SEPTEMBER 2017

Zaterdag 2 september stond voor groep 1 de Vlierbeekriders Classic op het programma. De rit werd georganiseerd door Wielervereniging Vlierbeekriders uit de buurt van Leuven. Het prachtige landschap met lichte heuvels maakt dat we daar steeds met veel plezier terugkeren. Precies om half 7 vertrokken de leden met 3 auto's in Roosendaal en zowaar zonder verkeerd te rijden kwamen ze in Kessel-Lo aan. Na een kopje gratis koffie bij de start werd even de pelotonsstart afgewacht voordat ze voor de 125 km vertrokken. Vanuit Kessel-Lo (Leuven) voerden de routes  langs verkeersluwe en prachtige wegen door het mooie Hageland. Vlak na de start begon het met een korte beklimming van de Meiberg van 4%. Lekker om een beetje op te warmen, want het was bij de start maar iets boven 10 graden. Daarna bleef het mooi golvend met beklimmingen tot 5%. Onderweg werden aantrekkelijke plaatsen als Bierbeek en Hoegaarden gepasseerd. Er waren 2 bevoorradingposten onderweg met veel lekkers. Vlak voorde tweede bevoorrading zat nog een korte felle klim bij de Baaistraat. Daarna kwam het wat zwaardere werk: in de laatste 20 km zat er nog wat venijn in de staart, want zo vanaf Tielt-Winge tot in de omgeving van het kasteel van de Rode Ridder (Kasteeldomein Van Horst) kwamen er nog wat pittiger klimmen van rond de 10% voor de wielen. Bij terugkomst bleek het in Kessel-Lo nog even flink geregend te hebben, maar onze leden konden de hele rit genieten van heerlijk weer, met oplopende temperaturen tot tegen de 20 graden. Na aankomst konden de deelnemers nagenieten op een groot terras. Voor de eerste 500 aankomenden was er een gratis bier van de plaatselijke brouwer te proeven. En omdat dat nog niet op was, konden ook de AKN-ers er nog heerlijk van proeven. Daarna werd er gedoucht en om half vijf was iedereen weer terug in Roosendaal. Aan deze clubuitstap werd deelgenomen door Alfons Govers, Cees Mathijssen, Toon Jansen, Robert Buyle, Toine van Oers, Wieger Broodwinner, Theo Jukes en Jan Mulders.

Deze zaterdag had Wim Schot de thuisblijversrit onder zijn hoede genomen. Met in totaal 26 leden vertrokken ze via Tolberg naar Welberg. In Welberg viel het verschillende leden op dat de ouderlijke woning van Pierre van Hooijdonk goed onderhouden werd. Na de omgelegde A4 overgestoken te hebben ging het via de Koeveringsedijk, de Stoofstraat, Notendaal en een klein stukje Oude Heijdijk naar Heensche Molen. Hier verliet Jan Verbocht de groep om terug naar Roosendaal te rijden. Via de Philipsdam reden ze door naar Oude Tonge, waar koffie werd gedronken bij hotel-restaurant ”Lely”. Na de koffie reden ze via Achthuizen en de sluizen bij Willemstad terug Brabant in. Langs fort De Hel en Stadsedijk naar Oude Molen en door het dichtbeboomde fietspad langs De Kreeck naar Standdaarbuiten. Via Oudenbosch, Zegge en de Onyxdijk kwamen ze terug in Roosendaal. Bij goed weer, veel zon en bij terugkeer in Huis ten Halve nog 6 leden over werd deze dag toch 98 km afgelegd.

