FEBRUARI 2018

Zaterdag 3 februari werd er met 15 man in één groep gestart. Cees van Sluijs had veel rugpijn en kon niet meefietsen. Op vrijdagavond had hij Ilse gebeld met de mededeling dat het hard ging vriezen. Geen weer om te fietsen, want het zou glad zijn, dus Ilse ging met hem wandelen. Van vorst was echter geen sprake en glad was het nergens. Met een beetje miezerige regen werd er vertrokken over Horendonk. Via de Maatjes werd er na 25 km netjes gestopt bij De Toekomst in Achtmaal. 6 Man besloten om koffie te drinken. De overige 9 reden door en via Wernhout, Zundert en Schijf werd er deze morgen 55 km gereden. Thijs ging in Roosendaal alleen naar zijn huis in de Welberg. Hij kwam deze dag zo aan bijna 100 km...
De koffiedrinkers kwamen terug via Rucphen. Karakterman Wim Mouws passeerde hier 200 meter van zijn huis, maar reed toch mee naar Huis ten Halve. Zij reden 50 km. Of Wim wist dat ALA zijn 70e verjaardag zou vieren weten we niet zeker. Maar geproost en gezongen werd er wel deze morgen.

Groep 1 vertrok zondag 4 februari met 10 man vanuit Huis ten Halve in Tullepetaonestad. Het weer was redelijk koud. Af en toe een zonnetje. Goed te doen.
De groep werd aangevoerd door Cees Mathijssen en Toon Jansen. Door de wijk Kortendijk werd er dwars door het Grasduinersdorp gereden. De volgende plaats die werd doorkruist was Puitenol. Vervolgens achter het suikerfabriek door het achterland van 't Kleigat. Omdat de route lang zou worden werd Kakeldonk vermeden. Het ging nu terug via Peejloofdurp en Meekrapdurp. Vervolgens door het achterland van Pompedurp naar Papland. De groep werd hier voorbij gereden door een groep uit de Wildert. Rini van Geel sloot bij hen aan om zich te laten afzetten in Aopeland. Met 58 km op de teller kwamen de deelnemers weer veilig terug in Tullepetaonestad. De wegen waren droog en het was prachtig fietsweer.

Klik hier voor de vertaling...

Besloten werd om groep 2 en 3 samen te voegen, zodat Tonnie bij afwezigheid van John met één groep naar Wildert voor de koffie kon fietsen. Zij waren met 6 personen.
Jan en Henk hebben een rondje door de bossen van Visdonk en de Rucphense Heide gereden. Jan wilde goed voorbereid zijn om in maart met zijn Belgische vrienden een veldtoertocht door onze omgeving te rijden. Dus een beetje verkennen kan geen kwaad. Wat lagen de paden en lanen er verschrikkelijk bij.
Ook hebben er nog 6 leden gewandeld. Bep en Wieger zijn met z’n tweeën gaan wandelen. Ilse, Jörgen, Kees Ruyten en Cees van Sluijs zijn naar Nispen gelopen.
Erwtensoep was er ook nog. En de koers van de beloften stond ook nog aan. Kortom het was weer een geslaagde ochtend!

Op de zonnige carnavalszaterdag van 10 februari vertrokken 16 leden met groep 1. Een paar vaste groep 2 leden gingen deze keer met groep 1 mee. John v. Turnhout vertrok alleen voor een rondje met een koffiestop in de Wildert. Vertrokken werd er via Nispen (Aopelaand). Door het achterland werd er koers gezet naar de Wouwse Plantage (Mastepinneland). Cees Mathijssen en Toon Jansen reden nog steeds op kop in Huijbergen ('t Sanegat). Jos Vos en Jacques van Benthem hadden niet hun beste dag en verlieten hier de groep. Vervolgens werden de dorpen Hoogerheide (Wjeeldrecht), Woensdrecht (is ook Wjeeldrecht) en het Calfven (onderdeel van Wjeeldrecht) aangedaan, om door Ossendrecht (Ostrecht) weer terug naar Huijbergen ('t Sanegat) te koersen. Putte (Put en Buntland) werd deze keer niet aangedaan. In 't Sanegat reed Toine van Oers binnen 300 meter 2 keer lek. De 2e keer werd de buitenband met 4 man nagekeken. Via België ging het terug naar huis, richting Essen (Ossenkoppenstad). Via Aopelaand werden er 55 km afgelegd.

