JULI 2017

Zaterdag 1 juli regende het 's morgens om 8 uur en waren de verwachtingen voor een snelle weersverbetering laag. Nestor Wim Mouws vond het dan ook helemaal niet erg dat Gerard, Toon en Toine in onderling overleg besloten de rit niet te rijden en door te schuiven naar a.s. woensdag...

Ook voor groep 2 gold hetzelfde: slecht weer, dus geen animo.

Zondag 2 juli stond groep 1 tegen half 9 al ongeduldig te wachten op toerleider Alfons, maar die was aan het eind van het fietspad door Tolberg onderuit gegaan en had  daardoor wat oponthoud gehad. Hij was met  zijn gezicht over het asfalt gegleden en had eerst nog wat losgeschoten fietsonderdelen moeten verzamelen, wielen opnieuw moeten stellen en ketting erop moeten leggen voordat hij snel door kon rijden naar Huis ten Halve, om daar nog voor half 9 aan te komen. Met een gezicht onder het bloed en toch een beetje dizzy was meerijden geen optie. Jan Bakker ontfermde zich over Alfons en reed met hem naar het ziekenhuis. Daar werden in de loop van de ochtend de wonden ontsmet en werd nog een foto gemaakt van zijn hand en pols, maar die bleek gelukkig alleen gekneusd. Zodoende reed de groep een alternatieve tocht langs een aantal kerkdorpen, onder leiding van Jacques v.d. Heijden, die met Toon Jansen op kop vertrok richting Nispen. Voor de rotonde van Nispen ging het meteen linksaf om langs de Nispenseweg terug te fietsen naar de Vierhoevenstraat. Daarna via Heiblok naar de Horendonk. Via de Lange Schouw naar Achtmaal, Nieuwmoer en Achterbroek om via de Frans Raatsstraat in Kalmthout naar de Verbindingsstraat te rijden. In Hoek (Essen) linksaf richting Huijbergen. Door Huijbergen naar Hoogerheide en via Korteven en camping Zoomland terug naar Roosendaal. In rijtijd exact 2.30 uur , maar wel ruim 68 km op de teller.

Samen met Henny op kop vertrok groep 2 onder leiding van Geert met zijn tienen voor hun ritje. Via de Vierhoeven, Visdonkseweg, Onyxdijk, Het Laagveld, De Heimolen, Gastelseweg en de Rucphense hei zijn ze naar Schijf gereden. Aldaar zijn ze over de Lange Schouw, Achtmaalsebaan, Ellewaard en Nieuwmoer naar het koffieadres in de Wildert gegaan. Onderweg hebben ze wel een paar druppels gehad.  Bij aankomst troffen ze Cees van Sluijs en Rini v/d Westen aan, die daar al waren geweest maar toen was het café nog gesloten. Even later was ook groep vier( Leo Noteboom) met zijn E-Bikkel binnen gekomen. Met 13 AKN-ers was het dus een gezellige boel daar. Jos Vos, ja wie anders, vond dat er te veel draaikens en bochten in de rit zaten, maar hij moet volgens Geert maar denken: "Het houdt je wel wakker JOS..." Tijdens de koffie trok er een flinke stortbui over de Wildert. Na de koffie regende het nog wel een beetje en ze besloten de kortste weg via Essen naar huis te nemen. In Essen viel Tonnie Dekkers nog van de fiets, want hij wilde voorrang geven aan een van rechts komende auto en bij het remmen ging hij tegen de grond. Gelukkig viel het allemaal mee. Zo kwamen ze om 11.00 uur met 43 km op de teller zonder oponthoud voor lekke banden aan bij ons clubhuis.

Groep 3 met Cees van Sluijs en Rini van der Westen reed ook naar Wildert voor de koffie. In Wildert meldde zich ook Leo en de reeds genoemde groep 2. Groep 3 heeft in totaal 26 km afgelegd.

Groep 1 zondag

Groep 2 zondag

 

