JUNI 2017

Zaterdag 3 juni vertrokken 26 AKN leden om 8 uur voor de thuisblijversrit. De rit werd voorgereden door Toine Martens, Ad van Haperen, Robert Buyle, Eric Langelaan, Jan Mulders en de toerleider Chris Sonke zelf. Natuurlijk ging de rit naar Zeeland; waar zou de toerleider anders naar toe rijden dan naar deze wonderschone provincie? Via Nispen, Heimolen en achterlangs Mattemburg reden ze naar de Oude Rijksweg die gevolgd werd tot Krabbendijke. Hier ging het langs de Oosterschelde over de Hulpverleningsweg tot aan de Olzendepolder vlakbij Yerseke. Daarna over de Postweg langs het Kanaal door Zuid-Beveland tot aan de sluizen van Hansweert. Via de Hulpverleningsweg langs de Westerschelde en de oude veerhaven van Kruiningen-Perkpolder reden ze door tot aan Waarde. In Waarde was de rust bij fietscafé 't Spulletje. Dit was voorheen een kleine boerderij die sinds 1956 in handen is van de fam. De Jonge. De huidige eigenaar, van beroep automonteur, heeft dit samen met zijn vrouw Sandra gerenoveerd en omgebouwd tot een gezellige plek waar je lekker kunt genieten van een heerlijke koffie(1 euro 50) en zelfgemaakte appeltaart (ook 1 euro 50) of andere dorstlessers. Na de rust reden ze door Waarde over de anders zo rustige Weelweg. Nu was het daar een drukte van belang in verband met een braderie op het terrein van de firma Goud. Rilland, Woensdrecht en Hoogerheide waren de volgende dorpen waar ze doorheen reden. Robert had inmiddels zijn plaats bij de voorrijders omgeruild met Rini van Geel. Om ongeveer 13:00 uur arriveerden ze weer bij Huis ten Halve en konden ze concluderen dat ze weer hadden genoten van ’n mooie rit..

 

  

De 8 leden die aan de clubuitstap naar de Cristal Alken Classic deelnamen werden gevormd door het complete Mont Ventouxteam dat het komend weekend daar naar toe afreist. Toerleider Theo constateerde tevreden dat zelfs nog voor 6 uur bij Huis ten Halve vertrokken kon worden voor de 135 km lange autorit naar Alken. Nog voor half 8 kon er dan ook al ingeschreven worden in de brouwerij en na een kopje koffie (er was helaas geen thee voor Brigit) en het opspelden van de rugnummers vertrokken ze iets voor 8 uur. Het weerbericht had voor 's nachts en de ochtend in dit deel van België regen en kans op felle onweersbuien voorspeld, zodat Henk en Brigit hun spatbordje monteerden en de regenjasjes meegingen. Overbodig zo zou in de loop van de dag blijken, want nadat het aanvankelijk half bewolkt was kwam in de loop van de dag de zon steeds meer te voorschijn en eindigde de rit zelfs warm. Afgesproken werd om met zijn achten te rouleren. De eerste helling van 1 km lengte diende zich al aan na 10 kilometer. Daarna bleef het parcours langzaam oplopen tot 175 m hoogte, met de Côte d'Opheers als leuk bultje tussendoor. Eenmaal op 175 m hoogte aangekomen volgde een steile, lange afdaling en dan weet je het wel... Juist! De Côte de Beguines van 1,8 km lengte met stijgingspercentages tot 9% moest beklommen worden om bij de eerste rust te komen. Ieder deed dat in zijn of haar eigen tempo en kwam goed boven. Vader Cees had daar ineens twee zonen aan zijn zij, want de broer van Jörgen reed de 180 km en kwam toevallig ook net aan bij deze rust. De wafels, bananen, sinaasappels, koeken, cake en sportdrank zorgden voor nieuwe energie voor de tweede etappe. Die begon met een afdaling naar de Maas en gevolgd door de beklimming van de Côte de Stockay, een klim van 2,8 km lengte gevolgd door weer een steile afdaling naar de Maas. Brigit haalde hier een topsnelheid van 70 km/u. Langs de Maas reden ze 2 km richting Amay, waarna de Maas overgestoken werd en de Côte de Bas Thiers en Côte de Fond d'Oxhe achter elkaar ruim 6 km klimmen voor de wielen schotelden. Eenmaal boven werd er meteen weer afgedaald naar de Maas en werd aan de overkant de Côte de Cowa van 1,5 km lengte als laatste klim genomen. Henk en Ilse raakten daar wat achterop, zodat er bij vliegveld Luik even een stop gemaakt werd om hen bij te laten komen. De tweede helft bevatte geen klimmen meer en van 175 m hoogte werd nu langzaam afgedaald naar 45 m. In Alleur-Lantin was de tweede rust bij de wielerbaan. Leuk om een keer een rondje boven in de baan te mogen rijden! De derde rust kwam bij 122 km in Alt Hoeselt. Met de aantrekkende tegenwind en de zon recht boven de deelnemers waren de meesten blij dat de laatste 22 km er op zaten. Bij de brouwerij werd nog een uurtje genoten van wat heerlijke koude dranken en werden de plannen voor de week erop nog even doorgenomen. Om vijf uur waren ze weer terug in Roosendaal.
O ja: omdat Brigit deze dag niet meekon had Alfons haar plaats ingenomen en werd hij heel de dag als Brigit aangesproken... De overige deelnemers warenTheo Jukes, Cees Mathijssen, Toon Jansen, Jörgen Mathijssen, Ilse Mathijssen, Cees van Sluijs en Henk Verschuren.

