JULI 2018
Zondag 1 juli blies de warme oostenwind nog een tandje hoger dan de dag ervoor. Geen probleem voor Kees Ruyten die met 16 man zijn clubrit naar Zundert reed. Hij had dan ook op kop stevige ondersteuning van Toon, Giel en Eric. Kees had er weer een mooi rondje van gemaakt. Natuurlijk lieten ze deze dag Nispen links (of eigenlik rechts) liggen, want daar was alles afgesloten i.v.m. de start van het NK van de profs. Over Horendonk en Nieuwmoer reden ze onder Achtmaal door langs de Steenpaalweg naar Wernhout. Het was druk deze ochtend, want de Johan van de Velde Classic kwamen ze vaak tegen. Bij Wernhout moest nog even alternatief gereden worden, omdat de weg afgesloten was voor een 6 km lange tijdrit van De Trappistentrappers. Via de Klappenberg reden ze weer terug naar Roosendaal. In de Muizenstraat werd nog een korte plaspauze ingelast, maar niet iedereen durfde bij de bomen met waarschuwingslinten voor de eikenprocessierups te stoppen. Over Schijf ging het daarna naar Roosendaal. Al om kwart voor 11 was de groep terug bij Huis ten Halve, zodat nog bijna Marian uit bed gebeld moest worden.
Groep 3 was met 2 man vertrokken naar De Wildert (John en Willy), maar kreeg daar nog gezelschap van Cees van Sluijs, Christ de Rooij en Leo.
Groep 2 kwam deze keer als laatste binnen. Tonnie was met 8 man naar Loenhout geweest om daar koffie te drinken bij De Zwaluw. Zij reden deze keer 59 km.
Groep 1 zondag 1 juli
De supporters op het NK in Nispen waren present!
Zaterdag 7 juli stond de vierde clubuitstap op het programma: De Westfriese Omringdijk, een 126 km lange dijk, ontstaan door de koppeling van verschillende korte dijken in de regio West-Friesland. De rit werd georganiseerd door Willem Edam. Die is afkomstig uit Berkhout bij Hoorn in Noord-Holland. Om half 7 vertrokken de 14 deelnemers in Roosendaal. Cees de Greef had op het laatste moment de plaats van Arnold nog ingenomen, want die had last van zijn bronchitis. Na ruim anderhalf uur kwamen ze aan bij het Pannenkoekenhuis Ootje Konkel in Scharwoude. Daar was Ad Lambregts al eerder met zijn camper naar toe gereden en hij verwelkomde de groep, maar helaas niet met de koffie waarop sommigen toch wel gehoopt hadden. De route werd linksom gereden, al maakte dat deze keer eigenlijk niet uit, omdat er maar weinig wind stond. Via Alkmaar reden ze in noordelijke richting naar Schagen door het mooie polderlandschap van de Kop van Noord-Holland. De koffiestop was in Kolhorn, een voormalig vissersdorp aan de Zuiderzee dat sinds de inpolderingen eind negentiende eeuw 20 km van de kust af ligt. Van Medemblik naar Enkhuizen werd heerlijk langs het IJsselmeer gereden, waarbij veel schoons te bewonderen was. Het was af en toe wel oppassen, want ook tegemoetkomende fietsers hadden soms meer oog voor al dat moois dan voor de fietsers op het fietspad! Jammer genoeg ging het in Hoorn, 5 km voor het einde nog even mis op een smalle weg toen er in de groep geremd moest worden voor een tegemoetkomende auto. Christ reed tegen de pion van Ad aan en kwam ten val en Cees de Greef viel bovenop hem. Christ kostte het een nieuwe buitenband (gelukkig had Wim die bij zich) en een verbogen pad van zijn achterderailleur. Cees had een beschadigde rechterknie, die de dag erna stijf was. Tegen zes uur waren ze weer terug in Roosendaal.
Aan deze clubuitstap deden mee: Willem Edam, Cees Mathijssen, Wim Mouws, Frans Landsbergen, Toon Jansen, Wim Schot, Cees de Greef, Christ Couwenbergs, Ad Lambregts, Adrien Lambregts, Toine van Oers, Theo Jukes, Peter Schoonen en Ilse Mathijssen.
