DECember 2017

Zaterdag 2 december was het mistig en koud. Jörgen en Ilse vertrouwden het wegdek niet en hadden de wandelschoenen opgezocht. Adrienne was vanuit Sprundel gekomen maar had het zo koud dat ze, toen ze weer wat opgewarmd was, gelijk de kortste weg terug naar huis nam. Groep 2 besloot om maar koffie te gaan drinken in de Wildert. Zij waren met 2 Jossen en Cees v. Sluijs. Cees Mathijssen en Ad van Haperen namen groep 1 op sleeptouw. Aan de start waren zij met 7 man, maar toen zij groep 2 bij Nispen inhaalden besloot C.C. toch maar bij groep 2 aan te sluiten. De overige 6 reden via de Brembos achter de Wouwse Tol door. Omdat het viaduct naar de Heide afgesloten was werd er voor een andere route gekozen. Het ging nu over de Klavervelden naar de Heimolen en langs Mattemburg en een stukje Oude Zeeuwse Weg naar Non Plus Ultra. Net voor Woensdrecht was er weer een weg opgebroken dus het ging nu via de Onderstal naar Ossendrecht. Ook Huijbergen werd nog aangedaan. Via Essen Hoek en weer Nispen werden er nog 51 km afgelegd.

Zondag 3 december was de vorst verdwenen, maar het was nog wel koud; 2 graden boven nul. De wegen waren gelukkig rondom Roosendaal niet glad meer. Ilse en Jörgen besloten met de auto naar Roosendaal te komen om ook nu weer te gaan wandelen. In Bosschenhoofd waren de wegen namelijk nog verraderlijk glad. Het regende vanaf 8.15 uur 's morgens en het zou de gehele ochtend ook blijven regenen. Onze leden waren wel op diverse fronten actief.
5 leden gingen voor een wegrit richting Wildert om daar koffie te drinken. Toon Jansen, Jan Buijk, Jos Vos, Jac van der Heijden en Jos Dierks.
Henk en Cees Mathijssen gingen de 25, 15 en 10 km wandeltocht van aanstaande zondag 10 december verkennen. Zij zijn richting Ossekopke door de Rucphense Heide en langs het Rozenven naar Nispen gereden, om via de Vierhoevenstraat terug naar Huis ten Halve te gaan. Net buiten Nispen kwamen zij nog Rini van der Westen tegen die zijn conditie met hardlopen testte. (halve Marathon van Roosendaal??)
Ilse, Jörgen en ook Rini Broeren zijn met de auto naar Wildert gereden om in de Wildertse Duintjes een mooie wandelroute onder leiding van Rini Broeren te lopen. Daarna zijn ze ook in de Wildert koffie gaan drinken.
Naar de veldtoertocht in Rucphen zijn zover bekend 10 leden vertrokken. Dapper in deze weersomstandigheden. Cees de Greef, Gerard Loontjens, Toine Martens, Robert Buyle, Peter Schoonen, Arnold van der Maat, Ad de Beukelaer, Theo Jukes, Alfons Govers en Toon Antens.
Opvallend was wel dat diverse leden al met verwarmde handschoenen reden. Lekker warm, maar de handen bleven niet droog. Ook rijden er leden met verwarming in hun schoenen. Waar is de tijd van afzien gebleven...?
Ook waren er leden die geen zin hadden te wandelen of te fietsen, maar toch voor de sociale gezelligheid naar Huis ten Halve kwamen. Toine van Oers die zich na zijn ziekte behoorlijk opgeknapt voelde. Verder Leo Notenboom, Willy, John van Turnhout, Jan Boeren, Willem Edam, Wim Hoogendam en Toon van de Broek.

Gefeest en geproost werd er ook nog. Er waren twee toekomstige jarigen. Wim op 4 december en Jac op 6 december. Heren nog van harte gefeliciteerd.

