AUGUSTUS 2018

Zaterdag 4 augustus was het om 8.00 uur al 22 graden. Het zou rond 12 uur 28 graden worden en later nog warmer: de weersberichten waren voor deze dag rond de 30 graden. Groep 1 vertrok met Toine Martens richting Vessem. Ad de Beukelaer zou met Toine de rit rijden maar kon door omstandigheden niet. Vanwege de te verwachten warmte in de middag hadden een paar leden, die normaal met groep 1 meerijden, zich aangesloten bij groep 2. In totaal reden 12 leden naar Vessem om koffie te drinken in de Pelgrimshoeve Kafarnaüm, de thuisbasis van Toine. Er werd vooraf nog even overlegd om de route in te korten maar dat was geen optie. De heenweg naar Vessem ging via Schijf, Zundert, Meer, Meerle, Ulicoten, Baarle-Nassau, Poppel, Lage Mierde, Netersel, Casteren en Hoogeloon. Zij hebben heerlijk in de tuin gezeten. De ontvangst op de Pelgrimshoeve door de gastvrouwen was perfect. Er was koffie/thee en cola en voor ieder een chocoladebroodje en dat voor de all-in prijs van € 5,00. Op de terugweg reden ze via Middelbeers, Diessen, Goirle, Gilze en Chaam. Op de terugweg zijn ze ook nog even gestopt bij “Toontje Schoen” in de Ginderdoorstraat bij Chaam, omdat de drinkbussen gevuld moesten worden en ze een koud drankje wilden. Verder reden ze naar Strijbeek, Galder, Rijsbergen en Schijf naar Roosendaal. Met 148 km op de teller waren ze toch wel blij weer in Roosendaal te zijn. Moe maar voldaan! Giel Balemans heeft tot 2 keer toe lek gereden.

Groep 2 is met Tonnie richting Dinteloord gereden en heeft daar koffie gedronken bij hotel “Thuis”. Tonnie reed met in totaal 22 leden naar Dinteloord. Vanwege de lange stop in Dinteloord van bijna 50 minuten kortte Tonnie zijn rit iets in. Terug op het terras in Nispen hadden ze 73 km afgelegd. Naar Huis ten Halve komen er dan nog 5 km bij. Toch netjes.

Zondag 5 augustus vertrok groep 1 's ochtends met wegkapitein Gerard voor de clubrit “Net niet naar Waarde”. Op het fluitsignaal van Ala reden 13 leden richting Nispen. Het was stralend weer en al 19 graden bij het vertrek. Langzaam liep de temperatuur op naar 25 graden. Via Huijbergen reden ze naar Hoogerheide en Woensdrecht om bij Non Plus Ultra de polder in te rijden. Daar haperde de voorheen vlotte afwisseling van de kopmannen even. Geert Otte meldde zich in de koppositie en ze konden weer door. Via Bath reden ze buitendijks langs de Westerschelde richting Waarde. Prachtig om te zien hoe de zeeschepen zigzaggend door de vaargeulen werden geloodst. Waarde werd niet gehaald, maar wel “Rilland en Stationsbuurt”. Ook een leuke naam voor een clubrit: ”Rondje Rilland-Stationsbuurt”. Net na Stationsbuurt op de oude Zeeuwse Weg reed Gerard lek. Zoals we weten zet Gerard zijn fiets altijd bij een lekke band ondersteboven op stuur en zadel om deze te repareren. Handig en het gaat snel. Nadat Gerard zijn binnenband had verwijderd gooide hij deze in de slootkant. Maar meteen als in een reflex bedacht hij zich en met behulp van een arm van een van de leden kon hij nog net zijn band uit de sloot halen. Stak deze in zijn achterzak en zal hem in Roosendaal wel naar de Milieustraat gebracht hebben! Omdat Huis ten Halve gesloten was werd de rit afgesloten op het terras van Tivoli in Nispen. 65 km hadden ze gereden. Ook Dim van Krimpen was daar aanwezig. Hij was met groep 2 meegereden en kon bij terugkeer nog een rondje geven voor zijn verjaardag van 28 juli. Dim was 70 jaar geworden. Op het terras keken de andere gasten op het volle terras raar op toen ruim 25 mannen uit volle borst “lang zal t-ie leven” zongen. Moet kunnen.

