november 2017
Zaterdag 4 november werd er 's ochtends door groep 2 om 10 uur gestart voor een tochtje op de weg.
's Zaterdagsmiddags werd de route voor de veldrit uitgepijld. Het zat niet helemaal mee, want net toen begon het te regenen en tegen de tijd dat alle pijlen hingen werd het weer droog.
's Nachts kwam daar nog heel wat regen bij, maar gelukkig was het 's ochtends om 7 uur helemaal droog toen de leden van AKN zich verzamelden bij Huis ten Halve. Tegen half 8 had iedereen zijn bakje koffie of thee op en kon iedereen zich wijden aan zijn of haar taak. De eerste deelnemer stond toen al klaar om te vertrekken en mocht natuurlijk al even op de foto. Enkele minuten later meldden de eerste inschrijvers van vorig jaar zich en vanaf dat moment bleef het drukker worden. De spits ligt altijd rond de klok van 9 uur en ook dit keer werd daarop geen uitzondering gemaakt. Om 10 uur kon de 889ste deelnemer zich inschrijven. De eerste deelnemers waren toen al terug bij Huis ten Halve, iets minder schoon dan toen ze vertrokken, want met name in het stuk op de Rucphense Heide dat bekend staat als de loopgraven stond centimeters diep water. Maar de zon scheen erbij en de temperatuur lag zo rond de 8 graden; ideaal mountainbike-weer dus.
De late starters troffen het iets minder, want vanaf half 12 kwamen er wat regenbuitjes over en zelfs een stortbui en een hagelbui. Toch kon dat de pret niet drukken en gingen de duimen regelmatig omhoog naar de fotograaf, ten teken dat er genoten was van de tocht.
Met een heerlijk bakje soep en hier en daar nog een andere consumptie was het daarna nog een hele tijd gezellig bij Huis ten Halve!
De eerste deelnemer
Audax Klub Nederland bedankt haar sponsors TD kozijnen, AVT Motorenrevisie, Huis ten Halve en Van Krimpen B.V. voor hun bijdrage aan het welslagen van deze veldrit. Daarnaast ook natuurlijk de fam. Van Loenen voor hun medewerking om een van hun loodsen in te richten als verzorgingsplaats voor onze rustpauze, waardoor onze medewerkers op een beschutte plaats de deelnemers van een drankje en banaan/krentenbol konden voorzien.
Ook bedanken we u voor uw deelname en zien u graag terug bij onze volgende veldtocht op zondag 3 november 2018 of bij een van onze andere zomer- of winteractiviteiten.
De volgende fotoalbums van deze dag kunt u op onze website bekijken:
- Veldrit 2017 onderweg
- Veldrit 2017 de laatste kilometers 09:45 - 10:45 uur
- Veldrit 2017 de laatste kilometers 10:45 - 11:45 uur
- Veldrit 2017 de laatste kilometers 11:45 - 12:45 uur
- Veldrit 2017 bij Huis ten Halve
Zaterdag 11 november was het redelijk droog bij de start; met 9 man werd er vertrokken. Jos vos was de enige van groep 2 en hij besloot daarom maar bij groep 1 aan te sluiten. Afgesproken was dat de route naar Putte zou gaan. Via een alternatieve route reden ze naar Huijbergen en Ossendrecht en zo werd er naar café Grenszicht in Putte gereden. Jos wilde niet alleen koffie drinken en reed dus deze keer zonder koffie de gehele rit met groep 1 mee. Die reden langs het spoor terug naar Essen en met 54 km op de teller was de groep weer terug.
Gezongen werd er deze morgen ook nog: de eerste keer voor John van Houten en de tweede keer voor Cees van Sluijs.Zondag 12 november was met John voor deze morgen afgesproken om naar het Museum in Etten leur te rijden. Met 8 man werd er gestart onder droge omstandigheden. In het grafisch Museum werd de tentoonstelling Blikvangers van Fiep Westendorp bezichtigd. Tevens werd hier ook koffie gedronken. Via Sprundel en Rucphen werden deze morgen onder zonnige omstandigheden 40 km afgelegd. Bij binnenkomst iets voor 12 uur zaten er ook nog 8 leden in burger aan de koffie.
Zaterdag 18 november vertrokken groep 1 en 2 gezamenlijk. Totaal waren zij met 20 leden. Robert Buyle besloot om als enige een bosritje te maken. Met zwager Cees en schoondochter Ilse op kop ging Cees Mathijssen eerst richting Nispen. Na de Brembos werd er naar Wouw gereden langs Café de Maai en de Boomdijk terug naar Moerstraten. Op het terrein van Vrederust gingen er 4 man aan de koffie. Via de Heide en Klavervelden zijn ze langs het vliegveld en Essen Hoek terug naar Roosendaal gereden. Met 54 km op de teller kwamen ze met de wind in de rug weer terug. Toen de 4 man van groep 2 weer terug waren werd er ook nog gezongen en wel voor Theo Jukes.
