MEI 2018

Zaterdag 5 mei liet Toon Jansen op zijn gemak de hond uit en maakte nog een extra rondje voordat hij op de fiets naar Huis ten Halve vertrok. Het was echter zaterdag en geen zondag, dus toen hij op zijn gemak om kwart over 8 arriveerde was Theo met zijn veertien man sterke groep al lang en breed op weg voor de viaductentocht van 160 km. Toon ging daarop alleen op zoek naar de groep en kon bij de rust in Meersel-Dreef bij de paters toch nog bij de groep aansluiten. Het op- en afrijden van al die viaducten was waarschijnlijk de reden dat niemand zich in de speeltuin vertoonde. Toon kon deze dag meegenieten van een primeur voor AKN: Theo maakte voor het eerst geen extra kilometers, maar reed 28 km korter dan gepland. Zo maakte hij in een keer een groot gedeelte van zijn in de afgelopen jaren verzamelde extra kilometers weer ongedaan.

Groep 2 reed met Kees Ruyten een 83 km lange Enclaverit. Wim had eigenlijk de rit geclaimd, maar gaf de organisatie graag over aan Kees, die een nieuwe rit en rustplaats voorbereid had. 27 Man sterk reed de groep naar de rust bij Chaam waar koffie gedronken werd bij "Bij Toontje Schoen", waar ook de dorpsbrouwerij van Pimpelmeesch gevestigd is. Onder hen ook weer voor het eerst Willy die na zijn longontsteking de draad weer op pakte. Vanaf het terras konden ze in een heerlijk zonnetje de vele passerende groepen fietsers die deelnamen aan de Servais Knaven Classic begroeten.

Zondag 6 mei reed groep 1 de Rocky Mountains clubrit van Cees Mathijssen. 19 Man kon bij heerlijke zomerse temperaturen genieten van de mooie nieuwe route die Cees uitgestippeld had. Nou is het bij zo'n geweldig fietsweer al vlug een mooie tocht, maar het moet gezegd dat Cees er een leuke route van gemaakt had. Theo had zich voorgenomen om deze keer niet degene te zijn die om een plaspauze zou vragen en slaakte dan ook een zucht van verlichting toen er toch nog voor gestopt werd. In een behoorlijk tempo werd door de kopmannen Ad, Ad, Cees en Toon de 70 km vol gemaakt.

Groep 2 was deze keer wat kleiner, want slechts 11 leden reden naar De Zwaluwen in Loenhout. Daar moesten ze wel om 11 uur weer weg zijn, want vanaf dat tijdstip werden de deelnemers aan de processie van Loenhout verwacht. Ieder jaar wordt op de eerste zondag van mei in Loenhout de begankenis met processie (tegenwoordig Loenhoutse Mei Processie genoemd) naar de kapel van de Heilige Quirinus gehouden. Al 450 jaar geleden kwamen mensen hulp en troost zoeken tegen koortsen, kwaadaardige gezwellen, doofheid, oogziekten en huidkwalen.

Groep 3 dronk met 4 man koffie in de Wildert.

Bij Huis ten Halve werd er nog geproost op de gezondheid van Christ de Rooy die 71 jaar is geworden. Van harte Christ!

Groep 1 zaterdag 5 mei

Groep 2 zaterdag 5 mei

Groep 1 zondag 6 mei

Groep 2 zondag 6 mei

Groep 2 bij "Bij Toontje Schoen"

Zaterdag 12 mei was er mooi weer voorspeld en voor de dag erna lagere temperaturen en kans op buien. Geen wonder dat het druk was. Jan Verbocht ging met een groep van 16 man op pad voor een lekkere trappist bij de paters in Westmalle. Boven Horendonk langs ging het over de Lange Schouw naar Achtmaal. Over de Mereletjesstraat reden ze richting Hoogstraten, dat onderlangs gepasseerd werd. Van wortel ging het naar Rijkevorsel, om langs het kanaal tot net voorbij St. Lenaarts te rijden en daarna de rust op te zoeken bij café Trappisten. Na de rust reden ze via sint Antonius weer terug naar het kanaal. Over de Sint Lenaartsbaan ging het daarna naar Loenhout. Via het Heidepad en Nieuwmoer reden ze tenslotte over de Postbaan naar Horendonk, Nispen en Huis ten Halve.

