DECember 2018

Er stond maar liefst 24 man aan de start deze zaterdagmorgen 1 december. 22 Man vertrok in een groep op de weg en 2 man koos ervoor om in het bos te gaan rijden. De groep vertrok naar Jagersrust, om via Nieuwmoer, volgens afspraak de koffiedrinkers in de Wildert af te zetten. 6 Man gingen voor de koffie. De overgebleven 16 reden bij de bakkersmolen linksaf. Langs het spoor werd er naar station de Heide gereden, om door de villawijk naar Putte te gaan. Via Ossendrecht en Huijbergen ging het met de wind in de rug voorspoedig terug naar Huis ten Halve. De 16 man reden deze morgen 62 km en waren voor de regen weer terug.

Zondag 2 december was er vanwege het te verwachten slechte weer maar één groep die met John en Cees van Sluijs naar Wildert reed om daar koffie te drinken. Zij waren in totaal met 8 leden. Rond 9.30 uur kwam er een plensbui uit de lucht vallen. Niet normaal. Reden voor John om zijn geplande rit over de Maatjes in te korten. Bij de Volksvriend in Wildert hebben ze dan ook alles onder water gezet door het leeglopen van hun schoenen, broeken en handschoenen. Terug bij Huis ten Halve hadden ze toch nog ruim 28 km afgelegd. Hier kwam onze voorzitter Wim nog langs om alvast zijn verjaardag van a.s. 4 december te vieren. Nog van harte. Ook Leo, Jan Boeren en Christ de Rooij waren van de partij. Ad de Beukelaer had de veldtoertocht van Brabantia gereden. En ook daar modder, niet normaal.

9 Leden vertrokken zaterdagmorgen 8 december voor een winderig ritje. Toon Jansen en Cees Mathijssen begonnen op de koppositie. Eerst werd er naar Nispen en Wouwse Plantage gereden. Hier nam Jan Verbocht de koppositie van Toon over. Langs de Zoom ging het verder naar de Wouwse Tol. Via de Heide en Vrederust ging het naar Halsteren. Toon nam hier de positie van Cees weer over. Op de Rubeerdijk naar Steenbergen kwam de wind gunstig te staan. Langs de Boomdijk en de Spellestraat naar Wouw reden ze tenslotte door de Tolberg terug naar ons clubhuis. Er werd deze morgen 58 km afgelegd.
Gezongen werd er ook nog deze morgen, ondanks dat voorzanger Arnold niet goed bij stem was. Deze keer was het voor Jos Dierks die afgelopen donderdag 66 werd, voor hem de AOW-leeftijd.
Cees en Toon hadden de boterhammen meegenomen, want met Henk, John van Turnhout en Cees van Sluijs werd de wandeltocht van zondagmorgen nog uitgepijld.

Zondag 9 december was het om half 8 nog pikkedonker. Huis ten Halve was al open. Ook was er al menig wandelaars aanwezig. Nadat ze hadden ingeschreven om vijf minuten na half acht kon er vertrokken worden. Ook de controleurs van de route John, Cees en Henk vertrokken gelijktijdig met de wandelaars. Het was nog steeds pikkedonker, maar wel droog. De groep vertrok en lieten de inschrijvers Cees Mathijssen en Rini Broeren alleen achter. Dat dachten wij. Achteraf was de deelname aan onze wandeltocht nog redelijk bezet. Zij hadden het toch nog druk. Het weer was helemaal niet slecht. Soms een weinig regendruppels, maar te weinig om nat van te worden. De rustplaatsen van ’t Ossekopke en het T-Huis in Visdonk zijn goed bezocht. 18 Leden van onze vereniging hebben de diverse afstanden gelopen. Robert met partner de 25 km. Ook waren voor de andere afstanden nog 7 partners aanwezig. Bij terugkeer kon de fel begeerde sticker van de 25e jubileum winter-wandelserie in ontvangst worden genomen. Ook waren er nog 6 leden op visite om de sfeer van het wandelen te proeven. Jacques van der Heijden vierde nog zijn verjaardag. Jacques nog van harte van ons allen.

Jörgen en Ilse vertrouwden zaterdag 15 december de weg niet helemaal en hadden de wandelschoenen opgezocht. Cees v. Sluijs en John van Turnhout gingen op verkenning om een koffiestop te zoeken voor woensdag 2e kerstdag. Normaal gaat de rit naar de volksvriend in de Wildert maar die zijn op woensdag gesloten.
11 Overige leden vertrokken voor een rondje op de weg. De rit ging langs Horendonk naar de Maatjes. In de Maatjes reed Jos Dierks nog lek. Hij liet de groep niet wachten en reed op eigen gelegenheid terug naar Roosendaal. De groep van 10 reed via Achtmaal, Wernhout en Zundert naar Rucphen. Robert werd netjes thuis in de Kortendijk afgezet. Er werd deze morgen onder frisse omstandigheden 52 km afgelegd.