 

Tweede Pinksterdag was het nog steeds mooi weer, maar na een wat koudere nacht hadden verscheidene leden toch maar hun shirtje lange mouw aangedaan. Toerleider Gerard nam groep 1 mee voor zijn clubrit (Net niet) naar Waarde. Ze waren met 25 man en op kop rouleerden Gerard, Toine van Oers (net weer terug uit Zuid-Frankrijk), Fons van Hooijdonk en Wieger. Over Nispen reden ze naar de Bergsebaan en over de Dennestraat en de Julianaweg naar Wouwse Plantage. Over de Zoomweg reden ze tot camping Zoomland en zo door naar Heimolen. Daar nam Alfons de taak van Fons over. Achter Mattemburg langs reden ze naar de Oude Rijksweg tot de Stationsbuurt. Door de Bergkilweg ging het naar de Zimmermanweg, waar buitendijks het fietspad naar Bath genomen werd. Bij de brug zwaaide Alfons de groep gedag en reed de groep verder naar Non Plus Ultra en over de Scheldeweg naar de kerk van Hoogerheide. Over de Huijbergseweg en Huijbergen reden ze naar de Ouwerveldenweg om over Nispen weer terug naar Roosendaal te rijden.

Groep 2 reed 12 man sterk met Tonnie naar Grenszicht in Putte om daar koffie te drinken. Dat gebeurde in een lekker rustig tempo, zodat "nieuwkomers" Bep en Ad er lekker in konden komen. Ze reden over Hoek naar Huijbergen en langs de Abdijlaan naar de Putseweg en zo naar Putte. Daar kwamen ze aan met 24 km op de teller. Na de koffie reden ze door de Grensstraat naar Heide en langs het spoor naar Kalmthout en zo over de Kalmthoutse Heide terug naar Hoek. Nu ging het over de Bergsebaan naar de Schouwenbaan en door de Wildersdreef naar de Plantagebaan. Net als groep 1 reden ze daarna langs de Zoomweg tot aan de camping, waarna ze rechtsaf gingen richting Westelaarsestraat en zo over de Brembos en de Bergsebaan terug reden naar Nispen en Huis ten Halve.

Clubuitstap Cristal Alken Classic zaterdag

 

Thuisblijversrit zaterdag

 

Groep 1 Tweede Pinksterdag

Groep 2 Tweede Pinksterdag

 

Zaterdag 10 juni reed Pierre Lasaroms de 150 km lange clubrit naar de Alblasserwaard voor. Geen clubrit Helga meer, want Helga heeft zich de markt uitgeprijsd met kleine kopjes, niet eens zo lekkere, koffie voor € 2,25. Ze reden weg over Rucphen en langs vliegveld Seppe naar Hoeven en over de Hoevenseweg naar Etten-Leur, dat ze rechts lieten liggen. Langs de A16 werd de Mark overgestoken en over Wagenberg en Geertruidenberg ging het naar de brug bij Keizersveer. Na de brug bij Gorinchem ging het in westelijke richting naar Giessenburg en Bleskensgraaf naar Oud Alblas. De 11 deelnemers dronken daar na 86 km koffie bij het oude vertrouwde De Krom in Oud Alblas. Zodoende bleef er maar dik 60 km te rijden terug naar Roosendaal. Met de wat aantrekkende zuidenwind tegen kwam dat eigenlijk wel goed uit. Langs Papendrecht en Dordrecht ging het naar de Moerdijkbrug, om over Moerdijk, Zevenbergen, Standdaarbuiten en Oudenbosch terug naar Roosendaal te rijden. Iets na tweeën kwamen ze daar weer aan.

