OKTOBER 2019

Zaterdagmorgen 5 oktober stond de laatste 100 km van dit zomerseizoen op het programma voor groep 1. Toon Jansen nam de 16 deelnemers mee naar De Tram in Nieuwe Tonge. Op kop werd hij geassisteerd door Toine van Oers, Alfons en mr. Cees Mathijssen from the Netherlands. Op deze droge dag tussen de regendagen door woei er een matige oostenwind en dat was niet ongunstig. Ze vertrokken door het park naar de Burg. Freijterslaan, waarna even een omleiding via de Kade gevolgd moest worden om bij de Roosendaalse Vliet te komen. Die werd gevolgd tot de Rolleweg om zo via Oud-Gastel achter het suikerfabriek langs naar Heijningen te rijden. Bij Willemstad werd de sluizen bij het Haringvliet overgestoken en over de Haringvlietdam reden ze naar Achthuizen. Over Zuidzijde en met een ommetje over de Noordlandsedijk om niet te vroeg bij De Tram aan te komen, arriveerden ze om precies 11 uur bij de rustplaats. Die was duidelijk al even open, want de vaste stamgasten zaten al aan de bar. Nu de rookruimtes in de cafés verboden zijn kon de deur daarvan gewoon open blijven terwijl de eigenaar daar zijn sigaretje rookte... Na twee koffie kon de rommel van tafel opgeruimd worden en vertrokken worden voor de tweede etappe. Over de Battenoordsedijk reden ze naar de Philipsdam en over de Heensche Dijk, De Heen en langs Fort Henricus naar Steenbergen. Daar werden Thijs en Peter uitgezwaaid en reden de overige 14 over het Doornedijkje naar de Franseweg. Daar werd even gewacht voor een extra plaspauze van ons ex-bestuurslid en daarna kon over de Moerstraatseweg, de Krabbeweg en de Boomdijk de Lange Spellestraat opgezocht worden. Via de Boterstraat en de Tolberg werd iedereen weer in Roosendaal afgeleverd en reed Alfons zijn laatste 30 km heerlijk wind-mee terug naar Rilland. Pierre van Zinnen was er jaloers op!

Groep 2 vertrok gelijk met groep 1 in dezelfde richting en zij gingen bij de Willem Dreeslaan rechtsaf, terwijl groep 1 daar rechtdoor ging. Dus was het daar even onduidelijk welke groep nou waar naar toe ging. Toen iedereen in de juiste groep zat reed groep 2 over de Langendijksestraat langs de molen van Rucphen naar St. Willebrord. Door de Polderstraat en de Oosteindseweg ging het over Wildert naar de Ettensebaan. Vanuit Klein-Zundert reden ze daarna door de Rucphenseweg, Hulsdonkstraat en Achtmaalseweg naar hun koffiestop met bastognekoeken in Achtmaal. Na de rust reden ze door de Aartsberg naar Nieuwmoer en zo naar de Wildert. Door de Wildertse duintjes, de Nolsebaan, het Hemelrijk en de Grensstraat reden ze daarna terug naar Huis ten Halve.

Aan de eerste verkenning van onze veldrit onder leiding van Henk deden 5 leden mee. Zij reden ongeveer 40 km.

Zondag 6 oktober was het om half 9 droog en vertrokken Eric Langelaan en Ad de Beukelaer, de mountainbikers, vol goede moed naar de veldrit in Essen. Om 9 uur konden ze starten terwijl het regende, maar in de loop van de ochtend werd het steeds droger. Het minder goede weer zorgde er wel voor dat er niet erg veel deelnemers waren in Essen.

Om 9 uur regende het en besloten werd om met John en Cees van Sluijs naar Wildert te rijden. Daar werd de jaarlijkse pompoenenoptocht gehouden. Langs het parkoers wordt dan ook de heerlijke pompoenensoep uitgedeeld. Zo gingen de 9 enthousiastste AKN-ers van groep 1-2-3 over Nispen, het Hemelrijk, de Moerkantsebaan en de Verbindingsweg naar Kalmthout. Een piepklein rondje over de Zwanenberg en de Imkersweg kon er nog net af voordat ze zo kort mogelijk naar de Wildert reden. Ook na de koffie werden er zo weinig mogelijk extra kilometers gemaakt en ging het over het Beijlepad en het Zavelpad naar de Oude Baan en zo terug naar Huis ten Halve om daar weer een beetje op te drogen. Ze reden deze keer maar 33 km.