Zaterdag 8 juli stonden  18 man aan het vertrek voor de Clubrit naar Oelegem. Toerleider Toon Antens kreeg meteen Toine van Oers naast zich op de koppositie, om deze heel de dag niet meer af te staan. Vertrokken werd er richting Nispen en aan het einde van de weg ging het over de eerste rotonde linksaf. Over de nieuwe brug bij Jan Verbocht werd er achterlangs naar Nieuwmoer gereden. Achter Kalmthout was er een jongedame met de auto wel erg ongeduldig; zodat ze de groep met een behoorlijke snelheid voorbij reed. Omdat er links van de weg een gat in de weg zat reed zij daar vol in wat een lekke band (van de auto) tot gevolg had. Er werd nog even naar haar naam gevraagd voor het lekke banden klassement maar daar had zij geen trek in. De groep kon zijn weg vervolgen via het Militair vliegveld Brasschaat. Even voor Schoten in het park was de toerleider even de weg kwijt. Hij wist nog wel dat hij bij een zuil moest komen waar Wim Mouws vorig jaar gevallen was, maar gelukkig kon een dame hem de weg wijzen. In Schoten werd het kanaal opgezocht. Even was er wat verwarring, omdat men dacht dat de rit nu alsnog naar St. Jozef zou gaan, maar niets was minder waar. Via het mooie fietspad langs het Albertkanaal bereikten ze na 55 km de koffiestop in Oelegem. Na de koffie ging het terug naar het Albertkanaal, maar net voor het Kanaal reed Wim Hoogendam lek. Via Pulle, Pulderbos, Zandhoven en Westmalle ging de terugweg verder naar Brecht en Wuustwezel. Via Achtmaal werd er in Roosendaal vanwege de wegwerkzaamheden aan de Zundertseweg een mooi alternatief gereden. Uiteindelijk gingen nog 6 leden voor de eindstempel naar Huis ten Halve. Er werden 126 mooie kilometers onder ideale weersomstandigheden afgelegd.

Vroeger werd er geholpen of advies gegeven bij de reparatie van een lekke band, maar de tijden kunnen veranderen....

 

Groep 2 reed met Tonnie 18 man sterk hun 80 km lange tocht door het Westbrabantse land. Zonder het te weten reden ze bijna hetzelfde rondje als Theo een dag later zou doen. Natuurlijk moest er koffie gedronken worden en dat gebeurde deze keer bij Vrederust. Om aan de 80 km te komen werd er nog een lusje achter Mattemburg en over Hoogerheide aan gebreid.

Zondag 9 juli was het ideaal fietsweer. Groep 1 reed met Theo zijn T'Ootje. De meeste deelnemers hadden extra brood meegenomen, omdat iedereen verwachtte dat er heel wat kilometers gemaakt zouden worden. Een gewone rit van Theo wordt al vlug een aantal kilometers langer, laat staan als hij dan zijn rit ook nog een T'Ootje gaat noemen... Het bleek dat Theo iedereen op het verkeerde been zette, want het was een rit met veel T-kruisingen en de O stond voor het rondje dat ze reden. Met 18 man vertrokken ze en bij Steenbergen sloot Peter als negentiende man aan. De groep had toen al via Zegge en de Spiekestraat de Gastelsedijk-zuid achter de rug en was binnendoor naar de Kruislandsedijk gereden. Op kop werd keurig gewisseld door Ilse, Cees, Toine en Theo. Kees de Greef schrok onderweg nog wel even van een tegenligger die hij niet aan had zien komen en die hij ternauwernood kon ontwijken; ze schampten elkaar met de schouders, maar gelukkig bleef iedereen op de been. De A4 werd gevolgd vanaf Steenbergen naar Bergen op Zoom en na de Moerkantsebaan reden ze over Wouwse Plantage en de Wouwse Hil naar de Tolberg. Arnold gaf aan het eind van het fietspad de door hem eerder die week neergelegde bloemen nog even water en daarna werd het clubhuis bereikt met 67 km op de teller.

Groep 3 deed het lekker rustig aan en ging met zijn vijven naar de Wildert op café.

Bij groep 2 nam Alfons de gelegenheid te baat om toch nog zijn clubrit Heerle van de week ervoor te kunnen rijden. Samen met Kees Ruyten op kop van de 10 man sterke groep reden ze over Nispen en de Bergsebaan naar de Haiinksestraat om zo via de Boterstraat de Kleine Spellestraat op te zoeken. Via het Zegsblokwegje en de Heerlesestraat kwamen ze in Heerle. In Heerle moest even stapvoets gereden worden, want het was braderie en op dit vroege uur liep er toch al behoorlijk wat volk. Bij Klavervelden was de koffiepauze, waar aan de houten picknicktafel koffie werd gedronken. Wel voorzichtig, want als je ging zitten vlogen de kopjes de lucht in... Tjebbe ging aan zijn eigen picknicktafel zitten en Paul en Hennie zochten de schaduw op. Jos zat aan de andere kant van het gebouw, kortom: het was gezellig! Na de koffie reden ze achter het vliegveld langs naar de grenspaal en over de naar de Wildert en zo door naar Nieuwmoer. Na het rondje rond de kerk moest het parcours aangepast worden, want de Westbrabant rally werd daar gereden. Daarom reden ze nog maar een rondje om de kerk en toen over de naar Essen. Kees wist nog een mooi binnendoorweggetje, zodat ze Nispen konden ontwijken, want daar werd de wielerronde gereden. Net als groep 1 de dag ervoor werd er ook even bewonderend langs het nieuwe bruggetje bij Jan gereden. Om half 12 kwamen ze met 66 km op de teller aan, onder begeleiding van helikopters. Die vlogen echter niet voor groep 2, maar maakten onderdeel uit van een actie van een supermarkt, waar klanten konden sparen voor een helikoptervlucht van 6 minuten vanaf het terrein bij de nieuwe hondenuitlaatplaats aan de Kruisstraat.