Groep 2 was met 19 man en reed met Tonnie en Kees op kop naar De Volle Ton in Zandvliet. Dat deden ze over de Ouwerveldenweg naar Huijbergen, door Ossendrecht naar de brug bij Bath en langs de golfbaan en de BASF. Na 37 km zaten ze al aan de koffie. Daarna reden ze over het jaagpad naar Berendrecht, door het Reigersbos en de Oudebroeksestraat naar de Abtsdreef en zo naar Stabroek. Achter Stabroek langs ging het door de Waterstraat naar de Oude Galgenstraat en zo naar het spoor bij Heide. Toevallig kwam daar juist Alfons aan, die zijn Krasse Knarrentocht aan het verkennen was. Na snel even iedereen een goedendag gezegd te hebben ging hij weer verder met zijn verkenning en de groep reed over de Kalmthoutse Heide naar Hoek. Over de Schouwenbaan en de Mariabaan ging het terug naar Nispen en Roosendaal om daar met 80 km op de teller aan te komen.

De zondag beloofde een warme dag te worden. Toerleider Alfons mocht 18 leden meenemen voor zijn Krasse Knarrentocht. Op kop werd gerouleerd door kersverse opa Ad, Robert, Alfons en Jan Mulders. Door Essen reden ze over de Kalmthoutsesteenweg en de twee spoorviaducten naar Kalmthout. Door de Volkersweg en langs de Onze-Lieve-Vrouwekerk reden ze naar de Heikantstraat. Jörgen was op weg naar de Mont Ventoux, dus deze keer was er niemand die over de kasseien reed. Door Heide reden ze naar Putte, om daar via de Bosweg en de Koppelstraat naar de Putseweg te rijden. Langs het oefenterrein van de ME ging het naar de Laagstraat en zo naar het fietspad langs de Scheidreef. Toevallig (!) reed Jan Mulders iets vooruit en daardoor miste hij het fietspad en hij dacht langs de Leeuw van Vlaanderen de groep iets verderop weer wel op te pikken, maar hij zag ze pas weer terug bij Huis ten Halve! Nadat Peter Schoonen op het fietspad nog net een pony kon ontwijken werd even verderop een klein stukje zandpad gevolgd door een kasseienstrook. Alfons zag zijn waardering voor deze rit meteen met punten tegelijk zakken... Om het goed te maken werd er meteen maar even een plaspauze gepland. Daarna reden ze door Zandvliet (waar op verzoek van Robert Alfons de tweede kasseienstrook uit het parcours schrapte) naar het Schelde-Rijnkanaal, dat aan de oostkant gevolgd werd tot de brug bij de Oude Rijksweg. Een snelle enquête leerde dat de groep niet zoveel zin had om de kasseien van de Tweede Hoogewaardse Dwarsweg te nemen, dit tot groot verdriet van Jan Buijk, die zijn bidon al in zijn achterzak aan het stoppen was. Vooraan namen Hans Mathijssen en René de kop met Alfons en Ad. Over Korteven reden ze verder naar Nieuw-Borgvliet, waar Jos Oostvogels in laatste positie lek reed. Hij riep wel, maar niemand hoorde het en terwijl de groep door Borgvliet naar de Huybergsebaan reed kon hij alleen gaan repareren en de weg naar Roosendaal zelf terug zoeken. Na bij de Olympialaan de deelnemers aan de halve marathon van de Brabantse Wal gepasseerd te laten hebben reed de groep via Klavervelden en de Zoomvlietweg over de Bergsebaan naar Wouw, om langs de Bulkstraat en door Tolberg met 78 km op de teller bij Huis ten Halve aan te komen. Een onvervalst Theootje, want hoewel hij het zelf al wist en de kms op de stickers al had aangepast hadden de deelnemers gewoon op 70 km gerekend.

Groep 2 kwam precies tegelijk met groep 1 bij Huis ten Halve aan. Zij waren met zijn zevenen koffie gaan drinken in Achtmaal bij De Toekomst. Langs de quarantainestallen reden ze naar de Nolsebaan en zo over de Kalmthoutse Heide naar Kalmthout. Via het Beekdal reden ze naar de Bleken en over de Blekenberg en de Molenheide naar de Heistraat om over de Kraaiheuvelstraat in Achtmaal aan te komen. Na de koffie reden over de Ellewaard, Scham en Klein Horendonk naar de Kraayenberg, om daarna over Steenpaal en Nispen weer terug te keren naar Roosendaal.

