JUNI 2018
Zaterdag 2 juni vertrokken de deelnemers aan de clubuitstap naar de Marcassou Classic in Lovendegem om half 7 met drie auto's. Zonder verkeerd te rijden kwamen ze om 10 voor 8 op de plaats van bestemming aan. Daar ontdekte Alfons dat hij zijn voorwiel niet meegenomen had... Al snel werd er echter iemand van de organisatie bereid gevonden om thuis een voorwiel te gaan halen voor hem. Zodoende kon ook hij starten om half 9. De lange mouwen waren geen overbodige luxe, maar de meegenomen regenjasjes bleken de hele dag niet nodig. De temperatuur liep in de loop van de dag op van 15 naar 20 graden; ideaal fietsweer dus. Tot km 48 werd in één groep gefietst. In Nokere was de eerste bevoorrading en was de splitsing van de 105 en 130 km. Na de koffie reden Kees, Jörgen en Ilse de 105 km en de rest reed de 130 km. Die maakte een mooie heuvelachtige lus over Wortegem-Petegem naar Tiegem, waar de Kapellestraat en de Tiegemberg de steilste stukjes waren. Terug in Nokere was de tweede bevoorrading en daarna kon Nokereberg beklommen worden. De wind stond nu in de rug. Het landschap werd nu vrij vlak, maar gelukkig voor Toine waren er nog een paar leuke bruggen in het parcours waarop hij zich heerlijk kon uitleven. In Kanegem was de derde rust. Daar stond de muziekinstallatie op volle sterkte en werden de bekendste Vlaamse meezingers gedraaid. De laatste etappe was nu nog 30 km, maar ook daar zat nog een rust in. Sommigen konden geen koeken meer zien, maar Theo en Wieger gingen nog snel even een paar koeken ophalen. Om 10 voor 3 waren ze weer terug bij de sporthal en na gedoucht te hebben, het geleende wiel terug gegeven te hebben en een heerlijk zakje Marcassou-worst in ontvangst genomen te hebben konden ze samen met Kees, Ilse en Jörgen, die al een uurtje binnen waren, nog lekker wat gedronken worden. De terugreis verliep vlotjes, op een kleine file bij Roosendaal na, en om iets na vijf uur konden de fietsen van de auto's gehaald worden. Een mooie tocht, die zeker voor heel veel AKN-ers te doen was geweest.
Aan deze clubuitstap deden mee: Jörgen Mathijssen, Ilse Mathijssen, Alfons Govers, Toine van Oers, Wieger Broodwinner, Theo Jukes, Adrien Lambregts en Kees de Greef.
De thuisblijvers reden 25 man sterk met Tonnie Dekkers een ritje van 100 km naar Baarle-Nassau (of was het nou Baarle-Hertog?) Door de Vierhoevenstraat reden ze eerst naar Horendonk. Over Scham en Ellewaard daarna naar Achtmaal, om over de Kraaiheuvelstraat en Steenpaalweg onder Wernhoutsebrug door richting Loenhout te rijden. via de Muntweg werd de snelweg overgestoken en in Hoogstraten ging het door de Bosuil naar Wortel. Na Wortel ging het via de kasseienstrook van de Kolonie naar Zondereigen om via het fietspad Belslijntje naar Baarle-Nassau te rijden. In Baarle was het rustpunt waar Tonnie afgesproken had gesloten. Dan maar in het centrum geprobeerd. Een deel van de groep ging bij Den Engel koffie drinken. Gebak, bonbons, een koekje en koffie. De andere leden dronken bij café proeflokaal De Lantaern koffie. Na het verlaten van het dorp reden ze door het bos over de Oude Bredasebaan en langs Ginderdoor (Toontje Schoen) naar Meersel-Dreef. Daar werd de snelweg weer overgestoken en via camping ’t Oekeltje en Klein-Zundert reden ze door de Prof. V.d. Hoevenstraat, Rucphenseweg en Schijfsebaan over Schijf en de Achtmaalsebaan weer terug naar Roosendaal.