De thuisblijvers reden met Kees Ruyten naar St. Jozef. Zij vertrokken met 16 man, maar bij Schijf haakte Wim Hoogendam af, die al vanaf het begin op zijn adem trapte. Zo ging het met 15 (14 volgens Hennie, maar die zat al in de vakantiemodus en was vergeten zichzelf mee te tellen) Van Schijf reden ze naar Zundert en via de Blauwputten werd de E19 overgestoken. Langs Minderhout en Wortel kwamen ze in Rijkevorsel bij het koffieadres van de advocaat met slagroom, cake en koffie. Jos Dierks stopt hier standaard op zijn trainingsritjes en kwam ook deze dag langs. Na de rust reed hij nog even met de groep mee, maar daarna zocht hij al vlug zijn eigen weg naar Roosendaal. Links van Hoogstraten werd over de Hinnenboomstraat de E19 overgestoken. Over de Maxburgdreef en de Mereltjesstraat ging Kees al slingerend naar Nieuwmoer en Horendonk. Met 93 km op de teller kwam Huis ten Halve tenslotte weer in zicht.
Zondag 8 juli stonden 21 bikkels gereed om samen met Jörgen de Bikkeltoer te rijden. Om er meteen maar een beetje in te komen begonnen ze met het Doelstraatje in een rustig tempo uit te rijden. Langs de quarantainestallen ging het over het fietspad naar Huijbergen en over de Huijbergseweg naar Hoogerheide. Na de afdaling van de Scheldeweg werd Woensdrecht via de Onderstal opgezocht. De Rijzende Weg werd langs de Stompe Torenlaan beklommen en afgedaald. Tot opluchting van sommigen reden Jörgen, Ilse, Cees en Toon linksaf terug naar Hoogerheide. Na de beklimming van de Scheldeweg reden ze over de Ossendrechtseweg en door de Trambaan naar Ossendrecht. Omhoog naar de kerk en over Onze-Lieve-Vrouw-Ter-Duinen weer naar de Putseweg. Weer reed de groep de Scheldeweg omlaag en door de Onderstal naar de Rijzende Weg. Die werd nu tot groot plezier van velen langs de kasseienkant beklommen. Robert ging zelfs te voet naar boven. Na de afdaling langs de Stompe Torenlaan kon de Rijzende Weg nog een keer langs de gewone kant beklommen worden. Cees de Greef en Gerard hadden onderaan maar even op de groep gewacht. De Scheldeweg mocht daarna nog een keer beklommen worden en toen was het klaar met bikkelen. Langs de vliegbasis reden ze naar Wouwse Plantage en over de Julianaweg naar Nispen. Na afloop was niet helemaal duidelijk aan wie de complimenten voor deze mooie rit of mogelijke kritische puntjes overgebracht moesten worden: aan Jörgen of aan Cees?
Dan was het bij groep 2 een stuk eenvoudiger: alle complimenten konden zonder uitzondering naar Tonnie gaan. Hij reed met 16 mannen en vrouwen over Zegge, Oudenbosch, Standdaarbuiten, Noordhoek en Klundert naar Willemstad. Op het normale koffieadres konden ze niet terecht dus er werd uitgeweken naar Het Wapen van Willemstad. Niet een heel gelukkige keuze, want alles stond dicht op elkaar, er was veel te weinig bediening, ze konden maar 1 koffie drinken omdat alles zo lang duurde en "alleen voor deze keer" kon er apart afgerekend worden. Dat was geen probleem, want een volgende keer zal er waarschijnlijk niet komen... Over Heijningen, Standdaarbuiten, Gastels Veer en Borchwerf 2 kwamen ze weer in Roosendaal, waar Wiljan een klein opstaand randje bij een uitrit raakte en zijn voorwiel van een grote slag voorzag. Hij reed voorzichtig een zo kort mogelijke weg naar huis.
Groep 3 reed met 6 man naar de Wildert en pikte daar Leo en Cees van Sluijs op.
De verjaardag van Kees B. werd gevierd met driestemmig gezang, of was het nu een canon, of was het gewoon vals? In ieder geval van harte meneer Baaten!
