MAART 2017

groep 1

Zaterdag 4 maart stond de Propagandatocht voor het nieuwe zomerseizoen op het programma. Een hele verantwoording dus voor toerleider Cees van Sluijs, die dan ook prompt zijn routerol vergeten was. De 29 man sterke groep vertrok desondanks toch om 9 uur. Iedereen was deze ochtend gekomen om met groep 1 mee te gaan, misschien met uitzondering van Jos Vos, die snipverkouden voor de start al aangaf dat hij betwijfelde of dat wel zou lukken. Dat deed het niet, want met de stevige zuidenwind tegen haakte Jos in Nispen al af. Het werd voor de overige 28 een rondje Putte, bijna identiek aan de afsluitende winterrit van de week ervoor. In Putte werd druk gewerkt aan de nieuwe rondweg die aan gaat sluiten op de Bosweg, maar dat ze daar aan het asfalteren waren was voor Cees aanvankelijk geen probleem om er toch in te rijden. De asfalteerders vonden dat erg onverstandig en adviseerden dan ook dringend om teer op fietsen en in kleding te vermijden door terug te rijden. Alfons nam daar een paadje door het bos dat hij nog kende uit zijn jeugd, maar het merendeel ging toch liever even van de fiets. Bij het uitrijden van het dorp reed Wim Mouws lek. Onze opperbandenverwisselaar had daarbij wel 3 binnenbanden nodig voordat er een gevonden was waar de lucht wel in bleef. Gelukkig werd dat steeds geconstateerd voordat de band op de velg gelegd werd, zodat hij in het lekke bandenklassement toch maar op 1 lekke band komt te staan. Zonder verdere problemen werd daarna de eerste 52 km van dit seizoen vol gemaakt.
Tonnie kwam ook nog even op de koffie nadat hij zijn laatste verkenning van de eerste Regelmatigheidsrit had voltooid.

Voor de jaarvergadering was 's zondags de opkomst weer geweldig: maar liefst 63 leden meldden zich. Jan Mulders zelfs voor de tweede keer, want die was de week ervoor al om 9 uur aanwezig voor de jaarvergadering! Voorzitter Wim opende om 2 minuten over 9 de vergadering met de mededeling dat 15 leden zich af hadden gemeld en nadat er een correctie op een foutje in de agenda gegeven was kon er gestart worden met de goedkeuring van het verslag van vorig jaar. Het jaarverslag van de secretaris en de penningmeester kwam daarna aan de orde. Het etentje dat Bestuur en TC eens in de 7 jaar houden was een extra kostenpost, die volgens de penningmeester een stuk lager geweest had kunnen zijn als Cees van Sluijs niet aanwezig was geweest…

Ook voor dit jaar werd geen contributieverhoging voorgesteld. Wel met een toelichting op het donateurschap: dit houdt in dat je in principe niet meer een actief fietsend lid bent en niet meer verzekerd bent. Je kunt dan bijvoorbeeld dus niet mee op clubweekend.

Wim Schot, Christ Couwenbergs en Jacq van Benthem hadden als kascommissie de kas gecontroleerd en geconstateerd dat alles nauwgezet bijgehouden was en dat de penningmeester gedechargeerd kon worden. Wim was aftredend en zijn plaats wordt ingenomen door Hans de Vogt. Volgend jaar is Jacq aftredend.

Cees van Sluijs heeft na 25 jaar het voorzitterschap van de toercommissie overgedragen aan Cees Mathijssen. Aan hem dus de eer om het jaarverslag van de toercommissie te presenteren. Die nam meteen alle twijfels weg over de lengte van het verslag; dat ongewijzigd lang zou blijven. Cees begon met een terugblik op de eerste vergadering en complimenteerde Cees van Sluijs en John van Turnhout en Kees Ruyten met het feit dat ze 25 jaar hun best hebben gedaan in de toercommissie. Hij vergeleek de situatie van 25 jaar geleden met nu: geen mobiele nummers, koffie 75 guldencents, alle leden nog werkzaam... Daarna memoreerde hij nog wat opvallende zaken uit het afgelopen seizoen a.h.v. de verslagen van Henk en op de website. Deze keer was niet Jan Buijk, maar Henk Verschuren een van de slachtoffers: op prachtige wijze verhaalde Cees over de manier waarop de eerste verkenning van de veldrit onder leiding van Henk plaats vindt. Hij sloot af met iedereen te bedanken die zich ingezet heeft voor de club in het afgelopen jaar. Na afloop kreeg hij een mooi applaus en werd al gesteld dat hij de vorige voorzitter van de tc al meteen doet vergeten.