Het was eerlijk verdeeld zondagmorgen 16 december. Vanwege de door sneeuwval gladde wegen werd er op de weg niet gefietst. 4 Leden waren op hun mountainbike gekomen voor een ritje door het bos. En er hadden ook nog 4 leden de wandelschoenen meegenomen.

Op zaterdag 22 december was het na de regen van afgelopen nacht aan het begin van de rit droog. Eric Langelaan en Cees Mathijssen namen de koppositie van de 13 man sterke groep. De rit ging via Nispen, Essen en Essen Hoek over de Kalmthoutse Heide. De koffiedrinkers werden bij Café Grenszicht in Putte afgezet. 4 Man dronken koffie en de overige 9 reden via Berendrecht een stuk langs het Schelde-Rijnkanaal. Via Zandvliet, Ossendrecht en het Calfven werd er naar Huijbergen en Nispen gereden. Er werden deze morgen onder droge omstandigheden 65 km afgelegd.

Groep 1 reed 's zondags met 11 man een rondje Jagersrust, Schijf, Nieuwmoer. Het was stevig bewolkt en nog donker om half negen. Via de Hoekvensedreef en Ellewaardweg reden ze naar Nieuwmoer. Via de Darm en Handelaar naar de Verbindingsweg van de Kalmhoutse Heide. In de Handelaar, kort na Nieuwmoer, werden de regenjasjes aangetrokken toen er een flinke stortbui over kwam. Via de Kalmthoutse Heide, Essen-Hoek en Nispen ging het daarna terug. Er werd deze keer 48 km gereden.
Groep 3 reed met John naar de Wildert. In totaal 12 leden hebben daar koffie gedronken. Toch werd er ook nog 34 km afgelegd.
Ad de Beukelaer ging als enige het bos in.

5 leden kwamen nog op visite. Jacques v.d Heijden trakteerde nog voor zijn verjaardag. Maar alleen sterke drank: hij had een zak rumbonen afgegeven! Van Huis ten Halve kregen de aanwezigen nog een chocolade kerstklok om het jubileumjaar van Huis ten Halve uit te luiden.

Op 2e kerstdag reed John van Turnhout de rit. Er werd Langs de Maatjes in België gereden. De groep was met 21 man. De eind koffiestop was bij de Gouden Leeuw in Nispen. Er werden 40 kms in een rustig tempo gefietst.

Er waren maar liefst 35 leden aan de start zaterdagmorgen 29 december. John van Turnhout reed met 7 man groep 2. Het werd een rit met een koffiestop in de Wildert.
10 Man reden een cross door de Pannenhoef.
De 16 man en 2 dames die overbleven reden een rit met groep 1. Cees Mathijssen en Jan Verbocht reden op de koppositie. Er werd via de Brembos achter de de Wouwse Tol over de Klavervelden naar de Heimolen gereden. Bij de Wouwse Tol kwam de groep Thijs de Baat tegen, die besloot om maar bij de groep aan te sluiten. Via Non Plus Ultra in Woensdrecht werd het kanaal opgezocht. Langs de Kreekraksluizen was het met de wind in de rug een makkie. Achter het Zoommeer langs kwam de groep weer langs de Heimolen en via de Wouwse Plantage en Nispen werden er deze morgen 62 km afgelegd.

Zondag 30 december stonden er in totaal een kleine 40 leden deze ochtend bij ons clublokaal Huis ten Halve gereed om hun verdiende zondagsrit te rijden. Het was bewolkt en niet al te koud. Tussen de 6 en 9 graden, maar wel droog. Toch een grote opkomst. Waarschijnlijk wisten ze dat bij terugkeer erwtensoep werd geserveerd.
Groep 1 vertrok met 13 leden onder aanvoering van Toon Jansen voor een rit van ca 48 km.
Groep 2 met kees Ruyten op kop gingen in Achtmaal bij “De Toekomst” koffie drinken. Zij waren met 4 leden en hebben ca. 50 km afgelegd.
Groep 3 gingen met John naar de Wildert om daar koffie te drinken. Zij waren met 8 leden. 4 Leden zaten reeds in Wildert aan de koffie. In totaal werd 33 km afgelegd.
De veldrijders waren in totaal met 11 leden. Zij reden de cross van Sprundel. Gemiddeld hebben zij 50 km afgelegd.
Ad van Iersel was iets te laat en is naar Putte gereden om daar een bakje te nuttigen.
Ook waren er nog 2 leden aanwezig die even langskwamen voor het bekende neutje.
Al met al een geslaagde laatste rit voor 2018.

Alle leden bedankt en voor 2019 een fijn fietsjaar met een goede gezondheid gewenst!