Groep 3 had ook met zijn zevenen koffie gedronken in de Wildert, waarvan Ivo en Leo met hun elektrische fiets daar naar toe waren gekomen.

Bij afwezigheid van Arnold v.d. Maat (beterschap gewenst!) zette Christ in om de jarige John van Turnhout toe te zingen, maar zingen voor zichzelf deed hij niet, dus toen hij een rondje gaf voor zijn eigen verjaardag moesten we het even zonder dirigent doen...

Groep 1 zaterdag

 

Groep 2 zaterdag

 

Groep 1 zondag

Groep 2 zondag

 

Zaterdag 17 juni reed groep 1 de clubrit naar St. Joseph met Christ als vervangende toerleider voor Arnold. Dat werd niet alleen door Arnold gewaardeerd, maar ook door de 18 deelnemers die door Christ over een mooi parcours naar St. Joseph geleid werden. Het was deze ochtend bewolkt en 19ºC, ideaal fietsweer dus. Over Schijf en Klein-Zundert reed Christ door de Bakkebrugstraat en de Noordhoeksestraat naar Hazeldonk. Na het passeren van de snelweg reden ze over de Kerzelseweg naar de Mark en over Strijbeek en de Goudbergseweg naar Chaam. Daar reden ze omheen door de Heikantsestraat en Schuttershoefweg. Zo kwamen ze bij Alphen, waar ze over het Bels Lijntje in zuidelijke richting naar Baarle Nassau reden. Langs Zondereigen en Wortel reden ze over Keirschothoeveweg naar Rijkevorsel. Na 75 km zaten ze aan de koffie. De terugweg ging natuurlijk weer langs het kanaal tot aan St. Job-In-'t-Goor en daarna over Mariaberg naar Kalmthout. Bij Kalmthout konden ze ze op de Heide zien hoe er geoefend werd met blushelikopters. Met code oranje voor het zuiden van Nederland geen overbodige luxe!. Over de Ouwerveldenweg kwamen ze met 121 km weer bij Huis ten Halve aan.

Groep 2 was met 14 man en reed een 80 km lang clubritje naar het Wagenhuis in Nieuw-Vossemeer. Over Nispen reden ze naar de Brembosch en over de Haiinksestraat naar de Boterstraat. Door de Kleine Spellestraat en het Zegsblokwegje werd de Moerstraatsebaan opgezocht en voor Welberg reden ze links naar het kassengebied, waar de A4 overgestoken werd. Over de Stoofdijk kwamen ze na 37 km bij het koffieadres. Na de koffie reden ze langs het Schelde-Rijnkanaal over de Glymesweg richting Halsteren en door het industriegebied naar de Binnenschelde. Over de Bergse Plaat en de Heimolen reden ze over de Moerkantsebaan achter het vliegveld door naar de Plantagebaan. Vanaf Wouwse Plantage reden ze door de Heistraat weer naar de Brembosch en over Nispen weer naar Roosendaal.

Zondag 18 juni scheen de zon al vroeg en liep de temperatuur in de loop van de ochtend al snel op tot dik in de twintig graden. Om half 9 probeerde Tonnie zoveel mogelijk leden mee te krijgen met groep 2 door ze koffie met gebak in het vooruitzicht te stellen. Zodoende gingen ze met 10 leden op stap, waaronder Bep en Ryanne. Tot de Roosendaalsebaan reden ze samen op met groep 1, waarna die rechtdoor gingen en zij over de Langendijksestraat en boven Rucphen en St. Willebrord langs naar de Oosteindseweg en over Wildert naar de Ettensebaan, Rijsbergen werd bovenlangs gepasseerd en bij camping Fort Oranje werd nog even gekeken of deze al ontruimd was... Bij Effen reden ze door de Hilbergsedreef naar camping Liesbos om daar koffie te drinken. Het appelgebak was daar blijkbaar zo warm dat ze pas om kwart voor 12 terug in Roosendaal konden zijn. Daar kwamen ze langs de A58 en de Muizenstraat, door het Moervenstraatje en over Schijf met 65 km op de teller.

