november 2016

Zaterdag 5 november was het weer 's ochtends alleraardigst en kwamen 18 leden zich melden voor de ingelaste rit van groep 1-2; de eerste activiteit in het nieuwe winterseizoen. Ze reden naar Neefs in Zundert, om daar te genieten van een lekker bakje koffie. 6 Leden die 's middags de veldrit mee uit gingen pijlen lieten de koffie voor wat die was en reden alvast door naar Roosendaal.

's Middags konden de uitpijlers van de veldrit daarna redelijk droog hun pijlen ophangen.

groep 1-2

Zondag 6 november was het "een ander paar mouwen", zoals ze dat dan wel eens zeggen: In de nacht van zaterdag op zondag had het al regelmatig geregend, met af en toe een harde bui tussendoor. Op zondagochtend was om 7 uur al duidelijk dat het in de loop van de dag niet echt zou verbeteren en dat we de eer zouden hebben om de eerste echte moddercross van dit winterseizoen te mogen organiseren.

Maar liefst 547 crossers zagen er de lol en / of de uitdaging wel van in en kwamen naar Huis ten Halve. Zo rond half 12 was het een half uurtje redelijk droog, maar verder werd de regen afgewisseld door stortregen. Het beschermende vloertje dat jaarlijks door de familie Buijk gelegd wordt bij Huis ten Halve deed deze keer dan ook prima dienst!

Om een uur waren alle deelnemers weer binnen. Drie deelnemers werden met materiaalpech in het bos opgepikt door Tonnie Dekkers die ze met de bus van TD Kozijnen weer netjes terug bij de finish afleverde. Bij het opruimen van alle aangebrachte pijlen werd ook nog enkele bijna verdwaalde MTB-ers de weg gewezen door Henk en Cees: er zijn toch altijd weer mensen die het leuk vinden om pijlen weg te halen. Misschien omdat deze mooie nieuwe, door motorrevisiebedrijf AVT (A. Van Tilburg) gesponsorde pijlen nu al een collectors item zijn? Ook al werd de hele tijd in alle zones daarop gecontroleerd, het blijkt toch niet te voorkomen dat er achter je rug om pijlen verdwijnen.

Al kwamen alle deelnemers onder de modder aan bij de finish, toch was iedereen erg positief over deze rit. De lekkere warme erwtensoep was ook aan iedereen goed besteed.

De eerste deelnemers meldden zich al ruim voor 8 uur

 

Audax Klub Nederland bedankt haar sponsors TD kozijnen, AVT Motorenrevisie, Huis ten Halve  en Van Krimpen B.V. voor hun bijdrage aan het welslagen van deze veldrit.  Daarnaast ook natuurlijk de fam. Van Loenen voor hun medewerking om een van hun loodsen in te richten als verzorgingsplaats voor onze rustpauze, waardoor onze medewerkers op een beschutte plaats de deelnemers van een drankje en banaan/krentenbol konden voorzien.

Ook bedanken we u voor uw deelname en zien u graag terug bij onze volgende veldtocht op zondag 5 november 2017 of bij een van onze andere zomer- of winteractiviteiten.

 

De volgende fotoalbums van deze dag kunt u op onze website bekijken:

 

Zaterdag 12 november stond er om 10 uur een grote groep klaar om een mooi ritje op de weg te rijden. Ook waren Brigitte en Mateo nog op de mtb gekomen. Na wat getwijfel, omdat zij de enige twee waren, besloten ze alsnog met de weggroep mee te rijden. Die waren echter al zo ver vooruit dat ze met zijn tweeŽn het gat niet meer dicht kregen, waarop ze alsnog besloten samen het bos in te gaan. De overige 28 reden richting de Maatjes. Ook Christ Couwenbergs was zo kort na zijn operatie al weer van de partij, maar dat bleek een beetje te hoog gegrepen. Onder begeleiding van verscheidene AKN-ers werd hij vanaf de Maatjes weer terug op sleeptouw genomen naar Roosendaal. Groep 2 werd 7 man sterk keurig in Achtmaal afgeleverd voor een bakje koffie bij de Toekomst, waarna de rest doorreed naar Zundert en over Schijf weer terug kwam naar Roosendaal. Zij reden in totaal 57 km.
(De ritten op zaterdag zijn altijd tussen de 50 en 60 km)

groep 1-2

 

