MAART 2019

Groep 1 was zaterdag 2 maart 23 man sterk. Met af en toe een lauw zonnetje (volgens Giel) werd de Propagandatocht van Jan Poppelaars van 26 jaar geleden gereden. Op kop wisselden Toine, Giel, Alfons en Cees regelmatig af. De route voerde over Nispen en de Brembosch naar de Wouwse Tol. Enkele weken geleden gesloopt was nu al volop met de herbouw begonnen. Langs Stay Okay reden ze naar de Moerkantsebaan en zo door naar Huijbergen. Daar werd een rondje rond de kerk gereden langs het Bakkerstraatje, waarna langs de Waterleiding de Wildert op werd gezocht. Over de Mertensdreef ging het naar het Moleneind en over het fietspad naar de Postbaan. Door Horendonk ging het over Steenpaal en de Boswachtersdreef naar Huis ten Halve. Daar waren ze ruim voor 11 uur al terug. Dat zou 26 jaar geleden niet gebeurd zijn, want toen werd nog met een tijdschema gebaseerd op 25 km/u gereden, wat tot op de minuut gevolgd werd. Met 50 km op de teller werd bij Huis ten Halve nog even tevreden teruggeblikt op een mooie fietsdag en werd met algemene stemmen Alfons alweer uitgeroepen tot "man of the day".

Ook was er gelegenheid om het nieuwe model fietsshirt te passen en evt. te bestellen.

Kees Ruyten is met in totaal 11 leden van groep 2 naar Putte gereden om koffie te drinken bij Taverne Grenszicht. Over Essen ging het naar de Oude Baan en met een omweg langs de Wildertse Duintjes ging het achter de Wildertse Rust langs naar de Verbindingsweg. In Kalmthout reden ze langs het Arboretum naar Heide en door de Grensstraat naar Putte. Na de koffie reden ze over het fietspad door het Moretusbos naar de Putseweg. Langs Familyland reden ze naar de Kooiweg, om over de Weg naar Wouw, de Ouwerveldenweg en Nispen weer in Roosendaal aan te komen. Deze ochtend konden ze voor deze propagandatocht, de eerste tocht van het zomerseizoen, ook de eerste lekke band noteren. Rian Luyckx was de gelukkige. In totaal hebben ze 57 km afgelegd.

groep 1 zaterdag

groep 2 zaterdag

Cees Mathijssen nam zondag 3 maart 2 leden mee voor de rit richting Willemstad. Tonnie Dekkers stond ook aan de start maar hij koos ervoor om de 1e regelmatigheid te gaan verkennen. De toerleider van groep 1 was duidelijk in andere sferen vandaag. Gestart werd in Tullepetaonestad. De route ging verder naar Aopelaand om vervolgens langs de Brembos naar Paplaand te gaan. Verder ging het over over het grondgebied van Pompedurp. Via het Gastels Veer kwam de groep in Meekrapdurp. Via Peeloofdurp werd de naam van de rit, Kakeldonk, net niet aangedaan. Via het grondgebied van het Spieringkruiersdurp reden ze dwars door Kleigat. Het regende niet hard maar wel constant. Na het Kleigat kwam de wind voor Toon, Eric en Cees van de verkeerde kant. Het werd nu flink stoempen voor de mannen. Via het Zwammegat en het Puitenol werd ook nog door het Grasduinersdurp (voorheen Knotskneuzeland) gereden. Met 62 km op de teller was de groep weer terug in Tulleptaonestad.

Tonnie had ergens koffie gedronken in Breda. Hij reed deze morgen 54,73 km maar of hij de volledige route gereden heeft?????
Jan, Jörgen en Ala kwamen ook nog even een bakje doen.

Groep 2 reed deze zaterdag 9 maart een rondje met 9 leden om en door Bergen op Zoom. De vaste koffieadressen waren deze morgen gesloten, zelfs Non Plus Ultra, het eetcafé bij de rotonde en café Boulevard. In Huijbergen waren ze wel open maar er werd besloten om door te rijden. Frans van Geloven reed nog lek ter hoogte van Trapke Op. Met de wind in de rug reden ze deze ochtend zonder koffie 52 km.

