november 2019

Zaterdag 2 november werd vanaf 10 uur de route voor de veldrit uitgepijld.  18 Leden plaatsten in de 8 zones de honderden pijlen om alle deelnemers goed over het parcours te loodsen. Gelukkig bleven hun de felle buien van 's ochtends bespaard en kon zo redelijk droog het hele parcours van 23-35 en 45 km uitgezet worden.

 

Zondagmorgen was om 7 uur de organisatie met 97 mensen paraat om de 26ste veldrit tot een succes te maken. Het weer werkte weer eens geweldig mee. Een koude start met een heerlijk zonnetje is ideaal voor een veldrit. Dat waren de 900 deelnemers met ons eens en zij genoten dan ook volop van de hier en daar uitdagende route, de uitgebreide ravitaillering en de heerlijke soep achteraf.

Met dat heerlijk bakje erwtensoep en hier en daar nog een andere consumptie was het daarna nog tot half 3 gezellig bij Huis ten Halve!

De eerste deelnemer

Audax Klub Nederland bedankt haar sponsors TD kozijnen, Rullens Bike Totaal, Huis ten Halve  en Van Krimpen B.V. voor hun bijdrage aan het welslagen van deze veldrit.  Daarnaast ook natuurlijk Manege Van Loenen voor hun medewerking om een van hun loodsen in te richten als verzorgingsplaats voor onze rustpauze, waardoor onze medewerkers op een beschutte plaats de deelnemers van een drankje en banaan / krentenbol konden voorzien.

Ook bedanken we u voor uw deelname en zien u graag terug bij onze volgende veldtocht op zondag 1 november 2020 of bij een van onze andere zomer- of winteractiviteiten.

 

De volgende fotoalbums van deze dag kunt u op onze website bekijken:

 

Zaterdag 9 november is groep 1 om 10.00 uur vertrokken met Cees Mathijssen voor een rit van 58 km. Zij waren met 9 leden. Theo kreeg nog een slag in zijn wiel vanwege een gebroken spaak. Het was vlakbij Vrederust. De groep wilde Theo hier nog achterlaten, maar Theo vond dit nog geen goed plan (hij is tenslotte pas 75 jaar).

Groep 2 is met Jos Dierks naar Grenszicht in Putte gereden. Totaal met 12 leden en zij hebben 48 km afgelegd.

Zondag 10 november vroor het 2 graden. Wel was er volop zon en nagenoeg geen wind. Groep 1, met Toon Jansen als wegkapitein, ging voor een rondje draaien en keren rondom Roosendaal. Totaal met 9 leden hebben zij 60 km afgelegd.

Groep 2 ging met Kees Ruyten naar Neefs in Zundert. Totaal met 11 leden en zij hebben 55 km afgelegd.

Groep 3 ging met John naar Wildert. Totaal waren zij met14 leden en hebben ze 34 km afgelegd.

Bij de veldrit in Ossendrecht werd onze club vertegenwoordigd door Ad de Beukelaer, die op de fiets was gekomen en de 40 km reed, en Alfons, die de 60 km reed.

Bij terugkeer bij Huis ten Halve was er volop feest voor onze jarigen: Cees van Sluijs was 70 jaar geworden en Theo 75 jaar. Jongens (!) nog van harte!

 

Zaterdag 16 november werd de opleiding wegkapitein in de kleine zaal van Huis ten Halve gegeven aan 14 deelnemers van Audax Klub Nederland: Giel Balemans, Toon van den Broek, Tonnie Dekkers, Jan van Egeraat, Toon Jansen, Theo Jukes, Toine Martens, Cees Mathijssen, Jan Mulders, Toine van Oers, Kees Ruyten, Wim Schot en John van Turnhout.
De cursus startte om 9.00 u. en eindigde om ca. 16.30 u.

De deelnemers leerden:
* een groep te leiden tijdens een rit / toertocht;
* met de groep afspraken te maken over het goed en veilig in een groep rijden, zoals snelheid, en tekens en aanwijzingen;
* observeren van de groep (fietsbeheersing, tempo, afstemming, samenwerking)
* renners aan te spreken wanneer de afspraken niet nagekomen worden en op hun - grensoverschrijdend - gedrag;
* als wegkapitein het overzicht te houden over de groep tijdens de rit;
* hoe een rit /tocht voorbereid moet worden;
* taken te delegeren;
* hoe te handelen bij calamiteiten.

Het doel was om veilig en sportief als groep te rijden, waarbij iedere niveaugroep aan zijn trekken komt en voldaan de rit voltooit. Een en ander werd ook nog in de praktijk geoefend tijdens een wegrit van 48 km.

