MEI 2017

Zaterdag 6 mei vertrok groep 1 met 20 leden richting Zeeland voor hun Oost- en Westerscheldetocht. Met de voorrijders Toine, Jan, Eric, Ad, Wim , Chris en later Rini reden ze met de wind in de rug over de Zeeuwse wegen. Vanaf het strand van Krabbendijke werd er buitendijks gereden tot Oostdijk en ging het verder via Yerseke waarbij Chris een familielid zag lopen en begroette. Na Yerseke gingen ze naar Wemeldinge over de dijk tot Kattendijke en daarna via het fietspad naar het Goese Sas en deels buiten-/ binnendijks naar het Katse Veer. Dan kan het wel eens gebeuren dat je voor een hek komt te staan als de weg afgesloten is voor alle verkeer, maar dan loop je daar gewoon even over de dijk omheen. Bij Katse Veer verlieten ze de Oosterschelde en reden zuidwaarts naar de koffiestop. Deze was in Nisse waar ze hartelijk werden ontvangen door de dames van 't Durpsuus. Hier werd een heerlijk kop koffie of thee geserveerd met wat kwinkslagen wederzijds. Aan het einde van de pauze vroegen de dames of er een foto gemaakt mocht worden die zou worden geplaatst op Facebook. Wij als AKN-ers wilden wel meedoen met de promotie van 't Durpsuus en zo geschiedde. Ze vervolgden daarna hun rit over de Brilletjesdijk naar Kwadendamme en Baarland. Bij "De Landing" werd er weer buitendijks gereden en dat werd stoempen met een oostenwind pal op kop tot aan Hoedekenskerke. Hier reden ze verder binnendijks via Hansweert, Waarde en Rilland naar Woensdrecht. Bij Rilland reed Jacq van Benthem lek, zowel de binnenband als de buitenband hadden de steentjes op de weg niet kunnen weerstaan. Maar zoals altijd was 1e monteur Wim weer paraat en loste het probleem met een reserve buitenband uit zijn eigen rugzak op en kon ook Jacq de rit weer vervolgen. Voor Mathieu ging het allemaal wat moeizaam deze dag en samen met Frans Timmers reed hij in zijn eigen tempo naar Roosendaal. Peter Schoonen zat ook al ruim aan zijn kilometers en nam de kortste weg naar huis. Na Woensdrecht reden ze via Huijbergen, Wouwse Plantage en Nispen weer op huis aan. Bij Huis ten Halve hadden ze toch 158 km gereden, een Theo'tje dus.
 

Om half 9 stonden 19 leden gereed om met Tonnie Dekkers een rit van ca 80 km te rijden. Het was bewolkt en nog slechts 8 graden. Ze vertrokken via Nispen en het Everlandwegje naar Tolberg en langs de Tolbergvijver via de Boterstraat naar de Akkerstraat om verder via de Vroenhoutseweg naar Kruisland te rijden. In Kruisland ging het door naar Steenbergen en voor Steenbergen linksaf via het Welbergswegje naar de Boomdijk. Leguit lieten ze rechts liggen. Via een klein stukje van de Moerstraatseweg (de weg van Wouw naar Moerstraten) reden ze naar het Laag. Dan via het viaduct Schansbaan naar Vrederust om koffie te drinken voor een euro per kopje koffie. Het was wel zaak op te passen tijdens de koffie, want je stoel wordt bewust ingenomen door de vaste bewoners die daarbij een brede lach op hun gezicht niet kunnen onderdrukken. Na de koffie reden ze via de Bemmelerberg naar Stayokay aan de Boslustweg. Hier reed Christ Couwenbergs op een steentje dat midden op de weg lag, met een lekke band als gevolg. Er waren slimme leden die iets verderop gebruik maakte van het zonnetje dat ondertussen door het wolkendek was verschenen. Het is heerlijk relaxen op een cai-kastje. (zie foto). Christ kon zijn band verwisselen in de schaduw, en met zijn door iedereen altijd gebruikte Zefal fietspomp weer oppompen. Na deze reparatie reden ze langs de Heimolen en de Antwerpsestraatweg naar Hoogerheide. Hier kom je soms bolle opgeblazen chauffeurs met open dak van zijn Audi cabriolet tegen, die altijd misplaatste opmerkingen moeten maken als zij een groep fietsers tegen komen. Ikke Ikke....! Via Huijbergen en Nispen ging het tenslotte terug naar Huis ten Halve. In totaal werd 77 km afgelegd. ("Nee Jörgen we gaan meteen door..."  "Of oké eentje dan..." "Vanavond (zaterdag 6 mei) hebben we een feestje..." "Iedereen die dit leest is voor deze avond uitgenodigd...!?")
 

