SEPTEMBER 2019

Zondag 1 september was het mooi weer om bij sponsor Marco Wilschut van Van Krimpen b.v. op de koffie met gebak te gaan. 34 Leden, waaronder Marco zelf ook, reden onder leiding van Tonnie en Jan Bakker dwars door Roosendaal weg. Langs de Vliet reden ze tot Stampersgat en over de Appelaarsedijk naar Fijnaart. Langs de Blaakse en Barlaakse Dijk kwamen ze bij Van Krimpen b.v. Groep 3 reed met zijn vieren een iets kortere route naar Standdaarbuiten en stond de anderen daar al op te wachten. De vrouw en dochter van Marco assisteerden hem bij het uitdelen van de koffie en thee. Frans van Geloven (op de fiets) en Wim Hoogendam (met de auto) waren ook nog naar Standdaarbuiten gekomen. Uit het klaarstaande gebak mochten de deelnemers zelf een keuze maken; appelgebak en drie soorten heerlijke vlaai... het was nog niet zo makkelijk om te kiezen! Nadat de meeste leden hun tweede bakje op hadden en voorzitter Wim namens de leden de familie Wilschut van harte had bedankt, was het tijd voor de terugreis. Groep 3 reed nu gewoon mee en via de kortste weg, met een klein extra rondje langs het warehousing-gebied achter Zegge, ging het weer terug naar Roosendaal.

Bij Huis ten Halve werd nog gezongen voor de verjaardag van Wieger Broodwinner en Christ Schepers. Van harte!

Van Krimpentoer 1 september

 

Bij Van Krimpen b.v.

Bij Van Krimpen b.v.

Bij Van Krimpen b.v.

Bij Van Krimpen b.v.

Bij Van Krimpen b.v.

Bij Van Krimpen b.v.

Bij Van Krimpen b.v.

 

Zaterdag 7 september werd er met 9 man vertrokken voor de clubrit 't Moaske. Toerleider Jan Verbocht, Toon, Toine en Cees M. reden deze rit op de koppositie. Eerst ging het door de Kortendijk naar de rotonde bij Zegge. Langs de parallelweg ging het door St. Willebrord naar Etten-Leur. Kort na Etten werden de regenjasjes aangetrokken. In Prinsenbeek bij sportpark Heikant werden de sluizen goed open gezet. Hier werd gedurende een kwartier zelfs geschuild voor de moessonregenbui. Na 15 min. kon er weer verder gereden worden. Toon van de Broek had niet op regen gerekend en reed hier terug naar Roosendaal. Bij Terheijden reed Jörgen een spaak uit zijn wiel. Gelukkig kon hij met een kleine slag in zijn wiel wel doorrijden. Via Oosterhout om Dongen heen was het na 65 km tijd voor koffie bij 't Moaske in De Moer. De terugweg ging langs de Coca Cola fabrieken. Hierna begon zowaar de zon een klein beetje te schijnen. Via Rijen naar Dorst kwamen de 8 man door Bavel. Met de aantrekkende tegenwind werd er dwars door Effen gereden en door de Rith binnendoor naar Rucphen. Hier namen Ilse en Jörgen afscheid van de groep. De rest reed langs de Gebrande Hoefstraat over de Krampenloop. Vanaf Rucphen was het toch weer een beetje gaan regenen. Er werden deze morgen 125 km afgelegd.

Zaterdag heeft bij groep 2 Cees van Sluijs het initiatief genomen om naar Putte te rijden. Zij waren met 7 leden. Groep 2 reed over de Brembosch en de Wouwse Hil naar de Wouwse Tol. Daarna reden ze langs het crematorium en Stay-Okay achter het vliegveld langs naar Huijbergen. Over de Huijbergseweg reden ze richting Hoogerheide om langs de Groen Papegaai de Putseweg op te zoeken om zo in Putte via de Bosweg het favoriete koffieadres van groep 2 te bereiken. Na de koffie ging het over Heide langs het spoor naar de Kalmthoutse Heide. In Hoek reden ze naar de Ouwerveldenweg en zo over Nispen terug. Ze reden deze dag 64 km.