Zondag 3 juni was het warmer dan 2 juni. De temperatuur was bij vertrek 17 graden en liep op tot 23 graden. Theo reed met groep 1 een clubrit naar Willemstad met 16 leden. Op kop werd er regelmatig gewisseld door Theo, Eric, Ad van Haperen en Toine Martens. Theo vertrok over de Burg. Schneiderlaan en de Ettenseweg naar Zegge. Daarna dwars door Oudenbosch en over West-Vaardeke naar de brug bij Standdaarbuiten. Over de Molendijk en de Groeneweg kwamen ze bij de A17 die in westelijke richting gevolgd werd. Bij de Boerendijk werd de snelweg overgestoken en over de Tweede Kruisweg en Drogedijk kwamen ze in Zwingelspaan. Bij Tonnekreek reden ze over de fietsstrada Noordlangeweg naar Willemstad. Na dat doorkruist te hebben ging het naar de Sabinaweg. Langs het industrieterrein van Dintelsas kwamen ze in Dinteloord, waar het linksaf ging over de Molendijk, langs de suikerfabriek en dwars door Stampersgat. In Oud-Gastel ging het linksaf richting de Stoof en door de Vierschaarstraat naar Kuivezand. Over de Oude Roosendaalsebaan en de St. Maartenstraat kwamen ze weer in Zegge, waarna ze over Langdonk weer naar het clublokaal terug reden. Alhoewel het programma het op 65 km hield kwam Theo toch mooi op 75 km uit. Een echt Theootje dus weer!
Groep 2 ging met Tonnie naar Putte. Totaal 9 leden. Via Nispen en de Dennestraat zijn ze naar de Schouwenbaan gereden. Daarna via Huijbergen, Ossendrecht en de Leemberg naar de Putseweg om in café Grenszicht koffie te drinken. Na de rust zijn ze via de Grensstraat, Canadezenlaan, Heide en Kijkuit naar de Kalmthoutse Heide gereden. Via Essen-Hoek en het betonfietspad Hollandse Dreef reden ze naar Nispen en Huis ten Halve. De terrassen van de Bostella en Tivoli in Nispen zaten al vol. Het beloofde prachtig zonnig terrasweer te worden.
Thuisblijversrit zaterdag 2 juni
Groep 1 zondag 3 juni
Zaterdag 9 juni vertrok Theo met groep 1 13 man sterk voor zijn 138 km lange clubrit naar Kinderdijk. Op kop werd hij bijgestaan door Eric Langelaan, Arnold v.d. Maat en Jacques van Benthem. Via Zegge, Standdaarbuiten en Klundert werd naar de Moerdijkbrug gereden alwaar de gebruikelijke sanitaire stop gehouden werd (Zelfs voor Adrien was speciaal een bunker weggezet om achter te schuilen. In Kinderdijk, waar ze precies na 75 km om 11 uur aankwamen, stond nog een AKN-er te wachten: Piet Langelaan was om 7 uur thuis vertrokken om op tijd te zijn. Na de pauze, Piet was reeds vertrokken, moest er gekluund worden op de brug over de Noord. Hier reed Gerard alleen verder naar zijn dochter die daar in het ziekenhuis lag. Via Heerjansdam en Zwijndrecht gingen ze wee naar de brug bij Dordrecht en daar over het nieuwe fietspad langs de Dordtse Kil naar de Moerdijkbrug. Net voor Zevenbergen had Adrien haar straatje gemist, zodat ze mee moest naar de weg Zevenbergen-Leur om zo verder alleen naar huis te rijden. Rond tien voor twee kwamen uiteindelijk nog 3 man bij Huis ten Halve aan.
Groep 2 was met Kees Ruyten 17 man sterk, en reed weg boven Rucphen langs om daar de A58 te volgen tot het Liesbos. Brigitte mocht Kees voorbij Prinsenbeek na de oversteek over de A16 helpen om op een handige manier langs Breda-Noord te rijden. Dat ze daarbij heel wat stoplichten moesten passeren is daar niet te vermijden. Onder de Haagse Beemden langs werd een stukje het Markkanaal gevolgd tot pannenkoekenrestaurant Koeckers in Den Hout om daar koffie te drinken. Terug reden ze naar Terheyden en via den Elsakker, ten noorden van Etten-Leur en het Strooien Huis naar Hoeven, vanwaar de A58 weer gevolgd werd richting Roosendaal. Er werd 80 km afgelegd deze dag.