Groep 1 reed zondag 7 mei de Krik Kraktoer van Toon Jansen. Ze waren met 20 man. Na het mooie warme weer van de dag ervoor was het nu bewolkt en woei er een koude noordenwind. Er waren dan ook maar 4 leden die in korte broek meereden. Toon reed deze keer tegengesteld aan vorige jaren. Mooi slingerend ging het over Hoek naar Huijbergen en zo door naar Hoogerheide. Via de Sportlaan en de Putseweg staken ze binnendoor naar de Ossendrechtseweg, waarna ze over Calfven naar Ossendrecht reden. De polder werd doorkruist en langs Völckerdorp werd het Schelde-Rijnkanaal opgezocht, dat aan de oostkant werd gevolgd tot Bergen op Zoom. Na het industriegebied ging het naar de molen bij Halsteren en door de Zandstraat naar de Melanen. Een weg die we normaal nooit nemen en veel leden dachten dan ook dat Toon zich vergiste. Langs Fort de Roovere reden ze daarna over de Schansweg naar Heerle en over de Westelaarsestraat en de Bergsebaan naar Nispen en Huis ten Halve. Alfons reed in de laatste meters nog lek, maar merkte dat pas toen hij na de thee naar huis wilde fietsen. Een twijfelgevalletje dus...
Groep 2 is met Tonnie  6 mans sterk in Loenhout bij café De Zwaluw koffie gaan drinken. Ze hebben 53 km afgelegd.
Groep 3 is met John met 7 personen naar de Wildert gereden en heeft daar koffie gedronken. Totaal hebben ze 41 km afgelegd.

Groep 1 zaterdag

 

Groep 2 zaterdag

 

 

Groep 1 zondag

 

Ja, als er dan toch gewacht moet worden in het zonnetje
terwijl er een lekke band wordt vervangen
dan kun je er net zo goed even bij gaan zitten...

 

Zaterdag 13 mei waren er nogal wat leden die de Koos Moerenhout wilden rijden. Vandaar dat er een thuisblijversrit op het programma stond. Met Toon v.d. Broek, Hennie, Kees Ruyten en Frans Landsbergen op kop vertrok de groep 15 man sterk in zuidwestelijke richting. Door de Nigtestraat reden ze naar de Ouwerveldenweg en door Hoek over de Kalmthoutse Heide naar Kalmthout. In het peloton werd gegokt op een koffiestop in Stabroek, maar via Kijkuit en de Foxemaatstraat werd er ineens in oostelijke richting gereden. Na een klein stukje richting Brasschaat reden ze bij de rotonde linksaf de Kruisstraat op. Daar wipten enkele mensen van het verhoogde fietspad op de weg, maar bij Henk ging het mis toen zijn achterwiel op een rand wegsprong. Henk viel, maar gelukkig met alleen een geschaafde knie en elleboog als letsel. Na de Noordheuvel en het Akkerveken werd de Bredabaan overgestoken en Wuustwezel rechts gelaten. Via de Noordwateringsweg werd de Mereltjesstraat opgezocht, waar ze weer een beetje op bekender terrein kwamen. Het werd daar ook wat drukker met tegenliggers, want Dwars door de Kempen van TC Schoten reed daar ook. In Zundert werd koffie gedronken bij Neefs. Terwijl er voor in het café rustig doorgerikt werd genoten de AKN-ers van twee bakjes koffie voor € 1,70. Nadat Alfons zijn schoenplaatje vastgemaakt had kon aan de terugweg begonnen worden. Vooraf was al afgesproken om 80 in plaats van 100 km te rijden, dus via Klein-Zundert ging het over de lange Ettensebaan om langs de Heikant en over Schijf weer terug in Roosendaal aan te komen.

