AUGUSTUS 2019

Zaterdag 3 augustus was het bewolkt maar droog. De temperatuur was ca. 19 graden. Toon Jansen vertrok met groep 1 en in totaal 8 leden om koffie te gaan drinken in St. Jozef. Totaal werd155 km afgelegd. Jacques van Benthem kwam nog ten val door een opstaand betonbandje. Daar hield hij wat schaafwonden aan over, maar verder niets ernstigs.

Groep 2 vertrok met Kees Ruyten richting Klundert. Zij waren met 24 leden en hebben koffie gedronken bij Eeterij Kelian te Klundert. Totaal werd 81 km afgelegd.

Zondag 4 augustus scheen de zon en werd het ca. 20 graden. Wim Schot ging voor een rondje Steenbergen met groep 1. Zij waren met 13 leden en hebben 70 km afgelegd.

Tonnie Dekkers ging met groep 2 koffie drinken in Loenhout bij De Zwaluw. Totaal waren zij met 12 leden en hebben ze 62 km afgelegd.

John ging uiteraard naar Wildert om daar koffie te drinken. Totaal was groep 3 met 7 leden en hebben ze toch nog 40 km afgelegd.

Zaterdagmorgen 10 augustus stonden er om 08.00 uur 9 AKN-ers bij huis Ten Halve. Er was windkracht 4-6 voorspeld maar dat weerhield ze er niet van om te vertrekken. Met 4 voorrijders, John Theunisse, Eric, Toine M. en good old Wieger vertrokken ze. Met de wind van achter reden ze via Schijf, Klein-Zundert, Meer, Meerle, Ulecoten, Baarle-Nassau, Poppel, Lage-Mierde en Casteren naar Vessem. Daar werden ze op de Pelgrimshoeve hartelijk ontvangen door 2 broers die daar de gastheren waren. Heerlijke koffie met vers gebak van de plaatselijke bakker voor slechts Ä 5,- ging erin als koek. Op de terugweg was het soms flink bikkelen tegen de wind in. Via Middelbeers, Diessen, Goirle, Gilze, Meersel Dreef en Rijsbergen reden ze door de Pannenhoef via Schijf weer naar Roosendaal. Met tijdens de terugweg een paar kleine buitjes kwamen ze moe maar voldaan, met een gemiddelde van 26.2 km/u, weer terug Roosendaal.

Groep 2 had zich ook niet door het voorspelde weer laten weerhouden. Zij waren met 10 man en gingen op de koffie bij Grenszicht in Putte. Over Essen en de Oude Baan reden ze naar de Heikantstraat. Over de Wildert reden ze naar Kalmthout, waar ze binnendoor naar de Onze-Lieve-Vrouwekerk reden. Over de Heikantstraat en de Rode Weg werd de villawijk opgezocht om zo over het vliegveld van Brasschaat te kunnen rijden. Over de Hoogboomsesteenweg reden ze over de Heidestraat Noord naar Kapellenbos. Door de Grensstraat kwamen ze in Putte waar 35 minuten uitgetrokken werd voor de koffie. Over de Putseweg en langs Familyland reden ze naar Huijbergen, waar nog een rondje rondom het voormalige klooster gereden werd. Via de Verbindingsstraat reden ze naar Essen-Hoek om over de Vleetweg en de Hollandse Dreef weer door Nispen naar Roosendaal te rijden. Ze reden 66 km.

Zondag 11 augustus was het weer een stuk vriendelijker. De zon scheen en de wind was wat afgenomen tot windkracht 4. Kees Ruyten had in de week vooraf alle windstreken al verkend, want hij had een clubrit met wind tegen terug op het programma gezet. Heel bijzonder, want Kees staat erom bekend dat hij een expert is in het beschut wind tegen wegrijden en wind mee terug. Met de zuid-zuidwestenwind zou dat betekenen dat de rit naar Moerdijk zou gaan. Dat bleek mentaal toch wel een opgave voor Kees, die voorin geassisteerd werd door Alfons, Jan Mulders en Ad de Beukelaer. De 22 deelnemers reden via Achtmaal en Wuustwezel richting Heide, waarbij net als de dag ervoor via de Rode Weg de villawijk van Kapellenbos met een bezoekje vereerd werd. Door de Grensstraat kwamen ze in Putte, waar ze via de Bosweg naar de Joodse kerkhoven reden om daarna over de Putseweg, Familyland, Kooiweg en Plantagebaan naar Wouwse Plantage te rijden. Op de Putseweg passeerden ze Bep en haar vriendin nog, die daar bezig waren om een grote tak van het fietspad te verwijderen. En zo hoort dat als AKN eraan komt! Door de Julianastraat ging het naar Nispen, waar Jan Mulders de eindsprint al inzette en ruim voor de groep bij Huis ten Halve arriveerde met 70 km op de teller.