Zondag 10 juni reed Alfons de clubrit Westbrabantse Ardennen met 18 man. Op kop vergezeld door Toon Jansen werden er 200 hoogtemeters overwonnen op de Brabantse Wal. Tussen het Hageland bij Ossendrecht en Bergen op Zoom werden alle klimmetjes opgezocht. Bij het Calfven dat enkele maanden opgebroken ligt reed Ala lek. Toen de nieuwe band er opgelegd was, was er twijfel of de band wel goed zat. Er werd nog wat lucht uitgelaten, maar alles leek toch in orde. Bij de rotonde bij de kerk in Hoogerheide bleek dat toch niet het geval, want daar klapte de band van Ala. De scheur in de buitenband werd provisorisch afgeschermd met een lap aan de binnenkant. Ala vertrouwde er toch niet genoeg op om met de groep verder te rijden en nam de kortste weg terug naar Roosendaal. De rest reed de rit netjes uit, al kreeg Alfons bij de afdaling over de kasseien van de Rijzende Weg nou niet bepaald de handjes op elkaar van de deelnemers... In totaal reden ze 64 km.
Groep 2 reed met Tonnie naar Neefs in Zundert om te genieten van de kermis en de braderie. Zij waren met 14 man en reden 64 km. Onderweg waren er nogal wat problemen met het crankstel van Kees Baaten. Tot twee keer toe moest er voor gestopt worden. Zelfs bij een boer werd gereedschap gezocht om een en ander vast te zetten, maar toen bleek Willem Edam gewoon de benodigde gereedschappen bij zich te hebben. Bij aankomst in Huis ten Halve was niet helemaal duidelijk of Kees nu overweegt om een andere fiets te kopen....
Groep 3 reed met vijf man naar de Wildert. Ilse en Jörgen hadden het verjaardagsfeestje van de avond ervoor nog in de benen (en zo) en kozen er voor om met groep 3 mee te gaan. In de Wildert zat Leo als vertegenwoordiger van groep 4. Groep 3 reed 35 km.
Bij Huis ten Halve werd eerst Ilse gefeliciteerd met haar verjaardag. Dat was voor de start ook al gebeurd en misschien werd ze zelfs door sommige leden wel twee keer gefeliciteerd? Op het moment dat Christ Couwenbergs binnen kwam met groep 2 werd ook hij toegezongen en omdat hij 77 was geworden deed Arnold en consorten het even later nog een keertje extra.
Groep 1 zaterdag 9 juni
Groep 2 zaterdag 9 juni
Groep 1 zondag 10 juni
Groep 2 zondag 10 juni
Groep 3 zondag 10 juni
Zaterdag 16 juni werd de Koos Moerenhout gereden. Daar deden deze keer 15 AKN-ers aan mee. Reden om voor de leden die daar niet aan mee deden een thuisblijversrit voor groep 1-2 te organiseren. Wim Schot was de toerleider van dienst en mocht met 22 leden en een Bidon-er, Willem van Nijnatten, op stap. Henny, Alfons, Wim en Kees deden het kopwerk en zo ging het richting Zeeland. Er stond een aardig zuidwestenwindje tegen, maar voorin ging het goed. Achterin had Jos zijn dag niet en ook Willy vond het tempo wat te hoog liggen. Die haakte af in Wouwse Plantage en nam de kortste weg naar de koffiepauze bij De Hoop in St. Annaland. Jos hield vol, maar kwam na de bocht op de Oesterdam, waar de wind vrij spel had, toch in de problemen. Het tempo werd aangepast, maar buitendijks richting St. Maartensdijk moest er weer gestopt worden. Jos had erg veel last van zijn nek en besloten werd dat Kees met hem de kortste weg naar de rust zou nemen. De groep kwam door een wegomleiding nog even op een dwaalspoor, maar uiteindelijk werd buitendijks toch St. Annaland gevonden. Na de koffie bij “het vrouwke” reed Jos met Kees en Willy de kortste weg terug naar Roosendaal. Wim maakte met de groep een slingertje onder de brug bij Nieuw-Vossemeer om langs het kanaal richting Tholen te rijden. Daar werd op de brug Jos weer ingehaald. Tonnie sloot daar aan bij hen. De overige 19 reden over de Hemelweg naar de Schansbaan, waar na een pillenpauze Ala (die dacht ook even een plaspauze te nemen) wat achterop raakte. Maar omdat voorin alleen Willem gemeld was werd er niet gewacht op hem. Om de grote groepen deelnemers aan de Koos Moerenhout die nu tegemoet kwamen te ontwijken reed de groep de Bergsebaan helemaal af en over de Ruytershoveweg naar de Westelaarsestraat. Daar werd Ala, die de kortste weg naar Roosendaal had opgezocht, weer ingehaald en excuses gemaakt. Door de Tolberg reden ze tenslotte naar Huis ten Halve, waar uiteindelijk nog met zijn zevenen nagekaart kon worden over deze 105 km lange rit.