Zondag 19 november was er goed naar buienradar gekeken: voor 10 uur moest je niet tussen Bergen op Zoom en Putte zijn, want daar trok een heel regengebied over. Cees en Toon reden daarom over Horendonk naar Nieuwmoer en Kalmthout. Daar reden ze nog een eindje op het parcours van de MTB-tocht van Kalmthout en slingerden ze zich via Heide binnendoor naar Putte. Achter Putte langs reden ze naar Familyland en langs de vliegbasis en Huijbergen naar de Ouwerveldenweg. Daar werden ze ingehaald door "mondharmonica" Jos Dierks, die even als vijftiende man aansloot tot Huis ten Halve.
Groep 2 reed deze morgen met groep 3 mee en vertrok met 10 man, maar bij de Oude Turfvaartsestraat maakte Willy alsnog de oversteek van groep 1 naar groep 3. Met zijn elven reden ze dus naar de Wildert. Ook zij konden de hele ochtend genieten van een heerlijk zonnetje en niet al te veel wind.Achteraf kon iedereen bij Huis ten Halve kiezen tussen appeltaart of kersentaart, want Jan Buijk vierde zijn 61ste verjaardag en werd daarvoor uit volle borst toegezongen.
Zaterdag 25 november vertrokken er 19 leden in een groep richting Nispen. Met Cees Mathijssen en Toon Jansen op de koppositie ging het naar Huijbergen. Willy en Christ de Rooij hadden de groep hier al verlaten en dronken koffie bij La Place Wouwse Tol. De overige 17 reden langs de Kooiweg naar Woensdrecht en via het Calfven naar Ossendrecht. Over Zandvliet werd er naar Putte gereden, maar niemand wilde hier stoppen voor de koffie. Via de Putseweg en Huijbergen werd de rit langs Essen-Hoek en Nispen vol gemaakt. Er werden deze morgen 61 km afgelegd. Bij binnenkomst kwamen ze tot de ontdekking dat de Sint met zijn Pieten nog een heerlijk stuk boterletter en pepernoten achter had gelaten.
Zondag 26 november vertrok groep 1 onder leiding van Jacques v.d. Heijden. Hij had Cees Mathijssen en Jan Buijk als slachtoffers op kop gezet. Via Nispen en de Brembos ging het langs het Boterstraatje naar Wouw en via de weg naar Kruisland rechtsaf naar de vuilverbranding bij Roosendaal. Over de mooie weg langs de Roosendaalse Vliet reden ze naar het Gastels Veer. Hier werd nog een ongebruikelijk rondje naar Oud-Gastel gemaakt. Net voor Oud-Gastel ging het linksaf een fietspad op, dit ging nogal op en af. Op ging nog wel, maar als je af ging en op het laagste punt kwam, was het bijna onmogelijk om zonder zwemdiploma er door te komen. Via opnieuw het Gastels Veer werd er langs Rob Smits nog een rondje door Wouw gereden. In Wouw hadden al een aantal leden voor een andere route naar huis gekozen. Via de Bulkstraat en het Roosendaalswegje was het bedoeling om langs Nispen weer terug te rijden. Arnold had echter als afsluiting een andere route in gedachte: over een smal tegelpad en een stuk onverhard reden ze naar Huis ten Halve. Zo werden er deze morgen 47 km afgelegd. Jacques zat onder het genot van de heerlijke erwtensoep te genieten van het vele commentaar op zijn rit.
Groep 3 reed met John van Turnhout richting Wildert. Zij waren in totaal met 13 leden. Na de koffie en soep keerden ze terug naar Roosendaal. De regenjasjes waren dit keer niet nodig, hoewel het op de Passenberg wel begon te miezeren. Totaal hebben ze 33 km afgelegd.
Groep 2 heeft deze ochtend niet gereden.Bij Huis ten Halve stond de snert ook klaar. Het was weer heerlijk.
Jan Boeren en Yvo Ridders kwamen ook op visite. Zelfs Cees van Dongen was vanuit Etten-Leur naar Roosendaal gekomen. Ook Jan Verbocht zat na zijn val weer op de fiets. Hij heeft het wel rustig aan gedaan.
Leo was naar Wildert gereden voor zijn gebruikelijke zondagochtendritje. Hij heeft echter de snert bij Huis ten Halve gemist.