De liefhebbers voor de KMC verzamelden om 07.00 uur bij de Tolbergvijver en reden van daaruit samen naar Steenbergen. Om 07.45 uur was iedereen op de markt in steenbergen en kon er gestart worden voor de 200 km rit. Kort voor de Philipsdam reed Jörgen lek, waarop Theo deed besloot om door te rijden, want omdat hij vroeg thuis moest zijn zou hij de 125 km rijden. De overige 17 reden door naar de 2e rust waar Ilse er achter kwam dat zij ook een lekke band had. Om 12.00 uur was 105 km afgelegd bij deze koffiestop bij hotel De Kroon in Wissenkerke. Om 12.30 uur werd er weer vertrokken. Net na de start kregen de deelnemers een korte, maar zeer hevige bui te verwerken. De 3e bevoorrading werd overgeslagen. Boven op de Rijzende weg was de 4e rust; hier werd wel even 10 minuten gestopt. Chris Sonke had voor de rust nog wel lek gereden. Om 16.15 uur werd er gefinisht op de markt in Steenbergen.

Zondag reed groep 1 met 25 man de Moekesrit. Via Nispen en Wouwse Plantage werd de geboortegrond van toerleider Cees Mathijssen opgezocht. Over het fietspad langs de Zoom ging het over het viaduct naar de Heide. Door 't Laag kwamen ze in kerkdorp nr. 2 van de vroegere gemeente Wouw: Moerstraten. Hier werd naar de Welberg gereden om via de Boomdijk en de Diefdoek naar dorp nr. 3 te rijden: Heerle. Via uiteraard Wouw reden ze langs het geboortehuis van Cees en ging het door de Bulk en het Everlandwegje terug naar het clublokaal. Er werden precies 60 km afgelegd.
Groep 2 reed deze morgen met 6 man over de Wildertse Duintjes. Koffie werd er gedronken in Putte. Zij reden deze morgen 59 km.
Groep 3 reed ook: met 3 man reden zij via Achtmaal en de Maatjes naar de koffiestop in de Wildert. Leo was hier ook weer present om gezamenlijk koffie te drinken.

Na terugkomst werd er nog gezongen en geproost voor Jörgen die eerder deze week jarig was.

Koos Moerenhout Classic zaterdag

 

Thuisblijversrit zaterdag

 

Groep 1 zondag

Groep 3 zondag

Zaterdag 20 mei ging er 15 man van start voor de rit van toerleider Jörgen naar La Trappe in Berkel-Enschot. Onder het mom van beter goed gejat dan slecht bedacht werd het eerste stuk grotendeels gereden zoals het clubweekend van 2010. Via Schijf en Klein-Zundert ging het door naar Galder en Ulvenhout en door Bavel en Dorst naar Dongen. Hier ging Theo terug naar huis omdat hij in de middag andere verplichtingen had. In De moer ging het naar Loon op Zand, Udenhout en Berkel-Enschot en tot slot een stukje langs het kanaal naar het klooster van La Trappe. Op het terras werd de zon opgezocht, want warm was het niet; Pierre had spijt dat hij in de korte broek gestart was. Toerleider Jörgen had bij de rust afgesproken dat een eigen boterham eten geen probleem was, maar toch vroeg het personeel om het meegebrachte eten weg te doen. Om 12:00 uur werd er weer gestart voor de terugweg. Nog maar net op weg langs het kanaal naar Biest Houtakker begon het behoorlijk te regenen. Na de oversteek van het kanaal werd er daarom even gestopt om de regenjasjes aan te doen. Bij het café de Gulle Brabander kwamen we nog een bekende tegen: Toon Jansen. Hij had zich vergist in de starttijd en stond om 09:00 uur gereed bij Huis ten Halve. Omdat hij de verkenning een keer had meegereden wist hij waar de groep langs zou komen. Met een grote boog om Tilburg heen ging het van Goirle naar Gilze. Net buiten Gilze reed Geert Otte lek. De rest maakte hier gebruik van om de regenjasjes weer uit te doen. Via Ulvenhout en een klein stukje Breda ging de terugweg verder langs Sprundel. Hier werd Adrienne netjes thuis afgezet, want zij had nog werk deze middag met de bonenstaken. Via Rucphen werden er deze dag 146 km gereden. Bij het clublokaal waren er nog 5 man over. Die vonden echter de deur op slot, want Marian liet net de hond uit, zodat ze besloten om door te rijden naar Nispen waar bij café Tivoli onder het genot van een welverdiende La Trappe de boekjes werden afgestempeld.