Clubuitstap zaterdag 7 juli
Thuisblijversrit zaterdag 7 juli
Groep 1 zondag 8 juli
Groep 2 zondag 8 juli
Rust in West-Friesland
Geen rust op de Rijzende Weg
Op deze zonovergoten zaterdag 14 juli stond de rit door de Hoeksche Waard op het programma. Toerleider Cees had deze morgen 4 medekoprijders van dienst: Eric, Toine, Wim Houtepen en Toon Antens. De groep was in totaal met 15 leden er had zich ook nog een gastrijder gemeld; oud-lid Erik Luyckx. Via Zegge en Oudenbosch werd via Helwijk naar de bruggen van het Haringvliet gereden. Via Numansdorp ging het over de Schuringdijk naar Strijensas. Via een van de kleinste dorpen van Nederland (De Wacht) werd er net voor de Kiltunnel weer teruggedraaid. Via Mookhoek reden ze terug naar Strijen waar traditioneel bij Koffiepunt 40 de pauze was (bij de meesten bekend als "de kapper"). Om 11:45 uur kon er weer gestart worden voor het 2e gedeelte. Het ging nu naar Maasdam om via Puttershoek naar de oversteek over de Heienoordtunnel te rijden. Hier ging het door de verschillende Beijerlanden (Oud Nieuw en Zuid). Onderweg was er een dijk afgesloten, waardoor een andere dan geplande route gereden werd. Via Piershil ging het weer terug naar het Haringvliet, maar omdat deze route 8 km korter was werd er bij de Banaan niet meer gestopt. In Dinteloord namen de mannen uit Steenbergen Thijs, Peter en Wim afscheid van de groep. Via Stampersgat en het Gastelsveer werden via de Tolberg de 157 km vol gemaakt. Het clublokaal was bij aankomst om 14:30 uur dicht en daardoor waren de meeste deelnemers waren nu toch op tijd thuis voor de finish van de Tour en de aftrap van het WK-voetbal.
Groep 2 reed met John als kopman met assistentie van Toon v.d. Broek 15 man sterk en ook een gastrijder (Van Nijnatten) hun ritje naar Trapke Op bij Brug 11. Daar waren ze al na 31 km en ondertussen had Kees Ruyten al wel lek gereden voorbij Wuustwezel op het smalle fietspad langs het vliegveld ter hoogte van de E10-put. Kees deed er maar 6,5 minuut over om de band te verwisselen, voorwaar een snelle tijd. Vanaf Sint-Lenaarts reden ze langs het kanaal in westelijke richting tot Trapke Op. Over de Mieksebaan en de Sint-Jobsesteenweg reden ze naar Kalmthout. Willy, John de Koning en Jos Oostvogels raakten achterop bij de stoplichten in Heide, maar dat werd in de groep te laat opgemerkt. Jos slaagde er nog wel in met een tussensprintje weer aan te pikken bij de groep, maar Willy en John reden in hun eigen tempo terug naar Roosendaal. Zij reden 75 km.
Zondag reed Jan Bakker met Frans van Geloven, Alfons en Toon op kop. Twee jarigen dus, die samen deze week 150 jaar oud waren geworden. Bij dit prachtige zomerweer hadden zich 15 leden gemeld voor groep 1. De 65 km lange Kzieweltoer verliep voorspoedig. Over de Langendijk reden ze naar Seppe, waar vanwege de Westbrabantrally van de dag ervoor het fietspad nog afgezet was. In een rechte lijn reed Jan daarna naar Zevenbergen, dat hij vakkundig rechts liet liggen. De poort van Industrieterrein Moerdijk had Jan keurig op een kier laten zetten zodat hij zo naar Klundert kon rijden. Bij Zwingelspaan werd een plaspauze ingelast en toen Jan een stukje sightseeing Oudenbosch aankondigde reed Hans op de Havendijk lek, zodat er alle gelegenheid was om daar op het gemak van te genieten. De plek was ook ideaal om de basiliek op de foto te zetten, iets wat Robert dan ook niet vergat.
Vlak na groep 1 kwam groep 2 terug bij Huis ten Halve. Kees Ruyten was met 10 man naar Neefs in Zundert gereden. In Schijf moest vanwege de plaatselijke kermis nog even geïmproviseerd worden, maar het is daar eigenlijk niet mogelijk om verkeerd te rijden. Zeker niet voor Kees! Zij reden bijna 60 km.
Groep 3 reed met 5 man naar de Wildert en pikte daar Leo en Cees van Sluijs op.
De verjaardag van Jan B. en Frans v. G. werd gevierd met het welbekende gezang! Gefeliciteerd meneer Bakker en Van Geloven.
Robert was helemaal klaar voor de Vierdaagse van Nijmegen. We wensen hem weer veel succes!