Groep 1 vertrok zondag met 10 man met dezelfde koprijders als zaterdag. De windrichting bepaalde dat het een rondje langs Putte werd. Het ging via Nispen, Essen en Essen-Hoek over de Kalmthoutse Heide. Via het fietspad langs de spoorlijn naar Putte. De terugweg ging via Ossendrecht, Huijbergen en Nispen. Er werd deze morgen door de groep 51 km afgelegd.
John reed met 4 man naar de Wildert. Tonnie Dekkers sloot nog bij hen aan.
Vanwege het 150-jarig bestaan van Huis ten Halve zijn er dit jaar voor de klanten weggeefweken. Deze week was het worstenbrood. Natuurlijk lieten onze leden dit niet aan hun neus voorbijgaan!

Zaterdag 17 februari heeft groep 1 met 16 man gereden.
Groep 2 reed met 17 man en dronk koffie bij Grenszicht in Putte
6 Mannen gingen om 10 uur de laatste wandeltocht van dit winterseizoen uitpijlen.

's Zondags kon de organisatie melden dat er 471 deelnemers waren, waarvan18 AKN-leden. Robert Buyle heeft met nog 27 deelnemers de 40 km gelopen. Het weer was fantastisch op deze ochtend. De nacht was helder geweest en de temperatuur zakte naar – 3 graden. De eerste wandelaars en dan voornamelijk de 40 km lopers vertrokken nadat ze ingeschreven hadden al om tien over half acht vanuit Huis ten Halve. Langzaam kwam de zon op, prachtig om te zien. De rijp zat overal nog op de bomen en struiken. De velden waren wit. In totaal hebben 19 leden van onze vereniging de diverse afstanden afgelegd. De tocht ging deze keer naar “het Ossekopke” en het gemeenschapshuis van Schijf “De Hoge Dries”. 8 Leden hebben zich bezig gehouden met o.a. de controle van de uitgepijlde route, de inschrijftafel en de stempelposten. Morgenochtend nog even de ca. 300 pijlen ophalen, zondag a.s. de Algemene Leden Vergadering en het winterseizoen is weer voorbij. Met dit weer als vandaag: laat de zomer maar komen!

Zaterdag 24 februari, op de laatste fietsdag van het winterseizoen, vertrokken groep 1 en 2 gezamenlijk. De afspraak was dat de koffiedrinkers netjes afgezet zouden worden bij De Toekomst in Achtmaal. Theo Jukes en Cees Mathijssen waren de koprijders deze koude morgen. De route ging langs Nispen en Horendonk naar Nieuwmoer. In het achterland bij De Maatjes was het met de wind vol op kop behoorlijk aanpoten. Na 26 km werd Achtmaal bereikt; 3 man dronk hier koffie. De overgebleven 11 reden via Wenhout, Zundert en Schijf terug naar Roosendaal. Adrienne besloot kort bij Sprundel naar huis te rijden. In Roosendaal aangekomen draaiden de meesten leden huiswaarts, maar niet Theo: die bleef op kop rijden in de wetenschap dat hij met de wind op kop weer 12 km terug naar Sprundel moest rijden. Er werden door de 3 overgebleven leden 56 km afgelegd.
Cees van Sluijs en John van Turnhout reden hun eigen rondje met koffie in de Wildert.
De veldrijders zijn om 10.00 uur vertrokken met 8 man: Arnold, Toon, Ad, Wim, Hans, Eric en Toine & Toine. De route ging door de Rucphense bossen naar Schijf, via de Moeren naar De Pannehoef. Er was een koffiestop bij café in den Anker en via de Nispense Achterhoek ging het daarna weer naar Roosendaal. Er was lang gewacht om weer eens naar de Pannehoef te gaan, omdat Christ Couwenbergs van oudsher de tourleider is. Nu konden ze niet meer wachten, excuses daarvoor Christ! Ze hebben genoten ondanks de koude wind en met 46 km op de teller waren ze weer terug in Roosendaal. Toon Jansen kwam als enige van hun nog wat drinken bij Huis ten Halve, maar toen ging de rest net weg.
Tonnie Dekkers kwam ook nog op de koffie; hij was weer alleen weg geweest. Waar hij geweest was vertelde hij niet, maar wel dat hij wel last had gehad van een dikke wind.
Jan Mulders had zijn wandelschoenen opgezocht en was dus ook sportief bezig deze ochtend.
 

