AUGUSTUS 2017

Op 5 augustus stonden 8 personen ( 7 mannen en 1 vrouw ) gereed voor de viaductentocht van zo'n 140 km. Om precies 8.00 uur gaf Theo het vertreksein, op kop werd hij geassisteerd door Arnold van der Maat , Toine v. Oers en Toon Jansen. Na de gebruikelijke Pattontunnel en het viaduct bij het Tindenberg College, werd koers gezet naar de A58 waarna diverse viaducten en onderdoorgangen werden genomen richting Liesbos. Hierna reden ze richting De Elsakker en zo naar Prinsenbeek, de fietsbrug en de ecoviaducten. Onder de A16 door naar de Steenmansweg via de Rith richting Ginnneken. Hier moest wat omgereden worden, want men was hier aan de weg bezig (waar niet... ). Bij Effen erover en eronderdoor via de Galderse Meren langs het HSL-spoor naar Meersel Dreef, waar bij de Paters koffie werd gedronken. Via het industrieterrein Hazeldonk werd koers gezet richting Meer om de rest van de viaducten van de A16 te nemen. HET WAS NOG STEEDS DROOG ! Het werd wel steeds donkerder maar Theo dacht er wel omheen te kunnen rijden. Maar de snelweg draait hier terug naar het westen en de wind draaide van zuid naar noord-west... Tel uit je winst: na ongeveer 100 km begon het te regenen, eerst wat zachtjes, maar al snel steeds wat harder. De regenjassen werden aangedaan er werd onder de bomen gewacht op wat droger weer. Daar zag het echter niet naar uit, waarop Theo besloot om de rit wat in te korten en maar terug naar Roosendaal te rijden. Daar was eenieder het wel mee eens. Met zo'n 125 km op de teller kwamen ze toch wat droog aan, zonder lekke banden, moe, maar voldaan .

Tonnie is met in totaal 24 personen van groep 2 koffie gaan drinken bij de Volle Ton. Zij hebben in totaal 80 km afgelegd.

Zondag 6 augustus was het wel zonnig. Groep 1 met Toon Jansen heeft 70 km afgelegd. Zij waren met 17 leden.
Groep 2 reed met Kees Ruyten naar Non Plus Ultra om koffie te drinken en zij hebben met in totaal 12 personen 52 km afgelegd.
Groep 3 is met John niet naar Wildert gereden (waren met vakantie) maar naar de Arabieren in Horendonk. Zij waren met 5 leden en hebben 45 km afgelegd.

Zaterdag 12 augustus was er op buienradar en op de motregenradar niets te zien, maar degenen die buiten kwamen tegen 8 uur konden toch niet anders concluderen dan dat het toch echt behoorlijk miezerde. Het was dan ook een klein clubje dat van start ging voor de 135 km lange clubrit Langs de Grenzen van Alfons. Vijf man sterk reden Alfons, Toon, Arnold, Gerard en Theo langs de grenzen van Roosendaal en de grenzen van de Roosendaalse en Steenbergse Vliet naar de sluis bij het Benedensas. Daar moest even 5 minuutjes gewacht worden. Onderweg was het gemiezer steeds minder geworden en tot de rust bleef het nagenoeg droog. Wel stond er een stevige westenwind, waarbij sommigen wat persoonlijke grenzen moesten overwinnen. Over de Heensche Molen en Notendaal reden ze naar de Rubeerdijk. In Bergen op Zoom was het de bedoeling om over de weg langs het Schelde-Rijnkanaal naar Rilland te rijden, maar dat zou waarschijnlijk leiden tot een douche van schapenpoep en dat gaat een beetje te ver: er zijn immers grenzen! Daarom reden ze langs de Binnenschelde naar de Bergse Plaat en zo achter Mattemburg langs naar de Oude Zeeuwse Weg over de grens tussen Brabant en Zeeland naar Rilland. Daar waren ze iets na elven bij Bar De Hoeve, waar ze een heerlijk bakje koffie en thee serveerden. Nadat eerst nog samen met twee passerende Polen twee dozen oud papier van de straat geraapt waren die voor hun neus van een kar vielen, kon de tweede etappe beginnen. Die ging over de grens tussen Nederland en België langs Zandvliet en Berendrecht naar Putte. Ter hoogte van de vroegere Marechausseekazerne kwam net Kevin Pauwels uit het bos, om even later de groep (met moeite) in te halen op het fietspad naar Hoogerheide. Langs het vliegveld reden ze naar Huijbergen en zo door naar Wouwse Plantage, waarna ze over de Mariabaan en de Julianaweg naar Nispen reden. Huis ten Halve was nog gesloten, dus iedereen nam de kortste weg naar huis na deze toch wel mooie fietsdag.