Groep 1 en 3 hadden ondertussen al gezongen voor de jarige Cees Mathijssen. Gelukkig kon ook groep 2 nog even laten horen hoe goed ze konden zingen, want Ilse gaf nog een rondje voor haar verjaardag.

Groep 1 zaterdag

Groep 2 zaterdag

Groep 1 zondag

 

 

Zaterdag 15 juli stond de clubuitstap La Trappe op het programma. Toon Jansen had weer een mooie route samengesteld met vertrek vanuit Berkel Enschot. Om daar te komen vertrokken ze man sterk om 7 uur met de auto vanaf Huis ten Halve. Wim Mouws reed op eigen gelegenheid naar het parkeerterrein bij de Abdij van La Trappe. Om 7.50 uur was iedereen gereed en kon er vertrokken worden. Het werd een mooie tocht door het zuiden van Oost- en Midden-Brabant. Koprijders waren deze keer toerleider Toon, Toine v. Oers Cees M. en Theo. Het ging eerst naar Moergestel. Vervolgens werden Haghorst, Middelbeers, Wintelre en Vessem aangedaan. In het eerste stuk zaten nogal wat klinkerwegen, maar dat is traditie in deze regio. Via Vessem ging het naar Duizel en Eersel en zo naar Bergeijk. Na 35 km was er nog een bijzonder moment, want de enige dame in het gezelschap, Ilse, vroeg om een plaspauze. Natuurlijk werd er in een stuk bos gestopt en door de 9 mannen werd er geduldig gewacht. Vervolgens werden nog de plaatsen Westerhoven en Valkenswaard aangedaan. Na 82 km was de koffiestop iets voorbij de brouwerij van de Achelse Kluis. De terugweg ging via Riethoven, Steensel, Knegsel, Veldhoven, Casteren en Netersel. In Biest Houtakker, bij de oversteek van het kanaal, moest nog even gewacht worden om een paar pleziervaartuigen door te laten gaan. Hier werd nog een klein ommetje gemaakt. Om 14:15 uur waren ze terug bij La Trappe, waar Toon de complimenten kreeg van de deelnemers voor de mooie rit. Er werd nog wat gedronken op het terras van La Trappe en Wim reed gelijk door naar zijn vriendin. Om 16:00 uur was de rest weer terug in Roosendaal.

De thuisblijvers reden met Kees Ruyten een 100 km lange rit naar de Tram. 26 Man sterk vertrokken ze door de stad over het parcours van de Draai in noordelijke richting. Door Stampersgat en Heijningen reden ze naar de brug bij Willemstad. Die zorgde voor wat oponthoud want er moesten wat zeilschepen door de sluizen. Op de dam passeerden ze een grote groep van De Bikkels, die een lekke band moesten repareren. Na de dam ging het naar Ooltensplaat. De Bikkels wilden dat eerst ook doen, maar reden toch maar rechtdoor. Waarschijnlijk waren ze bang dat wij ook koffie zouden drinken in Oude Tonge en wilden ze daar voor ons aankomen... In Ooltgensplaat was de weg opgebroken en moest voorzichtig over de stoep gereden worden. De groep werd daardoor even een langgerekt lint. Willy besloot in Achthuizen om op het gemakje naar Roosendaal terug te rijden. De rest reed via Zuidzijde naar de Tram. Daar was al op hun komst gerekend en kon er snel van de koffie, thee en het appelgebak genoten worden. Toon v.d. Broek genoot nog van zijn tweede bakje toen de groep al buiten stond voor de terugtocht. Na de Philipsdam ging Alfons rechtdoor naar de Oesterdam en de groep ging linksaf over Nieuw-Vossemeer en Klutsdorp naar de Schansweg en door de Boerenweg naar de Wouwse Tol. Over de Wouwse Hil en de Bergsebaan reden ze zo naar Nispen en terug naar het clubhuis.