Zondag 8 september waren er maar liefst 22 leden om de JaVaDo te rijden. Iets na achten vertrokken ze in Essen voor de ongeveer 78 km. De opgegeven snelheid was 26 km/u en die werd op kop nauwkeurig in de gaten gehouden door Henk, Alfons, Toon en Cees M.. Eric fungeerde als achterwacht en John had de taak om de "jetonnekes" bij de controleposten in te leveren. Net buiten Essen reed Robert al lek en Theo en Jörgen bleven bij hem. Bij het terugrijden naar de groep reed Jörgen zich ietwat over de kop en besloot om naar huis te rijden. Theo en Robert konden vlak voor Vroenhout weer aansluiten bij de groep. Verder werd de mooie route zonder problemen gereden. Bij Zegge stond Jörgen de groep weer op te wachten om ze op de foto te zetten, maar hij sloot niet meer aan richting Essen. Daar stonden de boterhammen al klaar en was de catering goed verzorgd terwijl er gewacht werd op de uitslag van eerst de tombola en daarna van de tijdrit. De winst ging dit jaar naar de EPO-rijders en voor AKN was er een 9de plaats. Op de terugweg naar Roosendaal werden ze toch nog nat, want in Nispen belandden ze in de enige bui van de dag. Bij Huis ten Halve werd door een aantal leden de rit nog even verder geëvalueerd.

Groep 2 reed over de Hollandse Dreef naar Hoek en zo naar Huijbergen. over de Abdijlaan en de Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan kwamen ze in Ossendrecht waar ze een rondje over de Leemberg reden voordat ze over de Putseweg naar Grenszicht reden. Na de koffie ging het over Heide langs het spoor naar de Kalmthoutse Heide. In Hoek reden ze richting Schouwenbaan en zo naar Wouwse Plantage om uiteindelijk over de Julianaweg en Nispen weer naar Roosendaal terug te rijden. Ze reden 65 km. Er werd gereden met 16 AKN-ers plus een gastrijder die de sfeer bij AKN eens wilde proeven.

Bij terugkomst in Huis ten Halve werden de kelen gesmeerd en kon er geproost en gezongen worden voor de pas 70-jarige Toine Martens.

Groep 1 7 september

 

Groep 2 7 september

 

Javado 8 september

 

Groep 2 8 september

 

Groep 1 onder leiding van Cees Mathijssen was zaterdag 14 september met 14 leden op stap. Zelfs zwager Cees was aan de start van de rit tussen Wal en Schip. De Mathijssens (Jörgen, Ilse en Cees) vonden in Toon Jansen de 4e koprijder van de dag. Eerst werd door de wijk Kortendijk naar de A58 gereden, parallel aan de snelweg naar Bosschenhoofd. Via Hoeven en Oudenbosch ging het naar Zwingelspaan en Tonnekreek. In het Mooie dorp Willemstad lagen de jachten in de haven te glimmen. Door Helwijk werd er achter het volop rokende suikerfabriek gereden. Door Stampersgat en het Gastels Veer werd de Schiplus afgesloten met koffiestop in Kruisland. Na de koffie konden de arm- en beenstukken uit, want de zon deed goed werk deze morgen. Door de polders van Kruisland ging het naar Welberg. Wim Houtepen was nu zo kort bij huis dat hij daar ook naar toe ging. De overgebleven 13 reden verder naar Moerstraten en via de Heide naar Klavervelden. Daar reed Giel een spaak uit zijn wiel (dat had hij 25 augustus ook al) en koos hij ervoor om de kortste weg naar huis te rijden. Via de dorpen Woensdrecht, Hoogerheide, Calfven en Ossendrecht en Huijbergen ging het achter de Wouwse Plantage langs, om de Wallus via Nispen af te sluiten. Onder prachtige weersomstandigheden werd er bijna 121 km gereden.