Voor het lekke bandenklassement mochten de winnaars van de gedeelde tweede plaats, Kees de Greef en Ad van Iersel, een nieuwe binnenband in ontvangst nemen. De derde band moesten ze daarna eerlijk delen. Christ kreeg als hoofdprijs, speciaal voor hem uit Oost-Duitsland gehaalde, 3 volle buitenbanden. (Jacques had gereden met zijn nieuwe Mercedes en moet nog wel even de reiskosten met de penningmeester opnemen…) Jan demonstreerde ook nog even hoe ze eenvoudig op een velg gelegd kunnen worden: een kwestie van 2 seconden… Christ was zo onder de indruk dat hij zijn drie verdiende nieuwe binnenbandjes vergat toen hij naar huis ging. Gelukkig dat Jan Buijk ze voor hem bewaart, want hij zal ze vast nodig hebben….

Theo en Kees werden herkozen in de tc. Wim Schot werd gekozen om de vacante positie van John van Turnhout in te nemen. Voor groep 2 zoeken we toerleiders naast de 3 tot nu toe vaste Kees Ruyten, Geert Lazeroms en Tonnie Dekkers. Zij hebben aangegeven dat niet meer altijd te willen doen. We hebben dus behoefte aan meer voorrijders voor groep 2. Wim Schot gaat dat coördineren. Meld je dus aan bij hem of bij een van de bestuursleden.

Wim wordt gekozen voor weer 3 jaar als voorzitter. Dim van Krimpen, die vorig jaar afscheid nam van het bestuur, werd door de vergadering benoemd tot lid van verdienste en ontving daarvoor de bijbehorende oorkonde.

De bonuskaartenactie wordt ook dit jaar weer voortgezet. De maximaal € 30,- die te verdienen is kan besteed worden aan kleding of clubweekend. De bonus is voortaan twee jaar geldig, maar eind 2017 vervalt als overgangsregeling de bonus van 2014, 2015, 2016. De bonus van 2016 kan ook nog in 2018 opgenomen worden. In principe blijven ze vanaf dan steeds 2 jaar te gebruiken.

De eerste consumptie voor aanvang van deze vergadering was traditioneel voor rekening van Huis ten Halve en in de pauze kregen de aanwezigen een tweede consumptie aangeboden door het bestuur.

Het winterseizoen werd nabesproken, waarbij de wandeltochten bijna 1100 deelnemers trokken en de veldrit deels in het (regen-)water viel. Alleen Kees de Greef liep een breuk op toen hij bij de veldrit in Ossendrecht tegen een boom reed. De boom hield er gelukkig niets aan over en hoefde daarom ook niet op de foto en op de website.

Het komende zomerseizoen houden we 9 april de eerste Regelmatigheidsrit, die Tonnie nu alweer voor ons klaar heeft. Voor het clubweekend is er een kleine wijziging in het programma: de tweede dag rijden we geen 125 km, maar rijden gezamenlijk een ritje van ongeveer 30 km naar het Aviodrome in Lelystad heen en ook weer terug. Dit speciaal voor de leden die door het jaar heen voornamelijk bij groep 2 rijden. Dit jaar is er geen clubuitstap in augustus, vanwege de geringe belangstelling in voorgaande jaren. De eerste clubuitstap is 8 april naar de Willy Teirlinck Classic vanuit Roosdaal, vlakbij Brussel, waar niets vlak is… Dit jaar staat de Van Krimpentoer weer wel op het programma; de toercommissie was dat vorig jaar (met het schaamrood op de kaken) vergeten… We hopen dat iedereen een mooi en veilig seizoen mag beleven!