Zondag 17 juni is groep 1 met 21 man vertrokken voor een ritje Ossendrecht. De rit van Gerard Net niet naar Waarde was namelijk verzet naar 5 augustus. Er stond best wat wind, maar dat was voor toerleider Toon natuurlijk geen probleem. Dat er ook geen regen viel was ook mooi meegenomen. In Essen reed hij via de Beliestraat binnendoor naar het college, waar nog een rondje over het terrein werd gemaakt. Daarna reden ze over het fietspadje naar de Waterleiding en over de Kalmthoutse Heide naar Kalmthout. Langs het spoor reden ze vervolgens tot Heide, om daarna naar Putte te rijden. Daar werd de grens overgestoken om via Oud Broek naar Berendrecht te rijden. Bij het Ravenhof had Robert zelfs nog even tijd om een foto te maken. In Berendrecht werd het Schelde-Rijnkanaal gevolgd tot de brug bij Zandvliet en daar reden ze weer rechtsaf om over de Langeweg richting Ossendrecht te rijden. Via de Nieuwe Weg werd het klimmetje bij de Leemberg in omgekeerde richting genomen van de week ervoor. Over de Putseweg en Huijbergen ging het uiteindelijk over de Ouwerveldenweg en Nispen weer terug naar Roosendaal. Met 66 km op de teller eindigde deze clubrit Net niet naar Ossendrecht bij Huis ten Halve.
Groep 3 en 2 zijn met John naar de Wildert gereden met in totaal 11 man. Zij reden over Steenpaal naar de Lange Schouw en kwamen over de Ellewaardweg en Scham over de Blikstraat bij Nieuwmoer. Over de Mertensdreef kwamen ze in de Wildert, waar bij ons reserve-clublokaal koffie werd gedronken. Over de Kalmthoutsesteenweg en de Donkweg kwamen ze op de Oude Baan uit en reden ze over Essen weer terug naar Roosendaal. Ze hadden er toen 37 km opzitten.