Zondag 25 februari stond de jaarvergadering op het programma. Om 9 uur heette de voorzitter aspirant-lid Willy Cremers van harte welkom en werden de berichten van verhindering genoemd. Ook dit jaar weer werd de koffie bij binnenkomst aangeboden door het 150 jaar oud, jubilerend Huis ten Halve.
Na enkele aanvullingen op de agenda kon gestart worden met de verslagen van secretaris en penningmeester, waarbij de laatste kon concluderen dat de contributie weer keurig op tijd betaald is. In 2019 wil het bestuur de contributie handhaven op het huidige peil.
Verslag kascontrolecommissie: Hans de Vogt, Jacq van Benthem en Christ Couwenbergs waren weer hartelijk ontvangen en waren erg tevreden over de gevoerde boekhouding en ze stelden dan ook voor het bestuur hiervoor te dechargeren. Aftredend lid Jacq wordt volgend jaar vervangen door Jan Mulders.
Verslag toercommissie: Cees had deze keer 500 vel papier bij zich, waarop Jan Buijk meteen nieuwe batterijen ging halen voor de microfoon. Thema van het verslag deze keer: “We zijn oud, we worden oud en we houden het niet tegen”, want de gemiddelde leeftijd is weer een extra jaar toegenomen nu Mateo als jongste lid het lidmaatschap opgezegd heeft. Al snel bleek waarom het verslag zo dik was: Cees had het in een extra groot lettertype uitgeprint. Hij wordt immers ook een jaartje ouder... Voor het verslag ontbraken deze keer de gegevens van Henk door een computercrash, en Henk had geen back-up, dus kon Cees zich alleen baseren op de gegevens van website. Daarnaast had Cees nog wat extra onderzoek gedaan:

Cees sloot af met een woord van dank voor de inzet bij toercommissie voor Cees van Sluijs en Chris Sonke, die aftredend en niet-herkiesbaar zijn in de toercommissie, en voor alle voorrijders en de gezelligheid in het afgelopen jaar. Alfons was wel herkiesbaar en werd herkozen in de toercommissie. Er zijn nu dus twee vacatures in de toercommissie.
Henk en Jan waren in het bestuur aftredend en herkiesbaar. Met algemene stemmen (met uitzondering van de stem van Cees van Sluijs voor Jan) werden zij herkozen.

In de pauze werd de leden een consumptie aangeboden door de club.

Na de pauze volgde de uitreiking van de hoofdprijs van het lekke bandenklassement. Vijf leden eindigden dit jaar ex aequo op de tweede plaats. “Winnaar” werd Theo met 5 lekke banden. 3 Nieuwe banden en de wisseltrofee werden zijn eigendom.

Nabespreking winterseizoen: We kunnen bij de extra activiteiten terugzien op een goed bezochte veldrit, wandeltochten met in totaal maar liefst 920 wandelaars, een MTB-clinic en een reanimatiecursus. De veldrit had wat problemen met o.a. een tekort aan versnaperingen, bemanning en taken van posten. Het bestuur past daar voor het komende jaar het nodige in aan en het bestuur maakt een korte taakbeschrijving bij elke post.

Bespreking zomerseizoen. TC Rijnmond wil graag een keer bij ons komen meerijden in de zomer. De lijst waarin je aan kunt geven wanneer je een rit wil voorrijden is weer rondgegaan. Het is nog steeds mogelijk om een rit door te geven. Suggesties voor clubuitstappen in juni en september zijn welkom. Ook voor groep 2 zijn voorrijders welkom. Wim Schot coördineert dit. Groep 3 en 4 rijden altijd naar De Wildert om daar koffie te drinken. Bulls Ladies Tour organiseert zondag 3 september de afsluitende tijdrit. Waarschijnlijk wordt aan de leden weer gevraagd om assistentie te verlenen, net als afgelopen jaar. Verbandtasjes zijn bij elke tocht aanwezig. Voor aanvullingen zorgt het bestuur steeds.

Mededelingen: Bonuskaart 2018 zijn uitgedeeld. Winterkleding wordt half augustus besteld. De prijzen van de kleding zijn door de leverancier verhoogd. De prijs van een lange broek wordt € 45,- en van het ISO-jack € 70,-. Stemmen voor AKN bij de Rabobank clubkas campagne wordt weer van harte aanbevolen! Voor het verspreiden van clubbladen wordt weer de medewerking van de leden gevraagd.

Rondvraag:

Wim sluit de vergadering af met een bedankje voor iedereen die zich voor de club ingezet heeft in het afgelopen jaar.