Groep 2 mocht met Wim Schot op pad om de uitgestelde rit van de week ervoor met hem te gaan rijden naar St. Annaland. Dat Wim populair is wisten we al wel: maar liefst 27 man sterk gingen ze op pad. Over Nispen reden ze naar de Brembosch en over de Westelaarsestraat naar Heerle. Over de Heerlesebaan en de Schansbaan reden ze door Kijkuit naar de brug bij Tholen.  Binnendoor over de Bram Groenewegeweg kwamen ze in St. Annaland voor de koffie. Over de Oude Zeedijk reden ze na de rust richting Oud-Vossemeer en na de brug bij Nieuw-Vossemeer over de Moorseweg en de Rubeerdijk naar Lepelstraat. Na de brug over de A4 reden ze over 't Laag naar Moerstraten. Over de Grote Spellestraat reden ze tenslotte naar het Boterstraatje en door de Tolberg terug naar Huis ten Halve.

Zondag 13 mei waren er 14 leden present om half 9. Buienradar had laten zien dat alle buien oostelijk van Roosendaal zouden blijven, dus Tonnie koos er wijselijk voor om met groep 2 koffie te gaan drinken bij Non Plus Ultra. Alfons was de toerleider voor de Moederdagrit van groep 1 en reed deze nieuwe rit Net Niet Naar Huijbergen. De aanwezige leden verdeelden zich keurig gelijk over de twee groepen, maar toen Gerard groep 2 voor zich de Julianastraat in zag rijden besloot hij toch om de overstap te maken. Zodoende kreeg groep 2 8 deelnemers en hield Alfons er nog 6 over. De Moederdagrit ging over de Brembosch en de Heistraat naar de Mariabaan. die werd helemaal uitgereden en daarna reden ze over de Hoeksebaan weer naar Wouwse Plantage. Na de Vleetweg en Essen-Hoek draaiden ze net voor Huijbergen weer terug. Op de Schoeliebergseweg reed Jan Bakker lek. Hij had net daarvoor zitten vertellen dat hij dacht al vijf jaar niet lek gereden te hebben. Dat moet je ook niet doen hè Jan, want dat is de goden verzoeken. Zijn kennis van een band verwisselen was behoorlijk roestig, maar met wat hulp lukte het uiteindelijk toch om de nieuwe band er op te krijgen en het wiel weer in het frame. Gelukkig was Arnold er bij om de nodige tips te geven. Over de Moerkantsebaan, Molenzichtweg, Zoomvlietweg, Westelaarsestraat en Weststraat kwamen ze weer bij Wouwse Plantage. Chris Sonke reed daar rechtdoor naar huis, want door de lekke band was hij in tijdnood gekomen. De overige vijf reden over de Plantagebaan, Westelaarsestraat, Haiinksestraat en weer terug over de Huijbergseweg naar Wouw. Door de Bulkstraat kwamen ze weer bij de Haiinksestraat. Door het Roosendaalswegje werd het Everlandwegje opgezocht en met precies 60 km op de teller waren ze om 11 uur weer terug bij Huis ten Halve, waar Leo al aan de koffie zat. Om half 12 arriveerde ook groep 2 en kon er gezongen worden voor Arnold, die deze ochtend trakteerde omdat hij enkele weken geleden jarig was geweest. Nog van harte Arnold!

