FEBRUARI 2020

Zaterdag 1 februari was de regen van 's nachts overgetrokken. Het was droog bij de start. De temperatuur liep zelfs op tot boven de 10 graden. De wind was wel behoorlijk en ook nog eens zuidwest. Alle reden voor groep 2 om beschut naar Putte te rijden. De groep was met 12 leden. Jos Dierks reed deze rit nog lek. De band was binnen 3 minuten vervangen. Volgens zijn eigen woorden was dit de snelste bandenwissel ooit. Zij reden de traditionele 48 km.

Bij Groep 1 had Cees in Eric zijn medekoprijder van de dag. De groep reed met 11 leden. Zij waren vooraf gewaarschuwd, want Cees kijkt niet uit welke hoek de wind waait. Het rondje ging naar Essen-Hoek, Huijbergen en zo door naar Ossendrecht, waar ze door de polder naar Woensdrecht reden. Even na Non Plus Ultra zat de schrik er bij een paar leden opeens goed in, want Cees ging rechtsaf richting kasseienklim van de Rijzende Weg. Na de kleine rotonde ging het echter weer gelijk links. Dit tot grote opluchting van enkele leden. Via Heimolen, Wouwse Plantage en Nispen kwamen de leden weer aan bij het clublokaal. De groep kwam aardig vuil aan, want het was wel droog maar de wegen waren vuil en nat. Deze eerste zaterdag in februari werden er 60 km afgelegd.

Zondag 2 februari herinnerde Rini Broeren de aanwezige leden eraan dat het motto van Carnaval 2020 in ons Stadje Roosendaal dit jaar is: Draai ’t mar om. 2 Februari 2020 kun je ook schrijven als 02022020. Inderdaad, als je het omdraait blijft het 02022020. Om 9 uur viel er wat lichte regen, was het niet koud met een temperatuur van zo'n 8 graden en gingen de aanwezige leden te maken krijgen met naar verwachting modderige wegen. Ad de Beukelaer ging in zijn eentje de echte modder opzoeken in de bossen van Visdonk en de Rucphense Heide.

Groep 1 en groep 2+3 vertrokken gezamenlijk via de Passenberg naar Nispen.  Op het eind van de Passenberg splitste de groep zich. Groep 1 ging met Toon Jansen en nog 3 leden richting Nispen, om daarna een rondje Bergen op Zoom te fietsen. De groep 2+3 met John en Cees ging naar Wildert. Ook zij reden met 10 leden via de Zonnelandstraat naar Nispen.
Rond 11.00 uur keerden beide groepen gelijktijdig terug op de Passenberg. Groep 1 had 52 km afgelegd en groep 2+3 zo'n 33 km.

Marian had de TV aangezet om het WK veldrijden voor junioren te kunnen zien. Toch spannend om te zien of er naast alle Nederlanders en een Française ook nog een Belg wereldkampioen zou worden.

Zaterdag 8 februari vertrokken 26 leden om 10.00 uur richting Putte. Jos Dierks en Jörgen namen de kop van de groep. In Putte gingen 21 leden op de koffie bij Grenszicht. 5 Leden reden door. Totaal hebben ze ca. 50 km afgelegd.

6 leden hebben de wandeltocht voor zondag 9 februari uitgepijld. Gezien de weersvoorspellingen waren er wel bedenkingen om de wandeltocht wel of niet te laten doorgaan. De voorspelde storm zou zijn hoogste activiteit laat in de zondagmiddag ontplooien. Besloten werd om het toch door te laten gaan. De afstanden deze keer waren 10, 16, 25 en 40 km. De uitpijlers waren Cees van Sluijs, Cees Mathijssen, John van Turnhout, Toon Jansen, Jan Buijk en Henk Verschuren.

Ook de clubladen zijn vanaf zaterdag uitgegeven. De hoofdredacteur van het clubblad nr. 1 was Cees Mathijssen en zal dat de komende jaren blijven. Aan Cees kon je zien dat hij nog een sterke affiniteit had met drukwerk (en de daarbij horende geur van inkt).

Zondag 9 februari was Huis ten Halve om half 8 al open. Op dat moment waren er nog weinig wandelaars aanwezig. Gezien de voorspellingen zou het ook niet druk worden. er werden diverse e-mails en telefoontjes ontvangen met de vraag of het wandelen wel doorging; en het ging door! Vanaf 8 uur was het redelijk weer, met een beetje zon en nog maar weinig wind. 23 Wandelaars hebben uiteindelijk de 10 km gelopen, 47 de 16 km, 32 de 25 km en 3 de 40 km. Een van de 40 km-wandelaars liep deze afstand in goed 5,5 uur! De route van de 16 km is ’s morgens nabij het Molenbeekpad nog aangepast i.v.m. het gevaar van omwaaiende bomen. De Brandweer van Essen belde nog dat een pad van de wandelroute was afgesloten in verband met omgewaaide bomen. Om 16.35 uur was het nog steeds droog, maar stond er wel een behoorlijke wind. Hoewel het nog geen storm was, zoals voorspeld.

Morgen worden de pijlen weer opgehaald en hiermee is ons 26ste wandelseizoen weer afgesloten.