Groep 1 5 oktober

 

Groep 2 5 oktober

 

Groep 1 6 oktober

 

Zaterdagmorgen 12 oktober reed Cees Mathijssen met 12 leden zijn clubrit Vallende bladeren van 70 km. Over Nispen en de Julianaweg reden ze naar Wouwse Plantage, waar ze via de Schouwenbaan en het voetbalveld van Rimboe (en nog steeds RBC?) de Plantagebaan opzochten. Achter het vliegveld langs en langs Stay-Okay maakten ze langs De Heide een rondje over Vrederust, om daarna weer terug te komen bij de Moerstraatsebaan. Over de Schansweg reden ze langs Fort de Roovere over de Ligneweg naar de molen van Halsteren. Door de Kannewielseweg en de Nieuw Beijmoerseweg reden ze naar de brug bij Tholen, om daar via Kijkuit en de Hemelweg terug de Randweg Oost over te steken. Door het Laag, Moerstraten en de Hellegatsestraat reden ze naar Kruisland, waarna ze via de Molenweg en de Biezenstraat bij het Boterstraatje kwamen. Daarna reden ze door de Tolberg terug naar ons clubhuis.

Groep 2 reed met Kees Ruyten naar Putte om koffie te drinken bij Grenszicht. Weg ging het over Essen en de Oude Baan naar de Velodreef om via de Huybergsebaan in de Wildert aan te komen. Vandaar reden ze naar Kalmthout om via het gemeentehuis en de Heikantstraat de Rodeweg en de villawijken van Kapellenbos op te zoeken. Over de Prins Albertlei kwamen ze bij het spoor om via de Vogelkerslaan en de Oude Galgenbaan naar de Grensstraat te rijden. Daar kwamen ze bij Grenszicht aan voor de koffie na 30 km. Na een half uurtje konden ze aan het tweede stuk beginnen en reden zij over de Putseweg en de Groene Papegaai naar Huijbergen. In Hoek reden ze over de Hollandse Dreef terug naar Nispen en Roosendaal, waar ze met 62 km op de tellers aankwamen. Zij waren met 13 leden.

De tweede verkenning van de veldrit werd deze keer met 5 leden gedaan. Of dat allemaal goed komt lijkt me nog wel even de vraag, want als je op Strava kijkt zie je dat ze onderweg foto's hebben genomen bij de Beekse Bergen.

Zondag 13 oktober stond voor Toon zijn ritje Kijkwel van 60 km op het programma. 17 Leden reden via de Vierhoevenstraat en de Antwerpseweg naar Essen, om daar langs de Grensstraat en de Hollands Diepstraat naar de Mariabaan te rijden. Via de Heidestraat kwamen ze bij de Brembosch, waar ze de Haiinksestraat namen naar het Boterstraatje. Via de Kruislandseweg, de Biezenstraat en de Wildenhoeksestraat reden ze naar Oud-Gastel. Door de Nieuwe Weg en de Industrieweg kwamen ze in Oudenbosch, waarna ze richting Bosschenhoofd reden. Door de Hogestraat en de Lagestraat (wie zou toch die namen verzonnen hebben) reden ze naar de Nattestraat om door de Pagnevaartweg bij de Bosschedijk te komen. Door de Oude Antwerpse Postbaan kwamen ze toch nog in Bosschenhoofd. Daarna werd de ventweg naast de snelweg gevolgd tot de afrit Zegge en reden ze door de Dijken weer terug naar Huis ten Halve. Ze hadden daar 59 km gereden.

Groep 2 deed met Tonnie een rondje Seppe.  14 Leden reden over de Achtmaalsebaan naar Schijf, om daar met een rondje via Hoeksestraat, Achtmaalsebaan en Zoeksedijk weer terug te keren. Door de Schijfsebaan en het Moervenstraatje kwamen ze in Sprundel, waar ze richting Hoeven gingen, om boven het Bosbad langs door de Slikstraat naar Bosschenhoofd te rijden. Daar werd koffie gedronken bij Seppe (bij Campie dus) en kon het opstijgend vliegverkeer van dichtbij gevolgd worden. Na de koffie reden ze door de Spijperstraat naar Kuivezand en via Oud-Gastel en de Wildenhoeksestraat naar Vroenhout. Door de Tolberg kwamen ze weer bij Huis ten Halve, met 57 km op de teller.

Groep 3 was met 9 man bij De Wildert op de koffie en reed zo 35 km.

In Hoogerheide hielden Ad en Alfons de eer van AKN hoog op de drukbezochte veldrit van de Grensrijders. Het bos lag er perfect bij en er was nauwelijks sprake van modder. In de route zat op het eind ook nog het oefencircuit van het Mollerlyceum, met een strook kasseien en stenen die deed denken aan een beklimming in rotsachtig gebied, waarbij je je voorwiel van steen naar steen moet tillen. Niet heel gemakkelijk.