Er was zaterdag 16 november dus maar 1 groep. Bij Huis ten Halve vertrokken dan ook 21 leden met Jos Dierks op kop naar café Grenszicht in Putte voor de koffie. John van Houten sloeg net voor de rust rechtsaf naar huis en bij Grenszicht reden Wil Cremers, Jos Oostvogels, Adrien Lambregts en Pierre van Zinnen zonder koffie richting Roosendaal.. Pierre Lasaroms zat al in Grenszicht op de groep te wachten. Totaal werd er 48 km gefietst.

Zondag 17 november was het stralend weer en was er geen wind. Bij een temperatuur van - 2 graden oplopend tot +5 graden reed Groep 1 met Toon Jansen op kop een clubrit van 56 km. Zij waren met 12 leden.

Tonnie ging met totaal 15 leden koffiedrinken in Loenhout bij De Zwaluw. Zij waren met 15 leden en hebben 52 km afgelegd.

John ging met totaal 14 leden naar Wildert om daar koffie te drinken. Totaal hebben zij 29 km afgelegd.

Natuurlijk werd er 's zondags ook nog uit volle borst gezongen voor de jarige Jan Buijk, die op koffie met gebak trakteerde en voor Toine van Oers, die ook op een rondje trakteerde. Van harte mannen!

koffie met gebak voor Jan zijn verjaardag

 

Sinterklaas is weer in het land en bracht meteen zondag een bezoek aan Huis ten Halve

Groep 2 reed met Jos Dierks het rondje van 48 km beschut naar Putte. Zij waren met 9 leden.

Groep 1 reed met toerleider Cees Mathijssen. Het werd een rondje door Effen. Zij waren deze ochtend met 13 man. Beide groepen kwamen precies gelijktijdig terug. Kersverse oma Marian en oom Jan trakteerden nog op beschuit met muisjes, want Koen en zijn vrouw Annette waren deze morgen de trotse ouders geworden van dochter Hanna.

Zondag 24 november beloofde het om 9.00 uur een prachtige dag te worden, met zon, een temperatuur van 2 graden boven nul en geen wind. Maar niet voor Cees Mathijssen. Om 9.00 uur toen de groepen vertrokken bleek Cees met een lekke band te staan. "Jongens niet wachten op mij. Ik kom wel naar de Wildert", meldde hij. Toon Jansen vertrok met groep 1 dus zonder Cees voor een korte clubrit van 52 km. Zij waren met 15 leden.

Kees Ruyten vertrok met totaal 8 leden voor de koffie in Putte bij café Grenszicht. Zij hebben 55 km afgelegd.

12 Leden vertrokken met John naar het koffieadres in Wildert. Totaal hebben zij 34 km afgelegd.

Terug bij Huis ten Halve trakteerden Jan en Marian nogmaals op beschuit met roze muisjes.

Ook de maandelijkse snert in deze winter mocht niet ontbreken. In december weer.

 

Het was nog rond het vriespunt maar wel lekker zonnig deze zaterdagmorgen 30 november. Er waren hier en daar toch nog wat gladde plekken op de weg.

Groep 1 was met 16 leden op pad deze morgen. Zij reden een rondje Kreekraksluizen. In totaal reden zij 60 km. 3 leden hebben van dit alles niets mee gekregen: Eric had nog last van zijn vakantiejetlag en was vroeg wakker. Ook Geert Otte en Frans van Geloven stonden al om 09:00 uur aan de start. Ook zij dronken net als groep 2 koffie bij Grenszicht in Putte.

Groep 2 reed deze morgen beschut naar Putte; zij waren met 14 man en reden 46 km.

Gezongen werd er ook nog deze morgen en wel voor Jan Mulders die deze week 70 werd.

Zondag 1 december was het helder weer, met weinig wind en na een nacht met lichte vorst aan de grond was het nu plus 2 graden.

Groep 1 vertrok met Toon Jansen en nog 7 leden voor een clubrit van 56 km.

Groep 2 is niet vertrokken, maar heeft zich bij groep 3 van John aangesloten. Met de vaste koffie in de Wildert, hebben 23 leden deze dag ook nog 30 km afgelegd.

Bij terugkeer gaf Koen nog een papa’s rondje.
Ook Wim Hoogendam gaf nog een rondje. Van harte Wim!

Bij de veldrit van FC Brabantia was het lekker druk, met een geschatte 1200 deelnemers. Van AKN werden door Tonnie, die bij de bevoorrading assisteerde, Toon Antens, Theo, Robert, Arnold v.d. Maat, Toine Martens, Eric, Ad de Beukelaer en Alfons gesignaleerd.