Groep 2 is met totaal 18 leden naar Putte gereden om daar koffie te drinken. Toon van den Broek was deze keer de verantwoordelijke voor de rit. Over Essen en de Wildertse Duintjes reden ze naar Kalmthout en over het vliegveld van Brasschaat kwamen ze in Maria-ter-Heide, waarna ze richting Hoogboom reden. Door de Heidestraat-Noord reden ze naar Kapellen-Bos, om via de Grensstraat naar Putte te rijden. Na de koffie reden ze via de Plantinlaan en de Danckerseweg naar Zandvliet. In Ossendrecht was Calfven weer afgesloten en reden ze daarom via de polder over de Oud-Hinkelenoorddijk naar Woensdrecht. Achter Mattemburg langs reden ze daarna over de Heimolen naar de Wouwse Hil, om over de Brembosch en Nispen weer in Roosendaal uit te komen. Totaal hebben ze 80 km afgelegd.

Zondag 15 september stond de 2e regelmatigheidsrit op het programma. 30 Leden hebben de rit gereden. 2 Leden zijn als eenlingen vertrokken. 10 Vertrokken in principe als vaste duo’s. De resterende 8 leden formeerden zich al snel tot groepjes van drie of sloten zich aan bij de duo’s. Het was prachtig weer en een prachtige rit. Jan Buijk reed ook mee. Hij presteerde het toch om lek te rijden. Pierre van Zinnen reed al in het begin van de rit lek. Een flinke scheur in zijn buitenband. Een nieuwe binnenband gelegd en ja hoor binnen enkele honderden meters weer lek. Weer een binnenband gestoken en prompt wederom lek. 3 Maal is scheepsrecht.... Toen hebben ze zijn vrouw Ella maar gebeld om hem op te halen. Weg kampioenschap dus.

Groep 1 14 september

 

Groep 2 14 september

 

Tweede regelmatigheidsrit 15 september

 

Koffie Tussen Wal en Schip

Zaterdagmorgen 21 september was het nog behoorlijk fris maar negen leden vertrokken om 8 uur voor de Ooster- en Westerscheldetocht. Erik en Chris reden van af de start op kop en Toon regisseerde de draaibeurten. Ze reden via Nispen, Heimolen, Kraaienberg naar de Oude Zeeuwse Rijksweg. Na de passage van het Schelde–Rijnkanaal verlieten ze de Oude Zeeuwse Rijksweg en reden door het kassencomplex in de Bathpolder, Middenhof en enkele landbouwwerktuigen op het erf van "d'n Vule Boer" naar Rilland Stationsbuurt. Daar ging het via Krabbendijke naar de Oosterschelde en ze volgden die vanaf de Roelshoek tot aan de St. Pieterspolder buitendijks en via de Olsendepolder naar Yerseke. In Yerseke gingen ze over het havenplateau en Yersekendam een klein stukje buitendijks naar de haveningang bij Wemeldinge. Bij de ingang van het Kanaal door Zuid-Beveland reden ze onderdoor de "Pont la Poste" om er weer overheen te fietsen naar de andere kant van het kanaal. Hier werd dit gevolgd tot aan de ingang en via de jachthaven en het oude sluizencomplex konden ze achterom Het Scheld de dijk weer volgen tot Kattendijke. (Hier hebben we lang geleden wel eens een rustpauze gehad en de koffie kostte daar toen maar 70 cent. Weet je nog wel oudje?) Vanaf Kattendijke reden ze over de Monnikendijk naar Kapelle en door de Kleinehoek bij Schore onderdoor de Vlakebrug naar Hansweert. Bij de sluizen van Hansweert is het altijd even puzzelen welke twee van de vier sluisdeuren openstaan, maar dat verliep gladjes. Daar volgden ze de Westerschelde buitendijks. Toen ze de bocht omgingen bij de ingang van de voormalige veerhaven Kruiningen – Perkpolder was het meteen raak met de wind vol op de kop. Even later ging bij Chris het kaarsje uit. De kop werd meteen overgenomen door Erik en Toon, Wieger werd ook meteen afgelost. Aangekomen bij "t Spulletje" van Sandra en Frank waar de rustpauze was, had Sandra de koffie al klaar staan. Na de pauze werd in overleg vanwege de harde wind besloten om de rit verder binnendijks te volgen. Deze werd nu voorgereden door de ijzersterke Toon en Erik. Chapeau mannen, daarvoor hartelijk dank. De rit ging verder via Bath, Ossendrecht, Huijbergen en Nispen terug naar Huis ten Halve. Ondanks de harde wind hebben de deelnemers toch weer genoten van een mooie rit door het prachtige Zeeland.