Groep 1 was met 19 man en reed de Bentbergroute van Jacq van Benthem. Voorrijders van dienst waren Alfons, Toine en Robert. Ze reden na Schijf door de Hoekvensedreef en Scham naar Horendonk en door de Nollekensstraat naar Essen. Door de Grensstraat en langs de quarantainestallen reden ze over de Moerkantsebaan naar Essen-Hoek. Daar kwamen ze Yvo en Leo tegen die op hun ee-fietsen (speciaal verzoek van Cees de Greef om het geen E-bikes te noemen) op weg waren naar de Wildert, om daar koffie te drinken met groep 3. In Huijbergen werd een ommetje gemaakt langs de manege en over de Abdijlaan kwamen ze in Ossendrecht aan. Door de Schapendreef reden ze vervolgens naar Hoogerheide en door de Onderstal naar Woensdrecht. De Rijzende Weg lieten ze rechts liggen, maar degenen die deze rit al vaker meegereden hebben wisten natuurlijk al dat Jacq over de kasseien van de Bossestraat de Rijzende Weg van de achterkant ging beklimmen. Niet de favoriete bezigheid van alle AKN-ers. Toen Jacq bij wijze van grap bij restaurant de Walkant zogenaamd nog een keer de Bossestraat in ging rijden had John de Koning het helemaal gehad en reed boos in volle vaart alleen naar Roosendaal. Nog steeds boos passeerde hij op de Passenberg groep 2 en deed hij zijn beklag bij Huis ten Halve binnen. Groep 1 hield even stil bij de plek waar Jacques vorig jaar bij deze rit in botsing kwam met een tegenligger. Niet om een gedenkteken op te richten, maar om even het terrein af te bakenen d.m.v. een plaspauze. Over Heimolen en de Balsedreef ging het door de Bleijdenenhoeksestraat naar Wouwse Plantage en door de Julianaweg en de Dennestraat naar Nispen. Daar moest nog even een klein ommetje rond de kerk gemaakt worden om zo dicht mogelijk aan de 70 km te komen. Dat lukte bijna, met 69,6 km.

Groep 3 vestigde vandaag een nieuw record. Dit tot groot plezier van Jan Buijk, die het wel 5x noemde bij Huis ten Halve: ze reden 31,47 km met een gemiddelde van 19,7 km/u. Ze vestigden dit laagterecord met zijn drieën.

Groep 1 zaterdag

 

Groep 2 zaterdag

 

Groep 1 zondag

Groep 2 zondag

 

Afgelopen week op de Mont Ventoux...

Zaterdag 24 juni stond de langste rit van het zomerseizoen op het programma; de 185 km lange rit rond het Veerse Meer van Chris Sonke. Het was nog droog toen 10 leden vertrokken, maar de weersvoorspellingen beloofden (eindelijk: voor de natuur) wat lichte regen na de hittegolf van de afgelopen week. Vlak voor Heimolen sloten Thijs en Peter bij de groep aan. Vooraan werd door Alfons, Toine, Toine, Jan, Wieger en Toon gerouleerd. Tegen de zuidwestenwind in deden ze dat om de 3 kilometer. Bij Krabbendijke begon het lichtjes te miezeren en net na Yerseke werd het tijd om de regenjasjes aan te doen. Kattendijke, het Goese Meer en Wilhelminadorp werden gepasseerd in de regen en tot Kortgene bleef het zo. Thijs besloot daarom om er een rondje Zeelandbrug van te maken en reed door naar de Zeelandbrug. De eerste rust was op de vaste plaats bij het cafetaria. Wim Mouws had zijn eigen handdoek bij die hij ook bereidwillig uitleende en ook van de eigenaresse mochten we een handdoek gebruiken. De warme appeltaart hielp ook om van binnen een beetje op te warmen. Bij de start van de tweede etappe was het weer droog. Niet zo ver buiten Kortgene reed Wim de enige lekke band van de dag. De noordkant van het Veerse Meer werd gevolgd en over de Veerse Dam, waar vanwege het weer niet teveel toeristen ("Achtung!") liepen en fietsten, reden ze naar Veere. Niet erdoorheen, want het centrum was afgesloten i.v.m. een toeristenmarkt. Na de sluizen overgestoken te zijn werd nu de zuidkant van het Veerse Meer gevolgd. Daarna langs het Goese Sas en de Oosterschelde naar Wemeldinge. Vandaar werd het kanaal gevolgd tot de radartoren van Hansweert. Binnendijks kwamen ze zo bij de tweede rust van de dag, in Waarde. Alfons, die 's morgens al op de fiets naar Roosendaal was gekomen, nam daar afscheid van de groep. In 't Spulletje werden de overige 10 weer hartelijk ontvangen. Eigenaresse Sandra had de ‘Koffiecorner’ voor hen vrijgehouden en trakteerde bij vertrek op een echte Zeeuwse babbelaar. Via Gawege, Rilland NS, Korteven, Heimolen en Nispen werd daarna terug naar Huis ten Halve gereden.

