reden, maar onderlangs. Op kop reden Cees, Alfons, Toon Jansen en John Theunisse. Bij Rucphen nam Toon per ongeluk een straat te vroeg, zodat ze over de Postbaan een stukje over het zand moesten crossen, maar dat gaf geen problemen. Aan het eind van de Postbaan stonden Ilse en Jörgen de groep op te wachten en in Sprundel maakte Theo de 20 vol. Na de Sprundelsebaan reed de groep langs camping Liesbos naar Effen en dwars door het Mastbos naar Ginneken. Vlak voor het pad langs de Mark reed Alfons lek, wat voor een kwartiertje oponthoud zorgde. Na een klein stukje langs de Mark reden ze over Ulvenhout en een stukje van de Royaaldreef over de Bavelseweg naar Gilze. Door Riel en Goirle kon het daarna in een rechte lijn naar Hilvarenbeek en langs Esbeek naar de rust. Zoals gewoonlijk zat het terras weer zo goed als vol en was de bediening razendsnel. Binnen 35 minuten konden de 2 kopjes koffie / thee met of zonder appelgebak al afgerekend worden. De terugweg ging deze keer door Landgoed De Utrecht richting Poppel en daarna naar Baarle Nassau. Over Meer ging het daarna naar Zundert, waarbij Ilse het lastig kreeg om steeds achterin de groep gaatjes dicht te rijden bij de vele tegenliggers. In haar eigen tempo reed ze het laatste stuk met Jörgen terug naar Bosschenhoofd. De groep reed over Achtmaal en de Lange Schouw terug naar Huis ten Halve. Daar kwamen ze aan met 141 km op de teller. Een afzakkertje werd door Cees en Toon daarna nog genomen bij Tivoli in Nispen.
Groep 2 reed deze keer naar Elsakker voor de koffie. De groep vertrok met maar liefst 27 leden. Ze reden weg over Schijf en onder Sprundel door over de Klappenberg naar het Liesbos. Door Prinsenbeek reden ze oostelijk van de snelweg over de Moskesbaan naar de rust. Na de koffie reden ze langs de Mark richting Zevenbergen om daar over de Lamgatse brug en de Goudbloemsedijk de Mark en de Dintel weer te gaan volgen tot Stampersgat. Langs Gastels Veer en de Wildenhoeksestraat bij de Tolberg te komen. Daar werd nog een ommetje gemaakt via de Brembosch en Nispen, zodat ze met 81 km aan de koffie konden bij Huis ten Halve. De deelnemers waren vol lof over de mooie route onder leiding van Kees Ruyten.
Zondag 18 juli reed groep 1 met 16 leden FF naar FF. Het ging eerst richting Nispen om bij de rotonde links af te gaan langs het Wit Uiltje naar Jagersrust. Vervolgens rechtsaf naar Achtmaal. Via Wernhout, en net niet in Zundert, werd Oekel opgezocht. Na de doortocht in Effen ging het langs de Achterste Rith (de groep werd hier nog even afgeleid door een dame die wat rek- en strekoefeningen stond te doen). Ook het Helgat, Zandspui, Klappenberg en de Heikant werden nog doorkruist en ook Rucphen werd nog aangedaan. Onder ideale omstandigheden reed de groep 67 km deze morgen.
Groep2 reed deze morgen met 11 man eerst naar de Bulkenaar en Wouw. Daarna reden ze bijna tot Moerstraten en zo door naar Halsteren en langs het Markiezaatsmeer. Koffie werd er gedronken bij NPU in Woensdrecht. De terugweg ging via Hoogerheide , Huijbergen en Nispen. Zij legden deze morgen 58 km af en Tonnie Dekkers was de routekapitein.
Groep 3 kon wat meer kms maken, omdat de start deze morgen om 08:30 uur was. Er werd via Nispen, Wouwse Plantage en Huijbergen naar het vaste koffieadres in de Wildert gereden. De groep was met 8 en Cees van Sluijs en Leo Notenboom sloten op het terras nog aan voor de koffie.