Thuisblijversrit zaterdag 16 juni
Groep 1 zondag 17 juni
Groep 2 en 3 zondag 17 juni
Zaterdag 23 juni reed groep 1 met Cees Mathijssen een rondje Zeelandbrug. Cees had 151 km ingepland, zodat de rit op de kaart van Henk afgetekend kon worden als een rit van boven de 150 km. In totaal waren er 12 AKN-ers die op deze nog wat frisse ochtend present waren. Peter en Thijs hadden hun stukje Steenbergen-Roosendaal er toen al opzitten. Net voor Rilland sloot Alfons als dertiende aan, maar net na Rilland werden het er alweer twaalf omdat Chris vroeg terug moest zijn. Net voor Krabbendijke zagen we een tafereel dat we wel eens bij de profs zien: een fiets die in de berm gegooid wordt omdat er lek gereden wordt. Thijs (want die was het) baalde dan ook als een stekker dat de pech hem blijft achtervolgen. Deze keer had hij 's morgens andere wielen genomen, maar dat hielp dus ook niet. In de groep werd al geopperd om de binnenbanden die bij de trofee horen nu alvast maar aan hem te geven... Bij de Veerse Meerrit van de vutters was er al een alternatieve route tussen Kapelle en Wilhelminadorp gereden, omdat de weg langs het Goese Meer afgesloten was. Daar kon Cees mooi gebruik van maken om over de sluizen bij het Goese Sas naar Katse Veer te rijden. In Colijnsplaat werd koffie gedronken op het terras van café De Patrijs. Daar werd volop gediscussieerd tussen Arnold en Thijs of zijn inflator nu wel of niet kapot was. Thijs gaf hem aan Arnold met de mededeling dat hij hem mocht houden. Arnold was er van overtuigd dat er niets mis mee was en wilde dat graag de volgende lekke band aan Thijs bewijzen. Die kwam deze dag niet meer, maar Arnold zal hem zuinig bewaren zodat Thijs hem bij de prijsuitreiking van de Lekke Bandentrofee (wie gaat er immers Thijs nog van de eerste plaats afhouden?) terug kan krijgen. Op de Zeelandbrug stond de wind opzij en dus niet ongunstig. Bovendien kon er aan het eind al even uitgerust worden, want de brug ging open. Nu het zware werk wind tegen gedaan was, gaf Theo zijn plaats op kop over aan Rini die nu samen met Eric, Toon en Cees de groep over Schouwen-Duiveland en de Philipsdam naar Steenbergen stuurde. Bij de Heense Dijk nam Peter afscheid van de groep, in Steenbergen Thijs, voor de Boterstraat Ala en voor de Tolberg Arnold. Een blik op de kilometerteller leerde echter dat de groep nog over Nispen moest om boven de 150 km uit te komen. Rini werd daar keurig afgezet en Alfons, Pierre, Wim en de koprijders kwamen met zijn zevenen om kwart voor 3 bij Huis ten Halve aan. Die waren gesloten en zodoende moest er deze keer maar thuis een afzakkertje genomen worden.
Groep 2 reed 21 man sterk met Kees Ruyten over Nispen, de Wouwse Hil en langs camping Zoomland en Stay-Okay over de A58 naar Vrederust. In Halsteren werd bij de molen de weg overgestoken en na de brug bij Tholen overgestoken te zijn reden ze over de Puitsedijk en de Roolandseweg onder Oud-Vossemeer door. Met een klein omweggetje over de Hikseweg kwamen ze bij de brug over het kanaal en kon er na 40 km gerust worden bij het Wagenhuis in Nieuw-Vossemeer. Na de rust reden ze over de Schenkeldijk en de Heense Dijk naar het Benedensas, waar even gewacht moest worden. Langs de Steenbergse Vliet reden ze naar Steenbergen en over de Boonhil naar Kruisland. Door Kruisland en Oud-Gastel reden ze tot aan het Kuivezand om daar af te draaien naar Zegge. Met 84 km op de teller kwamen ze zo weer in Roosendaal aan.
Zondag 24 juni stond de eerste Ladiesrit op het programma van Ilse en Brigitte. Het was een vreemde gewaarwording deze morgen voor het mannenbolwerk Audax Klub Nederland. De regie werd deze morgen overgenomen door de dames. De briefing van Brigitte was kort maar krachtig: "We hebben geen geen richtinggevoel, geen koffiestop en voor iedere deelnemer nog een presentje na afloop." Jörgen en Wim Schot waren de uitverkorenen van de dag, want zij mochten mee op kop rijden. Via de Langedijksestraat werd langs de snelweg naar Breda gereden. Via St. Willebrord werd achterlangs Sprundel naar Rijsbergen gereden en over Breda en Effen ging het weer naar Sprundel. Omdat hier de jaarmarkt bezig was, wees Theo de weg. Vervolgens kwam de groep via Schijf met 72 km op de teller weer aan bij Huis ten Halve. De rit was voor velen een verrassende tocht en werd met een mooi tempo gereden. De 19 mannen (en de twee organiserende dames) waren erg tevreden over de rit. Na afloop kregen alle deelnemers nog een mooi sponsortasje van de dames. Het was een geslaagde Ladies tour, met dank aan hun sponsors: Jumbo foodmarkt Breda, Body en fit, Squirt ketting wax, Smet chocolaterie, Brabo verpakkingen en collega's van Ilse.