Zaterdag 15 februari liep het storm bij Huis ten halve om 10 uur. Met de op zondag te verwachten storm Dennis in het achterhoofd profiteerden 41 AKN-ers van de gelegenheid om de benen in groep lekker los te trappen. Het leek de start van het zomerseizoen wel. Zelfs Alfons meldde zich al op de fiets, iets wat John maar moeilijk kon geloven. Groep 2 vertrok als eerste onder leiding van Cees Sluijs, Jos Dierks en John van Turnhout voor een beschut ritje naar Grenszicht in Putte. Zij waren met 24 man. Tegen de stevige wind in ging het richting Nispen; geen ideale start voor Jos, die zodoende niet "op zijn adem kon komen" en bij Nispen de groep liet gaan. Op zijn eigen tempo reed hij iets korter naar Putte, zodat hij de koffie al aan kon laten zetten voor de overige 22. In totaal hebben ze 48 km afgelegd.

Groep 1 vertrok met 17 leden. Met Toon en Cees op kop tegen de wind in, kon de rest van de groep op het gemakje meepeddelen. Over Essen en de Hollandse Dreef reden ze naar Essen-Hoek, om zo na de Kalmthoutse Heide de "Fietsstraat" tot Heide te volgen. In Putte werd er enthousiast gezwaaid naar een groep wielrenners die bij café Grenszicht aan de koffie zat, waarna het in een rechte lijn naar Berendrecht ging. Langs het kanaal zat de wind lekker in de rug. Net voorbij Zandvliet werd afscheid genomen van het kanaal en van Alfons en na een korte sanitaire stop ging de route rondom Ossendrecht en langs Familyland naar de vliegbasis. Over de Ouwerveldenweg en Nispen kwamen ze met 64 km op de teller weer terug in Roosendaal.

Zondag 16 februari was Dennis present en zodoende waren er van de kant van AKN maar 5 dapperen die het aandurfden om hem te trotseren: Cees Mathijssen, Toon Jansen, Cees van Sluijs en Henk Verschuren gingen met John van start. Met de wind op de kop was het flink aanpoten. Na de koffie was het met de wind in de rug een stuk eenvoudiger. Met 28 km op de teller waren de mannen weer terug. Bij terugkomst stond de erwtensoep al te dampen. Het was tevens de laatste soeprit deze winter. Een 2e bakje zat er niet er niet meer in, want er kwamen maar liefst 7 andere leden nog een bakje snert doen en sterke verhalen uitwisselen. Dankzij Dennis werd de club deze dag dus niet op kosten gejaagd!

Zaterdag 22 februari was het mooi om te zien dat het carnavalsmotto van Tullepetaonestad zo leefde onder de AKN-leden: na de opkomst van 41 leden in de week ervoor, werd dat getal omgedraaid en waren er nu 14 leden die samen een rondje Beschut naar Putte reden. Jos Dierks en Toon Jansen voerden de groep aan en reden in een rustig tempo naar café Grenszicht, waar bij de deur al meteen de bestellingen werden genoteerd. Aan tafel werden de problemen van André, Marco, Bridget, Leontien en Yolanthe uitgebreid besproken en de conclusie was dat een beroemdheid het niet makkelijk had. Ja, daar wist Arnold alles van, want toen hij ...... Na het tweede bakje koffie met slagroom kon het tempo terug naar Roosendaal wat opgevoerd worden, met de stevige zuidwestenwind in de rug. Alfons zorgde ervoor dat hij beschut in Berendrecht bij het kanaal aankwam, zodat hij maar enkele kilometers last had van de harde wind. De groep maakte met 13 man 47 km vol.

Zondag 23 februari stond er erg veel wind en waren alleen John en Cees van Sluijs naar Huis ten halve gekomen om hun rondje naar de Wildert te gaan fietsen. Ze volgden ongeveer het parcours van de veldrit van de Wildert en konden bij terugkeer nog 4 leden verwelkomen die gezellig nog even "aan kwamen waaien".

Zaterdag 29 februari kon op deze schrikkeldag het zomerseizoen beginnen. De 35 opgekomen AKN-ers waren er klaar voor. Vanwege de harde zuidwestenwind besloot groep 2 met groep 1 mee te rijden. Die reden met Cees van Sluijs, op kop geassisteerd door zwager Cees, een openingsrit van 50 km. De harde wind was er al snel teveel aan voor Jos Vos, die samen met Jörgen net buiten Nispen afhaakte. Samen reden ze in hun eigen tempo een wat korter rondje. Ook Ad Lambregts had moeite met het tempo en de wind en hij haakte vlak voor Hoek af. Op de fietsstraat naast het spoor bij Kijkuit nam toerleider Jos Dierks de eerste lekke band van het zomerseizoen voor zijn rekening. Groep 1 bleef heel solidair ook wachten tot de band gerepareerd was. In Putte reden 9 leden rechtdoor naar de koffiestop voor groep 2 bij Grenszicht. De andere 23 volgden de voorrijders van groep 1 die over Huijbergen en Wouwse Plantage naar Nispen reden. Met 56 km op de teller kwamen ze in Roosendaal terug. Groep 2 reed een kleine 50 km deze dag.