Groep 2 reed met Tonnie naar Steenbergen. Koffie werd daar gedronken bij het vroegere hotel “Aarden”. Zij waren met 12 leden en hebben tot Nispen 60 km afgelegd.

Groep 3 reed met John naar Wildert voor de koffie. Zij kwamen met 5 leden en hadden terug in Nispen 40 km afgelegd.

Zaterdag 11 augustus reden 9 leden van Toerclub Rijnmond als gast met onze club naar St. Jozef. Om kwart voor negen meldden zij zich in de Chaletberg bij het huisadres van onze secretaris. Na telefonisch contact wisten zij dat het clublokaal Huis ten Halve aan de Kruisstraat het vertrekadres was. Daar kwamen zij iets na negenen aan. Met in totaal 32 rijders vertrokken zij richting St. Jozef. Na de koffie in St. Jozef deed zich nog een naar ongeval voor. Op de Wuustwezelseweg tussen Loenhout en Braken wilde Thijs vanaf de rijweg op het verhoogde fietspad gaan rijden. Hij trok zijn voorwiel omhoog maar het hoogteverschil was iets te. Thijs viel vol met zijn hoofd op het fietspad en was buiten bewustzijn. Hij is met ambulance naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis vervoerd. Waarschijnlijk is hij er met een zware hersenschudding vanaf gekomen. Robert Buyle is bij Thijs gebleven en met de ambulance meegereden. Thijs zal en moet vanaf nu een helm gaan dragen. De groep heeft in totaal 112 km afgelegd.

Groep 2 is met Tonnie om half negen vertrokken voor de 80 km. Het was nog fris. 14 graden. De meesten hadden of lange mouw of hun armwarmers aangetrokken. Zij waren met 13 leden. Via Nispen en de Nigtestraat zijn ze naar het betonnen fietspad langs de Grensstraat gereden. Daarna door Hoek naar Huijbergen, Ossendrecht en na de brug over het kanaal bij Bath langs het golfterrein naar de koffie bij De Volle Ton in Zandvliet. Via Berendrecht, Stabroek, de villawijken van Kapellen en Heide reden ze naar de Verbindingsstraat van de Kalmthoutse Heide. Via Essen-Hoek ging het tenslotte door de Schouwenbaan naar Nispen en Roosendaal. In totaal was terug bij Huis ten Halve 78 km afgelegd.

Zondag 12 augustus heeft groep 1 met Alfons de Kruisstraattocht gereden. Op kop werd Alfons geassisteerd door Ad(-renaline) de Beukelaer, Toine Martens en Kees de Greef. Over de Achtmaalsebaan reden ze langs Ellewaard terug naar Bosrust om zo naar Nieuwmoer te rijden. Door de Maatjes reden ze langs de uitkijktoren en het gereconstrueerde stukje Dodendraad uit de Eerste Wereldoorlog richting Wuustwezel. Door de prachtig opnieuw geasfalteerde Duinstraat kwamen ze op de Kruisstraat van Kalmthout. Over de Heikantstraat kwamen ze op de Kapelsesteenweg, waar de toerleider een weg te vroeg linksaf ging. Na wat gezoek in de nieuwbouwwijk kwamen ze bij Kijkuit, waar bij het spoor even op de trein gewacht moest worden, want Chris was erbij... Over de Kalmthoutse Heide reden ze naar de Moerkantsebaan en over de Boslustweg naar Wouwse Plantage. In de Heistraat begon de achterband van Toine leeg te lopen, maar hij slaagde erin om er langs de Brembosch en door de Tolberg op te blijven rijden tot ons clublokaal. Geen lekke band dus! De 18 leden hebben 62 km afgelegd.

Groep 2 heeft met Tonnie koffie gedronken in Achtmaal bij De Toekomst. Over de Langendijk reden zij boven Rucphen langs naar St. Willebord. Over de Oosteindseweg reden ze naar de Zundertsebaan en over de Ettensebaan naar Klein-Zundert. Over de Hulsdonkstraat reden ze naar Achtmaal. Over Nieuwmoer en de Wildert ging het naar de Wildertse Duintjes om over de Nolsebaan en en het Hemelrijk over Nispen weer naar Roosendaal te rijden. Zij waren met 13 leden en hebben 62 km afgelegd.

Groep 3 is met John naar de koffie in Wildert gereden. Zij waren met 6 leden en hebben 43 km afgelegd. Leo kwam ook nog op visite.