Zondag reed groep 1 reed met 17 man de Kzieweltoer met Jan Bakker. Zij reden eerst naar Oudenbosch om langs de Lamgatsebrug naar Zevenbergen te gaan. Langs het industrieterrein Moerdijk reden ze daarna naar Noordschans, Tonnekreek, Fijnaart en via Standdaarbuiten werd er weer naar Oudenbosch en Zegge gereden. Jan Mulders reed op de Zundertseweg in Roosendaal nog lek. Er werden 65 km afgelegd.

Groep 2 reed deze morgen met 7 man een rondje van 57 km met een koffiestop in Putte.

Groep 3 reed onder leiding van John met maar liefst 9 man een rondje van 42 km met de koffiestop in de Wildert. Leo was in de Wildert natuurlijk ook present.

Gezongen werd bij terugkomst maar liefst 2 keer: de eerste voor Frans van Geloven en de 2e keer voor Jan Bakker die afgelopen week weer een jaartje mochten bijtellen.

Clubuitstap La Trappe zaterdag

 

Thuisblijversrit zaterdag

 

Groep 1 zondag

 

Groep 3 zondag

 

Zaterdag 22 juli stond de langste clubrit van het zomerseizoen op het programma. Chris had de koprijders voor deze dag al benaderd. Het werden Toon Antens, Toine van Oers, Toon Jansen, Eric Langelaan en Cees Mathijssen. De andere 6 deelnemers, Wieger, Wim Mouws, Wim Hoogendam, Jacques v. Benthem, Jan Mulders en Frans Timmers konden in de wielen uit de wind. Vertrokken werd er deze keer over de kade waar nog een stuk van het parcours van De Draai van de Kaai werd gereden. Via Stampersgat en Dinteloord werd het Haringvliet overgestoken. Via Stad aan 't Haringvliet, Middelharnis en Dirksland kwamen ze na 68 km bij de eerste rust in Stellendam. Via mooie binnendoorwegen werd vervolgens Havenhoofd, Goedereede en Ouddorp aangedaan. Via Ellemeet en Haamstede werd de stormvloedkering overgestoken; hier hadden de mannen toch nogal wat tegenwind, maar in de wetenschap dat er na Neeltje Jans teruggedraaid zou worden en wind gunstiger zou worden was dit voor de mannen geen probleem. Serooskerke was het eerste dorp na de dam. Een paar druppeltjes hadden ze op de dam nog gehad, maar dat mocht geen naam hebben. Wissenkerke, Goese Sas en Kattendijke werden eerst aangedaan om bij de 2e koffiestop in Wemeldinge uit te komen. Deze keer vielen er weer een paar druppels, zodat de koffie binnen gedronken werd. Bij het afrekenen raakten sommige leden in verwarring, omdat er per tafel afgerekend moest worden. Cees en Eric waren zo slim geweest om samen aan een tafel te gaan zitten; zij hadden dan ook als eerste afgerekend. Om 15.00 uur werd er vertrokken voor de laatste 50 km. Kort na de start was er nog een oponthoud, want de brug ging net open om een paar pleziervaartuigen door te laten. Via Yerseke en Krabbendijke werd verder het fietspad langs de Oude Zeeuwse weg gereden. De laatste kilometers werden door Heimolen, Klavervelden en Nispen gemaakt. De teller van toerleider Chris stond bij aankomst op 201 km. Het was een mooie fietsdag zonder lekke banden en de meegenomen regenjasjes konden in de achterzak blijven.

Groep 2 reed met 19 man naar St. Joseph. Gerard leek het leuk om bij Steenpaal de groep te verrassen en reed rechtdoor om ze een eindje verderop weer op te pikken. Maar dat eindje werd 40 km, want hij zag de groep pas terug bij de koffie... Daar kwam hij een minuutje later dan de rest aan met een kilometertje minder op de teller. Weer een klein leermomentje dus voor Gerard!

Zondag 23 juli was het een beetje raar verdeeld: groep 1 was met 19 man, groep 2 met 4 en groep 3 met 13 man. Toch had John volgens eigen zeggen niet gelobbyd om zoveel mogelijk mensen mee te krijgen; hij is gewoon zo populair! Ook Leo reed weer zijn eigen rondje deze ochtend. Er stond een aardig zuidwestenwindje en ondanks dat er af en toe wat dreigende luchten passeerden bleef het toch zo goed als droog.
Groep 1 reed met Frans van Geloven zijn Toer de Frans. Frans nam de groep mee naar Breda. Dat ging over Horendonk naar Schijf, want de Zundertseweg ligt nog steeds opgebroken. Daarna werd de Bredasebaan opgezocht en langs camping Liesbos en de Liesboslaan reden ze naar Effen. Langs camping Oranje en Tiggeltsebergstraat. Door Wildert en de Turfstraat kwamen ze weer bij de Klein Zundertseweg en reden ze bijna hetzelfde als op de heenweg terug naar Huis ten Halve.