Groep 1 zaterdag 12 mei

Groep 2 zaterdag 12 mei

Groep 1 zondag 13 mei

 

Pinksterzaterdag 19 mei was het de rit naar Scherpenheuvel. Toerleider Cees had in Toon Jansen, Eric Langelaan en Toine van Oers sterke voorrijders gevonden. De groep was met 14 man, waaronder Thijs die al 18 km warm gereden had. De rit ging langs Schijf en Zundert naar Rijkevorsel. Hier werd een stukje langs het kanaal gereden. Via Vlimmeren en Wechelderzande was de koffiestop na 58 km bij TC de Chalet in Grobbedonk. Voor de stop had Thijs de Baat nog een keer lek gereden. Vanwege een wegomlegging werd er via Herenthout en Wiekevorst gereden. Echter in Wiekevorst was ook een weg opgebroken, dus moesten ze toch nog een stukje klunen. Theo kwam bij het klunen nog ten val, maar met een pijnlijke schouder kon hij zijn weg wel vervolgen. In Westerlo werd de route van Wim Mouws weer opgepikt. Na 96 km werden er in Scherpenheuvel diverse kaarsjes opgestoken. Adrienne nam het potje wel mee naar huis, want volgens haar kan je daar een mooi jampotje van maken. Na een stop van 20 min. werd er aan de terugweg begonnen. De route van Wim werd nu gevolgd door Zichem, Averbode en Noorderwijk. De rust was op dezelfde locatie als in de morgen, maar nu bleven de meesten wel op het terras, want de 12 graden van 's morgens waren er nu 15. Toine Martens moest tijdens de rust nog een lekke band vervangen. De groep had voor het viaduct wel moeten stoppen, dus tot verdriet van Twan komt hij wel in de boeken. Via Pulle/Pulderbos en Zoersel werd het kanaal net voor Brecht overgestoken. Loenhout en Achtmaal waren de laatste dorpen die aangedaan werden. Om 17.10 uur werd de rit door 3 man na 187 km bij Huis ten Halve beëindigd. Veel zon was er deze dag niet, maar het bleef wel heel de rit droog. Thijs kon nu aan zijn laatste 18 km beginnen; zijn totaal van de dag: 223 km...

Groep 2 reed met 26 man naar Den Elsacker. Dat dat niet via de kortste en bekendste route gebeurt kun je wel aan Kees over laten. Over Schijf reden ze naar de Moeren en vandaar binnendoor naar Rijsbergen. Langs het Liesbos reden ze door Prinsenbeek naar de rust langs de A16. Na de koffie reden ze naar Zevenbergschen Hoek en vandaar over de Pelgrimsdijk, die Kees pas ontdekt heeft, tot aan Roodevaart. Parallel aan de A17 reden ze daarna tot Standdaarbuiten, waar de afslag naar Oudenbosch genomen werd. Over Zegge en over de Langendijk kwamen ze met 80 km op de teller weer terug in Roosendaal aan.

Tweede Pinksterdag werd de clubrit Zevenbergen van 8 juli gereden. In de gemeente Woensdrecht waren namelijk nogal wat wegen afgesloten i.v.m. de doorkomst van de Roparun en de wielerronde in Woensdrecht / Hoogerheide. 16 Leden gingen op pad via de Langendijk naar Bosschenhoofd. Daar was de eerste plaspauze voor Brigitte gepland aan het Kloosterhof (Waarschijnlijk moest Ilse 's middags nog even in de buurt briefjes in de bus gaan stoppen, om uit te leggen waar al dat lawaai op de vroege ochtend voor nodig was). Daarna reden ze langs de haven van Oudenbosch naar de Mark, die eerst gevolgd werd over de Goudbloemsedijk tot Zevenbergen en daarna terug over de Molendijk. Over de Barlaaksedijk ging het naar Fijnaart. Bij de Chinees werd nog vlug een blik naar binnen geworpen om te zien of Frans Bauer toevallig binnen stond, maar daar was het nog iets te vroeg voor. Op de Kwartiersedijk langs de Dintel was de tweede plaspauze gepland, deze keer voor de heren. Over Oud-Gastel ging het door de Rolleweg naar Gastels Veer, waar zowaar al een tiental mensen aan het zwemmen was in het Mark-Vlietkanaal! Ze zullen vast wetsuits aan gehad hebben, want de temperatuur van het water zal nog niet echt hoog geweest zijn. Over Vroenhout en door de Tolberg kwam de groep om vijf over 11 met 65 km op de teller weer bij het clublokaal aan.