Groep 1
zaterdag 17 juli
Groep 2
zaterdag 17 juli
Groep 1
zondag 18 juli
Groep 2
zondag 18 juli
Groep 1 op het terras van 'In den Bockenreyder'
Groep 3
zondag 18 juli
Na alle wateroverlast van vorige week in Duitsland, Luxemburg, België en Nederland en de overstroomde straten in Roosendaal en omgeving van dit weekend volgen we de route van groep 1 afgelopen zaterdag via de Nederlandse waterwegen:
Zaterdag 24 juli vertrok toerleider Toon Antens met Jan Verbocht, Toine van Oers en Eric Langelaan op de koppositie voor onze langste clubrit dit zomerseizoen naar Lexmond. Door de wijk Kortendijk en Zegge reden zij achter Oudenbosch door naar Standdaarbuiten. Bij Moerdijk verliet Jan Verbocht de groep. De overgebleven 10 man staken via de Moerdijkbrug het Hollandsch Diep over. Toon Jansen was er als de kippen bij om de koppositie van Jan over te nemen. Via het Eiland van Dordrecht werd een mooi stuk naar Bleskensgraaf gereden. In Groot Ammers werden deze keer niet de molens van Kinderdijk gezocht. In Nieuwpoort was na 76 km de eerste koffiestop. De volgende weg was de Lekdijk, een mooi traject langs het water van de Lek. Door Ameide naar Lexmond waar de Lek verlaten werd, maar voor de waterliefhebbers was dat niet lang getreurd, want ze gingen nu langs het Merwedekanaal bezuiden de Lek rijden. Bij Meerkerk werd het kanaal overgestoken, waarna bij Arkel ook nog het Merwedekanaal werd gevolgd. Ook Kanaal van Steenenhoek mocht nog even bewonderd worden. Bij Sleeuwijk werd de Boven Merwede overgestoken. Er werden nog verschillende bruggetjes overgestoken om in Almkerk uit te komen. Bij Keizersveer was het de beurt om de Bergsche Maas over te steken. Ook de Donge bij Raamsdonkveer was in de route opgenomen. Na Geertruidenberg volgde nog de Amertak waar overheen gereden werd. Na Made was er na 140 km nog een korte koffiestop in Wagenberg. Op iedere tafel werd een tablet gezet waar je de volgende bestelling op kon plaatsen. Maar dat was volgens Jan Mulders veel te moeilijk voor een 2e bakje. Tussen Langeweg en Zevenbergen werd nog even gestopt. Omdat het water deze keer van boven kwam werden er nog jasjes aangedaan. De laatste brug van de dag was de Lamgatse brug; hier steek je de Mark over. Via Hoeven en Bosschenhoofd werd het viaduct overgestoken en terug in de Kortendijk hielden verschillende leden het voor gezien. De rit werd door de toerleider wel geheel volgemaakt. Er werden deze dag 180 clubkilometers gereden. De toerleider reed nog een extra lus om de 200 km vol te maken. Frans Sep en Cees Mathijssen hadden die 200 km al veel eerder gehaald, want met dezelfde transponders gaf hun tellers soms een dubbel signaal en zodoende hadden zij 25 km meer dan de rest!Groep 2 reed met 20 leden een clubrit naar Toontje Schoen bij Chaam. Toerleider Wim Schot deed met Henny Mannien zowel op de heen- als de terugweg alle kopwerk, zodat Alfons en Kees Ruyten rustig in het tweede wiel van de route konden genieten. Over Achtmaal, Ostaaien en Wernhout reden ze over de Lentsebaan naar Maalbergen, om via Vaalmoer en Tolberg de A16 over te steken. Helemaal onder Meer door reed de groep daarna naar Minderhout. De drukke oversteek bij de Kebap (Turkse spelling) daar bracht ze in het mooie beekdal van de Mark naar Castelre. Een mooi slingertje door de Blauwbossen en natuurreservaat Den Rooy later kwamen ze in Meerle, waarna het nog maar een 5-tal km was naar de rust. Die werd bereikt met 50 km op de teller. Alhoewel Wim de eigenaren vooraf verwittigd had, duurde het toch 3 kwartier voordat de laatste tafel van 4 hun tweede kopje koffie kon nuttigen. De 36,5 km terug reed de groep via Strijbeek, Hazeldonk, Klein-Oekel en boven Klein-Zundert langs richting Sprundel om daar Theo af te zetten. Om de werkzaamheden in Rucphen te vermijden reden ze daarna over Schijf weer terug naar Roosendaal. Daar namen Alfons, Wim en Kees nog een afzakkertje op de mooie rit.
Zondag 25 juli, werd door groep 1, na al het water van de dag ervoor de bergen, opgezocht. Met Toine van Oers, Ad van Haperen, Toon Jansen en toerleider Cees begon het al meteen goed want via de PassenBERG werd er naar Nispen gereden. Via Essen-Hoek kwam de groep van 14 in HuijBERGEN om vervolgens langs het vliegveld naar BERGEN op Zoom te rijden. Over het viaduct langs de voormalige Kragge was de BemmelenBERG ook in de rit opgenomen. Via Kijkuit naar Tholen werd de Rubeerdijk naar SteenBERGEN gereden. Na de WelBERG reden ze via de Boomdijk door de Spellestraat naar Wouw. Via de Boterstraat kwam men in de TolBERG. In deze wijk werden nog even LupineBERG, LotusBERG, LobeliaBERG, LigusterBERG en LelieBERG gereden. Ook de HeulBERG kwam nog aan bod om vervolgens na 65 km weer op de PassenBERG te eindigen.