Bij Huis ten Halve, weer open na hun vakantie, gaf Marcel Blommers nog een rondje voor zijn verjaardag. Hij werd door allen van harte toegezongen.

Groep 1 zaterdag 11 augustus

Groep 2 zaterdag 11 augustus

 

Groep 1 zondag 12 augustus

 

Groep 2 zondag 12 augustus

 

Zaterdag 18 augustus vertrokken 13 kerels en een vrouw met groep 1 voor de langste en een van de mooiste tochten (volgens de voorzitter een klassieker) nl. de Deltatocht. Deze tocht ging via de Deltawerken, Volkerakdam, Brouwersdam, de Stormvloedkering (Neeltje Jans) en de Zandkreekdam. Het zonnetje scheen uitbundig en er stond nog weinig wind. Na de Volkerakdam ging het via Den Bommel en Stad aan ’t Haringvliet naar Middelharnis. Bij de passage van Stad aan ’t Haringvliet brak er een spaak in het achterwiel van Giel. (dat rijmt...) Na wat gesleutel en goede raad kon Giel de rit vervolgen, alleen moesten kasseiwegen worden vermeden. Dat is niet zo moeilijk, want die vind je bijna niet op Goeree Overflakkee en in Zeeland. Na Middelharnis reden ze via slingerende dijken en polderwegen naar Stellendam; de wind was al aardig in kracht toegenomen dus de rust was zeer welkom.
      

                    koffie bij de Deltatoer                                                                                        plaspauze

Na de koffie reden ze naar Havenhoofd en Ouddorp door de duinen richting Brouwersdam. Op de dam stond veel wind, maar door de beschutting was het goed fietsen. Circus Rens was hier ook neergestreken en de kamelen en andere runderen liepen te grazen of lagen te rusten. Alleen Arnold heeft nog olifanten gezien en dat is vreemd want van de club heeft niemand deze dieren kunnen ontdekken. Na deze dam reden ze via Ellemeet, Noordgouwe en Haamstede naar de stormvloedkering. Wederom veel wind en weinig beschutting dus dat werd stoempen. Bij het binnenrijden van Noord-Beveland ging het beter: ze hadden de wind lekker in de rug en konden in een hoog tempo naar Wissenkerke en Kortgene naar het laatste Deltawerk van deze rit de Zandkreekdam. Maar eerst moest er nog een lekke band van Jan Mulders gerepareerd worden in Kortgene. Verder door Wilhelminadorp over het nieuwe fietspad onderaan de Kattendijksedijk en de Monnikendijk door het fruitcentrum van Zeeland. De appel- en perenbomen droegen veel fruit en het zag er dan ook heerlijk uit. Op naar Waarde, naar fietscafé ‘t Spulleke van Sandra en Frank. Op het terras was het goed vertoeven: de koffie, appeltaart en de andere consumpties smaakten prima en waren bovendien nog goedkoop ook. Na de rust ging het weer op huis aan, met de wind in de rug was het heerlijk fietsen.

Om ongeveer 17:10 uur en met 205 km op de teller arriveerden ze weer bij Huis ten Halve. Met dank aan Wim en Arnold die met daad en raad hun fietsmaten hielpen bij pech onderweg en Toine, Toon, Eric en John voor hun voorrijden.

 

                                        koffie bij De Hoop

De leden die het deze dag bij een wat kortere afstand wilden houden reden met Kees Ruyten naar St. Annaland, waar bij De Hoop koffie gedronken werd. De 22 leden reden onder over Nispen naar de Brembosch en door de Westelaarsestraat naar de Wouwse Tol, parallel langs de A58 en over het viaduct naar de Heide om via de Schansweg en het Laageinde de Randweg Oost over te steken. Over de Erasmusweg en de Polderweg reden ze naar de Glymesweg, om langs de Zeedijk naar Nieuw-Vossemeer te rijden. Daar werd de brug overgestoken en over de Hollaereweg St. Annaland opgezocht. Willy had zijn eigen route naar De Hoop genomen en arriveerde korte tijd later. Na de koffie reden ze onder Oud-Vossemeer terug naar Tholen. Daar kwam Kees niet uit zijn trapper toen hij een auto voorrang moest geven en daarbij kwam hij wat ongelukkig terecht. Met een soort van krampaanvallen moest hij op de terugweg naar Roosendaal regelmatig de pijn verbijten. De terugweg verliep vanaf Kijkuit exact zoals de heenweg.