Voor groep 2 was er vanwege het slechte weer om half 9 uur geen animo, ze zijn dus niet gestart.

Zondag 13 augustus was het zonnig en droog. Groep 1 is met Kees van Sluijs richting Willemstad gereden. In totaal is er 72 km afgelegd door de meegereden 20 leden.
Tonnie is met groep 2 naar Loenhout gereden om koffie bij de Zwaluw te drinken. Zij waren met 9 leden.
John is over de Maatjes naar Wildert gereden. In totaal hebben de 8 leden 36 km afgelegd. Ook Leo van het E-team heeft zich in de Wildert gemeld.

Zaterdag 19 augustus stond er een behoorlijk stevige westenwind, die er voor zorgde dat Toon Antens, samen met Toon, Toine en Rini op kop, in een behoorlijk tempo naar Baarle-Nassau kon koersen. Het beoogde rustpunt was nog gesloten, maar Jan Mulders had nog connecties ter plekke, die wel bereid waren om een kopje koffie in te schenken. Op de terugweg hadden de kopmannen het hoge tempo nog in de benen en ging het in gestrekte vaart tegen de wind in terug naar Roosendaal. Op verzoek van o.a. Theo werd dat tempo onderweg nog wel wat getemperd. Vijf kilometer voor Roosendaal begon het te druppelen en dat ging al snel over in een forse regenbui. Zo kort bij huis heeft het dan niet zoveel zin meer om regenjasjes aan te doen, dus de hele groep van 12 kwam kletsnat in Roosendaal aan.

Groep 2 reed 79,8 km met 11 deelnemers. Behoorlijk beschut reden ze wind-tegen langs Horendonk en Nieuwmoer over de Darm naar Kalmthout, waarna de villawijken van Kapellen-Bos opgezocht werden. Onderweg haakte Christ C. af met jicht en reed Willy een iets kortere route. Langs de velden van Royal golf Club Antwerpen reden ze richting Grensstraat, waarna ze iets voor tienen bij Grenszicht in Putte aan de koffie zaten. Willy hadden ze kort voor de Grensstraat weer opgepikt, zodat ze toch samen koffie dronken. Na de rust reden ze over Zandvliet naar de Oostelijke Schelde-Rijnweg. Over Völckerdorp en Woensdrecht kregen ze toen de wind mee. Langs Mattemburg gingen ze daarna over Heimolen, de Wouwse Hil en Nispen weer terug naar Roosendaal. Bij Huis ten Halve konden ze tegen enen de verzopen katjes van groep 1 nog verwelkomen!

Zondag 20 augustus was het 16 graden en bewolkt. Groep 1 ging met Cees Mathijssen voor de 70 km. Cees nam de groep van 18 leden mee naar Steenbergen. Na de skyline van Wouw reden ze onder Moerstraten langs, via 't Laag over de fietsbrug van de A4 naar de Rubeerweg, om over de Stoofdijk bij de Zeelandweg-Oost aan te komen. Daar dachten velen dat hij wel rechtsaf zou gaan naar de Rocky Mountains, maar hij ging links en wel bijna tot aan de brug bij St. Philipsland. Pas daar ging het terug, na een korte plaspauze, met al 44 km op de teller, over de Heensedijk naar Steenbergen. Cees bleek zich goed voorbereid te hebben, want het lukte hem om, na wat gekrioel door Roosendaal-West, met slechts 72 km op de teller bij Huis ten Halve aan te komen. Het was een verrassende, mooie rit, met een beetje een groep 3-einde.
Groep 2 Is met Tonnie naar Zundert gereden en hebben bij Neefs koffie gedronken. In totaal met 9 leden.
Groep 3 is via de Maatjes en de uitkijktoren bij de Hanneke Wiewouweg naar Wildert gereden. Onderweg stak er nog een vos over met een schitterende witte staartpunt. Na de koffie reden ze via het smalste geasfalteerd fietspad uit de omgeving terug naar Roosendaal. In totaal werd 34 km afgelegd met 4 leden. Onderweg reed Christ de Rooij nog lek. Leo was ook nog in de Wildert. Wim Schot en Rini van der Westen hebben hun eigen rondje gereden.
Bij Huis ten Halve werd er nog geproost en gezongen voor Marcel Blommers die enkele weken daarvoor jarig was geweest.