Mededelingen van het bestuur:

Rondvraag:

Klik hier voor de foto's van de jaarvergadering.

groep 1

Zaterdag 11 maart trok het mooie lenteweer veel AKN-ers naar buiten. Maar liefst 32 leden, waaronder aspirant-lid Adriënne, wilden van de Oesterdam genieten onder leiding van Toon Jansen. Alfons was op de fiets naar Roosendaal gekomen met het idee dat hij na de Oesterdam bijna thuis zou zijn. Hij had echter buiten Peter Schoonen gerekend, die de toerleider had gevraagd om deze keer met de klok mee te rijden, zodat hij na de Oesterdam bijna thuis zou zijn. Kortom bij de Oesterdam kon Alfons kiezen of hij na 65 km weer thuis zou zijn, of alsnog de Oesterdam nemen. Het werd het laatste, waarna hij na de brug van Tholen rechtsaf naar huis koerste, Peter Schoonen linksaf en de rest van groep 1 rechtdoor via Kijkuit. Over de Schansbaan en de Moerstraatsebaan reden ze naar Wouw en onder Wouw langs over de Bulkstraat naar de Haiinksestraat en over de Brembosch en Nispen weer terug naar Roosendaal. Zij reden 74 km.

Ook groep 2 had een mooie opkomst: zij vertrokken met 12 man. Zij reden over de Brembosch naar Heerle en zo door naar De Heide. Langs Klavervelden en de Heimolen ging het achter Mattemburg langs naar Woensdrecht, waar koffie werd gedronken bij Non Plus Ultra. Dorode polder reden ze na de rust naar Ossendrecht en over de Nieuweweg naar de Putseweg, om langs Familyland en de vliegbasis naar Huijbergen te rijden. Over de Ouwerveldenweg en Nispen kwamen ze weer terug in Roosendaal. Zij reden 64 km.

Henk Verschuren kon deze dag niet mee, want hij ging de Regelmatigheidsrit verkennen.

groep 2

 

groep 1

Het beloofde zondag wederom een prachtige dag te worden met een blauwe hemel, veel zon en weinig wind.
Groep 1 vertrok om half negen met in totaal 23 leden voor een rit effe naar Effen. Ilse had haar nieuwe fiets meegenomen en showde deze dan ook trots aan de leden. En terecht. Een mooie racefiets Onder aanvoering van Cees Mathijssen vertrokken ze richting Achtmaal. Door Wernhout en via de Weduwenstraat en de Laarakkerstraat naar Oekel. Onderlangs Rijsbergen richting RW 16 om net voor deze RW links af naar Effen te rijden. Onderweg werd nog een paar keer gestopt om een laatste controle uit te voeren op de fiets van Ilse. Stel je voor dat er iets niet voldoende vast was gezet! Dus werd even met de inbussleutel het zadel aangedraaid. Ook het stuur werd nog even gecontroleerd en voor het zekere met diezelfde inbussleutel nog even aangedraaid. (Toine Martens nog bedankt voor deze sleutels.) En verder ging het weer naar Effen om via de Achterste Rith naar de Klappenberg te rijden om via de Pauwenstraat, Voreneindseweg en Molenweg naar Rucphen te rijden. Langs de Langendijksestraat ging het tenslotte terug naar Huis ten Halve. Totaal hebben ze 68 km afgelegd.
Groep 2 vertrok met Tonnie en nog 5 leden voor een rit naar het zuiden. Koffie werd gedronken bij Neefs in Zundert. Terug bij Huis ten Halve hadden ze 54 km afgelegd.