Groep 2 reed met Tonnie weer naar Putte om daar koffie te drinken bij Grenszicht. Deze keer waren ze met 13 man. Tonnie reed over Nispen en de Hollandse Dreef naar Essen-Hoek. Ook hij reed in Huijbergen het rondje van het Bakkerstraatje, om daarna over de Abdijlaan naar Ossendrecht te rijden. Over de Leempad reden ze naar het oefencentrum van de ME en over de Putseweg naar Grenszicht. Daarover werd door de eigenaar niet geklaagd, want het was deze week al de derde keer dat groep 2 op de koffie kwam! Over Heide en Kalmthout reden ze door de Gageltjes naar de Wildert. Over het Rose Grononpad en de Oude Baan kwamen ze in Essen. Net buiten Nispen op de Passenberg reed Hans de Vogt lek. Tonnie bleef bij hem om zijn band te verwisselen en zodoende kwamen zij met zijn tweeŽn 10 minuten na de groep binnen. Net op het moment dat er uit volle borst gezongen werd voor de jarige Marcel Blommers. Van harte Marcel!

Groep 3 was deze keer 7 man sterk naar de Wildert gereden met John.

p.s.

Uit betrouwbare bron vernamen we nog dat Eric op zaterdag 27 juli nog lek gereden heeft. Dit was nog niet in het verslag en in de stand bij de lekke bandentrofee opgenomen.

Groep 1 10 augustus

Groep 2 10 augustus

 

Pelgrimshoeve

Pelgrimshoeve

Pelgrimshoeve

Pelgrimshoeve

groep 1 11 augustus

 

groep 2 11 augustus

 

Groep 1 reed zaterdag 17 augustus met Chris Sonke de Deltatoer. De 7 man die om 8 uur vertrokken voor de Deltatoer waren het over een ding eens: de weersvoorspellingen waren gunstig, want al in de ochtend zouden er opklaringen komen vanuit het zuidwesten. Vertrokken werd er deze keer door de binnenstad van Roosendaal. Langs de Vliet ging het naar het Gastels Veer. Eric reed ter hoogte van de roeivereniging lek. Even verderop stond hij opnieuw  lek, want er bleek een klein scheurtje in de buitenband te zitten. Theo had nog wel een lapje om er in te leggen, maar Eric nam verder geen risico en besloot terug naar huis te gaan. I.p.v. de geplande 200 km werden het voor hem deze keer maar 20 km. De 6 overgebleven reden via Dinteloord over de Haringvlietbrug. Daar werd naar Den Bommel koers gezet. Omdat dit duidelijk een andere richting was kwam de wind nu vol tegen te staan. Chris, Theo, Toon, Cees M., Ad de Beukelaar en nieuw lid Bergse Jan hadden er hun handen vol aan. Na Middelharnis reed Cees M. lek. Onderweg waren de regenjasjes al een paar keer aan en weer uit gedaan, ondanks de positieve weersvoorspellingen. De eerste koffiestop was in Stellendam. Na de stop werd besloten om wat wat sneller van koppositie te wisselen, want het zwaarste gedeelte van de dag moest nog beginnen. Op de Brouwersdam en de Stormvloedkering stond de stevige wind vol tegen. De mannen konden hier wel genieten van een mooie blauwe lucht boven zee. Maar dichterbij kwam deze lucht de gehele rit niet.. Op  einde bij De Banjaard werd er weer teruggedraaid richting Goes. De wind kwam nu redelijk van achter. Alleen was het ook weer tijd om de regenjasjes aan te doen. De tweede koffiepauze was in Wemeldinge. Bij het vertrek daar werd er toch maar even gewacht, want de regen kwam op dat moment met bakken uit de hemel. Na 5 minuten kon er weer verder gereden worden via Yerseke. Daar werd iets anders gereden vanwege de mosselfeesten. Bij de Heimolen nam Jan afscheid van de groep. Om 17:30 uur waren de overgebleven 5 met 200 km op de teller weer terug. En jawel... het regende nog steeds! Van opklaringen was helaas geen sprake deze dag.