Groep 1 zaterdag

 

Groep 2 zaterdag

 

Groep 1 zondag

 

Groep 3 zondag

Zaterdag 26 augustus vertrokken 22 leden met groep 2 voor de clubrit met Kees Ruyten. Via Langdonk en de commandokazerne naar Zegge. langs Kuivezand naar de St Antoinedijk en via Stampersgat naar Dinteloord. Wim Houtepen had net verteld dat hij geboren en getogen was in Dinteloord, toen meteen na het passeren van het plaatsnaambord Dinteloord zijn spaak brak. Jammer, want hij kon niet meer doorrijden. Maar zijn broer woonde vlakbij in Dinteloord. De groep kon zodoende door naar Benedensas. Na de Punt gerond te hebben konden ze bij Benedensas met groen licht de sluis passeren. Wim Schot had echter nogal wat moeite met de helling. Die werd door Wim schoorvoetend genomen. Door naar Nieuw-Vossemeer voor de koffie. Na de koffie reden ze via de Rubeerdijk naar Kijkuit. Langs restaurant Le Bouleau en de Berk ging het via Stay Okay en Nispen terug naar Huis ten Halve. Totaal werd 80 km afgelegd.

Er werd door groep 1 met 9 leden vertrokken voor een tocht door de Hoekse Waard. Eerst werd er naar Zegge en Oudenbosch gereden. Jörgen en Ilse sloten hier bij de groep aan, waardoor het met 11 verder ging . Hieronder 2 vrouwen en een paar jongeren; de gemiddelde leeftijd was met 60 jaar laag voor Audax-begrippen. Vanaf nu werd er met 6 gerouleerd: Rini v. Geel, Jacques v. Benthem, Toon Jansen, Toine van Oers en Ilse hielpen toerleider Cees deze dag  Achter de suikerfabriek op weg naar de Haringvlietbrug reed Jörgen lek. Bij afwezigheid van Wim waren deze keer Toon en pa de hulpen van dienst. Over het Haringvliet ging het eerst richting Numansdorp over de dijken naar Strijensas. Deze keer waren de werkzaamheden daar klaar en kon de route van 2 jaar geleden weer gereden worden. Bij de Kiltunnel werd er weer teruggedraaid naar Strijen voor de traditionele rust bij de kapper. Daar waren nieuwe eigenaars, maar het was nog steeds heerlijk toeven op het terras; sommige leden moesten aangespoord worden om weer te vertrekken. Gezongen werd er ook nog voor Jacques van Benthem, die eerder deze week jarig was. Via Maasdam en Puttershoek werd de Heinenoordtunnel overgestoken. Nu kwamen ze in het gebied van de plaatsen Beijerland (Oud, Nieuw en Zuid). Langs het water waar 2 jaar geleden een olifant stond, liep nu een paard op het pad met daarop een bruid. De bruidegom liep naast het paard. Zij waren daar foto's aan het maken voor hun trouwalbum. Op verzoek van de groep werd de 2e rust bij De Banaan overgeslagen. Via Dinteloord, Stampersgat en het Gastels Veer was de groep om 15.00 uur weer terug. Toerleider Cees had 164,750 km op zijn teller staan. 4 Man wilde nog wat drinken maar helaas was de deur op slot. Het was weer een geweldige fietsdag: mooie temperatuur en een heerlijk zonnetje. Jörgen en Ilse dronken nog wat bij pa thuis om vervolgens aan hun laatste 10 km van de rit te beginnen.

Zondag reed groep 1 de verkenning van de Javado-rit met Cees van Sluijs. De route was alleen op GPS aangeleverd en kan gerust verrassend genoemd worden. Er werden veel onbekende weggetjes opgezocht richting Hoogstraten, er zaten veel korte stukken in en de in het clubblad gedane schatting van een verkenning van 75 km bleek uiteindelijk op 87 km uit te komen. Met twee kleine onduidelijkheden, waardoor even teruggedraaid moest worden, en een korte plaspauze werd het zodoende kwart voor 12 voordat de groep terug was bij Huis ten Halve.

Groep 2 was toen al lang binnen. Zij waren met 8 man samen met Tonnie koffie gaan drinken bij de Memmoersehoeve, tussen de Klappenberg en de Heikant, onder Etten-Leur. Toevallig zagen Dim en Ina ze rijden, zodat die gezellig aansloten bij de koffie.

Groep 3 reed op het gemakje hun eigen rondje naar de Wildert. Samen met Leo zaten ze met zijn vijven aan de koffie.

Bij Huis ten Halve werd er nog geproost en gezongen voor Wieger Broodwinner die jarig was geweest.

Groep 1 zaterdag

 

Groep 2 zaterdag

 

Groep 1 zondag

 

Groep 2 zondag