MAART 2018

Zaterdag 3 maart werd het zomerseizoen geopend...

Ook de zondag werd vanwege de gladde wegen iets anders dan gepland. 5 Man reden de kortste weg naar de Wildert voor de koffie. Henk kwam daarbij nog in een ijsspoor en kwam zonder erg ten val. 3 Man reden een iets langere weg over gestrooide wegen naar de koffie in de Wildert. Dat ging via Achtmaal en Nieuwmoer. De terugweg werd via Huijbergen en Nispen gereden. Zij reden 41 km. De overige 5 hielden het bij 28 km.
Theo stond met de auto op tijd aan het vertrek maar gewandeld werd er niet deze morgen.

Zaterdag 10 maart was het dan zover. Cees van Sluijs had een week extra de tijd gehad om zijn Propagandatocht te verkennen. Toch had hij voor de zekerheid zijn routerol maar meegenomen. Met 32 man werd er in 1 groep vertrokken. Onder hen waren Walter en Giel, 2 nieuwe leden die hun eerste kilometers met de groep meereden. Via Nispen ging het achter Wouwse Plantage door naar het fietspad langs vliegveld Woensdrecht. Via Klavervelden ging het over het viaduct van de A58 naar De Heide. Daar reden ze niet over het nieuwe fietspad langs de Kragge, want dat is nog geen knooppuntroute en Cees nam daar niet het risico om te verdwalen... Over De Heide, waar 5 man zijn afgedraaid om koffie te drinken op Vrederust, ging het naar de Diefhoek. Bij de oversteek op de Diefhoek werd de eerste lekke band van het seizoen genoteerd. Cees Mathijssen was de pechvogel van de dag. Langs het voormalige café de Maai en de Spellestraat naar Wouw werden via Nispen 50 kilometer gereden. De 5 man aan de koffie reden 44 kilometer.
Cees genoot na afloop van vele complimenten voor deze mooie rit.

Zondag 11 maart hoopte Alfons op hetzelfde weer en een even grote opkomst, maar dat was tegen beter weten in. Tot Roosendaal reed hij in een flinke bui en aangekomen in Roosendaal was dat overgegaan in een zachte bui. Hij was dan ook eigenlijk nog verbaasd om 7 andere leden bij Huis ten Halve aan te treffen. 50% Van de leden gaf er de voorkeur aan om met groep 3 van John naar de Wildert te rijden. Toon, Cees Mathijssen en Ilse wilden wel met Alfons zijn clubrit Heerle rijden. Bij de rotonde gingen Henk, Jörgen, Cees v. Sluijs en John linksaf en groep 1 rechtdoor. Over Steenpaal en Horendonk reden ze naar Nieuwmoer en door de Mertensdreef naar de Wildert. Even werd er nog getwijfeld of ze groep 3 zouden verrassen door toch koffie te gaan drinken daar, maar het was nog te vroeg dus de Volksvriend was nog niet open. Langs de Waterleiding ging het rechtdoor naar Huijbergen en langs de vaste plaspauzeplaats van woensdag (het schijnt dat er zelfs leden zijn die daar een vaste boom hebben!) ging het over de Moerkantsebaan naar de Zoomvlietweg. Op de Moerkantsebaan stopte het met regenen, waarop Cees concludeerde dat het in Bergen beter was dan in Roosendaal... En zo was het natuurlijk maar net! Na 40 km kwamen ze dan eindelijk in Heerle en met een rondje Heerlesestraat, Boomdijk, Groenedijk, Princebosseweg werd de Kleine Spellestraat opgezocht. Het was ondertussen duidelijk harder gaan waaien uit zuidwestelijke richting en Ilse was dan ook blij dat ze door de Bulkenaarsestraat bij Tolberg aankwamen. Daarom (?) ging de rit daar niet doorheen, maar rechtsaf naar de Haiinksestraat om over Nispen weer naar Roosendaal te koersen. Daar zat groep 3 al binnen aan de koffie en de paaseitjes. Leo had het gezelschap al versterkt en ook Jan Boeren kwam nog gezellig even op de koffie.