Groep 2 had al lichte motregen om half negen. 6 Leden besloten daarom een kort ritje te maken. Arnold van der Maat en Jan Verbocht namen het initiatief om naar Putte te rijden. De regenjasjes werden wel aangetrokken, maar echt regenen deed het niet. Bij cafť Grenszicht werd het terras opgezocht. Tot dan toe was er weinig regen en was het met ca. 20 graden helemaal niet koud. Maar net toen de koffie op tafel stond kwam er een stortbui naar beneden. Over geluk gesproken. Na deze korte bui reden ze via Zandvliet en Ossendrecht terug naar Roosendaal. Zonder regenjasjes en ze zijn droog gebleven. In totaal hebben ze 66,66 km afgelegd.

Zondag was het helaas niet beter gesteld met het weer. Toerleider Alfons had thuis zijn regenjasje maar meteen aangedaan, want het was zwaarbewolkt en het had al behoorlijk geregend. Toch kwam hij droog aan bij Huis ten Halve. Toon, Ad v. H. en Cees M. vergezelden hem bij zijn clubrit West-Brabantse Ardennnen, waarbij het eigenlijk vanaf de start al begon te miezeren. Dat bleef zo in Nispen, Essen en Hoek, waarna het in Huijbergen door ging regenen. Langs het Puts Meuleke werd de zuidelijkste punt van de Brabantse Wal opgezocht. Bij Ossendrecht werd die op drie verschillende plaatsen beklommen. Op het Calfven reden ze linksaf naar het laagste punt van de Brabantse Wal ("Waar Zeeland Brabant kust") om over het steile fietspad omhoog te rijden. De regen was ondertussen weer overgegaan in gemiezer. In Hoogerheide reden ze naar de Onderstal om de Rijzende Weg daarna langs de achterkant te beklimmen. Achter Mattemburg moest weer geklommen worden en terug voor Mattemburg langs nog een keer. Terug in Hoogerheide ging het omhoog door de Bloemenlaan, want de Antwerpsestraat was opgebroken. Na de afdaling op de Scheldeweg wachtte de laatste klim van de dag, omhoog in de Onderstal naar de Raadhuisstraat. Ondertussen was het droog geworden en konden ze langs de vliegbasis, Weg naar Wouw, Schouwenbaan, Mariabaan en Julianaweg over Nispen hun tocht volbrengen. De thuisblijvers hadden deze keer best wel een beetje gelijk...

Groep 2-3 reed met John naar de Wildert en hield het ook niet droog. Ze reden daarom met zijn zessen maar 34 km. Willy had daarbij nog een lekke band en het was nog een hele puzzel om uit te zoeken hoe het wiel uit zijn elektrische racefiets gehaald moest worden. Maar met het nodige geduld en wat logisch denken kwam ook dat in orde.

Bij Huis ten Halve kwamen Jan Boeren, Leo, Jos, Ala en Wim H. nog gezellig even op de koffie.

Groep 1 17 augustus

Groep 2 17 augustus

 

groep 1 18 augustus

 

groep 2-3 18 augustus

 