Groep 2 reed met Kees Ruyten naar Martens in Meersel-Dreef om daar koffie te drinken. Ze waren met 23 leden en op kop werd door Kees, Christ Schepers, Henny Mannien en Harry Doggen keurig het tempo bepaald. Ze reden weg over Horendonk en door de Blikstraat kwamen ze bij de Nieuwmoerseweg die gevolgd werd tot Achtmaal. Daar reden ze richting Ostaaien en zo naar Wernhout, waarna Maalbergen aan de beurt was. Door de Maxburgdreef kwamen ze bij bij de E19 waar ze via de Gaarshof overheen gingen. Via de Mosten kwamen ze bij de koffie. Langs de Galderse Meren reden ze naar Overa, waar de E19, die daar A16 heet, weer overgestoken werd. Langs voormalig Fort Oranje en de Tiggeltsebergstraat en de Ettensebaan reden ze bijna tot Klein-Zundert. Over de Sprundelsebaan reden ze daarna naar Schijf en over de Achtmaalsebaan weer terug naar Roosendaal. Ze hadden daar 80 km op de teller. Tonnie werd daar nog toegezongen voor zijn 78ste verjaardag. Van harte Tonnie!

Zondag was het veel minder koud dan de dag ervoor en was er een mooie opkomst. Groep 1 reed slechts met 6 man de Kris Krastocht van Alfons. Erik, Alfons, Toine v. Oers en Ad van Haperen deden het kopwerk en Pierre van Zinnen en Theo controleerden daarachter of alles goed ging. Bij een langzaam aanwakkerende zuidoostenwind die draaide naar het zuiden was het fijn dat de rit zo vaak van richting veranderde. Daardoor hoefde niet kilometers aan een stuk tegen de wind in gereden te worden. Via Nispen, Wouwse Plantage, Wouw, Vroenhout, Kruisland, Gastels Veer, Stampersgat, Oudenbosch, Bosschenhoofd, Hoeven, Seppe en Rucphen bleven ze constant in de buurt van Roosendaal. Bij aankomst zaten groep 2 en 3 al binnen bij Huis ten Halve.

Groep 2 had 15 man sterk hun bakje koffie bij Neefs in Zundert gedronken. Kees Ruyten kreeg deze keer op kop assistentie van Marcel, de winnaar van de eerste Regelmatigheidsrit, en Christ Schepers en Henny. langs de Krampenloop reden ze naar het Spectrum om daarna de Rijksweg te volgen tot Seppe. Daar reden ze richting Rucphen om via de Molenweg en de Pauwenstraat, de Turfstraat en de Muizenstraat bij de Klappenberg te komen. Over het Schuitvaartjaagpad reden ze naar Rijsbergen en over Stuivezand naar de koffie in Zundert. Over Achtmaal, Nieuwmoer en Horendonk ging het daarna weer terug naar Roosendaal.

Groep 3 ging met maar liefst 10 man naar de Wildert, om daar koffie te drinken en Leo op te halen.

Bij Huis ten Halve werd er nog uit volle borst gezongen voor Peter Schoonen en Alfons. Van harte!