groep 2

Groep 3 ging met John naar Wildert om daar koffie te drinken. Zij waren met in totaal 7 leden. Zij hebben 47 km afgelegd.
Groep 4 met Leo ook voor de koffie naar Wildert en een kleine 30 km afgelegd.
Groep 5 was twee man sterk: Chris Sonke en Hennie Manniën dachten om 9 uur te vertrekken (foutje mannen...), maar besloten toen maar met zijn tweeën een rondje Effen te rijden. Zij deden dat in 60 km.
Toen allen terug waren bij Huis ten Halve kon Eric Langelaan eindelijk een rondje geven. Hij was op 11 maart jarig geweest. Eric gefeliciteerd. Maar behalve dat Eric uiteraard luid werd toegezongen was er nog een verrassing. Zijn vader Piet was speciaal voor de verjaardag van Eric vanuit Nieuw-Vennep naar Roosendaal gekomen. Het was weer een tijdje geleden dat we Piet hadden gezien.

Zaterdag 18 maart had het 's nachts de hele nacht geregend en waaide het flink. 's Ochtends om 9 uur stopte het met regenen, maar dat was te laat om nog leden naar Huis te nHalve te trekken. Toerleider Chris Sonke had dat al ingeschat en enkele mensen gebeld en ge-sms't dat de rit niet doorging. Toon Jansen en Gerard Loontjens waren desondanks toch present en besloten samen een rondje Putte te rijden.

Zondag 19 maart was de regen al vroeg in de ochtend gestopt en kwamen de AKN-ers wel opdagen. Cees van Sluijs trok er met een groep van 21 op uit voor zijn clubrit Dwars door Zwingelspaan. Gelukkig voor Ad Lambregts vertrok hij via Tolberg, want Ad was te laat en had nu het geluk dat hij precies bij de Genestetlaan aan kon sluiten. Langs 't Anker ging het naar Rob Smits, Gastels Veer en Stampersgat. Bij Oudemolen reed de toerleider lek en tijdens de reparatie werd zijn fiets keurig gestald, al dachten / hoopten sommigen dat hij zijn fiets aan de haak hing... Na Helwijk en Willemstad was Theo op de dijk langs het Hollands Diep bij Bovensluis de tweede die lek reed. Hij maakte er op dezelfde dijk meteen ook de derde lekke band van, want een scherp steentje werd door hem over het hoofd gezien, waardoor de groep 300 meter verder weer stil stond. Na Klundert kon er op de Zevenbergseweg en Klundertseweg even genoten worden van óf de kasseien óf het fietspadje ernaast. En er kon natuurlijk ook genoten worden van de straffe zuidwestenwind... Over Standdaarbuiten, Oudenbosch en Zegge reden ze daarna naar de Kortendijk, waarna ze om half 12 binnen stapten bij het clublokaal. Daar zat groep 2 en 3 al vol ongeduld binnen op hen te wachten. Die hadden met zijn negenen een rondje van 45 km met John gereden naar De Wildert en hadden Arnold van Tilburg al toegezongen voor zijn verjaardag. Jan Boeren kon daarna gezamenlijk toegezongen worden. Ook Gerard kon meezingen, want die had in de laatste honderden meters nog lek gereden en kwam te voet naar Huis ten Halve, zodat hij lekker warm en beschut binnen zijn band kon repareren. Tegen twaalven kwamen Toine van Oers en Ad de Beukelaer ook nog even langs. Zij hadden samen met Hans Mathijssen de stadscross van de Kaaimannen gereden.