Groep 1 vertrok met 17 leden voor de clubrit Oesterdam. Met de stevige wind zou het geen gemakkelijke opdracht worden. Toon had in Cees, Giel en Eric zijn koprijders voor de dag. Via Nispen en de Brembos ging het naar Wouw. Wouw werd doorkruist om richting Heerle te rijden. Via de Hazelaar en de Diefhoek reden ze naar Het Laag. Dwars door Tholen kwamen ze bij de Oesterdam uit. Kort voor de dam sloot Thijs de Baat nog bij de groep aan. Het eerste stuk van de dam werd met zijwind gereden. Toen de bocht gerond was kwam de bijna-stormwind tegen te staan. Dit deed nogal wat leden besluiten om een eigen tempo te gaan rijden. Aan het einde van de dam werd er gewacht tot de groep weer compleet was. Via de Zeeuwse Weg en de Heimolen ging het over Klavervelden terug naar Roosendaal. De precies 70 km lange rit werd via Nispen vol gemaakt. Jörgen trakteerde de voorrijders van dienst bij aankomst nog op een kop koffie.

groep 1 zaterdag

groep 2 zaterdag

groep 1 zondag

groep 3 zondag

 

Zondag 10 maart werden storm, buien en rukwinden voorspeld, dus het was sowieso al een wonder dat er om half 9 toch 9 leden aan de start stonden. De meesten van hen hadden op buienradar gezien dat het voorspelde weer pas tegen 12 uur zou losbreken. Ook Henk had dat gezien, maar kwam te laat om met groep 3 mee te kunnen rijden. Die reden met zijn zevenen naar de Wildert om daar koffie te drinken. Zij reden over de Bergsebaan en de Hopmeerweg naar de Mariabaan om met een slingertje langs het kapelleke in Hoek naar de Huybergsbaan en door de Steenovenstraat naar de Wildert te rijden. Ze hadden net hun koffie op toen Henk daar binnen stapte. Over de Mertensdreef reden ze samen over Nieuwmoer en Klein Venetië naar Horendonk en door de Nollekensstraat naar Essen en zo over Nispen terug. Om ongeveer kwart voor 11 waren ze weer terug bij Huis ten Halve.

Logischerwijze waren er dus maar twee liefhebbers om de clubrit Rilland te rijden: Alfons en Toon. In tegenstelling tot Eric had Toon geen last van de gedane inspanningen de dag ervoor en zag hij niet op tegen het wind-tegen stuk over Woensdrecht en Völckerdorp naar het kanaal. Na de brug ging het onderlangs de brug naar de brug bij Bath. Toen de windmolens gepasseerd waren was het ergste leed geleden en kon er voor de wind in een behoorlijk tempo over Ossendrecht, Huijbergen en Nispen weer naar Huis ten Halve gekoerst worden. Daar kwamen ze met 67 km op de teller en een gemiddelde van precies 27 km/u om 11 uur aan. Daar zaten de leden van groep 3 al aan de koffie en kregen ze nog versterking van Jan, Jos, Kees en Kees de G. De stickers van de clubrit werden daar eerlijk verdeeld: 12 voor Alfons en 12 voor Toon.

Groep 1 reed met 5 man naar St. Jozef. Precies om negen uur was het gestopt met regenen en het bleef de hele rit verder droog. Gelukkig stond er flink wat wind, anders zou het een makkie geworden zijn... Eric, Jörgen, Cees, Theo en Toon reden over de Kortendijk en de Gebrande Hoefstraat naar Rucphen. Over de Sprundelsebaan ging het naar Klein-Zundert en over de Goorbaan en de Liebigbaan naar het viaduct over de E19. Na het viaduct reden ze rechtsaf over de Hinnenboomstraat, waarna ze de grote weg van Sint-Lenaarts naar Hoogstraten overstaken. Door Rijkvorsel kwamen ze zo bij de koffie met cake en advocaatje met slagroom aan. Op de terugweg hadden ze langs het kanaal even de wind vol op kop, maar vanaf Brecht stond de wind wat gunstiger. Over de Brechtseweg ging het in één rechte lijn naar Loenhout en over Achtmaal en de Lange Schouw kwamen ze weer terug in Roosendaal. Ze hadden bij terugkomst 82 km op de teller staan.