Groep 2 reed met 13 man naar camping 't Liesbos. Over Zegge reden ze onder Oudenbosch door. Rond Bosbad Hoeven reden ze onder Hoeven door naar St. Willebrord. Parallel aan de A58 reden ze daarna naar camping 't Liesbos, waar ze iets te vroeg aankwamen, want die openen pas om 10 uur. Na de koffiepauze reden ze in zuidelijke richting over de Moerdijkse Postbaan en Hellegatweg, om over de Ettenseweg, Klappenberg en Muizenstraat onder Sprundel door naar Schijf te rijden. Vandaar reden ze over de Nederheidsebaan en de Achtmaalsebaan terug naar het clublokaal.

Groep 3 reed met zijn vijven naar de koffie in De Wildert. Daar zat Leo al op hen te wachten.

Gezongen werd deze keer voor Jörgen, die 9 mei 43 is geworden. Nog van harte Jörgen!

Groep 1 zaterdag 19 mei

Groep 2 zaterdag 19 mei

 

 

Groep 1 Tweede Pinksterdag 21 mei

Groep 2 Tweede Pinksterdag 21 mei

   

 

Zaterdag 26 mei was de belangstelling voor de clubrit van 150 km naar 't Durpsuus in Nisse groot. 20 Leden vertrokken met Chris Sonke over Nispen naar de Wouwse Hil. Daar kwam Alfons hen al tegemoet gereden en op de hoek van de Molenzichtweg en de Boslustweg zat Thijs op het bankje de groep op te wachten. Om te voorkomen dat hij te hoog in het lekke bandenklassement kwam, was hij deze week om nieuwe buitenbanden gegaan en met een gerust gevoel kon hij dan ook aansluiten deze keer. Het hielp, want pas op de brug over het Kanaal door Zuid-Beveland, waar de groep eerst moest wachten omdat de brug open stond, reed hij lek... Bij Hoedekenskerke voelde Alfons dat zijn voorband langzaam leeg liep, maar hij slaagde erin de hele route door de Zak van Zuid-Beveland, van Hoedekenskerke tot de rust in Nisse er op te blijven rijden. De laatste kilometers moesten de bochten wel extra voorzichtig genomen, maar de opzet slaagde en de groep hoefde niet te stoppen om de band te verwisselen. Dat kon in alle rust tijdens de koffiepauze bij 't Durpsuus. Om te voorkomen dat deze lekke band ongemerkt gewisseld werd, kwamen er meerdere mobieltjes tevoorschijn om het bewijs te staven voor het lekke bandenklassement. Het was lekker toeven in het zonnetje, terwijl Thijs met 2 supporters binnen koffie dronk, zodat er pas na 55 minuten weer gestart werd voor de terugtocht. Beurtelings binnen- en buitendijks reden ze richting Rilland. Bij Waarde kwamen ze tegelijk aan met de Gehandicaptenrit: 1 keer per jaar worden gehandicapte kinderen getrakteerd op een truckersrit door Zuid-Beveland. Dat ze daarbij naar hartenlust op de vrachtwagenhoorns mogen duwen maakt het natuurlijk helemaal prachtig voor ze. Na een kwartiertje waren de 40 vrachtwagens gepasseerd en de oren van de AKN-ers behoorlijk uitgespoten. Net voor Bath reed Frans Timmers lek. Een mooi moment voor Alfons om de groep gedag te zeggen; hij had immers de overige kilometers 's ochtends al gemaakt. Daar had hij achteraf geen spijt van, want de groep heeft daar 45 minuten stil gestaan. Na 3 keer een klapband bleek er een scheur in Frans zijn buitenband te zitten. Een nieuwe buitenband van Robert bracht uitkomst, maar Frans stijgt dus met stip nu hij 4 keer lek moest noteren. Over Ossendrecht en Huijbergen kwam de groep dus een klein uurtje later dan voorzien terug in Roosendaal aan.