Bij Huis ten Halve werd nog de verjaardag van Willy van Toren gevierd, die afgelopen 9 oktober 79 jaar werd. Van harte Willy!

Groep 1 12 oktober

 

Groep 2 12 oktober

 

Groep 1 13 oktober

 

Groep 2 13 oktober

 

Verkenning veldrit...

Zaterdagmorgen 19 oktober reed Kees Mathijssen met groep 1 "De laatste loodjes". Tot 9 uur had het geregend, dus de animo was niet zo groot. De temperatuur was redelijk, met13-16 graden. Met zijn vijven reden ze; Cees, Ilse, Jörgen, Toon Jansen en ook Cees van Sluijs, die als enige voor groep 2 was gekomen. Over Nispen, de Brembosch en de Wouwse Hil reden ze achter de Wouwse Tol langs en via Stay Okay naar de Heimolen. Achter Mattemburg langs ging het daarna door Woensdrecht en Hoogerheide richting Ossendrecht. Over het terrein van Onze-Lieve-Vrouw-Ter-Duinen reden ze naar Familyland, om over Huijbergen naar Wouwse Plantage te rijden. Langs de Wildersedreef en via de Julianastraat kwamen ze flink onder de modder terug in Roosendaal aan met 57 km op de teller.

De veldrijders reden met zijn drieën, Henk, Eric Langelaan en Marcel Blommers, een groot gedeelte van het parcours van onze veldrit na. Totaal hebben ze 35 km afgelegd. De gehele Rucphense Heide werd gereden. Marcel streeft ernaar om de minimaal benodigde 450 punten te halen die nodig zijn voor het clubkampioenschap. Met zijn perfecte eerste Regelmatigheidsrit maakt hij dan namelijk grote kans op de beker.

Zondagmorgen 20 oktober was Toon Antens al om kwart over 8 in Wouwse Plantage om daar de veldrit van RTC Zomerlust te rijden. Ook Henk was aanwezig om te flyeren voor onze eigen veldrit. Om 9 uur vertrokken Ad de Beukelaer, Alfons, Eric, Cees Mathijssen en Toine van Oers voor de 45 km. 9 Leden, waaronder Kees de Greef, Toine Martens, Peter, Arnold v.d. Maat, Gerard Loontjens en Robert Buyle reden de 25 km. Het was deze dag droog, ietwat bewolkt en 9 tot 16 graden. Ten opzichte van vorige jaren was de route helemaal veranderd en helaas niet echt ten goede. Er zaten lange stukken op de verharde weg in en er waren veel hindernissen waar filevorming was en iedereen moest stoppen. Jammer...

Groep 1 met Toon Jansen heeft de Kijkuit clubrit gereden. Over de Rozenvendreef en Steenpaal reden ze naar Horendonk en via Nieuwmoer naar de Maatjes. Over de Begijnemoerweg en Veldvoort reden ze naar Wuustwezel, waar ze parallel aan de Bredabaan richting Gooreind reden. Via Bleken en Beekdal reden ze over Kalmthout en de Kalmthoutse Heide naar Hoek. Via de Ouwerveldenweg en Nispen kwamen ze terug in Roosendaal. Totaal waren ze met 6 leden en ze hebben 55 km afgelegd.

Groep 2 reed met Kees Ruyten naar Neefs in Zundert om koffie te drinken. Weg gingen ze over de Achtmaalsebaan en de Nederheidsebaan naar Schijf. Over de Scherpenbergsebaan en het Moervenstraatje reden ze naar de Turfstraat, om via de Muizenstraat en het Schuitvaartjaagpad naar de Pannenhoef te rijden. Daarna ging het over Stuivezand naar de rust. Via de Ostaayensebaan en de Van Lanschotstraat kwamen ze in Achtmaal waar de grote weg richting Nieuwmoer gevolgd werd. Via de Lepelstraat en de Postbaan reden ze over Steenpaal weer terug. Zij waren met 13 leden.

John is met groep 3 naar Wildert gereden voor de koffie en ze waren daar met 14 leden. Ongeveer 35 km werd er door hen afgelegd.
Totaal waren er dus deze zondag 47 leden actief, een record dit jaar van het aantal actieve leden op een dag.

Groep 1 19 oktober

 

 

Groep 1 20 oktober

 

Groep 2 20 oktober

 

Veldrit Wouwse Plantage

Zaterdagmorgen 26 oktober reed Groep 1 met Cees Mathijssen de clubrit Allerlaatste Loodjes. Zij waren met 9 man en reden 60 km. Ze vertrokken door de Tolberg naar de Wildenhoeksestraat om zo naar Gastels Veer te rijden. Door Stampersgat reden ze naar de Kwartiersedijk achter het suikerfabriek, waar Cees zijn lekke bandentrofee veilig stelde door als laatste van dit zomerseizoen lek te rijden. Enkele leden vonden dat wel een reden voor Cees om een rondje te geven, maar zelf dacht Cees daar heel anders over en rekende hij eigenlijk op een rondje van hen, om hem te troosten.. Over Oudemolen en Zwingelspaan reden ze daarna naar Klundert. Over Noordhoek en Standdaarbuiten reden ze naar Oudenbosch, om tenslotte over Zegge en de Kortendijk terug naar Huis ten Halve te rijden.