Het was nog fris bij de start van de Van Krimpen Toer op deze zondag 3 september. Jan Bakker en Tonnie Dekkers zouden deze rit voorrijden. Via Schijf werd er door allerlei binnendoorwegen naar St. Willebrord gereden. De A 58 werd hier overgestoken om weer mooi binnendoor naar Oudenbosch te rijden. Kort voor Oudenbosch reed Christ Couwenbergs lek. De voorste groep reed na overleg verder naar het bedrijf van onze sponsor. Marco en Dim stonden samen met de weduwe van Jan Dinkelaar de groep al op te wachten. Zij telde op dat moment 27 man niet wetende dat er nog een groep van 18 achterop kwam. Jac Embregts was ook nog gekomen voor de koffie. Het totaal aantal leden (Met Dim en Marco meegeteld) kwam hiermee op 48. De ontvangst was met koffie en gebak weer zeer hartelijk. Nadat Wim de directie Van Krimpen bedankt had voor de gastvrije ontvangst en het 2e bakkie opgedronken werd, kon de terugweg via een toeristische route door Oudenbosch afgelegd worden. Cees Mathijssen reed bij binnenkomst in Roosendaal nog lek. Omdat hij kort bij huis was hoefde de groep niet te wachten.
Leo en Jan Broeren reden deze morgen hun eigen rondje wat het totaal aantal op 50 leden bracht. Er werd deze morgen zo'n 55 km afgelegd.

Groep 1 zaterdag

 

Thuisblijversrit zaterdag

 

Groep 1-2 zondag

 

 

Zaterdag 9 september had het de nacht ervoor flink geregend. Toen toerleider Cees aan de start stond om 07.50 uur stond hij dan ook alleen. Even later meldde Arnold zich; hij had op de buienradar gekeken en gezien dat het droog zou worden. Ook Henk kwam nog aan de start, maar daar bleef het ook bij. Dus met 3 man ging het eerst naar Nispen om via de Kalmthoutse Heide naar Nieuwmoer te rijden. Onderweg bij de waterzuivering werd er even gestopt om de regenjasjes uit te doen. Via Achtmaal werd er binnendoor achter Hoogstraten naar het kanaal gereden. De zon kwam er zelfs ook nog bij. Na 58 km werd er koffie gedronken bij het voor de meeste AKN-ers bekende adres in St. Jozef. De terugweg ging door St. Lenaarts, Loenhout en weer Achtmaal naar Jagersrust. Er werd deze dag toch nog 100 km gereden. De fietsen waren wel vuil van het natte wegdek maar het bleef wel droog. Toerleider Cees was net thuis toen een hoosbui over Roosendaal trok... Ach je moet ook wel eens geluk hebben!

Groep 2 was nog 3 man kleiner dan groep 1....

Zondag moest groep 1 extra vroeg uit bed, want de vertrektijd voor Audax bij de Javado was op 8:00 uur gezet. Zodoende werd er door 14 leden al om kwart over 7 vertrokken bij Huis ten Halve. Alfons kwam op eigen houtje direct naar Essen toe. Het vertreksignaal viel precies samen met het luiden van de klok, dus dat moest wel een goed teken zijn: de overwinning was al zo goed als binnen. Op kop werd door 6 man gerouleerd, waarbij het tempo en de afstand nauwkeurig in de gaten gehouden werden door Henk en Toon. Net buiten Essen werd er toch nog even verkeerd gereden, ondanks dat de rit al verkend was twee weken eerder. De laagstaande zon waar ze precies tegenin keken, kon echter als excuus gelden voor Cees. Het zorgde er wel voor dat de groep vanaf dat moment op scherp stond en er verder niet meer verkeerd gereden werd. Opvallend was wel dat er nu bijna niemand wilde stoppen voor een plaspauze; alleen Theo en Alfons planden er zelf een in. Voor de rest is zo'n traditionele plaspauze bij onze ritten dus eigenlijk helemaal niet nodig... In Achtmaal moest er even omgereden worden voor de rommelmarkt. In haar wijsheid had de organisatie bedacht dat dit voor iedereen gold, dus dat ze daar geen rekening mee hoefde te houden bij het berekenen van de einduitslag. Dit pakte echter extra nadelig uit naargelang het opgegeven gemiddelde lager lag, oftewel Audax werd hierdoor gedupeerd. Gelukkig waren er genoeg boterhammen met mosterd, was de Leffe, Westmalle, Kriek en cola erg goedkoop en wist iedereen in zijn achterhoofd toch al wel dat we niet zouden winnen! Dat gold ook voor de loterij. De winst ging uiteindelijk naar De Driesprong uit Rucphen en Audax eindigde op een verdienstelijke negende plaats.

Groep 2 is met in totaal 20 leden onder leiding van Tonnie Dekkers naar Putte gereden om een bakje koffie bij café Grenszicht te drinken. Bij terugkeer hadden ze 55 km afgelegd. Onderweg waren er nog wel twee lekke banden voor de man met het beste materiaal van de vereniging (naar eigen zeggen).