Groep 1 21 september

 

Groep 2 21 september

 

Groep 1 22 september

 

Groep 2 22 september

 

Klik hier voor de uitslag van de eerste regelmatigheidsrit

Zaterdagmorgen 28 september reed groep 1 met Alfons de clubrit Tandje Bij. Op kop reden naast Alfons Theo, Eric en Toine van Oers. erachter gevolgd door Robert, Chris, Adrien en Pierre van Zinnen. Met zijn achten reden ze over Essen-Hoek langs de vliegbasis naar Hoogerheide. De Rijzende Weg namen ze langs de makkelijkste kant langs de Fortuinstraat en de Vinkenslag. Na Non Plus Ultra werd het in de polders af en toe flink beuken tegen de wind in. Langs Völckerdorp kwamen ze weer bij de brug, waarna ze langs de kassen even langs "de vule boer" van Chris reden, om te kijken of hij zijn spullen al van de weg had gehaald. Daar had hij dus nog geen tijd voor gehad, want alles lag nog net zo als de week ervoor. Gelukkig kwam het zo uit dat Theo vanaf daar op kop tegen de zuidenwind in kon gaan beuken; al dacht Theo daar zelf anders over...! Buitendijks reden ze daarna tot net voorbij de golfbaan en langs BASF, Zandvliet en met nog een ommetje langs Stabroek konden ze na 62 km bij Grenszicht groep 2 aflossen, die daar op dat moment net weer op hun fiets stapten. Natuurlijk gold de speciale AKN-prijs van € 1,50 per kopje ook voor de deelnemers van groep 1. Na de koffie ging het over de Putseweg en de Abdijlaan naar Huijbergen. Achter het vliegveld langs en over de Molenzichtweg reden ze naar de Wouwse Hil. Na de Brembosch en Nispen werd nog een rondje gemaakt over de Rozenvendreef, waarna alleen Theo en Alfons bij Huis ten Halve aankwamen met 101 km op de teller. Gezellig nog even bijpraten met groep 2 zat er niet in, want die waren al naar huis.

Groep 2 reed met 14 man door de Wildertse Duintjes langs de Kalmthoutse Steenweg naar Kalmthout om via het Beekdal en de Rodeweg de villawijken van Kapellenbos op te zoeken. Over de Heidestraat-zuid kwamen ze bij het spoor dat gevolgd werd richting Heide, om via de Vogelkerslaan en de Oude Galgenbaan naar de Grensstraat te rijden. Kletsnat kwamen ze bij Grenszicht aan voor de koffie na 40 km. Na een half uurtje opgedroogd te zijn konden ze aan het tweede stuk beginnen, maar niet voordat ze van groep 1 hadden gehoord dat die helemaal geen regen hadden gehad. Terwijl groep 1 aan de koffie ging reden zij over de Putseweg en de Abdijlaan naar Huijbergen. In Hoek reden ze over de Hollandse Dreef terug naar Nispen en Roosendaal, waar ze met 61 km op de tellers aankwamen.

Voor zondag was er extreem slecht weer voorspeld, maar toch waren er nog 9 AKN-ers die de stoute fietsschoenen hadden aangetrokken om naar de Wildert te rijden. Kees Ruyten maakte zo van zijn Regenboogrit een ritje voor groep 1-2-3 van 35 km. Met de regenjasjes aan reden ze achter Kees Ruyten richting België, waar de minste regen te verwachten viel. En inderdaad was er maar 'n beetje wind en wat lichte regen tot 9 uur. Daarna hebben ze zelfs de hele ochtend geen regen gezien en gevoeld. Koffie werd natuurlijk gedronken bij De Dorpsvriend in Wildert.

Aan de veldrit bij de Kaaimannen deden Ad de Beukelaer, Eric Langelaan en Toine Martens mee. Vorige week was Ad nog alleen namens AKN bij de veldrit van Bart Aernouts, dus dat is al een deelname-stijging van 200% ! Ook de 3 crossers waren bijna gelijktijdig met de andere 9 terug bij Huis ten Halve. Zij hadden ruim 40 km afgelegd.

Groep 1 28 september

 

Groep 2 28 september

 

Groep 1-2-3 29 september