Groep 2 reed beschut naar Putte met Jos Dierks. Geen overbodige luxe, want het waaide deze ochtend behoorlijk. Over Essen en de Wildertse Duintjes reden ze naar de Wildert om van daar de grote weg naar Kalmthout te volgen. Langs het spoor reden ze daarna tot Heide, om daarna naar Putte te rijden, waar koffie werd gedronken bij Grenszicht. Over de Putseweg reden ze door de Abdijlaan naar Huijbergen, om over de Ouwerveldenweg weer terug te keren naar Roosendaal. Totaal waren ze met 14 leden en ze hebben 50 km afgelegd.

De veldrijders reden met zijn dertienen het hele parcours van onze veldrit na. Totaal hebben ze dus 43 km afgelegd en kunnen constateren dat alles nu klopt.

Zondagmorgen 27 oktober vertrokken 9 veldrijders en Henk (om te flyeren en daarna naar de Wildert te rijden) naar de Hoekse Trappers in Essen. Alfons reed als enige de 42 km, de rest ging voor de korte afstand. Bij de rust wachtte Arnold als enige Alfons op, want de rest was "blind" achter een groepje veldrijders aangereden dat een eigen rondje bleek te rijden en niet aan de veldrit van Essen deel nam. Met een omweg van een kilometer of zes kwamen ze toch weer op het parcours. Opvallend was dat ze in Essen de eerste organisatie zijn die de deelnemers € 6,- vraagt (weliswaar € 4,- voor leden van de bond, maar toch... ). Geen wonder dat Henk binnen enkele minuten wel 8 deelnemers telde die wel vertrokken, maar niet binnen gingen om zich in te schrijven. Ook opvallend was dat bij geen enkele oversteek of gevaarlijke situatie iemand van de organisatie stond, maar dat ze zich beperkt hadden tot het plaatsen van waarschuwingsborden.

Groep 1 reed de Sluitingskoers van het zomerprogramma met Cees Mathijssen na Nispen over de Kuilweg naar Essen-Hoek om zo over de Kalmthoutse Heide te rijden. Daar kwamen ze een aantal van de AKN-veldrijders tegen, Alfons voorop. Langs het spoor reden ze daarna tot Heide, om in 1 streep naar Putte te rijden, bekend om zijn eigen Sluitingsprijs van België. Over de Putseweg reden ze langs Familyland naar Huijbergen, waar een rondje langs de manege gemaakt werd. Via de Bredestraat kwamen ze weer bij de Weg naar Wouw, om over de Ouwerveldenweg weer terug te keren naar Roosendaal. Totaal waren ze met 9 leden en ze hebben 55 km afgelegd.

Groep 2 reed met Kees Ruyten naar Steenbergen. Zij waren net als de dag ervoor weer met 14 leden. Weg ging het door de Tolberg en het Boterstraatje naar de Kruislandseweg om door de Brandseweg bij  de Princebosseweg te komen. Binnendoor werd de Moerstraatseweg opgezocht en na een rondje rond de kassen kwamen ze in Steenbergen om bij De Kaai aan de koffie te gaan. Na de rust reden ze terug (met wat kluunwerk bij de Rubeerdijk die opgebroken was) over de Stoofdijk en de Koeveringsedijk langs de A4, eerst rechts en toen links ervan. Na de Schansbaan reden ze over de Wouwse Tol en de Westelaarsestraat naar de Brembosch om over Nispen weer terug naar Roosendaal te rijden. Daar waren ze pas om 12 uur, zodat groep 1, 3 en de veldrijders zich al zorgen maakten. Misschien ook omdat ze bang waren dat ze Wim Schot en Rini van Aart niet toe zouden kunnen zingen, maar gelukkig kon dat dus nog wel. Van harte mannen! Ze hebben deze dag 56 km afgelegd.

John is met groep 3 naar Wildert gereden voor de koffie en ze waren daar met 13 leden. Ongeveer 35 km werd er door hen afgelegd.

 

Groep 1 26 oktober

 

Groep 2 26 oktober 

Groep 1 27 oktober

 

Groep 2 27 oktober

 

Café Grenszicht tijdens de Sluitingsprijs 12 oktober

Rust bij de veldrit van Essen