Groep 1 zaterdag

 

 

 

 

Groep 1 zondag

 

Groep 2 zondag

 

Zaterdag 16 september vertrok groep 1 om 8 uur voor de Bruggentocht. Er werd eerst door de wijk Kortendijk gereden. Door Zegge en Oudenbosch reden ze over de Lamgatsebrug naar Zevenbergen. Deze keer werd er om Zevenbergen heen gereden. Ook werd er niet door Moerdijk heen gereden maar rechts voor het dorp langs. Na de Moerdijkbrug en de Kiltunnel was 's-Gravendeel het volgende dorp wat aangedaan werd. Via Puttershoek en Maasdam kwamen ze bij de rust bij de kapper in Strijen. Heel de weg van 65 km reden toerleider Cees en Jacques van Benthem op kop. Droog was het nooit, maar hard regenen deed het ook niet. De 6 man die aan tafel koffie dronken hadden de niet piepjonge gemiddelde leeftijd van 73,9 jaar. Na de pauze nam Theo de kop over van Jacques. Het was ondertussen droog geworden. Langs verschillende polderwegjes werd er net voor Numansdorp naar de Haringvlietbruggen gereden. Kort voor Numansdorp reed Arnold nog lek, maar met de hulp van Wim Mouws was de binnenband weer snel vervangen. In Dinteloord nam nestor Thijs afscheid van de groep om naar de Welberg te rijden. Via de weer werkende suikerfabriek van Stampersgat en het Gastels Veer werd via de Tolberg de 115 km vol gemaakt.

Groep 2 vertrok om half negen met 2 Vossen 2 Jossen, Willy en Christ, maar telde toch maar 5 leden; ra ra hoe kan dat??? Over Steenpaal, Horendonk en Nieuwmoer reden ze door de Maatjes richting Loenhout. Over de Maxburgdreef en de Oekelsebaan reden over Stuivezand en de Oekslebaan naar de Zundertseweg. Koffie dronken ze bij de Menmoerhoeve onder Etten-Leur. Over Schijf reden ze daarna weer terug naar Roosendaal. Brigitte en Jos Dierks reden de gehele 63 km op kop. Zij hadden meer geluk dan groep 1, want zij reden wel de hele rit droog!

Zondag 17 september reed groep 1 met Alfons de clubrit naar Kapellen. De thermometer wees slechts 7 graden aan en Arnold was dan ook de enige in korte broek. Alfons vertrok met 3 man en kwam aan met 17. Bij de start waren alleen Cees en Eric attent en ondanks dat er erg langzaam gereden werd door ons drietal kwam de rest maar langzaam dichterbij. Reden voor Alfons om een plaagstootje uit te delen en lekker even gas te geven. De groep was meteen wakker! Vanwege het slechte weer had Alfons niet kunnen verkennen op woensdag, viel ook donderdag uit, op vrijdag moest hij werken en zaterdag moest hij de verjaardagsvisite ontvangen. Zodoende werd de verkenning deze dag gereden. Voorop hielpen Ilse, Cees en Eric op kop. Op de Schouwenbaan reed Cees Mathijssen lek op een steentje en nadat de lekke band gewisseld was kreeg hij voor € 1,25 aan compressie van Ala. Dat bleek toch wat weinig, zodat in Huijbergen nog voor € 0,75 extra toegevoegd werd. Bij the Kettle in Ossendrecht gingen ze linksaf naar Zandvliet en door Berendrecht naar Stabroek. Ondertussen warmde het zonnetje alles lekker op en liep de temperatuur op naar uiteindelijk zo'n 17 graden. Langs de Kleine Molenweg werd de richting van de Waterstraat opgezocht, waarna ze richting Kapellen gingen. Daar werden nog wat leuke vrijstaande woningen gepasseerd voordat ze bij het spoor weer terug richting Kalmthout gingen. Op de Heidestraat Noord reed Arnold net als de dag ervoor weer lek, zodat er geen extra plaspauze ingepland hoefde te worden. Over de Beauvoislaan en de Molenbaan ging het daarna naar het Beekdal. Terug in Kalmthout reden ze naar de molen van de Wildert en na de Mertensdreef weer terug naar de Vissenheuvel. Al had Alfons niet kunnen verkennen, hij had toch borden met daarop "Manifestatie" op de cruciale punten laten plaatsen en tevens geregeld dat bij wijze van uitzondering deze dag het eenrichtingsverkeer op de Vissenheuvel niet gold voor fietsers. Op het fietspad richting Huis ten Halve had hij ook nog geregeld dat tegemoetkomende tractoren met volle maďskarren de groep de gelegenheid zouden geven om over het parallelfietspad te kunnen rijden. Kortom de organisatie was perfect en zelfs Ala was achteraf weer tevreden. Maar misschien had dat ook te maken met het rondje, waarmee Alfons zijn 62ste verjaardag met de club vierde?