Groep 2 was maar 2 man sterk en maakte al meteen kennis met de flinke tegenwind, zodat Cees van Sluijs en Cees de Greef niet boven de 16 km/u uitkwamen. Cees de Greef kreeg daarbij ook al snel last van zijn rug, waarop ze besloten de kortste weg terug naar Roosendaal te nemen. Zodoende kwamen ze aan niet meer dan 30 km deze ochtend.

groep 1 zaterdag

 

groep 1 zondag

groep 3 zondag

 

Zondag 17 maart was de opkomst eerlijk verdeeld met 10 man voor groep 1 en 10 voor groep 2 /3. Maar Ad van Haperen en Geert Otte, die iets te laat aankwamen, slaagden er nog in om groep 2/3 in te halen, zodat die met 12 man aan de gratis soep en koffie kon in De Wildert. Over Nispen, de Brembosch en de Wouwse Hil reden ze naar de Wouwse Tol, om over de Plantagebaan naar Huijbergen te rijden. Daar werd een rondje rond de manege gereden om daarna over de Huybergsebaan naar de Wildert te rijden. Na een kleine drie kwartier namen ze de kortste weg terug. Er werd zowel op de heen- als op de terugweg goed op de buien gelet, zodat ze droog bij Huis ten Halve aankwamen. Ze reden 42 km.

Groep 1 had wat minder geluk. Omdat Wim Schot ziek was had Cees Mathijssen een ritje Putte gepland in plaats van de Schots en Scheef clubrit. Met op kop Alfons, Cees, Toon en Robert reed de groep over Horendonk en de Blikstraat naar Nieuwmoer en over de Mertensdreef naar De Wildert. Vlak voor het spoor werd gestopt om de regenjasjes aan te doen en werd er geschuild in portieken en zelfs in raamkozijnen. Jos maakte van de gelegenheid gebruik om een lekke band te repareren. Eigenlijk had niemand dat in de gaten want hij stond een eindje van de groep vandaan in een portiek, maar toen de bui overgetrokken was en er weer gestart werd gaf Jos de groep een teken dat ze door konden rijden en dat hij op eigen gelegenheid verder ging. Over de Huybergsebaan reed de groep naar de Verbindingsweg, waar het erg druk was met groepen wielertoeristen. Na in Kalmthout langs het spoor naar Kijkuit gereden te hebben zag het richting Putte zo donker dat toerleider Cees de rit overdeed aan Alfons. Toine had ondertussen de kop overgenomen van Robert. Toch lukte het niet om de bui te ontwijken, zodat nog geruime tijd in de regen gereden moest worden. Over De Wildert en door de Vissenheuvel en Postbaan reden ze naar Horendonk en met een ommetje over de Boswachtersdreef kwamen ze toch nog aan 55 km.

Bij Huis ten Halve kon er nog geproost worden op de gezondheid van Robert Buyle en Jan Boeren. Het koor van AKN miste wel dirigent Arnold, want onder leiding van gelegenheidsdirigent Toine Martens werd het een meerstemmige canon...