* Cees de Greef schreef een leuk verslag van de driedaagse MTB-clinic die 7 AKN-ers in de afgelopen weken gevolgd hebben. Je leest het hier

Zaterdagmorgen 9 december stonden er 14 leden aan de start. Jos Vos had al beloofd "Als het gaat regenen ben ik snel weer thuis". Met Toon v.d. Broek en Cees Mathijssen op kop werd er eerst naar Nispen gereden. Via de Brembos ging het naar de Bulkstraat om in Wouw uit te komen. Jos heeft dit niet meer meegemaakt, want na 2 druppels regen bij de Brembos reed hij rechtdoor naar huis. Door Wouw ging het naar het voormalig café de Maai. Via een stuk van de Boomdijk werd er weer teruggedraaid naar Moerstraten. Ook Vrederust werd deze dag weer aangedaan, maar er stopte deze keer niemand voor de koffie. Na De Heide ging het deze keer richting Heerle. Over de A58 werd er nog naar Zoomvliet gereden. Jan Buijk koos ervoor om dit ommetje niet meer mee te rijden. Via Wouwse Plantage en weer Nispen werden er deze morgen iets meer dan 50 km gereden. Dit was weer net genoeg met dit weer; het bleef wel droog maar er was een flinke gure wind.
Gezongen werd er ook nog door een koortje van 8 man en wel voor Jos Dierks die afgelopen donderdag 65 jaar werd.
Om 13:00 werd er door Toon Jansen, Cees van Sluijs, Cees Mathijssen en Henk Verschuren de wandeltocht voor zondag nog uitgepijld. De mannen waren er om 15:30 uur weer mee klaar.

Zondag 10 december waren de weersvoorspellingen voor deze zondagochtend slecht. Om half 8 was het toch droog en niet al te koud. De eerste wandelaars hadden zich al bij Huis ten Halve gemeld. Maar natuurlijk minder dan gebruikelijk rond deze tijd. Om tien voor acht verdwenen de eerste wandelaars voor de 25 km de duisternis in richting de Rucphense Heide en het Ossekopke. Tegen half negen begon het al een beetje te motregenen. Rond negen uur verzamelden zich de eerste lopers voor de 10 en 15 kilometers. De 15 kilometer lopers liepen ook een deel van de route van de 25 km en dronken koffie bij het Ossekopke. De 10 km lopers liepen langs de Molenbeek naar Tivoli in Nispen. 13 AKN-ers hebben de diverse tochten gelopen. Annie van de Riet de 25 km (zij was met de fiets vanuit Wernhout naar Roosendaal gekomen), Bep Broodwinner en Jan Mulders hebben de 15 km gelopen. Buiten deze wandelaars hebben 7 leden de route gecontroleerd, de inschrijftafel bij Huis ten Halve bemand en de controleposten in Tivoli en Osskopke bezet. Zelfs Theo was aanwezig. We weten allemaal dat Theo niets heeft met wandelen. Maar de keuze tussen in de sneeuw crossen of wandelen, was voor hem niet moeilijk. Rond 11 uur begon het door te sneeuwen. Vieze natte sneeuw en de wind was ook stevig toegenomen. Het aantal deelnemers was dan ook zeer laag. Slechts 103 dapperen hebben zich deze ochtend aan onze Winter-Wandeltocht gewaagd.
N.B.
Morgenochtend moeten de uitgezette pijlen opgehaald worden. Wie durft....? Weer of geen weer. Het moet. Zij gaan er weer voor.