Groep 2 reed met Tonnie met 8 man naar Non Plus Ultra. Zij reden een van de Regelmatigheidsritten uit voorgaande jaren. Of was het misschien toch stiekem al het parcours voor de Tweede Regelmatigheidsrit van komende zondag dat verkend werd?

Groep 3 ging met 6 man naar De Wildert op de koffie. Toen zij terugkwamen was er tegenover Huis ten Halve al geen maďsstengeltje meer te zien...

* De volledige uitslag van de Javadorit van vorige week vindt u hier.

Groep 1 zaterdag

 

Groep 2 zaterdag

 

Groep 1 zondag

 

 

 

 

Zaterdag 23 september werd er onder mistige en koude omstandigheden gestart voor de clubrit St. Philipsland. Toerleider Jacques had zijn medekoprijders al uitgezocht. Het waren jonge gasten die in topconditie zijn. Via Nispen en de Brembos werd er teruggedraaid naar Wouw. Eerst richting Kruisland om via het Gastels Veer over de Zuiddijk naar Steenbergen te rijden. Ondertussen was de zon al uitbundig gaan schijnen. Er werd door de Haven van Steenbergen naar de Heen gereden. Via mooie polderwegen en soms binnen- dan weer buitendijks was er na 67 km de koffiestop. Deze keer stond uitbaatster Carola van de Wimpel in Philipsland de groep al op te wachten.Gezongen werd er tijdens de koffiestop ook nog: Peter Schoonen was de afgelopen week weer een jaartje ouder geworden. De 15 man vertrokken langs weer mooie wegen om bij Tholen uit te komen. Via De Heide en het fietspad langs de Kragge, werd er bij de Wouwse tol over het fietspad naar de Wouwse Plantage gereden. Via Nispen werden de 110 km vol gemaakt. Het was een mooie rit met prachtig weer. Volgens de gegevens van de toerleider werd er nooit boven de 28 km p/u gereden.

Ook groep 2 reed met 15 leden hun ritje. Zij reden naar de Lange Schouw en zo naar Achtmaal. Onder Achtmaal door reden ze over Groenestraat en de Lentsebaan naar Wernhout. De mereltjesstraat, Maalbergenstraat en Maxburgdreef voerden de groep richting E19.  Bij de Mosten werd die overgestoken naar Meersel Dreef. Daar werd genoten van de koffie en zongen ze ook een jarige toe: Tonnie Dekkers was deze week ook weer een jaartje ouder geworden. Na de rust werd bij de Galderse Meren de E19 terug overgestoken. Daarna werd de Tiggeltsebergsestraat opgezocht. Over het Schuitvaartjaagpad, de Klappenberg en de Muizenstraat reden ze onder Sprundel door naar Schijf. Via de Ellewaardweg en Scham ging het tenslotte over Horendonk weer terug naar Roosendaal.