Groep 1 vertrok met 20 man voor de clubrit Zuidwesthoek, maar op weg naar Nispen bedacht Cees Goorden dat hij niet om 1 uur thuis kon zijn als hij de 100 km mee ging rijden, waarop hij snel aansloot bij groep 2, die net daarvoor reed. Jan Verbocht had hetzelfde probleem, maar bleef tot Putte bij de groep, waarbij hij samen met Alfons, Toine van Oers en Giel Balemans op kop meedraaide. Deze propagandatocht van maart 2007 ging over het Noordeneind naar Essen-Hoek, om door de Papenmoerstraat naar de Kalmthoutse Heide te rijden. Door de Kastanjedreef werd de Putsesteenweg opgezocht, om door de Kinderwelzijnstraat de Rodeweg te nemen naar de dure villawijken van Kapellen-Bos. Opvallend hoe prachtig de huizen en hoe slecht de wegen waren. Voorin werd het tempo wat aangepast zodat iedereen tijd had om de gaten te ontwijken en de villa's te bewonderen. Na deze sightseeing ging het over de Grensstraat en de Vierhoevenstraat naar Putte, waar bij Oud Broek even een plaspauze gehouden werd voor diegenen die nog niet aan hun prostaat geopereerd waren (volgens Cees). De plaats van Jan werd voorin overgenomen door Jan Mulders en zo ging het naar Zandvliet. Langs de Leeuw van Vlaanderen en een klein stukje Brabantse Wal werd over de Nieuweweg en de Langweg de polder opgezocht. Daar ging het na het viaduct linksaf naar de Haven van Ossendrecht, waar een leuk kasseienklimmetje wachtte. Nadat Eric Alfons ontvriend had reden ze langs het windmolenpark naar de brug bij Bath en over de Kreekrakweg en Damesweg naar Woensdrecht. Na de Rijzende Weg en de klim van de Scheldeweg was iedereen wel toe aan een bakje koffie bij Boulevard in Hoogerheide. Die smaakte uitstekend en en passant ontpopte Toine van Oers zich ook nog als aspirant-penningmeester. Met nog 33 km voor de boeg vertrokken ze na dik een half uur. In Huijbergen werd een rondje langs de manege gemaakt en over de Moerstraatsebaan reden ze daarna langs Stay-Okay naar de Mastendreef. Bij de Wouwse Tol werd de Zoom gevolgd tot voorbij Wouwse Plantage, waarna via de Mariabaan en de Dennestraat over Nispen Huis ten Halve weer bereikt werd.

Groep 2 is onder leiding van Tonnie met in totaal 13 leden koffie gaan drinken in Putte bij Taverne Grenszicht. Ze reden over de Nigtestraat en de Hollandsedreef naar Essen-Hoek. Door Huijbergen en over de Abdijlaan langs Jagersrust naar Ossendrecht. Over het Hageland reden ze daarna tegengesteld aan groep 1 langs camping Athena en Zandvliet naar Putte. Na de koffie reden ze door de Grensstraat naar Heide en langs het spoor naar Kalmthout. Over de Kalmthoutse Heide reden ze door de Bergsebaan naar de Schouwenbaan om vanaf Wouwse Plantage net als groep 1 over de Mariabaan terug naar Roosendaal te rijden. Zij hebben 62 km afgelegd. Willy is alleen naar Putte gereden om koffie te drinken.

groep 1 zaterdag

groep 2 zaterdag

groep 1 zondag

groep 2 zondag

 

Zondag 24 maart heeft Groep 1 met Theo en in totaal 22 leden de Poldertoer van 61 km gereden. Over de Kortendijk reden ze naar Zegge en daarna over de Langenberg en Kuivezand naar Standdaarbuiten. Daarna werd even de Mark gevolgd om net voorbij Oudenbosch kris-kras door de polder naar Etten-Leur te rijden. Over Hoeven reden ze naar de A58, die gevolgd werd tot het benzinestation om daarna over de Langendijksestraat naar Huis ten Halve terug te rijden.
Groep 2 is met Kees Ruyten en nog 10 leden koffie gaan drinken in Klundert bij eetcafé Kelian. Het eerste stuk van de rit reden ze bijna hetzelfde als groep 1. Bij Standdaarbuiten gingen ze ten noorden van de Mark over de Molendijk rijden. Na de A17 overgestoken te zijn reden ze naar Klundert voor de koffie. Na de koffie reden ze naar Barlaque, over de Oude Appelaarsedijk naar Stampersgat en langs Gastels Veer en Vroenhout door Tolberg terug.  Zij hebben 61 km afgelegd.
Groep 3 is met John naar Wildert gereden. Zij waren met 6 leden. In Wildert bij de Dorpsvriend kwamen Willy en Willem Edam ook nog voor de koffie. Met 8 leden zijn ze terug naar Huis ten Halve gereden. Totaal werd 40 km afgelegd.
Bij Huis ten Halve werden nog de verjaardagen van Eric Langelaan en Arnold van Tilburg gevierd. Jongens nog van harte. 4 Leden kwamen voor de gezelligheid nog even langs. Met de visiteurs waren er toch deze zonnige dag 45 leden actief.