Zaterdagmorgen 16 december trok er om 09:30 uur nog een flinke hagelbui over Roosendaal; of dit nog fietsfanaten thuis deed blijven? Feit was wel dat er maar 9 man vertrokken voor de clubrit. De buienradar was thuis weer nauwkeurig bekeken. Zwagers Cees reden daarom eerst door de wijk Kortendijk naar Zegge. Via Zegge naar Oudenbosch terwijl de wolken nauwkeurig in de gaten werden gehouden. Daarom gingen ze dus niet naar Zevenbergen, maar naar Stampersgat. Hier ging het weer niet naar het Gastels Veer, maar naar Steenbergen. Via de Welberg en de Boomdijk werd er dwars door Heerle gereden. Over het viaduct reden ze naar de Brembos om via Nispen de 55 km vol te maken. De wolken volgen bleek een succes, want het bleef constant droog, hoewel sommigen er ook weer niet uitzagen want de weg was behoorlijk nat en vuil.
Tonnie Dekkers kwam nog op de koffie. Hij had de 1ste verkenning gedaan voor de Regelmatigheidsrit van het komend seizoen (in april...). Hij had nog een paar flinke buien gehad en die zaten in het zuidwesten dus de eerste conclusies werden al gauw getrokken.

Het was zondagmorgen op verschillende plaatsen erg glad. Enige leden waren van thuis vertrokken, maar toch maar teruggedraaid. 12 Leden stonden uiteindelijk toch aan de start, waarvan er 6 nog zijn gaan wandelen. De overige 6 reden zeer verstandig terug naar huis. De wandelaars waren om 10:30 uur weer terug. Het was ook nog soepdag en die smaakte weer voortreffelijk. Willy kwam ook nog even op de fiets langs, maar het was om 11:00 uur nog steeds goed uitkijken.

Zaterdagmorgen 23 december werd er met 16 man in een groep vertrokken. Zwagers Cees namen de koppositie in. Eerst ging het naar Nispen en door de Lind ging het richting de Brembos, na het spoor linksaf. Willy heeft hier de groep verlaten, maar omdat Jos Dierks korte tijd later aansloot bleef de groep met 16. Via de Wouwse Plantage werd er teruggedraaid naar de Kalmthoutse Heide. Hier reed Cees van Sluijs lek. Jos Dierks reed door. De overgebleven 15 reden over het fietspad langs het spoor naar Putte. Op de Putseweg kwam de groep nog een bekende fietser tegen. (Bij terugkomst vertelden ze de kopmannen dat het Alfons was.) Via Huijbergen werd er weer naar Nispen gereden. De weg lag er daar wel slecht bij: het was een grote modderbaan. Er werden deze morgen 56 km afgelegd.

De veldrijders reden weer met 9 man een prachtige rit vanaf het Appeltje in Bergen op Zoom. De rit was 33 km met veel klimmetjes, en prachtige slingerwegen door het bos. Ad Lambrechts reed, zoals meestal, voor en zorgde er voor dat iedereen goed kon volgen .

Zondag vertrokken er 2 groepen en beide groepen waren met 15 man. Groep 2 had geen animo en Tonnie en Kees Ruijten besloten daarom om met groep 3 mee te fietsen.
Groep 3 ging koffie drinken in de Wildert en groep 1 vertrok via Nispen naar de Brembos. Hier ging het terug naar het Boterstraatje in Wouw. Via de Spellestraat ging het door naar de Boomdijk en ook Moerstraten werd nog aangedaan. Via Vrederust en de Heide konden ze weer over het viaduct naar Stay Okay. Na het fietspad langs het vliegveld ging het deze keer over het fietspad naar de Wouwse Plantage. Op het fietspad reed Peter Schoonen nog lek. Bij afwezigheid van Arnold maakten 5 anderen van de gelegenheid gebruik om advies te geven. Via weer Nispen werd er deze morgen 52 km gereden.