Groep 2 was ook met 15 man en reed via de Kerkweg en Steenpaal richting Horendonk, waar ze een bui kregen waarvoor even geschuild werd. Omdat de weg nu flink nat was werden fietsen en fietsers behoorlijk vuil deze dag. Op de Nieuwmoersesteenweg stond vlak voor Berkenbeek plots een zojuist geboren kalf op het fietspad; zo klein dat het onder de draad door gestapt was. Moeder koe was op dat moment nog volop bezig met de nageboorte. Het is weer eens wat anders dan een rat in het peloton! Over het Akkerveken en de Oude Baan werden de villawijken van Kapellen Bos opgezocht en van Heide werd koers gezet naar Putte om bij Grenszicht koffie te drinken. Na de koffie reden ze door het bos naar Zandvliet en zo door naar Ossendrecht. Door de polder over de Oud Hinkelenoorddijk reden ze naar Woensdrecht. Over Korteven, de Heimolen, Wouwse Hil en de Brembos reden ze naar Nispen en zo terug naar Roosendaal. Jos Oostvogels en Fons van Hooijdonk waren zo gelukkig om lek te rijden deze dag...

 

Zondag 21 mei reed Alfons, dankbaar op kop geassisteerd door Cees, Cees en Toon de Kruisstraattocht, van de Kruisstraat bij Huis ten Halve naar de Kruisstraat tussen Wuustwezel en Kalmthout. In totaal was de groep 23 man sterk. Onder een heerlijk zonnetje en met een lichte zuidoostenwind was het prima fietsweer. Over de Mariabaan reden ze naar Wouwse Plantage en langs camping Zoomland naar de Moerkantsebaan en zo naar Essen-Hoek. Over de Kalmthoutse Heide naar Kijkuit en over de Heikantstraat naar de rotonde bij de Brasschaatsesteenweg. In de Kruisstraat werd nog even gekeken of er nog sporen te vinden waren van de val van Henk de week ervoor... Omdat Alfons bij de verkenning gezien had dat de drukke Duinenstraat een erg slecht wegdek had gekregen, reden ze nu over de Noordheuvel en Akkerveken richting Wuustwezel. De grote weg naar Nieuwmoer werd gevolgd tot Berkenbeek, waar even een plaspauze werd ingelast en daarna ging het door de Maatjes naar Nieuwmoer. Daar verloor een oudere vrouw de macht over het stuur toen de laatsten van de groep passeerden en zij met haar "frak" achter het zadel bleef haken toen ze af wilde stappen. 8 Leden stopten en hielpen haar overeind, maar voorin de groep merkten ze daar niets van. Pas bij de Venetiaanse Heide kreeg de toerleider te horen dat er een groep achter was. Er werd even gestopt, maar omdat ze in geen velden of wegen te zien waren zat er niets anders op dan door te rijden. Bij Huis ten Halve kwamen ze precies tegelijk aan: de achterblijvers via de Passenberg en de groep via de Willem Dreesweg. Christ Couwenbergs constateerde bij het naar huis gaan dat zijn voorband van zijn nieuwe fiets lek was, maar volgens sommigen is dat gewoon garantie en kan hij hem bij Thijs de Baat inruilen voor een ander exemplaar...

Groep 2 reed 7 man sterk een ritje van 59 km naar Loenhout. Over de Lange Schouw reden ze naar Achtmaal en over de Most naar Wernhout. Over de Lentsebaan en de Vloeiweg ging het naar de Molenbosweg en zo naar de koffie in Loenhout. Via de Heistraat en de Hoofdbaan Watering hadden ze zomaar groep 1 tegen kunnen komen, want ze kruisten daar de Sneygaartsweg. Over de Kapelstraat reden ze naar Achterbroek en binnendoor over de Darm en Hanneken Tas naar Essen.

Groep 3 was met zijn vieren en ontmoetten Leo in De Wildert.

Ad van Iersel was na maanden van afwezigheid weer present. Eindelijk hebben de doktoren ontdekt waardoor hij zo'n allergische uitslag over zijn hele lijf heeft gehad. We hopen hem dus binnenkort weer trouw elke week te kunnen verwelkomen bij AKN.