Zaterdag 17 maart wilde het ook nog niet echt lukken met dit zomerseizoen. Toerleider Wim Schot was om 08:30 aanwezig om zijn 80 km lange clubrit naar Nieuw - Vossemeer te rijden. De weergoden beslisten echter anders. Sneeuw, kou en de straffe noordoosten wind maakten het onmogelijk om te fietsen. Wim keerde dan ook maar weer huiswaarts. 4 Man besloten nog wel om een fikse winterwandeling te maken.

Toerleider Cees v. Sluijs was zondagmorgen op zijn stadsfiets gekomen. Vanwege de winterse omstandigheden werd de clubrit naar Zwingelspaan afgelast. Cees reed samen met John naar de Wildert. Cees Mathijssen, Toon Jansen, Toine Martens, Giel Balemans en secretaris Henk reden een iets langere weg naar de Wildert. Tonnie dekkers sloot ook nog aan voor de koffie, Jos Vos was met de auto gekomen. Toen de mannen net terug gingen kwam ook Jos Dierks nog een bakje doen. De 5 man reden uiteindelijk nog 40 km. Cees John en Tonnie hielden het bij 30 km. Bij Huis ten Halve waren Leo,Wim Hoogendam en Jan Boeren ook op de afspraak. Voor Jan moest er nog gezongen worden, want hij mocht afgelopen vrijdag weer een jaartje bijschrijven.

Zaterdag 24 maart kwam er dan toch eindelijk een beetje lentegevoel om de hoek kijken. 23 Leden stonden bij droog weer en een temperatuur net onder de 10 graden klaar om met Cees Mathijssen zijn clubrit Philipsdam van 100 km te rijden. De meeste leden weten immers dat het vooral in deze weken erg belangrijk is om kilometers te maken; daar heb je de rest van het seizoen veel plezier van. Cees werd voorop geassisteerd door Toine, Eric en Toon. In Zegge stonden Jörgen en Ilse klaar om bij de groep aan te sluiten, zodat het totaal op 25 kwam. Ad van Overveld stond (speciaal voor ons?) aan de straat ons toe te zwaaien toen de groep Zegge uit reed. Cees reed via een nieuwe route naar het Hellegatsplein. Langs het nieuwe zonnepark ging het naar Ooltgensplaat, waar het langs de dijk en de windmolens naar Oude Tonge ging. Op de dijk moest nog even gestopt worden voor een korte plaspauze. Christ herinnerde zich nog dat hij daar jaren geleden een boompje omver geplast had; nu lukte het hem nog net om enkele grassprietjes omver te krijgen... Bij Hotel-restaurant Lely was de koffie gepland. Inmiddels is de zaak helemaal verplaatst naar de nieuwe locatie en zijn de verbouwingswerkzaamheden al een heel eind afgerond. De tweede etappe kreeg de groep de zuidoostenwind wat tegen, maar aan kop werd het tempo keurig gehandhaafd en zonder problemen werd de groep over de Philipsdam en achter langs de Heen geleid. Bij Steenbergen namen Peter en Thijs de afslag naar huis, want die waren al met de fiets naar Roosendaal gekomen 's ochtends. In de polders tussen Steenbergen en Lepelstraat werden de deelnemers aan de wandeltocht van Roparunteam Door Dik en Dun op een appeltje getrakteerd, maar wij zaten nog vol van de koffie met appelgebak bij de rust en reden dus door richting de Welberg, om binnendoor via de Boomdijk en de Spellestraat naar Tolberg te rijden. Een voor een draaide daar iedereen af naar huis, zodat er uiteindelijk met zijn vieren nog bij Huis ten Halve teruggeblikt kon worden op een geslaagde tocht.

Groep 2 telde ook een mooie opkomst, met 17 deelnemers. Zij lieten zich weer leiden door de wind en reden over Schijf en de Moeren naar Zundert. Door de Maxburgdreef reden ze rondom Meer naar Castelre, om koffie te drinken na 35 km bij In Holland. Na de koffie reden ze over Wortel, onder Hoogstraten door richting Loenhout, om daar via de Vloeiweg naar Achtmaal te rijden. Via de Lange Schouw en de Achtmaalsebaan kwamen ze met 75 km op de teller weer in Roosendaal aan.