Rini Broeren had voor groep 3 een leuke rit in gedachten. Samen met Jörgen gingen zij met 15 leden richting Wildert. Eerst reden ze richting Zundertseweg om via de Visdonkseweg naar de Kerkweg te rijden. Dan naar het fietspad van de Raaijberg langs het huis van Jacques naar Horendonk. Jaren geleden dat Audax hierlangs was gereden. Daarna via Nieuwmoer en diverse opgebroken wegen naar De Wildert. Gelukkig hadden diverse leden hun vertrouwde crossfiets meegenomen. In Wildert werd koffie gedronken bij de Volksvriend. Ann en Wim hadden voor de Audax Klub Nederland een wenskaart voor Kerst en het Nieuwe Jaar klaar liggen. Toch attent van ze. De kortste weg hebben ze terug naar Huis ten Halve genomen. In totaal werd 35 km afgelegd. Vermeld moet wel worden dat Willy en Cees van Sluijs bij de Bakkersmolen een kortere route naar de Volksvriend namen. Henk reed hen ook stiekem achterop. Cees had nog een punthoofd van een feestje ergens in Bergen op Zoom. Kon je nog wel zien. Diverse leden probeerden nog hun stempelkaart te laten aftekenen, omdat deze rit gekenmerkt kon worden als veldrit. Ja wat wil je bij 9 graden en bewolkt met een luchtvochtigheid van 100 %.

Tja en als er dan bij de Volksvriend een gemotoriseerde step buiten staat, dan is het voor sommigen moeilijk om de verleiding te weerstaan om er even op te gaan zitten....

Bij Huis ten Halve kwamen nog enkele leden op de koffie die hadden meegedaan aan de veldtoertocht in Sprundel.

 

Op 2e Kerstdag werd er met 17 man vertrokken. Met de zwagers op kop werd er eerst naar via de Passenberg naar Jagersrust gereden. Cees v. Sluijs reed net buiten Roosendaal al lek. Hij besloot terug naar huis te gaan om zijn andere fiets te halen. Toon Jansen nam de koppositie over. Bij Jagersrust ging het rechtdoor naar Schijf en door het dorp heen rechtsaf over de Buissche Heide naar Achtmaal. Voor Achtmaal reed Frans van Geloven nog lek. Op de lange weg naar Nieuwmoer was het flink aanpoten voor de 4 kopmannen. Jos Vos en Tonnie Dekkers waren bij de lekke band doorgereden. Dus moesten zij ook op kop tegen de wind in. Bij de Volksvriend in de Wildert werd er gestopt voor de koffie. Na de koffie en een kerstdrankje werd via de kortste weg naar huis gereden. Huis ten Halve was deze morgen gesloten dus kon na 40 km ieder zijn weg naar huis vervolgen. De zon scheen ondertussen uitbundig.

8 Mannen en 1 dame stonden zaterdagmorgen 30 december aan de start. Gekozen werd om via Horendonk, Nieuwmoer en Kalmthout langs het spoor naar Putte te rijden. Het was voor de zwagers op kop flink stoempen met de wind vol op kop. Via Huijbergen, Wouwse Plantage en Nispen werd er 56 km gereden. De vuiligheid kwam deze morgen niet van boven maar van het wegdek. Aan de zwagers was goed te zien dat op kop rijden ook zijn voordelen heeft.
Groep 2 is niet gestart; alleen Tonnie kwam nog binnen: hij was weer met de Eerste Regelmatigheidsrit bezig geweest.

Op Oudejaarsdag stond er een stevige zuidwester. De fietsers besloten om er een sociaal ritje van te maken. Hans Mathijssen had via de app-groep met de crossers afgesproken, maar hij stond maar alleen dus ging hij alleen het bos in. Er werd met 12 man vertrokken. Was het nu groep 1,2 of 3 die vertrok? Langs verschillende wegen werd er naar de koffiestop in de Wildert gereden. Tonnie was al iets eerder vertrokken, maar wist de Volksvriend wel te vinden. De hoofdgroep reed via Horendonk en Nieuwmoer naar de koffie in de Wildert. John en Leo waren met de auto gereden. Er zaten dus 15 man aan de koffie in de Wildert. Peter Schoonen had nog problemen met zijn band. Samen met Jacques werd dit probleem verholpen. Op de terugweg reed men de kortste weg. Er werden nog 28 km afgelegd. Bij Huis ten Halve waren weer diverse leden met de auto of fiets gekomen. Cees van Sluijs had voor oliebollen gezorgd en gezongen werd er ook nog voor Toon Jansen deze keer die op nieuwjaarsdag 61 wordt.