DECember 2019

Zaterdagmorgen 7 december was het niet koud en lekker droog bij de start. Er stond wel een stevige zuidwestenwind. Alle reden dus om beschut naar Putte te rijden. Dit deden zowel groep 1 als groep 2, hoewel de leden van groep 2 nogal verschillend naar Putte reden. Maar tenslotte kwamen ze wel alle 10 samen bij Café Grenszicht. Groep 1 reed hier met 11 leden rechtdoor naar Zandvliet. Hier werd een stukje langs het kanaal naar Ossendrecht gereden. Via het Calfven waren ze niet veel later dan groep 2 weer terug. Groep 1 reed deze morgen 66 km en groep 2 deed er 50 km over. Gezongen en geproost werd er nog voor Jos Dierks die deze zaterdag jarig was.

Zondag 8 december 2019 was het bewolkt maar wel droog en 9 graden. De club is gezamenlijk met totaal 11 leden vertrokken voor de koffie in Wildert. Cees Mathijssen had aan Hans Goorden gezegd om bij Wildert door te rijden en geen koffie te drinken. Onderweg had Toon Jansen problemen met zijn trapas. In de Spreeuwstraat net onder Nieuwmoer verloor Toon zijn pedaal en crankstel. En het is toch moeilijk fietsen met maar één trapper. Het is immers geen doortrapper. Er werd even gewacht en na even zoeken werd het asje gevonden. Jos Dierks met zijn altijd aanwezige gereedschap heeft daarop de crank “voorzichtig” vastgezet en Toon kon weer verder. Cees was ondertussen met Hans doorgereden. Nadat de koffie gedronken was in de Wildert en er een fotootje gesnapt was van Jarige Jos konden ze terug naar Huis ten Halve. Totaal werd met 9 leden 29 km afgelegd. Kees heeft met Hans 55 km gereden.

Net voor 10 uur werd het toch nog droog deze zaterdagmorgen 14 december. De wind was zuidwest en vrij krachtig. Veel animo om te fietsen was er dus niet. 3 Man reden nog beschut naar Putte. Om 12.45 uur waren er 7 leden aanwezig voor het uitpijlen van de wandeltocht. 4 Man deden de 10 en 15 km. 3 Man vertrokken wat later, omdat Cees v. Sluijs eerst 2 keer een lekke band moest vervangen. Zij deden de extra lus van de 25 km. Soms was het flink werken op de natte onverharde paden. Het eerste half uur regende het daarenboven ook nog flink. Om 14.30 uur hingen alle pijlen weer netjes op zijn plaats.

Boven verwachting was het prachtig wandelweer zondagmorgen. Maar liefst 315 deelnemers gingen van start voor diverse afstanden. 74 Deelnemers kozen voor de 25 km, waaronder ook ons clublid Robert. Er waren 22 leden op pad waarvan 7 met partner. 6 Man waren deze dag bezig met de inschrijving en controle van de route. Tonnie Dekkers en zijn vrouw zaten bij de controle bij Tivoli in Nispen. Kortweg: een zeer goede wandeldag.

Zaterdag 21 december was het 's ochtends roog en niet koud met ca. 8 graden. Met Cees van Sluijs en Jos Dierks zijn in totaal 21 leden naar Putte gereden. Groep 1 en 2 waren samengevoegd. Koffie werd gedronken bij café Grenszicht. Totaal hebben ze 50 km afgelegd.

Zondag 22 december viel er lichte regen tussen 8.00 en 09.10 uur. Het was 8 graden bij vertrek, maar met de nattigheid was er voor groep 1 en 2 geen animo. Daarom vertrok groep 3 met wederom Cees van Sluijs en Jos Dierks op kop voor een rit met koffie naar Wildert. De wegen waren nat en er lag veel modder. Er werd daarom rustig aangedaan. Zij waren met 11 leden en ze hebben 31 km afgelegd. Bij terugkeer was er heerlijke snert. 7 Leden hadden deze ochtend niet gefietst, maar kwamen wel voor de snert (en gezelligheid) naar Huis ten Halve.

Het was net boven het vriespunt op donderdag 2e Kerstdag. Er gingen 4 man het bos in om nog eens lekker te crossen. Maar liefst 20 leden reden een rondje op de weg. Toerleider deze morgen was John van Turnhout. Via Rucphen reden ze naar Schijf. Uiteraard kon John het niet laten om via België naar het eindpunt te rijden. Dat was deze morgen bij de Gouden Leeuw in Nispen, want Huis ten Halve was gesloten. Op verzoek van onze toerleider waren zij speciaal 1 uur open deze morgen. Er werd ongeveer 45 km afgelegd.
Afgelopen vrijdag zijn een aantal leden van AKN naar de cross in Loenhout geweest.
Cees Mathijssen zo blij als een kind omdat hij de fiets van Monique van de Ree even mocht vast houden.
Waar je die mannen al niet blij mee kunt maken.
Nog een aanvulling op de cross van Loenhout.
Enkele renners werden er al na 1 ronden uitgehaald.
Nadere informatie leerde dat zij alleen voor het startgeld vertrokken zijn.

Het was 28 december een prachtige laatste zaterdag van 2019. De temperatuur was nog net boven het vriespunt. Een zonnetje en weinig wind, maar voor groep 2 maakte het niet veel uit, want zij reden met 19 leden het rondje Beschut naar Putte. Koffie werd er gedronken bij Grenszicht. Met 47 km op de teller waren ze bijna gelijktijdig met groep 1 weer terug.

Groep 1 reed met 12 man een rondje van 63 km. Nispen, Wouw, Kruisland, Welberg en Moerstraten waren de eerste dorpen die doorkruist werden. Ook Vrederust werd deze dag niet overgeslagen. Als laatste werd er nog door Wouwse Plantage en Nispen gereden.

Zondag 29 december konden we om half negen genieten van een schitterend opkomende roodkleurende zon. Het was nul graden en er was geen wind. Om 9.00 uur vertrok groep 1 met 8 leden onder leiding van Toon Jansen en Cees Mathijssen voor een rondje Roosendaal van 53 km.

Groep 2 en 3 gingen gezamenlijk met John en Cees van Sluijs naar Wildert. Zij waren met 19 leden. Bij terugkeer kreeg Tonnie Dekkers nog een lekke band. Totaal hebben zij 28 km gereden.

6 Leden hebben in Sprundel nog de veldtoertocht van R.T.C. De Smid gereden. Marco Wilschut werd daar ook nog gesignaleerd.