Exact om 08.30 uur vertrok Kees Ruyten met Christ Schepers op kop met groep 2 richting Loenhout. Zij waren met 10 leden. Fijn fietsweer met een lichte zuidelijke bries. Om 10 minuten voor 10 stonden zij aan de achterpoort van café De Zwaluw in Loenhout. Die waren helaas nog gesloten. Dan maar doorrijden naar het grote terras van De Kievit. Zij werden ontvangen met een gigantisch beeldscherm, waarop een direct verslag van de wegrit van de dames in Tokyo te zien was. Zij hebben gewacht tot de juichende aankomst van Van Vleuten. Helaas was die niet eerste maar tweede... Terug bij Huis ten Halve hebben ze maar niets gezegd over de uitslag. Er waren namelijk leden binnen die de wedstrijd hadden opgenomen en nog niets wisten over de uitslag. Totaal werd 57 km afgelegd.
Groep 3 reed deze morgen maar met 3 man en reden 36 km met een koffiestop in de Wildert. Cees van Sluijs zat daar al klaar voor de koffie
Groep 1
zaterdag 24 juli
Groep 2
zaterdag 24 juli
Groep 1
zondag 25 juli
Groep 2
zondag 25 juli
Groep 1 in Nieuwpoort
Zaterdag 31 juli regende het 's morgens. Geen wonder dat de animo om een rit te fietsen dus niet zo groot was. Voor groep 1 stonden toerleider Adrien, Theo en Toon Jansen aan het vertrek, maar om 155 km in regen en wind te gaan fietsen zagen ze toch ook niet echt zitten. Ze sloten zich daarom aan bij de 4 leden van groep 2, die een variatie op Beschut naar Putte reden. Jammer voor Adrien, die de route die week nogmaals gecontroleerd had, maar we hebben meteen afgesproken dat deze rit volgend jaar gewoon weer op het programma komt. In een rechte lijn reden ze parallel aan het spoor over Essen, De Wildert en Kalmthout tot net voorbij Heide, om daar de Oude Galgenbaan op te zoeken. Eerst werd nog een rondje over Stabroek gemaakt om over Oud Broek naar de rust te rijden. Bij Grenszicht troffen zij Arnold en Frans aan, die ieder op eigen gelegenheid waren vertrokken en elkaar onderweg waren tegengekomen. Zodoende reden ze 9 man sterk terug naar Roosendaal. Dat deden ze over de Putseweg, langs Familyland en de Kooiweg naar Huijbergen, zo door naar Wouwse Plantage en tenslotte over de Brembosch en Nispen weer terug naar Roosendaal. Vlak voor Huis ten Halve reed Frans nog lek. Ze reden toch nog 66 km deze dag.
Zondag 1 augustus was het droog bij de start en kon Toon Jansen met 18 man zijn clubrit Zuidwest-Brabant rijden. Op kop reden Toine van Oers, Ad van Haperen, Toon en Alfons. Door Tolberg reden ze door de Bulkstraat naar Wouw en vervolgens over Heerle naar de Wouwse Tol. Daar wou Toon eerst de oprit naar de snelweg nemen, maar uiteindelijk werd toch gekozen voor de Mastendreef. Over de Heimolen reden ze naar het Schelde-Rijnkanaal, waar tussen de schapen een kwartiertje pauze volgde omdat Chris Sonke lek reed. Met 3 lachgaspatronen lukte het om zijn band op spanning te zetten, zodat ze over het fietspad tussen de Binnenschelde en het Markiezaatsmeer naar de Bergse Plaat konden. Omdat het begon te druppelen werd daar even gestopt om de regenjasjes aan te doen. Vandaar ging het weer naar de Heimolen om nu langs het vliegveld naar Essen-Hoek te rijden. Langs de Kiekenhoeve van Jim Aernouts en de quarantainestallen kwam de groep met 67 km terug in Roosendaal. Tot Roosendaal was het af en aan bij wat gedruppel gebleven, zodat de groep met natte jasjes (maar verder zo goed als droog) handenwrijvend door groep 2 en 3 die geen druppel regen hadden gehad (geen mooier vermaak dan leedvermaak!) bij Huis ten Halve ontvangen werd.
Groep 2 reed met Wim Schot 7 man sterk naar De Wildert. Over Nispen en de Brembosch reden zij ook naar de Wouwse Tol, om langs de Stay Okay achter het vliegveld door naar Huijbergen te rijden. Na een rondje langs de manege reden zij over de Huybergsebaan naar De Wildert om daar groep 3 af te lossen. Na de koffie reden zij over Mertensdreef, Moleneind en Vissenheuvel naar Horendonk en over Essen weer terug naar Huis ten Halve. Zij reden 49 km.
Groep 3 reed ook met zijn zevenen na Nispen parallel aan de snelweg naar Steenpaal. Over Horendonk reden ze door de Venetiaanse Heide naar Nieuwmoer. Door de Pastorijdreef en het Blakveld kwamen ze in de Mertensdreef en zo in de St. Jansstraat. Na de koffie kwamen ze met 31 km op de teller terug bij Huis ten Halve, waar ze samen met Willy van Toren en Cees van Sluijs nog even gezellig konden napraten.
I.v.m. vakantie van de webmaster zal de volgende update zondag 22 augustus zijn.
Groep 1 en 2
zaterdag 31 juli
Groep 1
zondag 1 augustus
Groep 2
zondag 1 augustus
Groep 3
zondag 1 augustus