Groep 2 reed deze morgen met 9 man een mooi rondje met Tonnie van 59 km. Door de Tolberg en het Boterstraatje reden ze naar Wouw en daarna over de Moerstraatseweg en de Schansbaan reden ze tegen de klok in rond Halsteren. Over de Lelyweg en de Plasticlaan moesten ze twee keer, want aan het eind van de Plasticlaan konden ze niet verder. Over de Vierlinghweg kwamen ze wel bij de Binnenschelde en over de Bergse Plaat en achter Mattemburg langs werd Non Plus Ultra bereikt, waar koffie werd gedronken. Over het Zandfort en langs het vliegveld reden ze naar Huijbergen en over de Ouwerveldenweg en Nispen kwamen ze weer terug in Roosendaal aan.
Groep 3 reed met 7 man hun gebruikelijke rondje met een koffiestop in de Wildert.
Gezongen werd er ook nog deze morgen en wel voor Cees Mathijssen die a.s woensdag zijn 66ste verjaardag hoopt te vieren.
Groep 1 zaterdag 23 juni
Groep 2 zaterdag 23 juni
Groep 1 zondag 24 juni
Groep 2 zondag 24 juni
wachten bij de sluis van het Benedensas
wachten voor de Zeelandbrug
Voor ieder wat wils in het sponsorpakket van de Ladiestoer.
Wim was erg blij met de wax.
Zou hij gaan voor een Brazilian wax?
Zaterdag 30 juni reed groep 1 de 150 km lange clubrit Alblasserwaard. De bestemming was ongewijzigd, bij Helga in Brandwijk, maar toerleider Pierre Lasaroms reed er deze keer wat anders naar toe. Ze vertrokken met 18 AKN-ers, maar in Etten-Leur in de Hanekinderstraat ging het mis toen een jongeman met veel muziek in zijn oren en geen oog voor zijn omgeving zijn hond uitliet. De groep moest er plotseling voor uitwijken en daardoor kwam Wieger ten val. Deze keer dus geen rat, al was het hondje niet veel groter. Een sorry kon er niet af bij de veroorzaker van de val en ook zijn moeder die naar buiten kwam had niet veel meer te melden dan dat "hij het niet expres deed". Behalve schaafwonden hield Wieger er ook een zere schouder aan over. Samen met Jan Mulders reed hij terug naar Roosendaal, waar ze ook nog even bij de Eerste Hulp langs gingen. De schouder bleek gelukkig niet gebroken, maar zwaar gekneusd. De groep kwam zonder problemen in Brandwijk, waar ze samen met Piet Langelaan die vanuit huis ook daar naar toe was gekomen, konden genieten van de eerste vlieglessen vanuit het ooievaarsnest op de tegenover gelegen kerk. Bovendien kon er ook nog genoten worden van een rondje van Rini van Geel die deze dag jarig was. Het driestemmig gezang werd begeleid door het geklepper van de ooievaars. Op de terugweg werd op de Moerdijkbrug Adrien uitgezwaaid, die nog om preiplanten moest in De Maai. In Oudenbosch namen Peter en Thijs de kortste weg naar Steenbergen.
Groep 2 reed 11 man sterk met Wim Schot een rondje Tholen van 80 km. Via het Everlandwegje reden ze naar de Brembosch en over de Wouwse Hil en langs camping Zoomland reden ze naar de Heimolen, achter Mattemburg langs en zo naar de Oesterdam. Daar hadden ze de wind van opzij, maar reden ze redelijk beschut door de dijk. Koffie werd gedronken bij De Vlinderbloem in de binnenstad. Een kleinschalig dagbestedingsproject, waar de medewerkers een verstandelijke, lichamelijke of psychische beperking kunnen hebben. In de lunchroom worden eenvoudige gerechten geserveerd die worden gemaakt door de medewerkers. Ook is er een kadoshop en een snoeperijtje in gevestigd. Op de terugweg ging Willy via Kijkuit en de rest van de groep via De Kladde, Welberg en de Grote Spellestraat weer terug naar Roosendaal.
Groep 1 zaterdag 30 juni
Groep 2 zaterdag 30 juni