Groep 2 reed met Kees Ruyten een kort ritje van 50 km. Over Wouwse Plantage en langs de Zoom reden ze naar de A58. Daarna ging het verder langs de Heide, door Vrederust en langs Fort de Roovere door 't Laag naar Moerstraten. In Kruisland werd na 36 km koffie gedronken bij De Commerce. De laatste 14 km ging het over de Gastelseweg en de Spoorstraat door de Kroeven naar het clublokaal.

Groep 3 deed het rustig aan en dronk op het gemakje koffie in de Wildert.

Terug bij Huis ten Halve werd er nog geproost op de gezondheid van Kees Baaten, die 8 juli jarig was geweest. Omdat Kees toch alles betaalde kreeg Arnold zijn Schrobbelèr tot het randje gevuld...

Groep 1 zaterdag

 

Groep 2 zaterdag

 

Groep 1 zondag

 

Groep 2 zondag

Zaterdag 29 juli reden Kees de Greef en Jacques v.d. Heijden hun clubrit Rondje Tholen met 16 leden. Over Nispen en de Bergsebaan ging het naar de Haiinksestraat en zo door naar het kapelleke van Wouw via de Akkerstraat. Langs de Kleine Spellestraat en het Zegblokswegje kwamen ze over de Moerstraatseweg westelijk van Steenbergen langs de haven. Na de Heensedijk werd nog een verrassingsstukje ingelast over de V. Haaftenweg, waarna ze toch weer gewoon voor de brug uitkwamen. Na de brug ging het linksaf over de dam van de Krabbenkreekweg, waarna halverwege rechtsaf de Hollaereweg werd opgezocht. Daar ging het mis toen er voorin gewisseld werd op kop. Het voorwiel van Chris Sonke werd aangetikt, waarna die ten val kwam. Ook Thijs viel, maar gelukkig was zijn helm niet kapot. Chris had iets minder geluk en moest met de auto opgehaald worden, want zijn voorvork was gebroken. De rest van de groep dronk daarna koffie bij De Hoop in St. Annaland en reed daarna buitendijks over Stavenisse naar Tholen. Gelukkig (voor de meesten) had de organisatie nog een tweede stop geregeld in Tholen. Bij het bejaardentehuis kon voordelig genoten worden van soep, koffie en koeken. Ook kon er alvast een optie op een kamer genomen worden, waar Arnold graag gebruik van scheen te willen maken. Over Halsteren ging het tenslotte weer terug naar Roosendaal.

Groep 2 reed met Toon v.d. Broek 77 km. Over Nieuwmoer en Achtmaal reden ze naar Wuustwezel. Van daaruit reden ze naar het Gooreind en zo door naar de Rode Weg en door de Prins Albertlei en de Vogelkerslaan naar Putte. Na de koffie bij Grenszicht reden ze door het bos naar Zandvliet en over de Langeweg naar Ossendrecht. Via de Nieuweweg kwamen ze bij de Putseweg en door de Abdijlaan in Huijbergen. In Essen-Hoek reden ze linksaf via de Vleetweg naar de Hollandse Dreef, om zo over Nispen naar Roosendaal terug te keren.

Zondag 30 juli reed groep 2 maar met 4 man naar de Roskam in Zundert. Kees reed over Horendonk en de Nieuwmoerseweg naar Achtmaal en over de Van Lanschotstraat naar Wernhout. Oostelijk van Wernhout ging het over de Maalbergenstraat naar Zundert. Na 31 km zaten ze al aan de koffie. Daarna reden ze door Klein-Zundert naar de Prof. V.d. Hoevenstraat en over de Moersebaan naar de Achtmaalsebaan en zo terug naar het clublokaal.

Groep 1 reed 17 man sterk met Hans de Vogt zijn eerste clubrit door de Zuidwesthoek. Hans kon er meteen tegenaan met windkracht 6... Na de Passenberg werd de Rozenvendreef opgezocht. Over de Achtmaalsebaan en de Ellewaard ging het door de Blikstraat naar Nieuwmoer. Onder de Wildert door reden ze over de Kalmthoutse Heide naar Huijbergen en langs de vliegbasis naar Hoogerheide. In Woensdrecht werd de Rijzende Weg vanaf de achterkant beklommen en daarna ging het naar de Heimolen en over de Huijbergsebaan achter het vliegveld langs naar de Ouwerveldenweg en zo terug over Nispen.