Zaterdag 30 maart stonden om 09.00 uur 16 leden klaar om met Toon het rondje richting Tholen van 120 km te rijden. Er werd via de Tolberg en de Kleine Spellestraat richting Kruisland gereden. Hierna met een kleine omweg aan de rand van Steenbergen werd de rit vervolgd naar de Welberg en zo met een ruime bocht weer naar de haven van Steenbergen en vervolgens via de Heen over het Schelde-Rijnkanaal. Hier werd met een ruime lus over Flipland gereden waar St. Anna Jacobapolder en, langs het water, St. Philipsland werden gepasseerd. Nadat vervolgens weer het Schelde-Rijnkanaal werd overgestoken werd dit kanaal gevolgd via een schapenpad richting Nieuw-Vossemeer naar de rust bij ’t Wagenhuis. Hier reed Wim Houtepen gelijk door naar huis en werd met 15 man en 1 vrouw buiten koffie/thee/cola genuttigd onder een aangenaam zonnetje. Na de rust reed ook Peter gelijk door naar huis. Een km na vertrek bemerkte Thijs dat hij niet zijn helm maar zijn bril bij de rust had laten liggen en keerde gelijk terug. Hij gaf wel aan de groep door dat ze konden doorrijden. De rit werd buitenlangs richting Tholen vervolgd naar Kijk Uit. Hierna sloot Thijs weer wij de groep aan. Hij had een kortere weg via de Kladde gevolgd. Wederom werd er met een ruime lus gereden en bij het Canadian War Center de A58 overgestoken. Langs Stay Okay, Heimolen en over de Vossenweg achter en langs Mattemburgh reden ze terug naar de Antwerpsestraatweg (Oude Zeeuwse weg) en zo naar Hoogerheide en langs Vliegbasis Woensdrecht naar Huijbergen. Via de Ouwerveldenweg naar Nispen terug naar Huis ten Halve. Ergens onderweg is Thijs afgedraaid naar huis. Er werd ‘slechts’ 113 km gereden. De ontbrekende kilometers worden waarschijnlijk later in het jaar bij ritten onder leiding van Theo weer goed gemaakt...
Groep 2 reed met routekapitein John naar Putte, waar koffie werd gedronken in taveerne Grenszicht. Zij waren met 17 leden en hebben 69 km afgelegd.

Zondag 31 maart reed Cees Mathijssen met groep 1 zijn rondje Effen. Zij waren met 18 leden en hebben 66 km afgelegd.
Groep 2 reed met Tonnie Dekkers richting Steenbergen. In Steenbergen werd bij het vroegere hotel Aarden, nu brasserie de Kaai, koffie gedronken. Zij waren met 13 leden en hebben 50 km afgelegd. Kees Ruyten reed nog lek. Melding hiervan kwam na een week pas binnen bij de redactie. Uiteraard blijft niets geheim bij deze redactie.
Groep 3 reed met John naar Wildert voor de soep en koffie. Zij waren met 7 leden vanuit Huis ten Halve vertrokken en in Wildert kwamen Jos Vos, Willy en Christ de Rooij nog langs.
Bij Huis ten Halve kwamen nog 2 leden op visite. Jan Boeren en Leo Notenboom.