Zaterdag 25 augustus had Toon Antens eindelijk het weer eens een keertje mee. 15 Leden reden zodoende op deze zomerse dag zijn clubrit Oude Maas. Met op kop Toine, Toon J. en Alfons als mede-koprijders reden ze over Zegge en de Barlaqueseweg naar de brug bij Stampersgat. Over de Kwartiersdijk en Heijningen kwamen ze bij de Haringvlietsluizen, waar de brug net open stond. Na Den Bommel, Stad Aan 't Haringvliet (Al in 1359 werd het gors (een drooggevallen stuk grond) de Stat verkocht aan Jac. van Heenvliet. In 1527 werd er opdracht gegeven het gors te bedijken. Op die manier is Stad aan het Haringvliet ontstaan. De naam stat of stad betekende in feite niet meer dan een plek gelegen aan het water, een plaats. In dit geval dus aan het water van het Haringvliet. De ligging aan het water betekent dat het dorp uiteraard over een haven beschikt.) en door het mooie Middelharnis met wat omleidingen volgde een lange polderweg naar Stellendam. Met de wind in de rug ging dat voorspoedig. In Stellendam, waar de molen midden op de weg staat, passeerde de groep cabaretier Richard Groenendijk, die zo te zien op fietsvakantie was. Natuurlijk stond ook hier de brug open en moest er dus even gewacht worden voordat Hellevoetsluis opgezocht kon worden, de eerste rustplaats. De koffie en het grote stuk appelgebak van sommigen smaakte heerlijk. Toen de groep weer vertrok zag een raaf zijn kans schoon en pikte een vol kuipje koffiemelk van de tafel, vloog er een paar meter mee weg en doorboorde het daarna met zijn snavel om het op te drinken! Langs plaatsjes als Oudenhoorn, Abbenbroek en Geervliet kwam de groep bij de Oude Maas. Mooi om te kunnen concluderen dat je op Voorne Putten dan van het hele industriegebied van de Botlek en Pernis eigenlijk niets ziet. Na de brug bij Spijkenisse werd de Oude Maas aan de noordzijde gevolgd tot de Heijnenoordtunnel. Die werd door de goed verlichte fietserstunnel genomen, via de 7,8% steile op- en afrit. Bij Mijnsheerenland reed Giel Balemans 2 spaken uit zijn wiel, maar hij kon toch nog gewoon verder fietsen. Een korte inventarisatie leerde dat er een paar leden waren die bij de Banaan hun lege banaan wel wilden vullen en dat Adrien wel even naar de wc wilde daar. De temperatuur was inmiddels opgelopen tot boven de 30 graden dus de anderen vonden het niet erg om dan toch maar even te stoppen. Natuurlijk stond ook nu weer de brug over het Haringvliet open. Pierre, Giel, Wim Houtepen en Adrien (!!) reden wel meteen door naar huis. Met een ijskoude cola, Hoegaerden of Radler achter de kiezen en een volle bidon op de fiets waren de laatste 35 km langs Fijnaart, Standdaarbuiten, Oudenbosch en Zegge een makkie, ook voor Mathieu, die sinds lange tijd weer eens aan een lange rit mee had kunnen doen. Toon, Alfons en Toon hadden 175 km op de teller bij aankomst bij Huis ten Halve.

Groep 2 reed met Kees Ruyten naar In-Holland met 23 leden. Over de Achtmaalsebaan en Schijf reden ze naar Klein-Zundert. Daar reden ze over Klein-Oekel, Hazeldonk en Meersel-Dreef naar Castelre. Bij In-Holland (niet Nieuw-Holland Kees!) werd een klein half uurtje gepauzeerd en daarna reden ze door Wortel en rond Hoogstraten door Maalbergen naar Wernhout. Over Achtmaal en Horendonk reden ze zo terug naar Roosendaal, waar ze met bijna 90 km op de teller aankwamen.

Zondag 26 augustus was het allemaal nog een graadje warmer. Weer een hittegolf in ons vroegere koude natte kikkerlandje. Cees Mathijssen reed met 17 leden zijn zomertoer van 65 km over Nispen en de Julianaweg richting Wouwse Plantage, om daar terug te draaien over de Schouwenbaan en de Hoeksebaan naar Hoek. Na de Kalmthoutse Heide met de mooie bloeiende paarse heide reden ze door de Mertensdreef naar Nieuwmoer. Via de Blikstraat en de Zoeksedijk kwamen ze in Schijf, waarna ze een rondje maakten: Scherpenbergsebaan, Klein Zundertseweg, Sprundelsebaan, Klein Zundert, Rucphenseweg, Schijfsebaan, Schijf. Van daaruit ging het rechtdoor over de Nederheidsebaan en de Achtmaalsebaan naar Huis ten Halve. Cees heeft bij deze rit ook nog lek gereden. Bij het opleggen van de band trok John van houten de binnenband kapot met de bandenknecht. Volgens Theo waren dat dus 2 lekke banden. Volgens Henk ook, dus dat is genoteerd!

Groep 2 reed  met 12 leden onder leiding van Tonnie Dekkers en mede-voorrijders Jolanda, Christ Schepers en Henny hun rondje. Over de Langendijk en de Gebrande Hoefstraat vertrokken ze boven Rucphen en St. Willebrord langs naar Hoeven. Over de Eerste Molenweg reden ze naar de Goudbloemsedijk, waarna de Mark gevolgd werd tot Stampersgat. Langs het Mark-Vlietkanaal reden ze tot de Gastelseweg, waarna ze in Kruisland bij du Commerce koffie dronken. Over de Princebosseweg en de Herelsestraat reden ze daarna naar Heerle. Over de Bergsebaan reden ze terug en met een rondje langs de molen van Wouw kwamen ze op de Plantagebaan. Over de Spuitendonksestraat, het Roosendaalswegje en het Everlandwegje ging het terug naar Nispen en Roosendaal. Zij reden 65 km.