Zaterdag 24 juni stonden om half negen 18 leden gereed om met Kees Ruyten een ritje van een kleine 80 km te gaan maken. Voor het vertrek vroeg Kees nog wie interesse had om op kop te rijden. Er was interesse voldoende. Kees kon vertrekken en zo reden ze richting Nispen weg. In Nispen begon het een beetje te motregen en al bij de kerk keerden 3 leden terug naar Roosendaal. 200 Meter verder werd besloten de regenjasjes aan te doen. Ook toen reden 4 leden terug naar Roosendaal. In totaal dus 7 leden die terugkeerden voor de motregen. Jos O., Jos V., Pierre L., Geertje L., Henny, John v. H. en Wim H. zullen spijt krijgen dat ze teruggereden zijn. Het zal wel hier en daar geregend hebben, maar daar hebben de fietsende 11 leden niets van gemerkt. Kees reed zigzaggend door het bosgebied van Kalmthout, waar het onder de grote bomen overal droog was. Ook het wegdek was niet nat. Zonder verder een drup regen zijn ze onderlangs naar het college en langs het kapelleke naar de Kalmthoutse Heide gereden. In Kalmthout reden ze over de Cuylitshofstraat, Kijkuitstraat en Molenbaan naar de Rode Weg. Door de villawijk van de Prins Albertlei kwamen ze weer bij het spoor bij Heide. Door de Vogelkerslaan reden ze vervolgens naar de Grensstraat. In Putte reden ze achterlangs door de Bosweg en de Postbaan naar de Putseweg. Langs de Politieacademie en over 't Hageland reden ze daarna door Pottenbergen naar Hoogerheide en zo naar de rust bij Non Plus Ultra. Daar waren ze na 52 km.  Na de koffie reden ze achter Mattemburg langs over de Heimolen en achter het vliegveld door over de Schouwenbaan en de Mariabaan weer naar Nispen en Huis ten Halve. In totaal werd met 11 leden 75 km afgelegd. Kees goed gedaan.

Groep 2 reed met 8 man als eerste weg deze zondag 25 juni 2017. Net als zaterdag was de temperatuur een stuk minder dan afgelopen week. Zij reden door de Tolberg naar Wouw en vervolgens naar Moerstraten. Over de Krabbenweg ging het terug naar Kruisland waar de koffie gedronken werd bij De Commerce. Op de terugweg langs het Gastels Veer kwamen zij op de Holdebergsedijk groep 1 nog tegen. Via de Borchwerf maakten zij de rit van 52 km vol.

Groep 1 vertrok deze morgen met 12 man. Er bleek deze morgen 1 Roosendaler van geboorte mee te rijden; dat was Pierre. Via de Kortendijk en Zegge ging het naar Oudenbosch over de Lamgatsebrug werd de Mark gepasseerd en zo ging het door naar Zevenbergen (sevenHills). Hier werd het dorp ook meteen weer verlaten om terug te rijden naar Fijnaart. De koprijders Toon,Theo, Geert Otte hadden hier behoorlijk werk met de wind. Een beetje regen viel er ondertussen wel, maar toch niet genoeg om te stoppen om de jasjes aan te doen. Vrijdag was de toerleider in Fijnaart erachter gekomen dat de Appelaarsedijk afgesloten was. Dit bespaarde de deelnemers een 2 km lange kasseienstrook. In Stampersgat was de weg iets eerder afgeslopen dan gepland, dus hier werd teruggedraaid. Via Oud Gastel ging het nu naar het Gastels Veer, waarna ze onderweg naar Roosendaal groep 2 nog tegenkwamen. Via café 't Anker en Nispen werden deze morgen de 65 km vol gemaakt .

Groep 3 reed met John en nog 4 leden naar Wildert. Volgens John zouden ze in blokvormen via Essen en het College naar de Wildert rijden. Klopt. Op de kaart leken het inderdaad blokken die gereden werd. In de Wildert meldde zich ook het E-bike team van Leo en Yvo. Na de koffie is John via de Donkenweg en de Statie van Essen terug naar Roosendaal gereden. Het snelle E-bike team nam een andere route. In totaal heeft groep 3 40 km afgelegd.
 

Groep 1 zaterdag

 

Groep 2 zaterdag

 

Groep 1 zondag

Groep 2 zondag