Zaterdag 25 maart vertrok groep1 met 28 leden voor de eerste 100 km rit van het seizoen. Het was nog fris bij de start en er stond een stevige noordoostenwind. Er werd eerst naar Zegge gereden en door Oudenbosch terug naar de brug bij Oud Gastel. Vervolgens achter het suikerfabriek naar Helwijk om het Haringvliet over te steken. Daarna ging het met de wind in de rug over het fietspad naar Ooltgensplaat. Na 49 km was daar de koffiestop bij paviljoen Sluishaven. Tot verrassing van de toerleider stond hier voor iedereen appelgebak gereed; dat was niet door hem afgesproken, hij had enkel aangegeven dat er misschien wel mensen zouden zijn die appelgebak zouden willen... De leden lieten het zich wel smaken. Na het 2e bakje ging het langs het water naar Oude Tonge. Langs het water werd nog menig verhaal van vorig jaar opgehaald, maar gelukkig stond de wind nu veel gunstiger. Gerard Loontjens reed hier nog wel lek, maar verder ging het nu probleemloos. Via de Philipsdam ging het over het fietspad naar Steenbergen. De wind stond hier in het nadeel. Door de Welberg en de Boompjesdijk en de Spellestraat naar Wouw was het behoorlijk aanpoten voor de 6 koprijders. Om aan de 100 km te voldoen werd er nog langs Nispen gereden. Sommige leden waren blij weer terug te zijn. Marcel Blommerde reed vanaf Nispen in zijn eigen tempo terug en werd daarbij begeleid door Jörgen. Er werden deze dag 103 zonnige km´s afgelegd.

Groep 2 reed met 10 man naar Martens in Meersel Dreef. Vanuit tweede positie dirigeerde Kees Ruyten Wim Schot en Hennie Manniën zo dat ze zo weinig mogelijk last hadden van de felle noordoostenwind. Ze vertrokken over Schijf om over de Rucphenseweg naar Klein-Zundert te rijden. Over Stuivezand en door de Oekelsestraat reden ze naar Galder en zo naar de koffie. Terug ging het rond de Galderse Meren naar Effen. Daarna ging het door de Klappenberg en Heikant naar Rucphen en zo terug naar Roosendaal. In totaal werd 68 km gereden.

groep 1 zaterdag

 

groep 2 zaterdag

groep 1 zondag

groep 2 zondag

Zondag was de zomertijd weer daar, maar eigenlijk had daar niemand problemen mee. Alleen Jan Mulders vertrok deze ochtend als groep 5 om 9 uur. Leo reed als groep 4 en John, Willy en Rini vormden groep 3. Zij reden langs de Maatjes en bij Hanneke Wiewau werd even gestopt voor een foto. (Het komt van het Frankische vivoudere en werd later wiewouwen,wat fladderen betekende. Hanne zou komen van haan of hannebroek (wat de streeknaam is voor Vlaamse gaai). Groep 2 reed met Tonnie over Schijf naar Klein-Zundert en langs het voetbalveld van Moerse Boys richting sauna Diana. Door de Weduwestraat en door Maalbergen ging het naar Patersven en zo naar Achtmaal. Daar werd koffie gedronken bij De Toekomst. Zij reden met zijn zessen 50 km.

Groep 1 reed met Alfons een clubrit naar Rilland. Vooraf moest de toerleider wel even een aantal van de 19 leden gerust stellen, toen het ging over de veiligheid aldaar. Toine van Oers kwam mee op kop en op het gemakje werd eerst het wiel van groep 3 opgezocht tot Nispen en daarna ging het heerlijk wind mee naar Huijbergen. Daar stond de groep een niet-geplande sightseeing van Huijbergen te wachten, want de Ronde van Huijbergen stond deze dag op het programma. In Ossendrecht werd een ommetje gemaakt door Pottenbergen en in de polder richting Rilland stonden ook nog twee ommetjes gepland. Terug over de brug van de Oude Rijksweg werd er vertwijfeld gereageerd toen de toerleider teken gaf dat de groep linksaf ging. Zou Alfons echt de Tweede Hoogewaardse Dwarsweg nemen? Een zevental maakte zich al klaar om rechtdoor te gaan, maar op het allerlaatste moment ging de toerleider toch nog linksaf richting kanaal. Opgelucht kon iedereen dus toch mee. In Woensdrecht werd de Rijzende Weg beklommen en daarna ging het via Korteven, Heimolen en de Bosweg naar de Brembos en via Tolberg terug naar Huis ten Halve, waar de kippen met paaseitjes al klaar stonden. Gelukkig maar, want onderweg zag Toine na het passeren van twee doodgereden hazen het al somber in voor Pasen...