Groep 1 zaterdag 24 maart

Groep 2 zaterdag 24 maart

Groep 1 zondag 25 maart

 

Zondag 25 maart liet Toon groep 2 als eerste vertrekken. John reed de rit, want het werd een gezamenlijke rit van groep 2 en 3. Natuurlijk dronken zij koffie in de Wildert. De groep was met 8 man en ze reden 44 kilometer.

Groep 1 reed met Toine van Oers, Ad van Haperen, Jan Mulders en Toon op kop. Het ging eerst langs de Kortendijk en via veel draaien en keren werd uiteindelijk Rucphen aangedaan. St. Willebrord, Hoeven en Oudenbosch werden ook nog aangedaan. Ook Kruisland, Moerstraten en Wouw werden nog doorkruist. Met precies 65 kilometer kwamen de 18 man weer aan in ons clubhuis.
Gezongen werd er ook nog en wel voor Eric Langelaan.

Zaterdag 31 maart was het frisjes bij de start: zo'n graad of drie. 13 Leden vertrokken iets na achten, want eerst moest Thijs zijn lekke band repareren. Thijs had op weg naar Roosendaal al een keer lek gereden, dus hij was niet echt goed begonnen deze dag. Deze keer deden Cees, Ad, Toine en Theo de kop bij de bruggentocht, die dus over de twee bruggen over het Hollands Diep ging en niet over alle viaducten tussen Roosendaal en Breda. In Bosschenhoofd sloten Ilse en Jörgen als veertiende en vijftiende aan. Omdat er pas om kwart voor elf koffie gedronken kon worden in Strijen kon Theo zich in de eerste etappe heerlijk uitleven en extra kilometers maken. Bij Oudenbosch reed Thijs weer lek. Na een nieuwe buitenband en de laatste binnenband met lang ventiel gemonteerd te hebben vond hij het risico op nog een lekke band te groot en besloot voor de eerste brug naar Steenbergen terug te draaien. Een plaspauze voor de brug zorgde ervoor dat er even later gestopt moest worden voor de open brug. De groep reed daarna iets te snel weg, wat door de chauffeur van een bestelwagen (die wel keurig bleef wachten tot het rode licht uit ging) niet werd gewaardeerd; even later stoof hij daarom de groep op centimeters afstand voorbij. Nadat iedereen van de schrik bekomen was kon de rust van de Hoekse Waard opgezocht worden. Over Numansdorp, Schuring en Strijensas ging het naar Strijen, waar koffie gedronken werd bij Het Plein dat gerund wordt door moeder en dochter Erna en Sonja. Na de koffie reed de groep naar 's-Gravendeel en door de tunnel en langs het water naar de Moerdijkbrug. Over Zevenbergen en de Lamgatse brug ging het daarna naar Hoeven en Bosschenhoofd. Op de A-Bweg werd de groep nog ingehaald door 2 reeën, die daarna vlak voor de groep de weg overstaken; een mooi gezicht. Alhoewel Ilse en Jörgen in Bosschenhoofd thuis waren reden ze toch mee naar Roosendaal. In Rucphen werd Wim afgeleverd en na 126 km zat deze mooie rit er weer op.

Groep 2 reed met 17 man over Nispen en de Ouwerveldenweg naar Huijbergen en over de Abdijlaan naar Ossendrecht. Voorin werd er gerouleerd door o.a. Kees Ruyten, Toon v.d. Broek, Tonnie en Marcel. In de polder ging het richting Rilland en over de Bathse brug linksaf langs het golfterrein naar de BASF. In Zandvliet werd na dik 35 km koffie gedronken bij de Volle Ton. Daarna reden ze door de Zoutestraat naar Berendrecht en door het bos naar Putte. Door de Grensstraat ging het richting Heide, om via Kijkuit en Kalmthout over de Kalmthoutse Heide weer naar de Ouwerveldenweg en Nispen terug te rijden. Met dik 70 km op de teller waren ze weer terug in Roosendaal. Onderweg konden zij een lekke band noteren voor Peter Schoonen.

Groep 1 zaterdag 31 maart

Groep 2 zaterdag 31 maart