Groep 3 reed met 5 man een rondje van 43 km naar de Wildert.

Bij Huis ten Halve werd nog gezongen voor de verjaardag van Rian. Van harte!

Groep 1 24 augustus

Groep 2 24 augustus

Rust in Hellevoetsluis

Rust in Hellevoetsluis

... en de brug weer open

... en de brug weer open

groep 1 25 augustus

 

groep 2 25 augustus

 

 

Zaterdag 31 augustus waren de deelnemende leden voor de Paljas Classic op tijd aanwezig. Om 06:55 uur werd er met 3 auto's vertrokken naar Dudzele. Na een voorspoedige autorit waren ze om 08:30 uur bij het vertrek aan sporthal de Stokerij. Wieger en Bep waren op eigen gelegenheid daar net iets eerder aangekomen. Na de inschrijving en een bak koffie kon er iets na 09:00 uur vertrokken worden. Toon,Theo, Eric en toerleider Cees waren de voorrijders voor deze dag. De rit ging eerst naar Oostkerke; hier werd ook weer snel de grens naar Nederland gepasseerd. Via de pijlen van de VWB werd er veel door de polders gereden. Net voor Cadzand was na 35 km de eerste bevoorrading. Gelukkig was de rit goed uitgepijld, want met de routebeschrijving ("...Neem de rondweg en rijd naar het oosten...") viel het niet mee. De tweede rust was na 55 km; hier werden Bep en Wieger net ingehaald. Bep en Wieger gingen hier rechtsaf voor de route van 108 km. De rest ging, inclusief Arnold (die zich zo goed voelde dat hij besloot de 148 km mee te rijden), linksaf. Dit was een lus van 50 km via Rodenhoek naar Terneuzen. Ook in deze lus waren het bijna allemaal polderwegen. Na 103 km waren ze onder zonnige omstandigheden weer terug bij dezelfde pauzepost als na 55 km. De temperatuur was ondertussen wel opgelopen tot iets boven de 30 graden. De laatste 45 km werden weer veel polderwegen gereden via Turkeye en Klein Brabant. Om 15:00 uur precies waren de 8 deelnemers weer terug. Bep en Wieger waren toen weer huiswaarts vertrokken. Na het douchen en voor alle deelnemers een gratis boterham met gehakt werd er ook nog wat gedronken: een Paljas Blond of Donker. Om 16:00 uur werd afscheid genomen van de Paljassen om terug naar huis te rijden. Om 17:20 uur werden de fietsen weer in eigen wagen geladen. Het was weer een mooie fietsdag geweest.

Aan deze clubuitstap deden mee: Arnold v.d. Maat, Cees Mathijssen, Robert Buyle, Adrien Lambregts, Toon Jansen, Chris Sonke, Eric Langelaan en Theo Jukes.

De thuisblijvers reden met Kees Ruyten hun rit van 100 km, die hen naar Baarle-Nassau voerde. Jan Verbocht reed alleen het eerste stukje maar mee en Willy fietste apart van de groep, die verder 20 man sterk was. Over Schijf en Klein-Zundert reden ze naar Oekel om bij Hazeldonk de A16 over te kunnen steken. Over Meersel-Dreef en Meerle reden ze naar Chaam en van daar in een rechte lijn naar de koffiestop. In Baarle-Nassau dronken ze koffie bij De Klomp, maar omdat er in de bediening maar 1 meisje stond nam dit nogal wat tijd in beslag. Na bijna drie kwartier had nog niet iedereen de gelegenheid gehad om een tweede bakje koffie te bestellen. Zodoende moesten een aantal leden met slechts 1 bakje troost achter de kiezen aan de terugtocht beginnen. Die ging vervolgens over Ulicoten naar Meer, over Maalbergen naar Wernhout en zo naar Chaam. Bij de verkenning was Kees daar hoognodig aan een paar cola's toe, maar nu kon het laatste stukje over Horendonk, ondanks de warmte, zonder extra stop gereden worden.

Clubuitstap 31 augustus

Thuisblijversrit 31 augustus

Paljas clubuitstap

Paljas clubuitstap

Paljas clubuitstap

Paljas clubuitstap

Paljas clubuitstap

Paljas clubuitstap