Zondag 13 november vertrok groep 1 10 man sterk voor een rondje Putte. Toine en Theo deden de kop. Net voor Hoek reed Hans lek, maar verder liep het gesmeerd. Behalve wat opspattende nattigheid en hier en daar een fietspad dat niet te zien was door het dikke bladerdek, was het een rustig ritje van 47 km lang.

Groep 2 en 3 reden samen met zijn veertienen naar de Wildert. Daar werd John door Cees Mathijssen verrast met een nieuw kaartspel. Cees had John de dagen ervoor al lekker gemaakt met de mededeling dat hij een kaartspel had met een joker die bijna 70 jaar oud was... Daarvan was geen woord gelogen, want de joker was zwager Cees, die afgelopen maandag 67 jaar was geworden! Dat werd bij Huis ten Halve natuurlijk nog even gevierd met een serenade voor de jarige, die hij dankbaar in ontvangst nam.

Toine Martens, Peter Schoonen, Gerard Loontjens en Kees de Greef reden mee met de veldrit in Ossendrecht, maar Kees verloor in een afdaling de controle over zijn stuur en klapte op een boom. Door Toine en Peter werd hij met de auto naar zijn werkgever (het Bravis-ziekenhuis) gereden, waar een sleutelbreuk werd geconstateerd. Dat wordt dus een week of zes geen cross voor Kees. Sterkte Kees!

groep 1

 

 

Zaterdag 19 november vertrok groep 2 als eerste deze morgen, maar omdat groep 1 niet veel later vertrok waren beide groepen gelijktijdig in Nispen. In totaal waren ze met 30 man. De leden waren wel mooi verdeeld, want zowel groep 1 als 2 telde deze morgen 15 leden. In Nispen scheidden hun wegen zich weer: Groep 2 reed door het Everlandwegje en groep 1 koos ervoor om langs de Brembos te rijden.

Groep 1 reed via de Brembos naar Wouw en bij de Haselaar rechtsaf naar De Maai. Ook de Boomdijk werd nog een stukje gefietst en via Moerstraten ging het over de fietsbrug naar het terrein van Vrederust. Hier hebben de zwagers Cees nogal eens moeite om de juiste weg te vinden. Deze keer ging het bijna helemaal goed alleen; bij de laatste rotonde was er nog even twijfel. Ook deze groep reed nog langs de Heide en Klavervelden en via het fietspad achterlangs het vliegveld kwamen ze uit bij Trapke Op. Het ergste leed was hier wel geleden, want met de wind in de rug was het een makkie terug naar Roosendaal. Zij reden ongeveer net zo veel kilometers als groep 2.

Groep 2 reed achter de Wouwse Tol door naar Klavervelden. Via de Duintjes reden zij naar de koffiestop bij Non Plus Ultra. Deze bleek echter gesloten, maar toerleider Tonnie sprak even met Kees, de eigenaar, en de koffie was geregeld... Na de koffie sloot Alfons nog als 16de aan vanaf de kerk in Hoogerheide tot Ossendrecht. Via Huijbergen en weer Nispen maakten ze de 54 km vol.

Er reden ook nog 2 man en 1 vrouw in het bos. Zij waren graag met een wat grotere groep vertrokken maar Gerard Loontjens (die altijd beweert "slecht weer bestaat niet") vertrouwde het bos na de regen van de afgelopen week niet zo, en koos ervoor om toch maar op de verharde weg te blijven.