Groep 1 zaterdag

 

Groep 2 zaterdag

 

Groep 1 zondag

Groep 2 zondag

 

Zaterdag 27 mei reed groep 2 met 21 man over de Achtmaalsebaan naar Schijf en zo naar Zundert. Via de Maxburgdreef en de Merenweg werd de Gaarshof opgezocht waarna de snelweg naar Antwerpen overgestoken werd. Door de Bergenstraat en Heerle (de straat) reden ze door de buurtschappen Hal en Castelre naar café In Holland. Na de koffie reden ze over Wortel onder Hoogstraten door naar de Hinnenboomstraat, waarna onder Hazeldonk de E19 terug overgestoken werd. Door de Muntweg en de Vloeiweg reden ze naar Achtmaal, om over Nieuwmoer en Horendonk uiteindelijk weer naar Roosendaal te rijden. Een ritje van precies 80 km.

Groep 1 stond met 12 man aan de start voor de clubrit naar Spek mie Stroop van 150 km. Met de verwachte tropische temperaturen van boven de 30°C werd er nog even overlegd of de rit ingekort zou worden, maar toerleider Chris besloot dat vooralsnog niet te doen. Henk en Jacq van Benthem besloten daarom niet mee te rijden. Zij reden even een klein rondje en zorgden dat ze om half 9 terug bij Huis ten Halve waren om met groep 2 mee te gaan. Bij Nispen werd de groep ingehaald door Alfons die net een minuutje te laat bij Huis ten Halve was aangekomen en de groep halverwege het fietspad zag rijden. Bij Klavervelden zat Thijs de groep op te wachten, zodat er toch 12 man naar Zeeland reed. Die reden achter langs het Middenhof en achter Krabbendijke langs naar Oostdijk en door de Weihoek naar de Caisson om daar de Zak van Zuid-Beveland op te zoeken. Achtereenvolgens werd Hoedekenskerke, Kwadendamme, Oudelande, Driewegen en Ovezande aangedaan. In Ovezande ging het verrassend richting 's-Gravenpolder en zo naar Nisse. De vorige clubrit van Chris had hij bij 't Durpshuus in Nisse koffie gedronken en dat was zo goed bevallen dat Spek mie Stroop in 's-Heerenhoek nu niet aangedaan werd. Bijkomend voordeel was dat hij nu wat meer van de mooie natuur in de Zak van Zuid-Beveland kon laten zien zonder dat er meteen weer een Theootje van gemaakt hoefde te worden. Volgend jaar heet de rit dus Clubrit 't Durpshuus! Na de koffie werd er vanaf Hansweert buitendijks gereden tot Waarde. Daar reed Wim Mouws een lekke band. de kortste weg naar Roosendaal ging door Rilland, dus Alfons werd met 145 km op de teller keurig thuis afgezet en de groep maakte hun 145 km vol via de Heimolen, Wouwse Hil, Brembosch en Nispen.

Zondag 28 mei reed Cees Mathijssen zijn clubrit Zuidwest van 70 km. Groep1 reed met 21 man. Vertrokken werd er langs Nispen, Essen-Hoek en de Kalmthoutse Heide. Over het fietspad langs het spoor reden ze naar Kijkuit en via de Kar werd het fietspad naar Putte opgezocht. Hier was het in de ochtend een flink noodweer geweest, waardoor er een halfafgebroken boom over het fietspad hing. Toerleider Cees dacht dat hij er langs kon, maar het paadje was toch te smal; het voorwiel slipte weg, met een flinke valpartij tot gevolg, waarbij hij boven op zijn heup viel. Even later kon hij zijn weg toch pijnloos vervolgen. Kort na Putte reed Arnold van der Maat nog lek. Bij Berendrecht ging het langs het kanaal terug naar Woensdrecht en langs Non Plus Ultra werd de kortste weg terug gereden. De volgende dag kon Cees niet uit bed komen, maar volgens de dokter was er niets gebroken en was het een kwestie van pezen en spieren.

Groep 2 reed met Geert Lazeroms een ritje van 55 km. Zij waren met zijn vijven en reden via de Nelson Mandelastraat naar Zegge en over Rucphen en Schijf naar Achtmaal. Daar dronken ze koffie bij De Toekomst. Daarna reden ze over Nieuwmoer en Horendonk terug naar het clubhuis waar ze om 11:15 uur weer terug waren.

Groep 3 reed met 5 man een ritje van 36 km met John naar de Wildert.

Groep 1 zaterdag

 

Groep 2 zaterdag

 

Groep 1 zondag

Groep 3 zondag