Zondag 19 augustus reed Cees Mathijssen met 20 leden voor het eerst zijn zomerrit. Op kop werd hij geassisteerd door Toon, Alfons en Jörgen en eigenlijk waren vooraf maar twee dingen duidelijk: Jörgen en Ilse moesten in de buurt van Bosschenhoofd afgeleverd worden en de rit moest 60 km worden. Beide zaken lukten wonderwel. Over Steenpaal ging het na Horendonk over de Vaarstraat en door de Blikstraat naar Nieuwmoer. Vandaar ging het naar De Maatjes en vanaf daar werd er geïmproviseerd door degenen die op dat moment op kop reden. Vanaf Wernhout ging het naar Zundert om daar langs de Randweg naar Klein-Zundert te rijden. Over de Sprundelsebaan kwamen ze in Sprundel en door de Noorderstraat werd St. Willebrord doorkruist. Na Jörgen en Ilse uitgezwaaid te hebben bij Seppe reed de groep over de Langendijksestraat terug naar Huis ten Halve.

Groep 2 reed 10 man sterk met Tonnie naar Loenhout om daar koffie te drinken. Onderweg werd nog een stukje Regelmatigheid meegenomen, maar helaas voor de deelnemers bleek dat een stuk van vorig jaar te zijn. De route van komende week is en blijft nog even geheim!

Groep 3 was deze keer maar met zijn drieën en kon in De Wildert Leo verwelkomen.

 

Groep 1 zaterdag 18 augustus

Groep 2 zaterdag 18 augustus

 

Groep 1 zondag 19 augustus

 

 

Zaterdag 25 augustus vertrokken alleen Cees Mathijssen en Toon Antens voor de clubrit Oelegem. Peter vond het te slecht weer en besloot te wachten op groep 2 en hopelijk beter weer. Cees en Toon gingen vol goede moed van start, maar moesten tot en met Kalmthout in de stromende regen hun kilometers maken voordat het droog werd. Peter kon om half 9 weer terug naar huis, want er meldden zich geen deelnemers voor groep 2 aan de start. Er stond flink wat wind deze ochtend en Cees en Toon konden goed vaart maken, vooral langs het kanaal richting Oelegem. In Oelegem scheen zelfs de zon en kon Toon alle deelnemers trakteren op rijstwafels. Gelukkig was Cees de enige deelnemer, want Toon had er maar 2 bij zich. Ook wind tegen konden ze het tempo er goed inhouden en om half 1 waren ze al terug in Roosendaal.

Op zondag waren er in totaal 23 deelnemers. Eenlingen: Theo, Willy, Arnold v.d. Maat, Gerard, Pierre, Jan Mulders, Cees Mathijssen, Alfons en Wim Hoogendam. Tweelingen oftewel duo’s: John van Turnhout en Willem Edam, Henny Manniën en Robert Buyle, Kees Baaten en Frans van Geloven, Ad van Haperen en Toon Jansen, Kees Ruyten en Marcel Blommers, Ilse en Jörgen, John van Houten en Kees de Greef. 6 Leden hebben de controle van Jos Vos bij de Appelaarseweg gemist: Alfons, Jan Mulders, John en Willem, Ad en Toon. Het aantal gereden kilometers varieerde ook sterk, want er werd deze keer veel verkeerd gereden. Sommige leden kwamen met 50 km rond en anderen hadden 70 km op hun Strava staan toen ze bij Huis ten Halve terug waren. Genoeg stof om over na te praten dus.

Toon Feijns kwam nog op visite op de racefiets. Het ging Toon goed na zijn wervelbreuk. Ook Jacq. v.d. Heijden, Jan Boeren en Jacq. Embregts, Leo Notenboom en Cees van Sluijs kwamen nog even langs. Cees had heel wat gemist deze regelmatigheid.
De 1e regelmatigheid is in verband met de omleiding bij Schijf, die de uitslag sterk heeft beïnvloed, door het bestuur ongeldig verklaard. De Clubkampioen zal dus bepaald worden door de uitslag van de 2e Regelmatigheidsrit en het totaal te behalen opkomstpunten van 450.

 

 

Groep 1 zaterdag 25 augustus

Tweede Regelmatigheidsrit zondag 26 augustus