Groep 1 zaterdag 14 juli
Groep 2 zaterdag 14 juli
Groep 1 zondag 15 juli
Zaterdag 21 juli reed Toon Antens met groep 1 een nieuwe rit Langs de Oude Maas. Nadat Wim Mouws even een grote boodschap in de maïs gedaan had kon er vertrokken worden. Toon en Toon, Toine en Cees reden op kop deze dag. De groep van 15 man vertrok door de stad naar de kade. Langs de Vliet reden ze naar Stampersgat en Dinteloord. Na de bruggen van het Haringvliet ging het door de Hoekse Waard naar Klaaswaal. In de Heinenoordtunnel leek het wel even koers. Jan Verbocht maakte dat niet meer, mee want hij draaide net voor de tunnel terug. Achter Barendrecht werd er koffie gedronken bij Abel. Toerleider Toon had daar alles goed doorgesproken, maar helaas werd er toch weer bezwaar gemaakt om de boterham op te eten. Na de koffie ging het naar Hellevoetsluis en Spijkenisse. Hierna kwam de aantrekkende wind gunstig te staan. Via Middelharnis, Stad aan het Haringvliet en Den Bommel werd er nog een keer gestopt voor een verfrissend drankje. Hier waren de 3 man uit Steenbergen niet meer bij, want zij verkozen ervoor om via de Philipsdam terug te rijden. De 11 overgebleven leden reden weer via het Haringvliet, Oud Gastel en Zegge terug naar Roosendaal. De rit werd 170 km lang en het was werkelijk een prachtige rit geweest. Volgens de bescheiden toerleider werkte het mooie weer hier wel aan mee.
Groep 2 telde maar liefst 23 leden die met Kees Ruyten op de koffie gingen bij het Wagenhuis in Nieuw-Vossemeer. Een lekke band kon deze dag nog bijgeschreven worden voor Tonnie Dekkers.
19 Leden reden zondagmorgen 22 juli de Toer de Frans. De rit ging weer onder zonnige omstandigheden van start. Er werd via St. Willebrord naar Breda gereden. De terugweg ging via Effen naar Rijsbergen. Daar moest vanwege een wielerkoers even alternatief gereden worden. Via Sprundel en Schijf zijn er 63 km afgelegd deze morgen.
Groep 2 is met Tonnie koffie gaan drinken bij de Menmoerhoeve aan de Zundertseweg bij Etten-Leur. 12 Leden zijn deze ochtend met Tonnie meegegaan en hebben 61 km afgelegd.
Groep 1 reed zaterdag 28 juli met Jan Verbocht naar de Moer. 's Morgens om 8 uur stond het te regenen. Zij waren daarom slechts met 5 leden. In totaal reden ze 120 km maar noteerden wel 4 lekke banden: Pierre van Zinnen, Arnold van der Maat en Toon Jansen (2x) reden lek.
Groep 2 vertrok om half 9. Het was nu droog, maar slechts 6 leden stonden aan de start. Zij hebben met Cees Mathijssen een ritje naar Loenhout gereden. De groep was maar met 6 man en Kees de Greef en Cees Mathijssen reden op kop. Koffie werd gedronken bij De Zwaluw om daarna cirkelend terug naar Roosendaal te fietsen. Om wat kilometers te maken werd er via Wernhout naar Zundert gereden. Via Sprundel en Rucphen werd er op verzoek van Gerard op de terugweg door de Kortendijk gereden. Hier was donderdagavond een zware storm overgetrokken en daar lagen wel 80 bomen plat. De rit was deze morgen 75 km lang.
Zondag 29 juli was het alweer stralend weer. Zon! Met 20 graden bij vertrek en oplopend naar 25 graden. Met Jacq van Benthem reden deze dag in totaal 25 leden zijn Bentberg route. Jaques van Benthem had een mooi route uitgezet. De route ging eerst naar Jagersrust om vervolgens binnendoor naar Huijbergen te rijden. Via Woensdrecht en Heimolen reden ze terug over Klavervelden. Via Wouwse Plantage en Nispen werden er door de 25 man 65 km afgelegd.
Groep 2 reed met Tonnie naar Putte. Koffie hebben ze gedronken bij Taverne Grenszicht. Zij waren in totaal met 10 leden en hebben 59 km afgelegd.
Groep 3 ging met John in Horendonk bij de Batavieren op de koffie. Zij waren echter met vakantie. Daarop werd doorgereden naar Essen waar op de Heuvel bij fietscafé De Block de koffie wel klaar stond. Zij waren met 5 leden en hebben 42 km gefietst.
Toen alle leden bij Huis ten Halve terug waren kon Geert Otte eindelijk zijn verjaardagsrondje geven. Hij werd uit volle borst toegezongen. Geert nog van harte gefeliciteerd. Ook waren er leden die niet gefietst hadden, maar zomaar op de koffie kwamen: Cees van Sluijs, Jan Boeren, Leo, Wim Hoogendam, Wieger en Toon Jansen. Toon had deze ochtend geen tijd om de fiets te pakken, want het dak van de garagebox moest nog gerepareerd worden. Dat had flinke schade opgelopen na de storm van donderdag 26 juli.