Zondag 24 september werd de Tweede Regelmatigheidsrit gereden en dat werd behoorlijk serieus genomen. Ilse had zelfs haar Tackx van thuis meegenomen om binnen bij Huis ten Halve alvast warm te kunnen rijden. Ook deze keer werd er weer individueel of in tweetallen gereden. In totaal reden 31 leden deze rit die meetelt voor het clubkampioenschap. Tonnie Dekkers had weer een bijzondere rit in de aanbieding, daarbij geassisteerd door Henk. Alhoewel het hier en daar nog wat mistig was, liep de temperatuur al snel op van 9 naar 19 graden. Dat omschrijvingen ook te duidelijk kunnen zijn bleek bij de Vagevuurstraat, waar de toevoeging "wordt klinkerweg" voor onbedoelde verwarring zorgde en diverse deelnemers in de bocht rechtdoor de klinkerweg in reden, die echter uitkwam op een zandpad. Bij het Laarpark in Klein-Zundert had Tonnie ook nog een verborgen onverhard paadje gevonden dat uitkwam op de Rustenburgstraat. Gewoon een kwestie van goed lezen en vertrouwen op de beschrijving dus. Na afloop kon er nog heerlijk nagenoten worden van deze leuke 61 km lange activiteit...

* De volledige uitslag van de eerste Regelmatigheidsrit vindt u hier.

Groep 1 zaterdag

 

Groep 2 zaterdag

 

Regelmatigheidsrit zondag

 

 

 

 

Zaterdag 30 september vertrokken 17 fietsers van groep 1 voor de Sluitingsrit. Het was prima fietsweer, een beetje fris maar droog en er stond weinig of geen wind. Zoals Wim Hoogendam al vermoedde ging de rit naar Zeeland. Er werd gereden via de Heimolen, achterlangs de Mattemburg naar de Zeeuwse rijksweg waar Alfons bij de Oesterdam aansloot. De weg werd gevolgd tot Krabbendijke om via de Oosterschelde naar Yerseke te rijden. In Yerseke reden ze langs de haven waar de Mosselvloot lag te rusten om zondagavond of maandagmorgenvroeg weer te vertrekken naar de Wadden of andere mosselpercelen in de Oosterschelde. Van Yerseke reden ze buitendijks naar het havenhoofd van het kanaal door Zuid-Beveland. Hier vielen de eerste spetters en dat duidde op niet veel goeds. Onder de Postwegbrug werden dan ook de regenjassen aangetrokken en reden ze door naar Waarde.
Bij" 't Spulleke", Alfons was al naar huis gereden, stonden Frank en Sandra te wachten bij de mendeuren van de dorsvloer in hun tot fietscafé verbouwde boerderijtje. De koffie en thee smaakten prima, bovendien nog goedkoop ook. Na de rust verder op huis aan, de regen leek iets minder te worden en ze dachten nog dat het droog ging worden. Helaas het was niet zo. Bij Rilland de eerste lekke band. Onze raadgever, bij hulp van een lekke band, Arnold was de klos en met heel wat hulp van Wim en anderen konden ze snel weer doorfietsen. Via Woensdrecht en Huijbergen reden ze verder. Bij "Café Trapke op" was het weer raak. Dit keer Pierre Lasaroms. De regen hield niet op, het ging harder regenen maar ze konden weer verder naar Nispen. Daar ging het weer mis, deze keer was onze monteur van dienst Wim het slachtoffer. Hij was het nog niet verleerd om met blote handen zonder bandafnemers te werken. Na deze klus gingen ze weer verder zonder pechgevallen, maar wel zeiknat. Jammer van de mooie rit.

Een plaspauze kun je mooi combineren met vogels kijken...

Groep 2 reed 9 man sterk naar Non Plus Ultra in Woensdrecht om daar koffie te drinken. Daar reden ze onder leiding van Kees bepaald niet rechtstreeks naar toe: door de Tolberg werd de Rietgoorsestraat opgezocht, waarna ze via de Bergsebaan, Julianastraat, Mariabaan en de Wouwse Plantage naar camping Zoomland reden. Over het mooie fietspad reden ze naar de A58 en langs de Stay Okay naar de Moerkantsebaan om achter het vliegveld langs naar Huijbergen en over de Kooiweg naar Hoogerheide te rijden. Na dik een half uur koffie was het weer tijd om op Roosendaal aan te rijden. Ondertussen was het ook in Woensdrecht gaan regenen. Dat werd dus de kortste weg naar Roosendaal! Over Heimolen reden ze weer naar camping Zoomland, om nu over de Wouwse Hil en de Bergsebaan naar Nispen en Roosendaal terug te rijden. Ze reden 55 km.

Groep 1 zaterdag

 

Groep 2 zaterdag