Groep 2 reed 18 man sterk met Tonnie een tocht van 78 km. Ze reden weg over Nispen en het Everlandwegje om door het Roosendaalswegje naar de Haiinksestraat te gaan. Na het Boterstraatje reden ze over de Vroenhoutseweg naar de Wildenhoeksestraat. Bij de brug ging het weer terug naar Kruisland. Over de Brugweg en de Princebosseweg reden ze naar de Grote Spellestraat en zo naar Wouw. Daar namen ze de Moerstraatseweg en over 't Laag ging het rechtsaf het viaduct over de A4 over om aan de andere kant terug te keren over de Schansbaan. Langs de Heide en het crematorium kwamen ze bij Stay-Okay waar koffie werd gedronken. Eigenlijk was het plan om bij Vrederust koffie te drinken, maar dat kan niet meer, nu vanwege bezuinigingen de zaak voortaan pas om half 1 open gaat. Daarna reden ze over de Heimolen en voor Mattemburg langs naar Korteven. In Hoogerheide reden ze over 't Zandfort en de Wouwbaan langs het vliegveld naar Huijbergen. Over de Schouwenbaan en Ouwerveldenweg kwamen ze weer in Nispen en bij ons clubhuis Huis ten Halve.

Toerleider Toon had zondag in Eric zijn medekoprijder voor groep 1 gevonden. Richting Nispen ging het bij de rotonde linksaf, om vervolgens weer terug te draaien naar de Achtmaalsebaan. Bij Jagersrust ging het rechtdoor om via Schijf naar Rucphen te rijden. Hier ging het achterlangs naar Etten-Leur. Met de noordoostenwind tegen werd er ook nog naar Breda gereden. Toon en Eric reden nog steeds op kop en het tempo werd goed strak gehouden. Na de plaspauze moest er toch een keer teruggedraaid worden en zodoende kwam de wind wat beter te staan. Via Etten-Leur gingen ze via veel klinkerwegen naar Hoeven. Via Vliegveld Breda, over de Langendijksestraat werden de laatste kilometers naar het clubhuis volgemaakt. Toen de 16 man met 71 km op de teller aankwamen begonnen net de eerste druppels te vallen.

Groep 2 reed met 10 man onder leiding van Kees een rit van 58 km over de Zundertseweg en de Langedijksestraat naar de molen van Rucphen. Door de Bernhardstraat kwamen ze in St. Willebrord, dat ze rechts lieten liggen om over de Ettenseweg en de Bosstraat. Over de Wildert en de Zundertseweg namen ze de Pannehoefsebaan en de Raambergweg naar Klein-Zundert. In Zundert namen ze de Grote Heistraat en de Van Lanschotstraat naar Achtmaal. Daar dronken ze koffie. Over de Nieuwmoerseweg en de Bloempot reden ze over de Postbaan naar Horendonk en zo terug naar Roosendaal.

Groep 3 vertrok met 3 leden en uiteraard John op kop naar het vaste koffieadres in Wildert. Daar was Christ de Rooij al aanwezig en even later schoof ook Leo aan tafel aan. Met 5 man zijn zij terug naar Roosendaal gereden. Totaal 44 km afgelegd.

Groep 1 zaterdag 26 mei

Groep 2 zaterdag 26 mei

 

 

 

Groep 1 zondag 27 mei

Groep 2 zondag 27 mei