Arnold wilde na afloop nog zingen voor de 60-jarige Jan (want de weersvoorspelling voor zondag beloofde niet veel goeds). De vraag is nu: was Arnold bang dat er op zondag maar een klein koor zou zijn of dat hij een borrel zou missen???

groep 1

groep 2

 

Zondag 20 november waaide het een beetje (!), maar het was wel droog deze morgen. Alleen groep 3 ging maar van start. Met de wind tegen moest er door de 10 fietsers toch naar de Wildert gereden worden voor de koffiestop. Via Nispen werd het bos opgezocht langs het college van Essen en zo werd na 20 km de koffiestop bereikt. Het was wel uitzonderlijk voor groep 3 dat de gemiddelde leeftijd maar 59,9 was... Via de kortste weg werd met de wind in de rug terug gereden naar Roosendaal. Er waren leden die beweerden dat zij op de terugweg van 11 km maar 2 pedaalomwentelingen gemaakt hadden!
Binnen bij Huis ten Halve zaten al 5 leden,waaronder Leo en Jos, op de terugkomst van jarige Jan te wachten. Met Leo en Jos aanwezig ging de gemiddelde leeftijd meteen wel een stuk de hoogte in.
Na de koffie met appeltaart werden eerst de kelen extra gesmeerd om daarna de 60-jarige Jan toe te zingen.

groep 3

 

 

Zaterdag 26 november was het koud bij de start van de ritten; JŲrgen en Ilse vonden het zelfs te glad en kozen voor een frisse wandeling.

5 leden reden een rondje van 30 km door het bos.

Groep 1 vertrok met 17 man langs Jagersrust naar Schijf, Achtmaal, Wernhout en Zundert. Het weer was ondertussen goed te noemen: weinig wind en met de zon erbij was het best te doen. Via Schijf werden er deze morgen 51 km gereden.

Groep 2 reed deze morgen met 8 man. Zij dronken koffie in Zundert en reden deze morgen maar liefst 61 km.

groep 1

groep 2

 

Zondag 27 november was het iets warmer weer. De misverstanden waren groot deze morgen: Cees van Sluijs was vertrokken voor groep1, maar hij kreeg maar 2 man mee in zijn wiel.

Groep 3 vertrok met John richting de Passenberg en Nispen. Ook Cees van Sluijs vertrok iets later in dezelfde richting dan John. Hij heeft nog geroepen dat groep 1 vertrekt, want Cees had als voorrijder groep 1. Enkel Cees Baaten en Henk Verschuren volgden Cees.

De laatste groep stond nog te wachten en vertrok met Cees Mathijssen en Jacques van der Heijden richting Roosendaal. Theoretisch was dit dan groep 2. Zij reden de andere kant uit richting Tolberg. Deze groep was met 17 man. Via de Tolberg ging het langs de Jan Vermeerlaan Roosendaal uit. Voordat zij hier echter waren moest er al 2 keer gestopt worden voor een los spatbordje van Christ Couwenbergs. Langs de Vliet kwamen ze door de polder weer ergens bij de Welberg uit. Bij De Heide werd het nieuw stukje fietspad gereden langs de Kragge; dit komt uit bij het viaduct naar het crematorium bij Bergen op Zoom. Achter de Wouwse Tol door ging het naar Nispen om met 51 km op de teller weer aan te komen.

Cees van Sluijs besloot alsnog bij de groep 3 van John aan te sluiten om koffie in de Wildert te gaan drinken. Zij waren met 9 personen. In de Wildert zaten Leo en Rini van der Westen al aan de koffie. Ieder van hen was afzonderlijk naar de Wildert gereden. Rini wilde voor het eerst proberen hoe zijn conditie was na zijn heroperatie. Na de koffie reden ze rechtstreeks terug naar Roosendaal voor de erwtensoep die daar gereed zou staan. In totaal werd 33 km afgelegd. Groep 2 kwam iets later binnen.

Jan Mulders gaf nog een rondje voor zijn 67e verjaardag, die precies vandaag op 27 november jarig was.
Verder kwam de ongelukkige Kees de Greef ook nog even binnen. Matthieu Sebregts was er ook nog na zijn heupoperatie.

groep 2

groep 3